Jump to content

Στράτος

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Aquastar 54L

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλώς όρισες! Τα Endlers τα θες για να τα βάλεις στο ίδιο ενυδρείο;
 2. Βασικά αυτό το είχα κάνει, αλλά φοβήθηκα το ζόρισμα, γιατί στην ουσία επιστρέφω το νερό πίσω στο μοτέρ, που στην τελική θα βρει διέξοδο στο spray bar. Το κακό είναι ότι έχει μεγάλη διάμετρo ή έξοδος και δεν ταιριάζει το σωληνάκι. Θα σκεφτώ κάτι όμως 🙂.
 3. Το spray bar είναι μια χαρά από ροή. Το να ταπώσω την τρύπα δεν έχει νόημα, μιας και όλη η ροή του κυκλοφορητή θα πάει στο σωληνάκι. Άρα θα αλλάξω απλά την τρύπα που θα βγει το νερό. Άμα δείτε στη φωτογραφία απλά μια διακλάδωση είναι κυκλοφορητής και αέρας. Προς το παρόν είναι άδειο γιατί περιμένω να λύσω το θέμα ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το ψάρι και θα το βάλω μετά. Βασικά αν ταπώσω την τρύπα ή την συνδέσω με το σωληνάκι να κάνει κύκλο το νερό, η ροή θα βρει διέξοδο στο spray bar ( που το δοκίμασα και είναι ανεπαίσθητη η διαφορά ). Έτσι ανακύπτουν δύο προβλήματα. Αέρας τέλος, που δε χολοσκάω. Μήπως όμως αυτό ζορίζει πολύ το μοτεράκι και το πάρω στα χέρια;
 4. Καλησπέρα. Πήρα ένα μικρό ενυδρείο Sunsun HR320 για να βάλω ένα μονομάχο. Το φίλτρο του σαν αρχή λειτουργίας μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας. Έχει όμως δυνατή ροή στο σημείο που βγαίνει το νερό δίπλα από το σωληνάκι του αέρα. Αν δοκιμάσω να κλείσω την τρύπα ώστε το νερό να βγαίνει μόνο από το spray bar, το νερό πάει στο σωληνάκι του αέρα. Οπότε τζίφος. Καμία ιδέα;
 5. Όλα είναι φυσιολογικά. Το κερατόφυλλο βοηθάει στα νιτρικά και σε συνάρτηση με τις αλλαγές που έκανες έπεσαν. Εγώ δε θα έβαζα κανένα άλλο ψάρι και θα άφηνα να μεγαλώσουν τα μικρά για να μπορέσεις να παρατηρείς εύκολα την ανάπτυξή τους. Θα είναι σχολείο για σένα! Δε θέλει πολύ χρόνο να γίνουν θηρία και να αρχίζουν να γεννάν κι αυτά 😁
 6. Για τόσο νομίζω όχι, αλλά βάλε ότι μέχρι να πλύνεις-στήσεις το φίλτρο, να το γεμίσεις να κάνεις και priming ,αν σου πιάσει κι εύκολα βέβαια, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ξεμπερδέψεις γρήγορα. Εγώ επειδή το φίλτρο το έβαλα στο ίδιο επίπεδο με το ενυδρείο , θα έλεγα ότι έκανα αρκετή ώρα μέχρι να λειτουργήσει. Δυστυχώς δεν είναι λάμπα που πατάς διακόπτη και ανάβει το εξωτερικό φίλτρο και επειδή δεν έχεις ξαναβάλει είμαι σίγουρος ότι θα σου πάρει πολύ χρόνο. Αυτό επειδή σου προτείναμε εξωτερικά φίλτρα. Εκτός αν πας σε μεγάλο εσωτερικό φίλτρο που θα σου πιάνει και αρκετό χώρο μέσα στο ενυδρείο, όπου ο χρόνος είναι μέχρι να ταιριάξεις τα υλικά μέσα και να το βάλεις στην πρίζα. Μην κοιτάξεις πάντως μόνο την ροή. Η ροή από μόνη της δεν λέει τίποτα. Χρειάζεσαι χώρο για τα υλικά. Αυτά τα φίλτρα που λένε για πχ 60 λίτρα είναι για να βάλεις ας πούμε 2 ψαράκια. Αν έχεις σκοπό να εκμεταλευτείς όλα τα λίτρα σου για ψαράκια, θα χρειαστείς αρκετά μεγαλύτερο από αυτά που δίνουν στα σετάκια οι κατασκευαστές. Λένε για 60 λίτρα, αλλά όχι για πόση ιχθυοφόρτιση. Άλλο να έχεις ένα ψάρι στα ίδια λίτρα και άλλο 10, για να μη πάμε και στα διαφορετικά είδη ψαριών που χρειάζονται διαφορετικές ανάγκες φίλτρανσης. Πάρε το μεγαλύτερο που μπορεί η τσέπη σου και χαμένος δε θα βγεις. Αν δεν έχει το μαγαζί dophin, που δύσκολο να το έχει και στην ίδια τιμή, πάρε κάτι άλλο αντί για φίλτρο και δώσε τα 38 ευρώ που είναι προσφορά για να πάρεις το 2202 στο λινκ που σου έδωσα. Δεν κάνω διαφήμιση , αλλά πραγματικά είναι value for money και το ρίσκαρα γιατί ο πωλητής μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει στο ίδιο επίπεδο με το ενυδρείο και θα κάνει μόνο θόρυβο. Όχι μόνο δούλεψε και δουλεύει, αλλά δεν ακούγεται κιόλας τίποτα! Δε νομίζω να βρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά και δεν θα το μετανοιώσεις.
 7. Χρειάζεται ροή και όχι μόνο να μείνει στο νερό. Φοβάμαι ότι δε σώνεις τίποτα έτσι. Βγάλε όμως τα ψαράκια πριν τα χάσεις.
 8. Αφού μετράς No2 είσαι σε καλό δρόμο, αλλά τις 1-2-3-4 μέρες που υπολογίζεις κάνε τις 15 και μετά βάλε μόνο 1-2 ψαράκια. Περιμένεις άλλες 15 και βάζεις και τα άλλα 1-2 και πάει λέγοντας. Αν θες να τα σώσεις πήγαινε τα πίσω έστω προσωρινά και τα ξαναπαίρνεις. Όπως είναι τώρα και να σωθούν έχουν ήδη επιβαρυνθεί πολύ στην υγεία τους και συνεχίζουν να επιβαρύνονται. Αν πάρεις άλλο φίλτρο (που πρέπει) δες εδώ που είναι φθηνά και σε προσφορά https://www.petsupermarket.gr/psaria/exoplismos/filtra/filtra-dophin Δεν μου ακούγεται καθόλου (έχω το 2202 στα ίδια λίτρα με σένα.) Επίσης αν πάρεις φίλτρο θα πας ακόμα πιο πίσω στο στρώσιμο (μη σου πω σχεδόν στο 0), γιατί και το μακαρόνι του να βάλεις είναι ελάχιστο σε ποσότητα σίγουρα και το σφουγγάρι θα το επιστρέψεις, άρα πίσω στο μηδέν. Αν μπορείς γιατί αλλιώς θα σου πάρει κανένα μήνα , κράτα και αυτό το φίλτρο και πάρε και άλλο. ΠΑΝΤΑ χρειάζεσαι ένα backup για το ο μη γένοιτω. Συνεχίζεις με αυτό το φίλτρο όπως είναι, βάζεις και το νέο φίλτρο να δουλεύει μαζί του παράλληλα και μετά από κανένα μήνα ή και παραπάνω για να είσαι πιο σίγουρος, αφαιρείς το μικρό που έχεις τώρα και το αποθηκεύεις. Τα ψαράκια πάντως πήγαινε τα πίσω. Βάλε αγγελία κερατόφυλλο για την περιοχή σου και κάποιος θα βρεθεί να σου χαρίσει.
 9. Άστα ελεύθερα. Έτσι κι αλλιώς αν γεννήσει η μαμά μετά δεν τα πιάνεις 😁
 10. Εγώ θα τάιζα τόσο 2 φορές τη μέρα. Ένα φυλλαράκι δε προλαβαίνει να πέσει κάτω 🙂
 11. Δε θα ταίζεις πολύ και δε θα το τιγκάρεις στα ψάρια. Θα προσπαθείς να μην ανακατεύεις το βυθό. Αν θες να βάζεις σκούπα βυθού, βάζε την λίγο πιο πάνω ώστε να μην ανακατεύει το βυθό και να τραβάει μόνο ότι υπάρχει πάνω στα χαλίκια. Αλλαγή νερού μια φορά τη βδομάδα και είσαι κομπλέ. Ανησυχείς πολύ χωρίς λόγο 🙂
 12. Τώρα θα κόψεις τις πολλές αλλαγές για να μην ενοχλείς τα ψάρια. Μια φορά τη βδομάδα είναι οκ.
 13. Δες μήνυμα #10 Φυσιολογικό είναι και θα ανέβουν κι άλλο λίγο πιστεύω. Σε 2 βδομαδούλες (για να δώσεις χρόνο να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια σου) βάλε άλλα 2.
 14. Όχι φίλε μου δεν είναι σωστή η αναλογία. Όταν τα ψάρια αυτά φτάνουν τους 35 πόντους χωρίς την ουρά, δεν μπορούν να κάνουν ούτε "βήμα" σε 60 πόντους ενυδρείο που έχει ο φίλος. Είναι σαν να σε βάλουμε εσένα να τρως να πίνεις να κοιμάσαι και να κάνεις την ανάγκη σου σε ένα κελί με μήκος 50 πόντους. Όλη μέρα ένα βηματάκι (όχι ολόκληρο) μπρος κι ένα πίσω. Κι αν τα βλέπεις μικρά τα ψαράκια τώρα, θα ήθελες ένα μωρό να μεγαλώσει σε 50 πόντους δωμάτιο; Νομίζεις μάλιστα ότι δεν θα δηλητηριαστούν σε τόσο χώρο; Και φυσικά δε θα ζήσουν όσο το προσδόκιμο της ζωής τους. Κι ο φίλος μάλιστα έχει δύο μέσα. Ας τα βαλσαμώσουμε καλύτερα κι ας τα στολίσουμε, γιατί θα υποφέρουν, αλλά δε μιλάνε και για να το πουν.
×
×
 • Create New...