Jump to content

Γιώργος Ζαφ.

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  218
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

29 Excellent

Σχετικά με το μέλος Γιώργος Ζαφ.

 • Γενέθλια 16/05/2002

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  aquatlantis Advance LED 60 (60x30x34cm) φυτεμένο με βαλισνέρια, εχινόδορο και με 6 cherry barbs
 • Τοποθεσία
  Γέρακας, Αττικής
 • Interests
  Μπάσκετ, κόμικς και φυσικά αγάπη για το ενυδρείο

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.126 εμφανίσεις προφίλ
 1. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

 2. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  Χθες έκανα μεγάλη αλλαγή νερού (50%) και έβγαλα σχεδόν όλη την άλγη που υπήρχε στο πίσω τζάμι και στο φίλτρο και αύξηα τη ροή. Έτσι φαίνεται τώρα να παρασαίρνει η ροή σε ορισμένα σημεία τα ψαράκια. Επίσης, έβγαλα μεγάλο μέρος (με το χέρι) της άλγης πάνω στο ξύλο, όμως σε πολλά σημεία φαίνεται σαν απλώς να την κούρεψα. Το χειρότερο είναι τα φυτά, που έτριψα ελαφρά με το χέρι μερικά φύλλα, αλλά τελικά η άλγη έγινε ακόμα περισσότερη - αυτό μου συμβαίνει συχνά μετά τις αλλαγές νερού μάλλον επειδή ανακατεύεται ο βυθός. Να συνεχίσω τις αλλαγές νερού και να περιμένω ή χρειάζεται κάτι άλλο;
 3. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά χρειάζομαι περισσότερα φυτά. Θα αγοράσω το συντομότερο τεστ νιτρικών και φωσφορικών.
 4. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  Το Excel το σταμάτησα πριν λίγους μήνες. Τι να κάνω; Να το ξανααρχίσω ή να βάλω κάποιο μικρό σύστημα με διοξείδιο ή τίποτα από τα δύο; Έχω την sera LED X-Change Tube plantcolor sunrise 360 για 8 ώρες.
 5. Γιώργος Ζαφ.

  τοποθετηση ενυδρειου σε μπουφε

  Και εγώ είχα στην αρχή το 54άρι μου ενυδρείο πάνω σε μπουφέ, αλλά παρατήρησα ότι τα ψάρια μου τα ενοχλούσε το ανοιγοκλείσιμο και το τράνταγμα των συρταριών και κατέληξα στην αντίστοιχη βάση ενυδρείου. Και πιο ταιριαστή είναι και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
 6. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  54 λίτρα - γύρω στα 48 καθαρά, ταΪζω 1 φορά τη μέρα 1-2 λεπτά, έχω το MINI BIOBOX 2 της aquatlantis και ζουν 6 cherry barbs. Μήπως πρέπει να αυξήσω τη ροή, γιατί το νερό είναι στάσιμο εκτός μπροστά της αντλίας ή δεν πειράζει αυτό;
 7. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  Γύρω στους 3 μήνες. Το ξύλο όμως τον τελευταίο μήνα ανέπτυξε τόση άλγη. Αυτό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι τώρα τον χειμώνα που αλλάζει η θέση ανατολής του ήλιου, χτυπάει για λίγο το φως του το ενυδρείο και θα το σκεπάζω με πετσέτα.
 8. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  4) Αυτό δε νομίζω να είναι άλγη, αλλά φαίνεται σαν βρωμιά και βρίσκεται κοντά στις ρίζες των φυτών:
 9. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

 10. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  3) άλγη πάνω στο πίσω τζάμι και πάνω στην επιφάνεια του φίλτρου:
 11. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  2) κάτι σαν κόκκους αλατιού πάνω στα φύλλα - αρχικά στη βαλισνέρια και τώρα και στην κρυπτοκορίνα undulata red. Η βαλισνέρια το εμφάνισε όταν σταμάτησα να βάζω flourish excel (τώρα δε βάζω τίποτα που να έχει σχέση με διοξείδιο του άνθρακα επειδή τα φυτά μου είναι φυτά με χαμηλές απαιτήσεις):
 12. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

 13. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

 14. Γιώργος Ζαφ.

  Χρόνιο πρόβλημα με άλγες

  Εδώ και μερικούς μήνες το ενυδρείο μου φιλοξενεί μαζί με φυτά και άλγεις. Γενικά δε με πείραζε ιδιαίτερα η ύπαρξή τους και τα φύλλα των φυτών που είχαν πολύ πάνω τους τα έκοβα. Τώρα που έχω όμως χρόνο πρέπει να ασχοληθώ. Την φωτοπερίοδο την είχα αρχικά στις 9 ώρες, αλλά τον τελευταίο καιρό τη μείωσα στις 8 ώρες (10:00-18:00). Χθες διάβασα σε ένα παρόμοιο θέμα ότι η νηματοειδής άλγη φεύγει με 3 μέρες κλειστά φώτα και έτσι δεν τα άναψα καθόλου. Σήμερα διάβασα στην καταπολέμηση της staghorn ότι δεν πρέπει ο φωτισμός να διαρκεί λιγότερο από 7-8 ώρες και έτσι άναψα στις 12:30 περίπου τα φώτα. Τεστ νιτρικών και φωσφορικών δεν έχω. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι έχω τόση άλγη μόνο με μία λάμπα 4,3 Watt της sera και 2 ταμπλέτες sera florenette δύο φορές τον μήνα. Νομίζω στο ενυδρείο μου υπάρχουν τρία είδη άλγης: 1) staghorn (μάλλον) άλγη:
 15. Γιώργος Ζαφ.

  50 L cherry barbs

  vallisneria, hygrophila siamensis, cryptocoryne undulata red και java moss.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης