Jump to content

flying_guardian

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  24
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος flying_guardian

 • Γενέθλια 20/01/1982

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  200 λίτρα, κοινωνικό-φυτεμένο

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Πρόσφατοι επισκέπτες

66 εμφανίσεις προφίλ
 1. flying_guardian

  Καλοκαίρι! :(

  Ξέρει κανείς στη θεσσαλονίκη, και κατά προτήμηση κοντά στη Μπότσαρη, που μπορώ να βρω μαγαζί με αντλίες; Θέλω μία που να σηκώνει πίεση κοντά στα 4-5 bar.
 2. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Όσον αφορά την σκληρότητα, διάβασα εδώ μέσα στην κατηγορία DIY οτι με το κεζάπι μπορείς να ρίξεις την σκληρότητα. Ισχύει αυτό; Από που μπορώ να το μαθω έγκυρα;
 3. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Ωραίο μου ακούγεται! Αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος με αυτόν τον τρόπο να σαπίσουν τα φύλλα και η αμμωνία να χτυπήσει κόκκινο;
 4. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Κώστα (klaz), είδες για να σε πρίζω καθημερινά! Βγήκε κάτι καλό! Χρειάζεται όμως πολύ βελτίωση.....αρα και πολύ πρήξιμο!!!!
 5. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Είναι πράγματι! Αλλά δεν βάζω Α.Ο.
 6. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Τι μου θυμίζει η απάντηση!!!!!!
 7. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Γιώργο, σε ξαναρώτησα, αλλά για εξείγησέ μου αυτό με τα φύλλα! Τι εννοείς;
 8. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Έχεις απόλυτο δίκιο! Λάθος μου. Τ-5 είναι.
 9. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  2 ακόμη!
 10. flying_guardian

  200 λίτρα κοινωνικό-φυτεμένο

  Επιτέλους μετά από καιρό πολύ λαχτάρα και πολλές αλλαγές (ακούσιες και εκκούσιες), θα κάνω την απόπειρα να σας παρουσιάσω και την δική μου προσπάθεια. Ξέρω πως δεν πιάνω ούτε στο ένα εκατομμυριοστό τα έργα και τα μεγαλουργήματα των περισσοτέρων αλλά τι να κάνω; Προσπαθώ όσο μπορώ. Το ενυδρείο τρέχει 2 μήνες τώρα, Χωρίς την περίοδο του στρωσήματος και είναι και η πρώτη μου επαφή με το hobby! Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ακούσω τις κριτικές και τα σχόλια σας (μιας και πιο έμπειροι) για να μπορέσω ίσως κάποια στιγμή να φτάσω σε κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο. Πάντως και κανένα θετικό σχόλιο θα ήταν ιδιαίτερα ανακουφηστικό! Πληροφορίες Διαστάσεις: 95x45x50 Όγκος: 200 (130-140 καθαρά) Κατηγορία: κοινωνικό-φυτεμένο Φυτά: ceratorpyllum demersum, cryptocoryne spiralis, valisneria spiralis small, cryptocoryne willisii, cryptocoryne wendtii και προσεχώς lobelia cardinalis (μου την έφαγαν τα gold barb και τώρα προσπαθώ να αναπτύξω μία ρίζα που κατάφερα να σώσω) Ψάρια / Άλλα είδη: 3 SAE, 1 labeo bicolor (μην βαράτε), 2 labeo erythrurus, 2 botia pakistanii, 5 gold barb, 11 cardinal tetra kai 5 killifish (4 είδη είναι) Διακοσμητικά υλικά: χαλαζικό χαλίκι (1-2 χιλ.), πέτρες και ρίζες mopani (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: μαύρο χαρτόνι Φωτισμός: 2 silvania(ροζ) , 1 day light (6500 K)- {3x39 watt T-8} Διάρκεια φωτισμού: 1 silvania-11.5 ώρες, 1 silvania+1 daylight-7 ώρες Φιλτράρισμα: εξωτερικό Eheim 2215 (620 lt/h), εσωτερικό boyo (900 lt/h) Θερμοστάτης: Jager 200 watt Λίπανση: υπόστρωμα της Aqualight Παροχή CO2: 2κιλη μπουκάλα, bubble counter, pH controler της Aqualight. Η διάχυση γίνεται μέσω του εξωτερικού φίλτρου. Παράμετροι: pH: 7.2 (controler) Γενική σκληρότητα (GH): 21 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 13 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 5 Αλλαγές νερού: 30%-40% εβδομαδιαίως Θερμοκρασία: 25 C Άλλες πληροφορίες: Για..... "τις κρύες νύχτες του χειμώνα" έχει εξοπλιστεί και με moonlight Φωτογραφία:
 11. flying_guardian

  Γεια σας

  Καλημέρα Σταυρούλα! Χωρίς να θέλω να φανώ "κακός" απλά θα σχολιάσω κάποια πράγματα που μου φάνηκαν οτι δεν στέκουν! 1) Όταν πλένουμε τα σφουγγάρια του φίλτρου ΔΕΝ τα πλάνουμε με νερό βρύσης, παρα μόνο με νεράκι από το ενυδρείο μας που έχουμε κρατήσει από την αλλαγή! Και αυτό γιατί πλένοντας τα με το νερό της βρύσης, πολύ απλά "σκοτώνουμε" την βιολογία (βακτήρια). 2) Αν κατάλαβα καλά, με την αλλαγή που έκανες δεν πρόσθεσες αντιχλώριο. Πιθανότατα να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του! Πάντα σε κάθε αλλαγή νερού που κάνουμε προσθέτουμε και την αντίστοιχη ποσότητα αντιχλώρίου! Όταν λέμε στρώσημο, δεν εννοούμε να φέρουμε το ρΗ εκεί που θέλουμε, αλλά την δημιουργία βιολογίας! Έχεις διαβάσει καθόλου για τον "κύκλο του Αζώτου"; Και κάτι τελευταίο! Από την στιγμή που μιλάς για σπασμούς, μου έρχεται στο μυαλό διλητηρίαση. Ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι αν κάνω λάθος! Υ.Γ. Καλό θα ήταν να αγοράσεις τεστάκια για να δεις που βρίσκεσαι από θέμα αμμονίας, νιτρωδών και νιτρικών! Να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Αν και στην περίπτωση που δεν έχει στρώσει το ενυδρείο θα είναι όλα στα "κόκκινα".
 12. flying_guardian

  Καλοκαίρι! :(

  Το ξέρω! αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες! Όλο μου λέει οτι παρουσιάστηκε σφάλμα!
 13. flying_guardian

  Καλοκαίρι! :(

  Πείραμα δεύτερο! Θερμοκρασία δωματίου 30 βαθμοί! Θερμοκαρσία νερού ~ 30 βεθμοί! Αποτέλεσμα! Νερό κρύο! Πείραμα δεύτερο στεύθηκε με επιτυχία! Επόμενο βήμα επιλογή κατάλληλης αντλίας.
 14. flying_guardian

  Καλοκαίρι! :(

  Πριν από μια ώρα πήρα το ανεμηστηράκι στα χέρια μου! Αυτό εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804049 Κοίταξα να έχειο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο CFM. Επειδή όμως το συγκεκρημένο ήταν 14 εκ. η διάματρός του, ενω η σωλήνα που είχα αγοράσει ήταν 12, έπρεπε να τροποποιήσω λίγο την σύνδεση του ανεμηστήρα με την σωλήνα! Πάντως μεταξύ μας, ήταν επιλογή μου να πάρω μεγαλύτερης διαμέτρου ανεμηστήρα γιατί με το στένεμα από τα 14 στα 12 εκ. "αναγκάζομαι"να εφαρμόσω την αρχή του Bernouli! Έτσι λοιπόν αφού δούλεψα με την σωλήνα και την ψιλοέφερα στα μέτρα της, προχειροκόλλησα το ανεμηστηράκι με τη σωλήνα και το έβαλα να δουλεύει! Τα αποτελέσματα! Όχι και τόσο ενθαρηντικά! Ίσως να φταίει το μεγάλο μήκος του σωλήνα! Αυτή τη στιγμή είναι 1 μέτρο. Ίσως αν κοντήνει στο μισό μέτρο να είναι καλύτερα τα πράγματα! Τέλος πάντων πάνω στην απογοήτευσή μου, λεω δεν κάνω και μια δοκιμή να προσποαθήσω να φτιάξω και κατι σαν μπεκάκι! Έτσι για να ξέρω πιο πολύ προς τα που να κοιτάξω όταν θα ψάχνω για μπεκ. Πήρα λοιπόν μια αχρησημοποίητη βελόνα από σύριγγα (μιας και στα σπίτια μας κυκλοφορούν σε αφθονία ), την στένεψα με μια πένσα στην άκρη της και σύνδεσα μια σύριγγα στο όλο κατασκεύασμα με την βοήθεια ψιλής σωλήνας για αέρια (αυτή την μαύρη που έχουμε για το CO2). Κατά τύχη είχα ζεσταμένο νερό. Πήρα λοιθπόν από εκεί, γέμισα την σύριγγα και "ο Θεός βοηθός" λέω! Το σύστημα δούλεψε! Κατάφερε να μου πετάξει το νερό σε απόσταση ενός μέτρου τουλάχιστον και φυσικά το νερό, από ζεστό, έφτασε στο χέρι μου κρύο! Και ακόμα καλύτερα, όσα σταγονίδια είχαν μείνει μέσα στη σωλήνα και είχαν μείνει να τα χτυπάει ο αέρας, μετά από περίπου ένα τέταρτο που ε΄γειρα τη σωλήνα για να βγούν ήταν λες και τα είχα στο ψυγείο! Πείραμα λοιπόν πρώτο! Στέυθηκε με επιτυχία! Επειδή όμως οι δοκιμές έγιναν με θερμοκρασία περιβάλοντος 20 βαθμούς και με το ζόρι, έχω ήδη βάλει το aircondition στους 30 για να δούμε και επί της ουσίας τι γίνεται!!!!!
 15. flying_guardian

  Καλοκαίρι! :(

  sistima_psiksis.bmp Κάπως έτσι το εννοώ εγώ
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης