Jump to content

VforVictory

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα. Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας όλο αυτόν τον καιρό και για τις πολύτιμες πληροφορίες. Τα 2 ψαράκια που μου είχανε μείνει τα πήγα πίσω στο πετσοπ. Δε μπορούσα να τα βλέπω να βασανίζονται. Μείναμε αρκετές μέρες με άδειο ενυδρείο.. Αφου κάναμε κάποιες αλλαγές (αλλαγή νερού να πέσει η αγωγιμότητα, μετρήσεις και θερμοκρασία νερού στους 26-27°C) ιδού τα νέα μας ψαράκια (cardinal tetra - η φωτό είναι από χτες κατά τη διάρκεια της προσαρμογής) Συνεπώς, αν χρειαστω ξανά τη βοήθεια σας θα ανοίξω θέμα στα τροπικά και θα τα λέμε εκεί [emoji3526][emoji4] Σας υπερευχαριστω ξανά όλους!
 2. Έκανα και το Σάββατο μετρήσεις. Αμμωνία και Νιτρικά 0. Βέβαια για αγγελόψαρα φαντάζομαι είναι εξίσου σημαντικό να πάρω Ph, Gh, Kh κλπ.. Γενικά δεν έχω σκοπό να βιαστώ.. Μάλλον το σκ θα πάρω ψάρια γτ μένω δυτικά και το πετσοπ που μου σύστησε ο @ataktoulis είναι Καλαμαριά και δε βολεύει να πάω καθημερινή. Οπότε μέχρι το Σάββατο θα έχουμε αποφασίσει και να θα συνεχίσουμε για χρυσοψαράδικο ή θα πάμε σε τροπικό.
 3. Φυσικό αέριο έχω.. οπότε θα είναι Οκ να κάνω αλλαγές νερού από εκεί? Για αγγελόψαρα σκεφτόμασταν... Τώρα, όσον αφορά τα αρρωστα χρυσόψαρα, τους πήρα τηλ και τους είπα οτι δε μπορώ να τα σκοτώσω μόνη μου και αν γίνεται να τους τα πάω και μου είπαν οκ. Πραγματικά δε μπορώ να τα κάνω τπτ μόνη μου. Όλο το πσκ βαλάντωσα να κλαίω... Είμαι και συναισθηματικιά πανάθεμα με.
 4. Προς το παρόν πάντως το ενυδρείο μου είναι άδειο και συντηρώ τη βιολογία με τροφή. Τα ψαράκια μου υποφέρουν και δεν ξέρω τι να κάνω μπας και "φύγουν" μια ώρα νωρίτερα για να μη βασανίζονται... Γιατί για βελτίωση δεν βλέπω φως στον ορίζοντα....
 5. Κι εμείς για χρυσόψαρα σκεφτόμαστε αν και ο άνθρωπος στο πετ σοπ μας είπε για τροπικά αλλά με.προβληματιζει η αλλαγή του νερου στο τροπικό επειδή δεν έχω δοχείο 90 λίτρων να κάνω προετοιμασία το νερό και σίγουρα στο τροπικό δεν είναι Οκ να βάλω κατευθείαν από την βρύση που δεν παίζει να έχει 27-28 βαθμούς το νερό. Εκτός αν το τραβούσα νερό από το μπάνιο και το έβαζα στο χλιαρό.. γίνεται αυτό?
 6. Και τα 2 καραντίνα με 2ο γύρο.baktopur και ουσιαστικά περιμένω να πεθάνουν γτ είναι μαύρα χάλια. Πήγα στο πετ σοπ που μου είπες και μου είπαν ότι προορίζονται για τόπο χλοερο. Και τα 2 με popeye το ένα έχει μια βδομάδα που μαυρίζει σιγά σιγά και το άλλο άρχισε κι αυτό. Το baktopur και η ανεβασμένη θερμοκρασία δε τα κάνουν τπτ.. [emoji24][emoji24][emoji24]
 7. Πιστεύεις υπάρχει λόγος για 2ο κύκλο baktopur? Αφού δε φαίνεται να βοηθάει... :/
 8. Πάντως το δεύτερο με την διπλή ουρά φαίνεται να "πήρε" λίγο ζωή από την ώρα που το έβαλα με το άλλο ψαράκι. Το ακολουθεί παντού από πίσω και κάνει κι αυτό ο,τι κάνει το πρώτο. Εκτός από τις μαυρίλες στην ουρά, στη μούρη και ελάχιστα στα πτερύγια, δείχνει επίσης γενικά να κολυμπάει πολύ νευρικά και σπασμωδικά από την ώρα που έφυγε το πρώτο ψαράκι από το ενυδρείο έως και τώρα που είναι πάλι μαζί. Γενικά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά μήπως τα κάνω ευθανασία.. Τόση ταλαιπωρία, τόσα φάρμακα... Κρίμα τα καημένα. 1 μήνα τώρα δεν έχουν ηρεμήσει.. Στο μεγάλο ενυδρείο έβαλα άνθρακα και βακτήρια και σκέφτομαι το Σάββατο να κάνω μία καλή αλλαγή και να ξαναβάλω βακτήρια και μετά να βάλω μέσα τα ψαράκια (αν ζουν μέχρι τότε και είναι καλά). Γενικά σκέφτομαι να τα κρατήσω στο μικρό προς το παρόν που είναι και πιο διαχειρίσιμο και στις αλλαγές και σε όλα σε σχέση με τα 260λίτρα του μεγάλου.
