Jump to content

cathan

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  44
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

1 Neutral

Σχετικά με το μέλος cathan

 • Γενέθλια 19/04/1971

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Υπό κατασκευή: 250λ+40λ εσωτ. sump fish+corals

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Πρόσφατοι επισκέπτες

155 εμφανίσεις προφίλ
 1. cathan

  Reef 250lt - loading...

  το θέλω για να κολλήσω κάποια σημεία που φοβάμαι κ κάποια μικρά κομμάτια στο πόδι κάτω από το πλατύ κομμάτι για ενίσχυση. λέω να βάλω ανεμώνες κ επειδή κυκλοφορούν μην ρίξουν τα κοράλια. το νερό θόλωσε από κομμένους βράχους. τα μεγάλα κομμάτια τα έκοψα, πελέκησα κ έβγαλαν ένα "υγρό"
 2. cathan

  Reef 250lt - loading...

  niknik Reef 550L "..Φιλαρακι σε ευχαριστω πολυ. Εάν δεις το θέμα μου (βέβαια είναι τόσο μεγαλο)έχω γράψει για τα τσιμέντα.Το ξέρω το συγκεκριμένο,ειναι ιδανικό να κολλήσεις εξω με την ησυχία σου και μετά αφού το πλύνεις να κουραριστει γιατί το τσιμέντο θα βγάλει πραμα και μετά μέσα.Εαν μπει κατευθείαν αυτά που βγάζει ρίχνει το ph και όχι μονο και χάνεις ζωντανά. Ύστερα από μακράν ταλαιπωρία προσωπική των ζωντανών μου και ότι σύμφωνα με ότι είδα ΔΕΝ ενδεικνειτε για κολλήσεις στο ενυδρειο ειδικά για ζωντανο βράχο και μέσα,είπα ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΞΑΝΆ." εγώ που ακόμα κάνω aquascape κ θέλω να σταθεροποιήσω τον βράχο να τοι χρησιμοποιήσω? durostik d11. είναι ζωντανός βράχος κ είναι στο νερό μέσα. θα στεγνώσει το τσιμέντο μέσα στο νερό ή θα διαλυθεί? Επιλογή να βγάλω το βράχο έξω δεν είναι εύκολη γιατί έχω ήδη κολλήσει κάποια κομμάτια με AFix Glue της Aquaforest αλλά δεν πιάνει μεγαλύτερα βραχάκια. κάποια που θα είναι υπόβαθρο τα έχω πιάσει με tie wrap.
 3. cathan

  Reef 250lt - loading...

  το "sump" είναι στο πλάϊ, σαν φίλτρο πλάτης. δεν χωράει σκιμερ. θα βάλω σκιμερ εξωτερικό.
 4. cathan

  Reef 250lt - loading...

  ίσως να μη φαίνεται λόγω κάμερας αλλά είναι Liverock. όταν κάνω το πρώτο στήσιμο θα βάλω φωτό. λες δηλ. μακαρόνια φουλ στο εξωτερικό?
 5. cathan

  Reef 250lt - loading...

  έχω ήδη αγοράσει tropical marine sand 8kg αρκεί να καλύψω μέχρι 1.5εκ. αν ανακατεύει την άμμο η κυκλοφορία δεν απελευθερώνει νιτρικά που είχαν αποροφηθεί από την άμμο? το sump έχει δύο διαμερίσματα. να βάλω στο ένα χαέτο κ στο άλλο μόνο βιόμπαλες? η άλγη τι ροή νερού θέλει? την άλγη τη προσθέτεις μετά τον κύκλο, σωστά?
 6. cathan

  Reef 250lt - loading...

  δυστυχώς επειδή έχει κολλημένο άσπρο φελιζόλ από κάτω φαίνεται άσχημα. θα βόλευε χωρίς άμμο γιατί η κυκλοφορία από τις αντίλες θα την ανακατεύει λόγω χαμηλού ύψους.προτείνεις να βάλω μόνο χαέτο στο sump χωρίς άλλη βιολογία? αναγκαστικά τα νησάκια με τον βράχο θα είναι μέγιστο μέχρι 25εκ..
 7. cathan

  Reef 250lt - loading...

  Καλησπέρα σε όλους! Με το θαλασσινό ενυδρείο ασχολήθηκα πρώτη φορά το 2007 με ένα Rio 120lt κ παιδεύτηκα κ παίδεψα κ τα ψαράκια Τελικά μετά από πολύ προσπάθεια κ προβλήματα έτρεξε ικανοποιητικά μέχρι το 2013 που χάλασε το καλοκαίρι από πρόβλημα στο σκίμερ όταν ήμουν διακοπές Το ενυδρείο (άδεια από ζωή ή φωτισμό) στημένο με τον βράχο, κυκλοφορητή μικρό κ ένα εξωτερικό φίλτρο το κράτησα σε λειτουργία σε μια αποθήκη κ πρόσφατα έπρεπε να το πάρω πίσω. όταν μετακόμισα όλο τον εξοπλισμό έψαξα για μεγαλύτερη γυάλα κ βρήκα 1,20μήκος@0,60πλάτος@0,40ύψος (250λτ) με πλαϊνό sump 20εκ@50εκ (40λτ) με δύο διαμερίσματα (όπως φωτό με άποψη από πάνω). Δυστυχώς, περίμενα το 0,60μ να ήταν το ύψος στην αγγελία αλλά τελικά το 0,40εκ ύψος είναι περιοριστικό για ψάρια αλλά καλύτερα για κοράλια. μέχρι στιγμής προσπαθώ να χρησιμοποιήσω εξοπλισμό κ υλικά που είχα (βράχο, φίλτρο) ή που αγοράζω μεταχειρισμένα. θα προτιμούσα να ξοδέψω περισσότερα χρήματα στο φωτισμό παρά σε καινούργια αντίλια. μπλα, μπλα, το λοιπόν έχω: # Boyu wavemaker nm 3(μόνο αντλία), # Hydor Koralia 4,3,2 με ροή 4500, 3200 κ 2500 λτ/ω # εξωτερικό φίλτρο Eheim 2213 440lt/h που θα βάλω τώρα βιολογία αλλά αργότερα θα μείνει με σφουγγάρια κ denitrate # προσωρινά έχω στο sump έναν δυνατό κυκλοφορητή 6000λτ/ω αλλά θα τον αλλάξω πριν βάλω άμμο. θα βάλω μεταβλητής ροής με 1500-3500λτ/ω # εξωτερικό skimmer Deltec MCE600 (αν κ πιθανόν να τον αλλάξω πριν βάλω περισσότερα ζωντανά) # βράχο περίπου 20κ κ δύο μεγάλες νεκρές ακρόπορες (όπως φωτό κ βίντεο) που θέλω να τις χρησιμοποιήσω είτε σαν μέρος βάσης για τους βράχους είτε ως αψίδες (να τη έσπαγα στα δύο) όπως φωτό. κ τη μικρή ακρόπορα να την αφήσω στην άμμο. εναλλακτικά δεν θα χρησιμοποιήσω τις ακρόπορες κ θα προσθέσω βράχο. ποιά είναι η άποψη για τη χρήση της λόγω του πορώδους υλικού? έχω δει euphyllia πάνω κ την είχε καλύψει. όπως φαίνεται κ στις φωτό έχει κ κυανό ο βράχος που θα κάνω αύριο θεραπεία πριν ακόμα προσθέσω άμμο. θέλω να κάνω 3 μικρά νησάκια που συνδέονται με αψίδα κ έχω ένα κομμάτι βράχο αρκετά μεγάλο με σπηλιά που θα μπεί μπροστά. το χαμηλό ύψος 36εκ νερό δεν αφήνει περιθώρια. κ τα κοράλια που αγοράζουμε έχουν βράχο. μπλα, μπλα Θα βάλω μικρά ψαράκια 3 νέμο, 3-4 ανθίες, ένα copperband ή άλλη πεταλούδα, chromis. θα προτιμούσα να αφήσω εκτός χαβανέζο γιατί γίνεται τσαμπουκάς κ θέλω ειρήνη στο ενυδρείο. ανεμώνες για τα νέμο, εύκολα κοράλια, μανιτάρια, ζωοανθίδες κτλ. Δεν θέλω να βιαστώ ούτε να το φορτώσω πολύ κ επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία αρχίζω το θέμα πριν ξεκινήσει. επειδή στις φωτό δεν φαίνονταν τπτ πήρα ένα κλιπ στο youtube για να δείτε κυρίως τον βράχο. https://youtu.be/FV26TsH3SPw Ευχαριστώ
 8. cathan

  Διάταξη φίλτρου εσωτερικού (sump?)

  Σε ευχαριστώ. στο 2ο μήπως πρέπει το χώρισμα 28εκ να είναι ίσο με το προηγούμενο 30εκ (μεσαίο κάτω) ?
 9. cathan

  Διάταξη φίλτρου εσωτερικού (sump?)

  σε αυτά τα δύο σχεδια κατέληξα. δουλεύουν σωστά ή θα το πλημυρίσω κ θα τα ξεκολάω? εγώ προτιμώ τη 1η διάταξη αλλά ένας φίλος πρότεινε τη 2η διάταξη γιατί είναι στο ίδιο ύψος με το ενυδρείο κ καλύτερα το πρώτο τμήμα της εισαγωγής νερού να είναι κλειστό από κάτω για να τραβήξει πιο δυνατά. ισχύει κάτι τέτοιο?
 10. cathan

  Διάταξη φίλτρου εσωτερικού (sump?)

