Jump to content

J.lynx

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Ηρακλείου
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Τα νούφαρα πράγματι έχουν μεγάλο θέμα. Μόνο τα συγκεκριμένα έχουν επιβιώσει λίγο παραπάνω τα οποία ήταν μπερδεμένα με άλλα νούφαρα πιο μεγάλα , τα οποία καήκαν από το φως πολύ σύντομα. Δεν ξέρω καν τι νούφαρα είναι. Δευτέρα ή Τρίτη το αργότερο θα βάλω και άλλα φυτά μέσα . Σκέφτομαι και Egeria . Στις δύο τελευταίες αλλαγές νερού πρόσθεσα nitrivec. Σήμερα μέτρησα λίγα Νιτρικά , περίπου στο 5 αλλά δεν μέτρησα Νιτρώδη καθόλου. Λίγο γρήγορα δεν ανέβασε τα νιτρικά; Αλλά αυτό που με αγχώνει είναι ότι νομίζω ότι ο μικρός δεν είναι τόσο ζωηρός τις τελευταίες δύο μέρες. Αράζει αρκετά στον πάτο ή πάνω από το φίλτρο. Τρώει κανονικά, αλλά τον αισθάνομαι νωχελικό. Άλλες φορές όταν τράνταζα λίγο τον πάγκο που είναι το ενυδρείο επειδή ακουμπούσα πράγματα ερχόταν να δει . Τώρα καθόταν στην θέση του. Επίσης όσο τον είχα στον δοχείο έκανε και φωλιά, ενώ τώρα δεν βλέπω καθόλου φυσαλίδες. Η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 29, και κατάφερα να την ρίξω στο 28. Επίσης πρόσεξα και αυτές τις τρύπες τις οποίες δεν είμαι σίγουρος αν τις είχε από πριν.
 2. απαπα. Πάντα κλειστό είναι πλέον και προσπαθώ να έχω ανοιχτό λίγο παραπάνω το aircondition στο δωμάτιο για να μην ξεφύγει τελείως η θερμοκρασία. Με αυτό να τριγυρίζει στο σπίτι ποιος τολμάει να το ανοίξει; Θα του προσθέσω μερικά φυτά παραπάνω και θα επανέλθω με όλες τις πληροφορίες και τις μετρήσει για να δούμε αν θα χρειαστεί λίπασμα ή όχι. Ελπίζω να μην χρειαστεί να γράψω γρηγορότερα λόγο επανεμφάνισης.
 3. Νομίζω κάτι έγινε. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται για να μην ξαναμαζευτεί. Διοξείδιο να του βάζω; Επειδή διάβασα ότι η ελλιπής περιεκτικότητα του νερού σε διοξείδιο είναι παράγοντας εμφάνισης. Επίσης το φως μήπως είναι υπερβολικά δυνατό ; Το αστείο τις υπόθεσης είναι ότι οι ανούμπιες είχαν θέματα στα φύλα και για αυτό ξεκίνησα και ένα λίγο πιο δυνατό λίπασμα, μήπως και στρώσουν. Γενικώς δεν έχω πρόβλημα αν βοηθάει να βάλω και περισσότερα φυτά μέσα. Απλώς περιμένω να έρθει το ενυδρείο σε ισορροπία και να σταματήσω τις αλλαγές νερού κάθε δύο μέρες ή μπορώ και τώρα να προσθέσω φυτά αν χρειάζεται; Έχω αυξήσει λίγο την ένταση του φίλτρου σε σχέση με πριν, αλλά δεν ξέρω αν είναι δυνατό για μονομάχο
 4. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!! Ξεκίνησα με το παραπάνω μιας και είχα ήδη παραγγείλει στον φαρμακοποιό να μου φτιάξει την δοσολογία σε φακελάκια. Έκλεισα και το ενυδρείο με μαύρες σακούλες όσο καλύτερα μπορώ ( και κοιμάμαι με τον φόβο ότι θα ξυπνήσω και θα τις έχουν κατεβάσει η γάτες κάτω. ) Μετέφερα και τον μικρούλη σε ένα μικρό ενυδρείο 3λ , μαζί με τα σαλιγκάρια. Απλώς δεν ξέρω αν η τροφή που ρίχνω στον μονομάχο φτάνει και για τα σαλιγκάρια. Η μπάρα με τις τρύπες είναι που βγαίνει πάνω από την επιφάνεια του νερού; Μπαίνει σε κάθε φίλτρο; Όταν με το καλό γίνουν τα "αποκαλυπτήρια" σε 3 μέρες και πάνε όλα καλά , θα πρέπει να δω τι θα κάνω με το θέμα της ισορροπίας του ενυδρείου και με τα φυτά.