 9. Ναι έβαλα πρώτη μέρα την Πέμπτη και ήταν να βάλω πάλι χτες, αλλά εκτάκτως έλειψα εκτός πόλης και αναγκαστικά έβαλα σήμερα. Δλδ 24 ώρες μετά απ' ότι έπρεπε να ρίξω την 2η δόση. Τώρα περιμένω... Στο πλαστικό δε μπορώ να δω αν αυτό το χνούδι που είχε στο κεφάλι έχει υποχωρήσει, αλλά νομίζω οτι δεν έχει πια κόκκινα στίγματα στα πτερύγια. Παρ' όλα αυτά το pop eye μόνο να χειροτέρεψε μου φαίνεται. Για το 50/50 δεν ήξερα
 10. Νερό από το ενυδρείο. 30 λίτρα και αν θυμάμαι το baktopur πάει αναλογικά στα 30 λίτρα 1,5ml
 11. @natateo Το έβγαλα από την καραντίνα για να το βγάλω φωτο. Σήμερα έβαλα τη 2η δόση Baktopur. Καμία βελτίωση στο μάτι του.. Αντίθετα έχουμε επιδείνωση. Το άλλο ψαράκι που φαινόταν τρομοκρατημένο και κρυβόταν το βρήκα σήμερα με μισή μαύρη ουρά. Το πέταξα κι αυτό στην καραντίνα με το baktopur. Έχω ενα ενυδρείο με αλάτι και melafix το οποίο τρέχει άδειο. Τι να κάνω από εδώ και πέρα?
 12. ναι την μουλιάζω και βυθίζεται αλλά δεν πάνε όλα στον πάτο μερικές νιφάδες επιπλέουν μέσα στο ενυδρείο (όχι στην επιφάνεια) για 1-2 λεπτά πριν βυθιστούν.
 13. το άλλο ψαράκι που κάθεται κρυμμένο συνέχεια από χτες.
 14. Το ψαράκι είναι από χτες σε καραντίνα baktopur με φίλτρο το οποίο έχει και αεραντλία. Τα στίγματα έφυγαν από το ένα του πτερύγιο και νομίζω το άλλο δε το βλέπω πια κομμένο στην άκρη (δε τόσο καλά μέσα στο πλαστικό όπως όταν ήταν στο ενυδρείο που έβλεπα τα πάντα ). Το άλλο μου ψαράκι όμως με το που έβγαλα το άρρωστο και το έβαλα καραντίνα άρχισε να κολυμπάει νευρικά, σχεδόν σπασμωδικά, πήγε κρύφτηκε πίσω από το ξύλο με τη Moss και βγαίνει ελάχιστα (π.χ. πάει και κάθεται κάτω από το φίλτρο) Είναι συνέχεια κάτω και κρυμμένο. ΈΡιξα από χτες 2 φορές φαγητό και δεν βγαίνει. Βγαίνει μόνο όταν απομακρυνθώ από το ενυδρείο και τρώει ό,τι έχει απομείνει να επιπλέει. Φυσικά το έχω από εκείνη την ώρα με κλειστό φως για να μη στρεσάρεται παραπάνω. Το μόνο που με παρηγορεί είναι πως όλα του τα πτερύγια είναι τσίτα (δεν έχει μαζέψει πτερύγια κολλητά στο σώμα του δλδ). Να τρόμαξε? Να στεναχωρήθηκε? Να νιώθει περίεργα που λείπει το άλλο ψαράκι? Πίστευα μέχρι σήμερα (24 ώρες μετά) θα έχει ξεπεράσει το σοκ. Αλλά δεν.
 15. Σκέφτομαι σοβαρά να το βάλω σε καραντίνα με baktopur. Φαντάζομαι με το baktopur ο,τι κι αν είναι θα περάσει, έτσι? Απλά χρειάζομαι φίλτρο για να το βάλω καραντίνα και δεν έχω μικρό φιλτρακι. Πρέπει να αγοράσω και έχω γ@μηθει να αγοράζω φάρμακα. Έχουν τιναξει τη μπάνκα στον αέρα αυτά τα ψαράκια. Φοβάμαι θα με πνίξει ο άντρας μου στο ενυδρείο από μέρα σε μέρα..
×