Jump to content

gemini_str

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  32
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος gemini_str

 • Γενέθλια 06/06/1973

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  96 λίτρων φυτεμένο Guppy, 104 λίτρων φυτεμμένο Guppy, 300 λίτρων φυτεμένο Discus, 90 λίτρων γκαραντίνα Discus, 200 λίτρα διπλή γεννήστρα δίσκων, 480 λίτρων φυτεμένο Discus
 • Τοποθεσία
  Ηράκλειο - Κρήτης

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 1. Happy Birthday gemini_str!

 2. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  οι τελευταίες
 3. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Μερικές ακόμα
 4. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Κλείνοντας αυτό το πόστ θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην πετυχημένη διαδικασία της αναπαραγωγής. Σας παραθέτω μερικές τελευταίες φωτογραφίες από τα ψάρια όπως ήταν χθες το απόγευμα. Υπενθυμίζω ότι τα ψαράκια αυτά ήταν free swimming στις 24-08-07. Οι πρώτες φωτογραφίες είναι από μία ομάδα έξι ψαριών που έβαλα στο ενυδρείο όπου υπήρχαν αρχικά τα ζευγάρια των δίσκων πριν αρχίσουν την αναπαραγωγή. Τα μεγάλα είναι τώρα μονίμως στις γεννήστρες. Η ανάπτυξή τους δεν συγκρίνετε με αυτήν των υπολοίπων ψαριών που είναι ακόμα σε άλλο ενυδρείο συνδεδεμένο στη σειρά με τις γεννήστρες όπου γίνετε συνεχείς αλλαγή νερού. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες καταγράφουν την διαφορά αυτή. Ενώ στα 6 ψαράκια η ανάπτυξη προχωράει με αργότερους ρυθμούς και έχουν και αρκετά μαύρα στίγματα (στις φώτογραφίες φαίνονται και μερικά από spot algea μην μπερδευτείτε, δεν είναι και τόσο πολλά) τα υπόλοιπα ψαράκια έχουν μεγαλώσει περισσότερο και είναι καθαρά χωρίς σχεδόν καθόλου στίγματα. Τα περισσότερα ψαράκια από αυτή την πρώτη γέννα έχουν ήδη μοιραστεί σε διάφορα ενυδρεία δικά μου αλλά και φίλων. Αλλά αρκετά λόγια στις φωτογραφίες τώρα:
 5. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Τώρα τα μικρά ταϊζονται με ένα μίγμα σερα και τετρα δισκους μπιτσ (4 φορές τη μέρα) και μια φορά τη μέρα τρώνε και κατεψηγμένη αρτέμια.
 6. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Τα μικρά με την καλύτερη ανάπτυξη είναι γύρω στα 40 συνολικά (20 στο ενυδρείο 50*50*50, 10 σε ένα 480 λίτρων μαζί με τέσσερεις μεγαλους δίσκους και άλλα δέκα σε ένα 300 λιτρων με δύο άλλους δίσκους). Το μέγεθος το υπολογίζω στα 4-5 cm. Υπάρχουν όμως και αρκετά που έχουν μείνει πίσω στην ανάπτυξη (καμιά 10αρια) και γύρω στα 20 καινούργια μικρά. Μετά από την ανασύσταση των ζευγαριών μου (έχω 2 αρσενικούς και 3 θυληκές σε ηλικία αναπαραγωγής) έχω τώρα ένα ζευγάρι που απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια να μεγαλώσει το fry που απέκτησε και ένα άλλο που έκανε χθες αυγά.
 7. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  οι τελευταίες
 8. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  μερικές ακόμα
 9. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  μερικές ακόμα
 10. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Σας παραθέτω νέες φωτογραφίες από τα μικρά, καμιά 25αριά, (free swimming 24-08-07) που έχουν παραμείνει σε ενυδρείο 50*50*50. Η ανάπτυξή τους πιστεύω ότι είναι καλύτερη από αυτή των άλλων μικρών από την ίδια γέννα που έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα ενυδρεία. Πιθανόν λόγω της συνεχούς αλλαγής νερού, που έχω αναφέρει παλαιότερα. Εκτός από τα πρώτα μικρά υπάρχουν και καμιά 20αρία μικρότερης ηλικίας (free swimming 13-10-07) που μεγαλώνουν κανονικά χωρίς πρόβλημα με τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους, μιας και είναι από τους ίδιους γονείς, πάλι με την γνωστή μέθοδο των ανάδοχων γονειών
 11. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  και δύο ακόμα
 12. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Το Σαββατοκύριακο μετακόμισαν τα πρώτα 9 μικρά δοκιμαστικά (είναι 2 μηνών και λίγων ημερών τώρα) στο ενυδρείο με τους μεγάλους, για να δω πως τα πάνε. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Προσαρμόστηκαν αμέσως στο νέο ενυδρείο τους και δεν ενοχλούντε από τα άλλα ψάρια. Η κάμερα πλέον δείχνει τα καινούργια μικρά (free swimming 6-10-07). Είναι λιγότερα από την προηγούμενη φορά μιας και πολλά αυγά άσπρισαν και δεν απομακρύνθυκαν από τους γονείς. Έτσι χάλασαν και πολλά άλλα.
 13. gemini_str

  Χαρίζονται Αγγελόψαρα

  Ένα ζευγάρι και ένα ακόμα αρσενικό αγγελόψαρο ψάχνουν νέο ενυδρείο κατάλληλο για να μετακομίσουν. Το ζευγάρι έχει κάνει πολλές φορές αυγά και έχει βγάλει και μικρά, αλλά δεν είχα το χρόνο να τα μεγαλώσω (λόγω γέννας δίσκων). Μία φορά μόνο ξεχώρισα μερικά fry σε ένα 30λιτρο ενυδρείο και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά παράλληλα με τα δισκάκια επέζησαν (δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου) τέσσερα μικρά, τα οποία μάλλον θα πρέπει να δωθούν και αυτά. Αυτή τη στιγμή είναι σε ενυδρείο 500λιτρων με 4 δίσκους και καταλαβέντε τι χαμός γίνετε όταν αποφασίσουν τα αγγελόψαρα να γεννήσουν. Όποιος θα τα ήθελε θα πρέπει να περάσει ο ίδιος να τα πάρει κατόπιν συνενόησης. Πραγματατικά δεν θέλω να τα δώσω σε κανένα πετ σοπ διότι δεν πιστεύω ότι θα έχουν καλή τύχη.
 14. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Μερικές φωτογραφίες των μικρών από χθες Κυριακή 21-10-07
 15. gemini_str

  Γέννα και από εμάς

  Τι να κάνω τα λυπάμαι να τα αφήσω στους γονείς τους και να ψοφίσουν. Όσο ο ανάδοχος μπαμπάς δεν αντιδρά αρνητικά. Τώρα δοκιμάζω να διασταυρώσω τα 2 ζευγάρια μου και να σχηματίσω ένα με τον ένα pigeon blood και ένα cobalt blue (το μπαμπά στην φώτο) και τον άλλο pigeon blood με τον pigeon red. Βέβαια τα μικρά αν ζευγαρώσουν έτσι δεν θα είναι καθαρόαιμα (και οι δύο γονείς pigeon blood) όπως τα πρώτα αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δω και τι θα βγάλουν αυτά.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης