Jump to content

sportivo147

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  41
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος sportivo147

 • Γενέθλια 30/08/1980

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Juwel 240Lt
  AA 56Lt
 • Τοποθεσία
  Γαλάτσι

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 1. Happy Birthday sportivo147!

 2. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  Ιδού και η photo από την αρχική μου προσπάθεια να φτιάξω την βάση... δέν είναι κολλημένη ακόμα απλά για να τραβήξω την photo την έφτιαξα. Το ενυδρείο τελικά θα έχει διαστάσεις 120x60x70 με την στάθμη του νερού στα 60εκ. Όταν ολοκληρώσω την βάση θα πάρω και τα τζάμια (12εκ). Μου είπε ο τζαμάς για καλύτερα τζάμια (Crystal Clear) που δέν πρασινίζουν και είναι πολύ καθαρά. Αξίζουν ???
 3. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  Νομίζω ότι έτσι είναι σωστό τελικά. Οπότε θα πάρω τις λάμπες στα 14000k και ο ηλεκτολόγος θα μου τις φτιάξει σε πλαίσια. Ποιές πιστεύετε είναι οι καλύτερες? Το μπλέ μου αρέσει γενικά σαν χρώμα στο νερό. Πέρα τις MH τι άλλες λάμπες θα χρειαστώ από Τ5 ?? Σιγά σιγά ξεκινάω και εγώ οπότε σε λίγες μέρες θα ανεβάσω και photo με την βάση που θα φτιάξω αυτό το Σαββατοκύριακο. Έχω πάρει τα ξύλλα τα οποία και θα τα περάσω με ένα συντηρητικό ξύλου smaltoxyl και μετά με βερνίκη θαλάσσης. Για να δούμε τι θα φτιάξω ...να προσέξω τίποτα στην βάση μιάς και θα είναι ξύλινη??
 4. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  Κάπου εκεί υπολόγιζα και εγώ... Οι ακτινικές λάμπες T5 σε τί χρησιμεύουν?
 5. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  στα 360 λίτρα που θα βγεί το ενυδρείο πόσα W θέλω ?? 1 λίτρο ανά W δέν πάει η αναλογία ??
 6. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  τι εννοείς salamander
 7. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  πάνω σε αυτό το θέμα γνωρίζει κανένας ??
 8. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  Τόσο καιρό ψάχνω θέματα που αφρούν τις MH λάμπες. Όντως η εξάτμιση θα έιναι μεγάλη αλλά τίν κάνεις?? Ανγκαστικά θα έχεις το νού σου. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να γεμίσω με αρκετές Τ5 λάμπες. Όλα τα έτοιμα συστήματα με MH λάμπες έχουν πάνω απο 500€ ... γιαυτό και εγώ λέω να πάω σε έναν ηλεκτρολόγο φίλο μου να μου φτιάξει ένα, λόγω ότι το φωτιστικό θα είναι κρυμένο οπότε δέν χρειάζομαι την ομορφιά που έχουν του εμπορίου... Το θέμα είναι ότι δέν έχω βρεί λάμπα που να έχει 400W MH και να είναι 14000Κ. Στην Philips και Osram όλες οι λάμπες έχουν 4000Κ-5000Κ.
 9. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  και εγώ το ίδιο πιστεύω BigBlue...το καπάκι όπως είπα και ποιό πάνω μάλλον θα το κάνω "κλειστό" (θα μπορεί να βγαίνει) για να μην έχω μεγάλη εξάτμιση του νερού καθώς και ύπραξη υγρασίας σε ένα χώρο κλειστό όπου θα είναι πάνω απο το ενυδρείο. Φαντάζομαι ότι η λάμπες θα βγάζουν την άλλη ζέστη οπότε ένα καλό chiller μπορεί λύσει το πρόβλημα. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι η λειτουργία των φωτιστικών. Διάβασα ότι η αναλογία είναι 1 watt ανά λίτρο, καθώς και 2 watt ανά λίτρο. Άρα εγώ θέλω συνολικό φωτισμό περίπου από 600W έως 1200W ??? Μου πρότειναν ένα φωτιστικό της Aqua Medic (δέν θυμάμαι ποιό μοντέλο) είχε 2 λάμπες MHκαι άλλες 2 Τ5 μπλέ. Ήθελα να ρωτήσω καταρχάς άν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για κάτι τέτοιο ή υπάρχει κάποια άλλη λύση ποιό φτηνή? Χαζή ερώτηση : Γιατί υπάρχει και Τ5 στο συγκεκριμένο φωτιστικό ?? Μόνο η MH δέν κάνουν? ή κάνουν άλλη δουλειά ?? Επίσης άν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σχετικά με την υπερχίληση, άν για πάραδειγμα βάλω μία αντλία στα 2500λ/h sto sump για να γυρίζει το νερό στο ενυδρείο, λογικά θα πρέπει να υπολογίσω αυτά τα λίτρα να φεύγουν πάντα και απο την υπερχίλιση του ενυδρείου. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να υπολογίσω τα λίτρα που θα φεύγουν απο τη υπερχιλιση??
 10. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  any idea ??
