Jump to content

permafrost

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  4
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. permafrost

  βοηθεια

  κατά πρώτον τι έγινε εκείνο το ψάρι? τι εννοείς κράτησες 10 λίτρα? μόνο 10 λίτρα έχει τώρα μέσα δηλαδή? βάλε το υπόστρωμά σου, το χαλίκι σου, γέμισε νερό μέχρι τη μέση, φύτεψε, γέμισε μέχρι πάνω με αντιχλώριο, ρίξε ό,τι βελτιωτικά νερού έχεις. κατόπιν διάβασε στα ανάλογα άρθρα-δημοσιεύσεις τους τρόπους με τους οποίους στρώνεται ένα ενυδρείο, διάλεξε ποιον σου ταιριάζει και ρώτα ακριβώς ό,τι δεν καταλαβαίνεις. εννοείται ότι αν υπάρχει ψάρι μέσα αλλάζει λίγο η κατάσταση Δηλαδή θα πρέπει να το κρατήσεις για λίγη ώρα με νερό του ενυδρείου σε ένα άλλο δοχείο μέχρι να απλώσεις τα υποστρώματα-χαλίκια και βέβαια αλλάζουν και τα δεδομένα ως προς τις επιλογές σου στο στρώσιμο!
 2. permafrost

  βοηθεια

  Στα 96 λίτρα? χμ... μάλλον δεν πρόσεξες τον χρυσό κανόνα ιχθυοφόρτισης που είναι πιο πάνω: 5cm οι καρδινάλιοι επί 1,5 λίτρο (για να μην πω 2) πες 8λίτρα ο κάθε καρδινάλιος. 8 λίτρα επί 20 καρδινάλιους? Ουπς! 160 λίτρα θες, χώρια τα σκαλάρια. Γι'αυτά τα τελευταία δες εδώ σκαλάρια Σημείωση ότι τα Paracheirodon herbertaxelrodi που λέει είναι ακριβώς οι καρδινάλιοι που θες και αφού τα βλέπουν ως τροφή, δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλεις αυτά τα 2 είδη ειδικά μαζί και να το διακινδυνεύσεις, κι ας μη στα φάνε ποτέ τα δικά σου σκαλάρια. Κάνε έναν άλλο συνδυασμό βρε αδερφέ!
 3. permafrost

  Πρώτο ενυδρείο

  Αν σκοπεύεις να το στρώσεις με αμμωνία έχε υπόψη ότι από ένα σημείο και μετά θα έχεις πολύ υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων και αυτό απ'ότι βλέπω και στον κατάλογο ασθενειών των φυτών δεν είναι καλό! Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι κάποια πλατύφυλλα και περισσότερο ανθεκτικά φυτά όπως οι ανούμπιες, τα microsorum pteropus, hygrophyla corymbosa, ludvigia repens και οι βαλισνέριες δεν θα έχουν πρόβλημα. Επίσης μια χαρά τα πήγε σ'εμένα η java moss και η lileopsis mauritiana. Αντίθετα άλλα φυτά με λεπτό φύλλωμα όπως το micranthemum και η camboba μέσα σε 1-2 μέρες έλιωσαν τελείως . Το ίδιο έπαθαν και οι κρυπτοκορίνες, ευτυχώς όμως αυτές επανακάμπτουν σιγά σιγά (βλ. ασθένεια των κρυπτοκορίνων - crypt rot) Τα φυτά γενικά δεν επιδρούν αρνητικά στο στρώσιμο, αν αυτό σε ανησυχεί. Από την άλλη καλό θα είναι να κάνεις μερικές αλλαγές νερού για χάρη τους, που ίσως σε καθυστερήσουν 2-3 μέρες στο στρώσιμο. Νομίζω ότι δεν είναι κακό να ξεκινήσεις με μερικά εύκολα και ανθεκτικά φυτά, εφόσον βέβαια ταιριάζουν και με τις ανάγκες των μελλοντικών ψαριών σου. Έτσι θα έχεις και τη χαρά να ασχολείσαι με το ενυδρείο σου και να έχει ζωή πριν βάλεις ακόμη τα ψάρια!
 4. permafrost

  ανεμιστηράκι απο υπολογιστή!!!! καλο αλλα????

  Τα αρωματικά χώρου δεν ενδύκνεινται κοντά σε ενυδρεία! Ούτε καν κοντά σε ανθρώπους θα έλεγα. Τι μπορεί να φταίει όμως για τη μυρωδιά? Για ψάξε αυτό λιγάκι... Εδώ έχουμε 2 ενυδρεία ανοιχτά λόγω ζέστης και δε μυρίζει τίποτα!
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης