Jump to content

Vsterg

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  είναι τρία πια!!
  1. κοινωνικό με τροπικά 120L
  2. Με χρυσόψαρα 80L
  3. Ένα 460L που ξεκινώ

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον !! Για το τρίτο με τα 460 που ξεκινώ να στήνω θέλω να μου πείτε... Το πλάτος 130cm και ύψος του είναι 60cm Θα είναι κοινωνικό Φυτά... εδώ τα χαλάμε !!! έχω μεσάνυχτα και κάτι... Ότι μου προτείνετε θα βάλω !!! (Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω 3 ενυδρεία έχω και εμπειρία...)
 2. Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις !! Δεν έχει στις προδιαγραφές kelvin όπου κι αν έψαξα... Το αστείο που δεν είχα προσέξει είναι ότι αφορά ψαράδικο και όχι εμάς !!!! Πίστευα ότι ήταν ειδική με Led που συμπλήρωναν το φάσμα που χρειαζόμαστε... Με την ευκαιρία ποια kelvin 3000 4000 ή 6500 και κυρίως πόσα lumen θέλουμε για φυτά ? Χωρίς όμως να στρεσάρουμε τα ψάρια μας...
 3. Ξέρει ή έχει δοκιμάσει κανένας αυτή την λάμπα ? ΛΑΜΠΑ LED T8 ΦΘΟΡΙΟΥ 18W 120cm ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ V-TAC SKU: 6325 https://www.skroutz.gr/s/12513764/V-TAC-VT-1228-G13-T8-18W-Μπλε-6325.html
 4. Συγνώμη για το off topic... Σωστά βρε παιδιά όσα γράφετε, το καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο. Αλλα εγώ για παράδειγμα, αν θελήσω να χαρίσω ένα ψάρι μου δεν θα πρέπει να είμαι σίγουρος πρώτα, οτι δεν θα πάρω στο λαιμό μου τον νέο του κάτοχο και το ενυδρείο του? Κάθε κατάστημα, έχει "εγγύηση" για τα ψάρια που αγοράζει από τον προμηθευτή του, έτσι αν πάθει μια ζημιά θα του τα αντικαταστήσουν. Γιατί λοιπόν να βιάζονται να τα προωθήσουν στην αγορά και δεν έχουν μια σχετική περίοδο καραντίνας για όσα προσφέρουν....
 5. Από όσα γράφεις υποθέτω ότι είναι πρόσφατη αγορά. Νέος κι εγώ εδώ, αλλά και στο χώρο. Επειδή πολλές φορές επιλέγουμε διαφορετικούς προμηθευτές για τις αγορές μας, που δεν είναι όλοι προσεκτικοί. Μήπως θα έπρεπε να αναφέρουμε από που αγοράζει - παίρνει καθένας τα ψαράκια του με πρόβλημα? Μπορεί έτσι να προφυλάξουμε κι άλλους....
 6. Ευχαριστώ Στάθη . Απλα ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν πρέπει να απομονώσω και τους γονείς . νέα φωτογραφία
 7. Μήπως ένα δυο σταγόνες οξύ (ακουαφόρτε) στα νερά την καραντίνας πριν τα ρίξεις στην τουαλέτα?
 8. Καλή Χρονιά σε όλους. Σήμερα είχαμε γεννητούρια. Είναι τα πρώτα και δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει σ αυτή την πρώτη φάση. Εννοώ: Ξεχωρίζω με χώρισμα τα υπόλοιπα ψάρια? Βγάζω έξω από το χώρισμα και τους γονείς? Νέοι είμαστε ... πρέπει να μάθουμε !!
 9. Ευχαριστώ πολύ για τις σωστές υποδείξεις και παρατηρήσεις σου. Πάντως μια φορά που είχα απορία για τις χαμηλές μετρήσεις νιτρικών πήγα νερό από το ενυδρείο στο κοντινό μου κατάστημα και μου το μέτρησαν με υγρά της API και ήταν νορμάλ.
 10. Σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. τελικά δεν μου ειπες μπορεί να είναι δαγκωνιές ?
 11. Έχεις απόλυτο δίκιο. Σε ευχαριστώ πολύ. Είμαι τόσο νέος στο χώρο όσο και το πρώτο μου αυτό ενυδρείο... Το μόνο που έκανα μέχρι τώρα είναι να εμπιστεύομαι τους πωλητές..... Διαβάζοντας και βλέποντας κυρίως υλικό σχετικά, διαμορφώνω τις επιλογές μου σε ποιο αξιόπιστα υλικά και τροφές. Όμως δεν θέλω να πετάξω αυτά που αγόρασα πριν τελειώσουν.
 12. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ξέρω ότι τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο μπορεί να είναι πολλά, αλλά είναι ακόμα μικρά και συμβιώνουν αρμονικά μέχρι τώρα. Έχω σκοπό να στήσω μεγαλύτερο ενυδρείο σε 8-10 μήνες. Έχω ιστορικές μάχες μεταξύ του ενός αγγελόψαρου που έχει καταλάβει την μια γωνία του ενυδρείου με τα υπόλοιπα 4 που κάνουν μεταξύ τους παρέα στην άλλη πλευρά. Ένα αγγελόψαρο από τα 4 παρουσιάζει κάτι σαν εξάνθημα στην μια του πλευρά. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 120 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): FLUVAL 107 με ότι αυτό περιέχει από τον κατασκευαστή, και πρόσθετα sera siporax mini Professional ώστε να γεμίσει καλά το διαμέρισμα του φίλτρου - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): από Σεπτ 2019 - Ψάρια (είδη και αριθμός): Αγγελόψαρα 5 , Harlequin Rasbora 5, neon tetra 11, Gourami Gold 1, - Ρουτίνες (Τάϊσμα: 2 φορές την ημέρα με μέτρο στην ποσότητα, προετοιμασία νερού αλλαγής από φίλτρο με ενεργό άνθρακα και sera aquatan, αλλαγές νερού κάθε 15 μέρες ως 50%😞 ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:6,8 - KH:4 - GH:>7 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 mg/L - ΝΟ3 (νιτρικά):10-25mg/L - Θερμοκρασία: 24 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Salifert NH3 Ammonia Profi test -Strips: Esha aqua quick test 6-1 -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Εξάνθημα σε ένα Αγγελοψαρο - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (εξάνθημα στην αριστερή πλευρά του ενός Αγγελόψαρου. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες του ψαριού κανονικές - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
 13. Σε ευχαριστώ για την λύση που δίνεις, αλλά θέλω να ξέρω αν αυτά, είναι ick bacteria η κάτι άλλο. (η φωτογραφία δεν είναι από το ενυδρείο μου, αλλά του Παναγιώτη πιο πάνω). Μια ερώτηση όμως στην απάντηση σου. Το φίλτρο τραβά από τον πυθμένα. Αυτά φαίνονται να συσσωρεύονται και να επιπλέουν στην επιφάνεια. Πως θα καθαρίσουν? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...