Jump to content

Alex_SKG

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  704
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  200λιτρο γαριδάδικο

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  United Kingdom

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

377 profile views
 1. Δυστυχώς λόγω ανωτέρας βίας το ενυδρείο θα ξεστηθεί και θα πουληθεί μαζί με τον εξοπλισμό του αφού πρώτα χαριστούν τα ζωντανά σε φίλους με τα κατάλληλα ενυδρεία. Παύση λοιπόν για ένα μικρό(ελπίζω) χρονικό διάστημα και επανέρχομαι δριμύτερος.
 2. To νέο project έμεινε στο ένα ενυδρείο λόγω οικονομικής κρίσης 200 λίτρα με caridina dennerli που ευτυχώς πάνε καλά αφού από τα 9 αρχικά άτομα υπάρχουν πλέον πάνω από 100 και αυξάνονται
 3. Δύσκολο αυτό γιατί δεν διαθέτω ούτε καλή φωτογραφική μηχανή αλλά ούτε και επιδεξιότητα Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω κάποιο φίλο με dslr+μάκρο και γνώσεις να κάνουμε καμιά καλή φωτογράφηση
 4. Οι cardinal πάνε μια χαρά με αρκετές γέννες αφού πρέπει πλέον να έχουν ξεπεράσει την κατοστάδα όπως υπολογίζω. Red tigri και harlequin δεν τα κατάφεραν..
 5. Δυστυχώς οι red tigri εξαφανίστηκαν και οι harlequin δεν τα πάνε και τόσο καλά. Τα πρώτα μωρά όμως από τις cardinal έκαναν δειλά την εμφάνιση τους και απ ότι είδα ετοιμάζεται και νέα γενιά
 6. Μάλλον δεν διάβασες καλά για τις glass. Συνήθως τις εκτρέφουν για να ταΐσουν σαρκοφάγα ψάρια. Τις filter τις ξεχνάς λόγω λίτρων, επιπλέον χρειάζονται και καλά στρωμένο ενυδρείο. Σε 30 λίτρα θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με κάποιο είδος neocaridina όπως red cherry, blue pearl, yellow fire, snowball κ.λ.π. Εννοείται με ένα μόνο είδος neocarida.
 7. Οι περισσότερες dwarf γαρίδες ζουν από 18-24 μήνες. Οι amano φτάνουν μέχρι και τα 3 χρόνια αλλά δεν είναι ασυνήθιστο σε ενυδρεία να ξεπερνούν κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής τους φτάνοντας και τα 5 χρόνια με εντυπωσιακό μέγεθος.
 8. Σήμερα κατάλαβα ποιο είδος είχε κάνει έκδυση. Μια Red Tigri είναι γεμάτη αβγά!
 9. Σας ευχαριστώ παιδιά! Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι πριν λίγες μέρες είχαμε μια εκδυση Λογικά αν όλα πάνε καλά σε κάνα μήνα θα έχουμε αποτελέσματα. Δεν γνωρίζω από ποιο από τα τρία είδη είναι αλλά φαντάζομαι θα είναι από τις cardinal Τις γαρίδες τις προμηθεύτηκα από Άβυσσο, νομίζω έχει κι άλλες μαζί με tylomelania σαλιγκάρια.
 10. χθες παρέλαβα τις γαριδούλες μου +-8 Μετά από μια 3ωρη προσαρμογή μπήκαν στο ενυδρείο και από τότε ..τις έχασα Τελικά 27 γαρίδες(είχα 3 απώλειες κατά τη μεταφορά) σε 200 λίτρα είναι σαν βελόνες στα άχυρα. Κάπου κάπου βλέπω από καμία και χαίρομαι Ορίστε μερικές φώτο από κινητό όμως.
 11. χθες παρέλαβα τις γαριδούλες μου +-8 Μετά από μια 3ωρη προσαρμογή μπήκαν στο ενυδρείο και από τότε ..τις έχασα Τελικά 27 γαρίδες(είχα 3 απώλειες κατά τη μεταφορά) σε 200 λίτρα είναι σαν βελόνες στα άχυρα. Κάπου κάπου βλέπω από καμία και χαίρομαι Ορίστε μερικές φώτο από κινητό όμως.
 12. χθες παρέλαβα τις γαριδούλες μου +-8 Μετά από μια 3ωρη προσαρμογή μπήκαν στο ενυδρείο και από τότε ..τις έχασα Τελικά 27 γαρίδες(είχα 3 απώλειες κατά τη μεταφορά) σε 200 λίτρα είναι σαν βελόνες στα άχυρα. Κάπου κάπου βλέπω από καμία και χαίρομαι Ορίστε μερικές φώτο από κινητό όμως.
 13. Κι εγώ σε γαριδοενυδρείο(50λιτρο) είχα και ανούμπιες και κρυπτοκορίνες και μάλιστα τις κλάδευα μέσα στο ενυδρείο χωρίς να έχω ποτέ κάποιο πρόβλημα με απώλειες(red cherry). Μάλιστα άρχισα να αμφιβάλω για το πόσο ισχύει το όλο θέμα με τις τοξικότητες και τελικά μήπως ήταν απλά φήμη. Μετά από ψάξιμο επιβεβαίωσα ότι οι κρυπτοκορίνες και οι ανούμπιες αλλά και πολλά άλλα φυτά σε μικρότερες ποσότητες παράγουν από κόψιμο κυρίως των ριζωμάτων τους τοξικά. Συγκεκριμένα παράγουν αιθανοδιικό οξύ. Το συγκεκριμένο οξύ είναι αρκετά ισχυρό και βρίσκεται σε πολλά φυτά όχι μόνο υδρόβια, π.χ. στο μαϊντανό και σπανάκι. Γιατί λοιπόν ενώ πρόκειται για τόσο ισχυρό οξύ πολλοί αναφέρουν ότι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα όταν κλαδεύουν τα συγκεκριμένα φυτά μέσα στο ενυδρείο; Η λέξη κλειδί στην απάντηση είναι το ΚΗ-ανθρακική σκληρότητα. Όταν έχουμε υψηλή ανθρακική σκληρότητα >8 λειτουργεί ως buffer-ρυθμιστικό και ως εκ τούτου καθιστά στιγμιαία το οξύ αδρανές.. αβλαβές Σε ενυδρεία όμως με χαμηλό ΚΗ το οξύ παραμένει ενεργό και βρίσκεται και σε σάπια φύλλα που αν τυχόν τα φάνε ασπόνδυλα ο θάνατος είναι ακαριαίος.
 14. Είναι γεγονός ότι οι ανούμπιες αλλά και οι κρυπτοκορίνες όταν κόβονται αποβάλουν τοξικά. Η ποσότητα όμως είναι αμελητέα και σε 200 λίτρα δεν τίθεται θέμα προβλήματος. Σε μικρά ενυδρεία όμως με ασπόνδυλα θέλει προσοχή, αν δεν κλαδεύουμε τα παραπάνω φυτά ποτέ μέσα στο ενυδρείο δεν υπάρχει κι εδώ πρόβλημα. Τις συγκεκριμένες γαρίδες τις ψάχνω ακόμα, δεν πιστεύω να καταφέρω να τις βρω Ελλάδα οπότε για παραγγελία από εξωτερικό κοιτάω.
×
×
 • Create New...