  Καλησπέρα σε όλους. Ετοιμάζω το ενυδρείο (όπως φωτό) που πήρα μεταχειρισμένο. έχει διαστάσεις 1,00 μήκος@0,60 πλάτος@0,40 (!) ύψος και επιπλέον το sump-φίλτρο όπως φαίνεται με διαστάσεις 15εκ@50εκ με δύο διαμερίσματα. από τη γραμμή στο μαύρο πλαστικό φαίνεται η παλιά στάθμη νερού. εγώ θέλω να κλείσω με ρακόρ την επιστροφή από την αντλία κ να κερδίσω κ τα επιπλέον 5εκ ύψος γιατί είναι αρκετά χαμηλό. η ερώτησή μου αφορά τη διάταξη των χωρισμάτων στο sump-φίλτρο δύο διαμερισμάτων. δεν θα μπει skimmer (θα βάλω κρεμαστό εξωτερικό), δεν θα γίνει refugium. θα έχει μακαρόνια, βιόμπαλες κ αργότερα στη ροή του καταράκτη chaeto. η επιφάνεια του νερού θέλω να καλύψει τις δύο εξόδους πάνω αριστερά περίπου ως τα 36εκ.
 11. cathan

  AQUASHELLA CHICAGO 2018

  θέλω κ εγώ UV γυαλιά για κοράλια https://www.facebook.com/coralfish12g/videos/1306643056133664/UzpfSTM0MTQwNzEyOTgwNToxMDE1NjUyNjg0NzI0OTgwNg/
 12. cathan

  Παλιός (ζωντανός) βράχος κ άμμος

  το νερό είναι θαλασσινό. λίγο χαμηλότερη αλατότητα έχει. η ερώτησή μου είναι αν μειώνει τη βιολογία του ο ζωντανός βράχος όταν δεν "λειτουργεί" για 5 ετία.
 13. cathan

  Παλιός (ζωντανός) βράχος κ άμμος

  καλησπέρα σε όλους. εδώ κ 5 χρόνια που σταμάτησα το θαλασσινό ενυδρείο μου (120λ) το πάρκαρα στη μητέρα μου κ τώρα που μ το στέλνει πίσω βρήκα "τυχαία" ένα μεγαλύτερο (250λ+40λ εσωτερικό sump) για fish+κοράλια κ θέλω να το ξεκινήσω σωστά. το παλιό ενυδρείο λειτουργούσε με κανονική αλατότητα, θερμοκρασία, ένα εξωτερικό φίλτρο με μακαρόνια, χωρίς κανένα φωτισμό, χωρίς τίποτα ζωντανό ή τάϊσμα. λειτουργούσε στη αποθήκη μόνο για το βράχο κ την άμμο. Όσο ετοιμάζω το 300λ ο βράχος βρίσκεται μέσα σε νερό κ κυκλοφορία. Η άμμος έχει στεγνώσει. Σκέφτομαι μάλιστα να την στεγνώσω εντελώς στον ήλιο κ να φυσήξω τη σκόνη (που ήταν λάσπη) Η ερώτησή μου είναι αν ο ζωντανός βράχος κ η άμμος μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά στο νέο ενυδρείο? Τα αγόρασα το 2008 κ από το 2013 κ μετά είναι μόνο σε νερό, χωρίς ζωή κ φωτισμό. ούτε άλγη δεν έχει. Σκέφτομαι να απλώσω τη στεγνή άμμο κάτω κ νέα από πάνω κ για βράχο να ξεκινήσω τις βάσεις με αυτό που έχω κ θα προσθέτω κομμάτια μαζί με τα κοράλια, οπότε θα προσθέσω κάποια στιγμή κ φρέσκο ζωντανό.
 14. cathan

  Η ΚΡΙΣΗ μας φερνει κοντά..

  Φίλε Andreas δεν τις έχω βρει ακόμη, έχω παραγγείλει σε τρια καταστήματα εδώ και 30 ημέρες..ακόμα καμία peppermint.Πάει να γίνει ξανά το ενυδρείο μόνο με aptaisia..θα ξαναβάλω chelmon αλλά περιμένω να συνέλθει το ενυδρείο από τη τελευταία κρίση..
 15. cathan

  Η ΚΡΙΣΗ μας φερνει κοντά..

  Το νερό είναι από όσμωση, έγινε η αλλαγή το Σαβ, και τη Κυριακή τα υλικά. Το φίλτρο πλάτης που είχα ανθρακα το έβγαλα γιατί έπιανε πολύ βρωμιά και έβαλα στο ένα φίλτρο άνθρακα και στο άλλο το ζεόλιθο. Τα φίλτρα δεν τα χρησιμοποιώ για βιολογία αλλά χημικό/μηχανικό καθαρισμό..Δεν ξέρω γιατί ψόφησαν τα σαλιγκάρια 5 από τα έξι.
×