Jump to content

echatzidiakou

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

93 profile views
 1. δοκίμασε να την ταίσεις φρέσκο χταπόδι, θα γίνει χαμός... Την γλίτωσε! είναι σκληρά ψάρια τελικά!
 2. τί ταίζεις? Έίχα πάθει κάτι παρόμοιο όταν τάιζα bloodworms, σε φακελάκι, σα ζελέ είναι, πολύ λιπαρό. Αυτό ανέβαινε στην επιφάνεια, όπως το λάδι. Έκανα αλλαγές νερού με ένα καθαρό μπουκάλι... Το στόμιο μισό μέσα, μισο έξω, τραβάει νερό κυρίως από την επιφάνεια.
 3. θα ψάξω να δω τι φότο έχω από από ψάρια που έχουμε χτυπήσει κατά καιρούς... Ίσως πάρω καμιά υποβρύχια φωτογραφική να τα φωτογραφίζω, αντί να τα εκτελώ... Καφρίλα. Αυτό το χοντρόπετσο ψάρι που φουσκώνει όταν τρομάξει το λένε γουρουνόψαρο! Φανταστείτε φάτσα που έχει... Ένα ακόμα αφρόψαρο- σμηνόψαρο, που εμφανίζεται περιοδικά και μετά εξαφανίζεται, είναι ένα μικρό (5-6εκ.) κόκκινο, με μύτη σουβλερή όπως του ξιφία. Τα τραβάνε οι τράτες αυτά...Είναι πανέμορφα, πολύ έντονα χρώματα.
 4. μεγαλώνω αρτέμιες για να ταίζω τα ψάρια μου, αλλα δεν χρησιμοποιώ ούτε αεραντλίες, ούτε τίποτα. Έχω βγάλει στο μπαλκόνι δύο μεγάλα βάζα γυάλινα και τις έχω μέσα. Δημιουργείται άλγη οπότε τρώνε και πρασινίζουν. Αν δω οτι δε φτάνει κάνω σκόνη σπιρουλίνα και τροφή για βυθόψαρα και ρίχνω μέσα λίγο. Αναπαράγονται μόνες τους, ασταμάτητα. Καμιά φορά τις μαζευώ και αλλάζω το νερό. Ρίχνω νερό από το ενυδρείο, τρεις κουταλιές αλάτι σε 1,5 λτ. Είναι μια χαρά τροφή για απογευματινο! Είναι πλούσιες σε πρωτείνη... και γίνεται πάρτυ. Με καμία άλλη τροφή δεν κάνουν έτσι.
 5. το θέμα που άνοιξες είναι τρομερά ενδιαφερον! 'Εχω μεγαλώσει στη Ρόδο, και κάνω ψαροντούφεκο φανατικά εδώ και πολύ καιρό. Αυτά ως εισαγωγή για να σας πω κάποια ψάρια που έχω πετύχει, δεν είμαι όμως πάντα σίγουρη αν είναι αυτά ή κάποιο που τους μοιάζει. Το πρώτο είναι ένα πράμα που μου είπαν πως λέγεται τρομπέτα. Είναι τεράστιο, 50 πόντους και μακρόστενο. Μπροστά είχε ξίφος που πλαταινει στη άκρη. Το πέτυχα σε σχετικά ρηχά νερά, είμαι σίγουρη πως δεν ήταν ζαργάνα. Υποθέτω πως είναι το Fistularia comersoni. Λογικά αυτό πρέπει να είναι σχετικά συνηθισμένο. Πολύ παλιά, είχα δει ένα κοπάδι ψαριών, τα οποία πετάνε πάνω από το νερό πολύ μεγάλες αποστάσεις, στην αρχή νόμιζα πως είναι πουλιά. Δεν ξέρω αν είναι χελιδονόψαρα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι συνηθισμένα αυτά στη μεσόγειο... θα μπορούσαν να είναι cheilopogon furcatus. και τέλος είχα πετύχει κάποια στιγμή, σε μεγάλο βάθος, ένα από αυτά τα ψάρια που φουσκώνουν...μάλλον legocephalus spadiceus, αν και θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε από αυτά τα είδη, έχει περάσει καιρός.....
 6. Το πρώτο ψάρι που έδειξες στη φωτογραφία το λέμε Γερμανό. Στα Δωδ/α είναι πολύ διαδεδομένο. Υποτίθεται πως εμφανίστηκε ξαφνικά στο Β' παγκοσμιο Πόλεμο (εξου και το όνομα του). Ζει σε κοπάδια και μοιάζει εξαιρετικά με τις σάρπες, ακόμα και σε γεύση. Στην Αθήνα δεν το έχω δει ποτέ να το πουλάνε. Είναι δύσκολο στο καθάρισμα γιατί τα ραχιαία αγκάθια του έχουν δηλητήριο. Μιλάμε για πόνο...
 7. Αν υπαρχει τέτοια δυνατότητα, διάλεξε ένα σημείο με φυσικό βράχο στο οικόπεδο. Ο βράχος ακόμα και αν δεν είναι υδατοστεγανός υπάρχει δυνατότητα να στεγανωθει με κάποια διαδικασία. Αξίζει πάρα πολύ!
 8. Νai, προσθέτω το αλατάκι που αναλογεί, τα πτερύγια έχουν αρχίσει ήδη να γιατρεύονται! Τη θερμοκρασία την τσεκάρω με θερμόμετρο, τον προσέχω πολύ τον κόκκινο βλάκα, έπρεπε να είχα φωτογραφική μηχανή, να δείτε για τί μούρη απίστευτη μιλάμε!
 9. Α, ναι ξέχασα να πω ότι νερό του αλλάζω 7λτ. κάθε δύο μέρες, αφήνω 2 μέρες έξω έναν κουβά γεμάτο και ζεσταίνω το νερό πριν του το βάλω
 10. Γεια σας! Ανακεφαλαιώνω σύντομα! Λοιπόν, το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο στρωμένο,λειτουργεί τρεις μήνες χωρίς ψάρι, οι μετρήσεις πολύ καλές. Είναι 50 λτ. ωφέλιμο με φίλτρο που έχει αρκετά δυνατή ροή. Στην αρχή έκανε flare στο φίλτρο αλλά σύντομα το συνήθισε και δεν δίνει σημασία. Τον μονομάχο τον πήρα άρρωστο απο το πετ σοπ, τα πτερύγια του ήταν κολλημένα, το ραχιαίο και τα μπροστινά στην αρχή δεν άνοιγαν. Σύντομα (2η μέρα) τα πτερύγια άρχισαν να κουρελιάζουν και να εμφανίζουν ασπρο-γκρι κηλιδες που εξείχαν από το σώμα, όταν τα έβλεπες πλάγια. Το σκίσιμο προχωρούσε ταχύτατα. Η μεμβράνη υποχωρούσε και έμεναν μόνο κάποιες νευρώσεις που έχει. Ξεκίνησα την εξής θεραπεία. Θερμοκρασία 30 βαθμούς και 4 κουταλάκια στα 10λτ. αλάτι. Ξεκίνησα και καλλιέργεια αρτέμια, που του δίνω παράλληλα με την τροφή του. (αποξηραμένο σκουλήκι σε βιταμίνες). Το ψάρι τρώει και γενικά είναι ενεργητικό. Νομίζω πως έχει σταματήσει η αρρώστια. Οι κηλίδες εξαφανίστηκαν.Και τα πτερύγια δεν κουρελιάζουν άλλο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ένα σκούρο περίγραμμα που εμφανίζεται στα φαγωμένα σημεία της ουράς. Δεν έχω προσθέσει φάρμακο.
 11. Εχω θερμοστάτη, στους 26 βαθμους, νερό αλλάζω κάθε δύο μέρες 6 λτ. Του έχω ρίξει δύο κουταλιές αλάτι. Τα σημάδια δεν είναι σαν βαμβάκι είναι σαν να έχει κολλήσει πάνω στο πτερύγιο βλένα, ελαφρά γκρι. Ειναι σημειακό, όχι παντου.
 12. Πάρε λίγη τροφή και ανκάτεψε την με ζελέ και όπως θα είναι ένα κολλώδες μίγμα, πασάλειψε τον βράχο!
 13. Τον μονομάχο τον έχω εδώ και τρεις μέρες σε ένα 50 λτ ενυδρείο μόνο του. Το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο, και στρωμένο με Nh4 :0 , NO2 :0 kai NO3: 1. Παρατήρησα σήμερα οτι στα πτερύγια του υπάρχουν τοπικά στίγματα ασπρο-γκρι, βλενώδη σε υφή. Γενικά τα πτερύγια του είναι σαν να είναι κολλημένα μεταξύ τους, κυρίως το ραχιαίο. Το πίσω πτερύγιο έχει και ένα σκίσιμο. Το ψάρι είναι σε καλή κατάσταση,τρώει όσο βρει, και είναι δραστήριο. Δεν έχω καλές φωτογραφίες, που ίσως θα βοηθούσαν. Πείτε μου σας παρακαλώ τί θεραπεία να του κάνω, μην το στείλω με τη βλακεία μου! Είναι καλός πσάρης, τρώει από το χέρι μου, και μόλις τον πλησιάσω έρχεται φάτσα και κάνει χορευτικα!
 14. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Δε χωράει αμφιβολία πως είναι πράγματι αυτό το έντομο, δεν έχω ψάρια (ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το θάνατο του clownακου), και αφήνω αυτό το έντομο από περιέργεια. Φαίνεται πως αυτό είναι νύμφη και αν μεγαλώσει θα βγει από το νερό. Τα πουλάνε σε πετ σοπ? Όσο για το pH, αν βάλω μπουκάλα CO2 θα πέσει? Σας στέλνω και ένα σκίτσο που δεν πρόλαβα να στείλω το μεσημέρι. Φτερά δεν είχα παρατηρήσει πως έχει. Προφανώς είναι ακόμα μικρό, γιατί είναι πολύ ανοιχτόχρωμο.
 15. Αυτη ειναι η καλύτερη φοτο που μπορεσα να βγαλω!
×
×
 • Create New...