 11. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  ευχαριστώ φίλε salamander για τις απαντήσεις σου... θα μπούν σιγά σιγά κοράλια κτλ οπότε θα χρειαστώ έναν καλό φωτισμό αργά η γρήγορα. Τα περισσότερα φωτιστικά που έχω δεί είναι συνδιασμός από MH και Τ5. Για το ύψος μου 60 εκ. σε τί Watt θα είμαι οκ στην περίπτωση που πάμε για ένα reef?? Σχετικά με το skimmer το Deltec AP600 θα έιναι οκ ?? Eheim 1262 με 3400 l/h είναι λίγα?? Πόσα χρειάζονται δηλαδή? Έχω την εντύπωση ότι η 1262 είναι η μεγαλύτερη της ΕΗΕΙΜ. Έχεις δίκιο στο να κλείσω το ενυδρείο απο πάνω, απλά φοβάμαι επειδή θα το φτιάξω να είναι κλειστό με γυψοσανίδες κτλ μήν έχω πρόβλημα με την εξάτμιση του νερού δηλαδή την υγρασία. Μπορεί εδώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο με ανεμηστήρες για να διώχνει την ζέστη. Σχετικά με την υπερχίληση, άν για πάραδειγμα βάλω μία αντλία στα 2500λ/h sto sump για να γυρίζει το νερό στο ενυδρείο, λογικά θα πρέπει να υπολογίσω αυτά τα λίτρα να φεύγουν πάντα και απο την υπερχίλιση του ενυδρείου. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να υπολογίσω τα λίτρα που θα φεύγουν απο τη υπερχιλιση?? Thx
 12. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  Παιδιά έφτιαξα πρόχειρα ένα σχεδιάγραμα με το πώς φαντάζομαι το ανυδρείο. Θα είναι 360 λίτρα και 140 λίτρα το sump. Αν έχω κάνει κάτι λάθος πείτε μου να το διορθώσω.... Φυσικά αφού θα γίνει το βήμα άς γίνει σωστά με μελλοντική προοπτική τα συστήματα να μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερο πληθυσμό ψαριών καθώς και κοραλιών. Με τα δεδομένα αυτά έχω τις εξής απορίες : 1. Τι φώς θα πρέπει να βάλω? Metal Halide ή Τ5? Πόσα Watt χρειάζονται για 60εκ βάθος ?? 2. Στα λίτρα αυτά ποιό skimmer να προτιμήσω ? 3. Για την κυκλοφορία του νερού έχω σχεδιάσει δύο αντλίες οι οποίες θα ρουφάνε το νερό από την βάση του ενυδρείου και θα το διαχέουν μέσα απο δύο τρύπες που θα ανοιχτούν στο τζάμι του ενυδρείου. Οι αντλίες θα είναι Eheim 1262 με 3400 l/h. Είναι πολλά ή λίγα ? 4. Για την αντλία μέσα στο sump τί μου προτείνετε ? 5. Με την λογική ότι το ενυδρείο θα είναι κλειστό στο πάνω μέρος του και όχι ανοικτό, το chiller θα πρέπει να είναι για περισσότερα λίτρα, ώστε να ψύχει γρηγορότερα το νερό? 6. Μιά καλή λάμπα UV στα 36W όπως τις Aqua Medic Helix Max είναι οκ? 7. Το www.aquaristic.net είναι αξιόπιστο? Τα προιόντα καλύπτονται απο εγγύηση? Το ξέρω παιδιά σας κούρασα, απλά θέλω να ξέρω κατα πόσο μπορώ να κάνω και εγώ κάποια πράγματα, γιατί τα λεφτά είναι πολλά... και οι καιροί δύσκολοι.
 13. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  Ευχαριστώ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Μάλλον θα πάω σε κάποιο custom made ενυδρείο με sump κτλ. Είναι πιστεύω καλύτερα απο το να τρυπήσω αυτό που έχω και να μπώ σε περιπέτειες. Αυτό που θέλω σαν αποτέλεσμα είναι κάποιες ανεμώνες με nemo (αρέσουν στην γυναίκα μου, και θα γλυτώσω απο την γκρίνια) καθώς και υπόλοιπα ψαράκια όπως yellow tang κτλ. τώρα από κοράλια κάποια εύκολα και βλέπουμε. Το μέγεθος θα είναι περίπου 120x50x60. Τι ψαράκια μπορώ να βάλω σε αυτά τα λίτρα ?? Από εξοπλισμό τί θα χρειαστώ ακριβώς? skimmer? UV? Α.Ο.?
 14. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  είχα την ελπίδα ότι την ανεμώνη δέν θα την τρώνε τα σκασμένα ... Οπότε το ξεχνάμε το fish only. Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι η ανεμώνη με τους nemo. Οπότε θα μπορούσα ας πούμε να βάλω : βράχο, 2-3 ανεμώνες μαζί με nemο και άλλα 3-4 ψαράκια?? Άρα για να καταλάβω, άν είναι να βάλω ανεμώνη πάω για reef...
 15. sportivo147

  Νέο ξεκίνημα στα Αλάτια....

  Φίλε Navi τα έχω διαβάσει καθώς και πολλά άλλα άρθρα. Αυτό που δέν έχω καταλάβει είναι άν μπορώ να βάλω κάποια ανεμώνη σε ένα fish only ενυδρείο. Λόγω χρόνου αλλά και κόστους, δέν μπορώ να πάω πρός reef. Έχω τρομάξει με όλα αυτά που έχω διαβάσει σχετικά με τα reef. Παρόλαυτά δέν θα μ'άρεσε και ένα ενυδρείο μόνο με σκέτο βράχο. Γιαυτό και λέω άν μπορώ να βάλω κάποια ανεμώνη ή κάτι άλλο για ζωντάνια πάνω στον βράχο. Επίσης το ενυδρείο VITREA AQUARIUM LIFE 44 κάνει για αυτό που θέλω ??? σας πρήζω... το ξέρω
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης