Jump to content

Wind-sa

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  235
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  3

Wind-sa last won the day on November 16

Wind-sa had the most liked content!

Community Reputation

48 Excellent

Σχετικά με το μέλος Wind-sa

 • Γενέθλια 01/04/1984

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  Betta Splendens & Moscow Guppies
 • Τοποθεσία
  Athens

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Πρόσφατοι επισκέπτες

266 εμφανίσεις προφίλ
 1. Wind-sa

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών

  Οποτε αύριο θα μπορούμε να τρέξουμε να παραλάβουμε (οι Αθηναίοι) ????... η να τα κρατήσουν καραντίνα λίγο? Περιμένουμε νεα από το κατάστημα.
 2. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Ευaριστώ πολύ για την πρόταση, Βέβαιος κάθε συμβουλή δεκτή. Όρεξη έχω, γενικά ότι αφορά την γενετική με τραβάει πολύ... αλλα από χόρο και χρόνο δεν παω καλά. Το έχω σαν ένα μικρό hobby και όχι σαν κάτι στο οποιο θέλω να διαθέτω πολύ χρόνο η χρήμα. Εγώ ασχολούμαι τελευταία 10 χρονια με εκτροφή εξωτικών πτηνών και εκθέσεις τους. Οποτε από επιλεκτική εκτροφή έχω καποιες γνώσεις.Για αυτο με τράβηξε η ιδέα να δοκιμάσω να κάνω μερικές γέννες στα γκάπυ. ΝΑ επιλέξω μια ράτσα και να δω τι θα μπορέσω να κάνω με αυτή. Έχω φτιάξει μια ομάδα στο FB όπου μαζεύω για μένα σε πρώτη φάση κάποια ενδιαφέρον άρθρα και βοηθήματα γενετικής γκάρυ. Οποιος ενδιαφέρεται την ομάδα την βρίσκετε εδώ >>> https://www.facebook.com/groups/GuppyGreece/ Αλλα από ενυδρεία γενικά δεν έχω πολλές γνώσεις. Δηλαδή, είχα ενυδρεία για κάποια χρονια με εύκολα ψαρια, αλλα ποτε δεν τους έδινα βάση. Πάντα δούλευαν (σωστά η λάθος)...τώρα διαβάζω, κάτι διορθώνω, κάτι μαθαίνω. Ταΐζω μονομάχους )))
 3. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Τα μικρά μεγαλώνουν σιγά σιγά. Σήμερα τα πιο μεγάλα έκλεισαν 33 μέρες ζωής. Το μέγεθος των μικρών είναι περίπου ένα εκατοστό. Συνολικά είναι περίπου 160 ψαράκια. Υπολογίζω ότι γύρο στα 40 τα έχασα με ένα η με το άλλο τρόπο. Τελικά είναι πιο δύσκολο απ όσα περίμενα, λόγο ότι τα κρατάω χωρια κάθε γεννα και εχω 4 διαφορετικά δοχεία με νερό. Αν θα τα έβαζα σε ένα ενυδρείο θα ήταν πολύ πιο εύκολο. Αλλα δεν θα μπορώ να ξέρω ποιο ψαράκι είναι από ποια γεννα. Ειλικρινά το σκέφτομαι να τα ενόσω όλα, επειδή είναι δύσκολο χωρίς το φίλτρο να καθαρίζω κάθε 3 μέρες το βυθό. Εκτος από αυτό σε λίγο θα πρέπει να τα χωρίσω αρσενικά από θηλυκά...εκεί θα είναι αδύνατον να κρατάω διπλάσια δοχεία. Οποτε... θα πρέπει να τα βάλω σε 2 διαφορετικά ενυδρεία σε κοντινότερο μέλλον...χωρισμένα ανά αρσενικά και θηλυκά, και όχι ανά γεννα. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχωρίσω φύλο τους καλά. Κάποια μου φαίνονται για αρσενικά αλλα και πάλι δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Θα περιμένω ακόμα 2 εβδομάδες. Όλα τα ψαράκια μεγαλώνουν χωρίς θέρμανση σε θερμοκρασία 20 βαθμούς. Για αυτό το λόγο αργούν στην ανάπτυξη. Αλλα λένε ότι στο κρύο νερό αργούν να ενηλικιωθούν, και γ'αυτο έχουν πιο πολύ χρόνο να πάρουν στο μέγεθος. Δεν ξέρω κατά ποσο ισχύει...αλλα και να είναι αλήθεια, πιστεύω ότι μιλάνε για θερμοκρασία 24-25 βαθμόν σαν κρύο, και όχι 20. Τέλος πάντων...ο χρόνος θα δείξει. Πάντως αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν συμφέρει να μπλέκεσαι με πολλά μικρά δοχεία. Επίσης τα 5 μικρά χαλφσαιδερσς που μεγαλώνουν στο γαριδαδικο φαίνονται πιο μεγάλα και ποιο έντονα με σχέση με τα υπόλοιπα αδερφάκια τους. Α’ρα σίγουρα σε περιβάλλον ενυδρείου νιώθουν καλύτερα από τι στο πλαστικό κοντέινερ. Ακολουθούν μερικές σημερινές φωτός. Οι φωτός τραβήχτηκαν την στιγμή γενικού καθαρισμού και τα έβαλα σε διαφανες κουτί από FererroRocher ))) Ωραίο display photobox βγήκε )))
 4. Wind-sa