 5. Μία με καθαρό το μπροστινό τζάμι. Το Εrythrocin μου είπε ο φαρμακοποιός ότι δεν το βγάζουν πια, αλλά παράγγειλε την δραστική ουσία και θα μου φτιάξει αύριο σκόνη για να βάλω. Οπότε από αύριο ξεκινάω.
 6. Το ενυδρείο αν και μπαίνει φως, δεν το χτυπάει απευθείας ο ήλιος γιατί υπάρχει τέντα απέξω. Τα τέστ είναι υγρά. Τα μισά είανι της sera και τα άλλα μισα της waterlife. Θα ξανακάνω λίγο αργότερα τις μετρήσεις, μήπως κάτι δεν μέτρησα καλά , μαζί και φωτογραφία από μπροστά. Νερό αλλάζω το 1/3 κάθε 7 με 10 μέρες μαξ. Το ψάρι θα είναι εντάξει 3 μέρες σε δοχείο χωρίς φίλτρο; Νερό από το ενυδρείο να το γεμίσω; Τα σαλιγκάρια υπάρχει περίπτωση να πάθουν κάτι από την αντιβίωση; Αν είναι να τα μετακομίσω και αυτά.
 7. Έχω μερικές απορίες πάνω σε αυτά. Πρώτον είναι το θέμα της ανατάραξης. Όσο περισσότερη ανατάραξη υπάρχει, τόσο περισσότερο το οξυγόνο σωστά; Όμως στους μονομάχους δεν αρέσει το δυνατό ρεύμα, οπότε έχω κατεβάσει την ροή αρκετά χαμηλά ώστε να υπάρχει αυτή τη στιγμή μία πολύ ελαφριά κίνηση. Τι να κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Την συσκότιση πως να την κάνω σωστά; Επειδή είναι κοντά σε ένα παράθυρο όπου μεν μπαίνει φως, αλλά δεν το χτυπάει απευθείας ο ήλιος, να το καλύψω με κάποιο πανί; Το ψάρι να το ταίζω κατά τη διάρκεια; Και διοξείδιο του βάζω κανονικά κάθε μέρα;
 8. Φοβάμαι ότι την πάτησα άσχημα με κυανοβακτήριο. Αν είναι όντως αυτό. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράματα από την αρχή Το ενυδρείο είναι 22 λίτρα , με ένα μονομάχο μέσα και κάποια σαλιγκάρια. Από φυτά έχει 2 Ανούμπιες και κάποια νούφαρα στην επιφάνεια. Πριν περίπου ενάμιση μήνα , επειδή υπήρχαν τρύπες στα φύλα άλλαξα λίπασμα και ξεκίνησα να βάζω της tropica αυτό : http://tropica.com/en/plant-care/liquid-fertilisers/specialised-nutrition/ Ταυτόχρονα κάηκε το led του ενυδρείου και μην μπορώντας να βρω εύκολα ίδιο το αντικατέστησα με ένα 12w και πήρα και τα νούφαρα. https://www.easypets.in/sunsun-ade-200c-led-aquarium-top-light Επειδή μου φάνηκε πολύ δυνατότερο από το προηγούμενο το κρατούσα αναμμένο γύρω στο 6ωορο κάθε μέρα. 5 το απόγευμα με 11 το βράδυ. Μετά από λίγο καιρό άρχισα να βλέπω πράσινα σποτ στα τζάμια τα οποία τα πέρασα για άλγη και στην εβδομαδιαία αλλαγή νερού τα έβγαζα με το κλασικό μαγνητάκι από το τζάμι και σκούπιζα την άμμο. Να σημειωθεί ότι το ενυδρείο ήταν στρωμένο κανονικά αυτή την περίοδο. Σιγά σιγά άρχισε να αυξάνεται γοργά σε σημείο να μην προλαβαίνω να τα καθαρίσω μέχρι που φτάσαμε στο σημείο αυτό: , Πριν δύο βδομάδες πρόσθεσα διοξείδιο μήπως στρώσει η κατάσταση, αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. http://tropica.com/en/plant-care/co2/system-60/ Πρόκειται όντως για κυανοβακτήριο ή είναι απλή άλγη; Επίσης η βιολογία του ενυδρείου πήγε περίπατο... Οι σημερινές μετρήσεις είναι οι εξής Θερμοκρασία 28 Po4 = 0 Αμμωνία 0 No2 = 0 No3 = 0 Τι να κάνω από εδώ και πέρα και ποιος ήταν ο λόγος εμφάνισής της;
 9. J.lynx

  Νέος μονομάχος

  Αυτά που έχουμε εμείς είναι τα Limnobium Laevigatum
 10. J.lynx

  Νέος μονομάχος

  Τελικά νομίζω ότι μας βγήκε αγοράκι. Έχει μεγαλώσει πολύ η ουρά του. Εσείς τι λέτε; Αυτό που με προβληματίζει είναι το ραχιαίο πτερύγιο. Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει θέμα ή αν είναι το σχήμα του τέτοιο.
 11. gh δεν ξέρω , γιατί δεν έχω το τέστ. Αν είναι απαραίτητο μπορώ να πάρω. Έχω ξεκινήσει λίπασμα μαζί με τις αλλαγές νερού. Θα ποστάρω νέα για το πως τα πάει.
 12. 0.5w . Να ξεκινήσω με λίπασμα; Τα κίτρινα φύλα τα κρατάω ή τα κόβω;
 13. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Τα φύλλα αρχίζουν και κιτρινίζουν στην άκρη και σαπίζουν. Οι ανούμπιες είναι μια χαρά. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Ενυδρείο: 22lt 42x23x33 - Φωτισμός: (white led 10x0.5 ,8 ώρες, ανακλαστήρες όχι , περίπου 2 μήνες χρηση) - Βυθός και Υπόστρωμα: (άμμος χωρίς υπόστρωμα) - Διοξείδιο του Άνθρακα: ( όχι) - Οξυγόνο: (Ανατάραξη επιφάνειας: χαμηλή) - Φίλτρανση: (qmax 200, υλικά φίλτρανσης σφουγγάρι , βιολογικό και άνθρακας): - Φυτα: (3 ανούμπιες και τα Limnobium της φωτογραφίας: - Ψάρια: (1 μονομαχίνα): - Ρουτίνες: (λιπανση όχι. Περιοδική αλλαγή 30% κάθε 7 μέρες): ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: (7,2) - KH: (12) - GH: (-) - ΝΗ3/NH4: (0): - ΝΟ2: (0,2): - ΝΟ3: (15): - PO4: (-) - Fe: (-) - CO2: (-) - Θερμοκρασία: 29 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Φυτού: Limnobium Laevigatum - Ιστορικό Φυτού: Είναι λίγοτερο από μήνα στο ενυδρείο - Συμπτώματα που παρουσιάζει: Κιτρινίζουν τα φύλλα του στις άκρες - Ιστορικό πιθανών ασθενειών των ψαριών και των φυτών: Νέο ενυδρείο ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( - ) ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Πρόκειται για νέο ενυδρείο. Το φίλτρο έστρωσε αυτές τις μέρες. Οι προηγούμενες μετρήσεις είχαν υψηλά νιτρώδη και νιτρικά. no2 0.5 nh3 0.1 no3 50mg
 14. J.lynx

  Νέος μονομάχος

  Αν έξαιρέσουμε τα φώτα κάπως έτσι την βάλαμε. Στην αρχή ξέπλυμα το σακουλάκι. Μετά το βάζουμε μέσα για να εξισσοροπηθούν οι θερμοκρασίες. Μετά σιγά σιγά ρίχνουμε ένα μικρό ποτήρι νερό στο σακουλάκι και το αφήνουμε. Μετά από δέκα λεπτά το ίδιο. Στο τέλος όταν ήταν να βάλουμε μέσα την γαρίδα ταίσαμε την μονομαχίνα και την πιάσαμε με την απόχη. Το νερό το πετάξαμε.
 15. J.lynx

  Νέος μονομάχος

  Σήμερα μπήκε άλλη μια ανούμπια καθώς και νούφαρα στην επιφάνεια. Ο άνθρωπος στο pet shop καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Μας έδεσε εκείνη τη στιγμή την Ανούμπια που θέλαμε σε πέτρα λάβας μαζί με Moss. Μαζί πήραμε και μία γαρίδα Αμάνο, να δούμε πως θα πάει, αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράματα.. Από τη στιγμή που τη βάλαμε την ψάχνει και την κυνηγάει συνεχώς. Μας βλέπω να κάνουμε δουλειά με σαλιγκάρια τελικά. Στην πάνω φωτογραφια την γαρίδα ψάχνει και έχει χώσει τη μούρη της στο φυτό. Δεν ξέρω αν χωράει και κανένα κερατόφυλλο πίσω. Απλώς το φοβάμαι λίγο επειδή από ότι κατάλαβα αυτό το φυτεύεις. Τέλος την μπροστινή Ανούμπια την στερεώσαμε σε πετρούλα. Και τώρα τα προβλήματα. Το στρώσιμο του ενυδρείου πηγαίνει λίγο περίεργα. Έχει αυξημένα No2 0,5 και λίγη αμμωνία 0,2. το περιέργο είναι ότι είναι αυξημένα και τα Νο3 στα 50. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μην έχει Νο3 ακόμα;
×