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών

  Εγώ έχω δυνατότητα να περάσω από το κατάστημα και να πάρω τα δικά μου ψαράκια. Ίσος για αθηναίους που είναι κοντά θα ήταν πιο εύκολο να υπάρχει κάποιος κωδικός... που θα το πουμε στο κατάστημα και θα μπορουν να περάσουν, να πληρωσουν και να πάρουν τα δικά τους.?
 5. Wind-sa

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών

  Εγώ θα ήθελα να προχωρήσει η δικιά μου παραγγελια έτσι: 2 Guppy Turquoise, Code 21633 https://www.ruinemans.com/en-GB/4275/guppy-turquoise.html 3.00€ 2 Poec.ret. Peacock Green M, Code 21243 https://www.ruinemans.com/en-GB/5429/poec.ret.-peacock-green-m.html 2.80€ η παραλαβή θα είναι από Aquariumshop?
 6. Wind-sa

  Ομαδική Παραγγελία Ψαριών

  Εγώ θα ξαναγράψω την δίκια μου παραγγελια μπας και πρόσθεσα κάτι: 2-3 ψαράκια από αυτά https://www.ruinemans.com/en-GB/4275/guppy-turquoise.html 2-3 ψαράκια από αυτά https://www.ruinemans.com/en-GB/5429/poec.ret.-peacock-green-m.html 1 από αυτά https://www.ruinemans.com/en-GB/8648/fighter-black-male.html 1 από αυτά https://www.ruinemans.com/en-GB/709/fighter-male-plakat-dragon.html
 7. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Για αυτό που λες δεν το έχω ακούσει. Από την στιγμή που το ονομάζουν dominant πρέπει να κυριαρχεί. Τουλάχιστον σε μορφή ενός Co-dominant γονιδιου (Incomplete dominant) αυτό σημαίνει ότι ο απόγονος ο οποιος κληρονόμησε ένα (ετερόζυγο) co-dominant γονίδιο για κάποια μετάλλαξη θα έχει μορφή ενδιαμεσου σταδίου από τα μη μεταλλαγμένο και διπλού παράγοντα μεταλλαγμένο (ομόζυγο). Δηλαδή αν πχ μην μεταλλαγμένο άτομο είναι πράσινο και διπλού παράγοντα μεταλλαγμένο είναι κίτρινο τότε co-dominant μονου παράγοντα θα είναι κάτι ενδιάμεσο - ανοικτό πράσινο χρώμα.
 8. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Για ιδανικό δεν το συζητάμε καν. ))) Απλά δεν υπάρχουν στην αγορά τα Moscow Guppy για να μπορείς να επιλέξιες. Οποτε μέχρι στιγμής θα ασχοληθώ με αυτά που έχω, και με την ευκαιρία θα πάρω και καλύτερα, το θέμα είναι που να τα βρω?. Με παραγγελιες από εξωτερικό μονο, το ξέρω, αλλα κάτι καλύτερα από αυτά κοστίζουν 60 δολάρια για το τρίο και αυτά χωρίς μεταφορικά. Δεν είμαι έτοιμη για τέτοια έξοδα ακόμα ))) Όσο αφορά τις μεταλλάξεις και γενετικό υλικό - αυτό είναι πιο ενδιαφέρον και πιο πολύπλοκο κομμάτι. Οι μεταλλάξεις (χαρακτηριστικα) που αποτελούν μια ράτσα συνήθως είναι πάνω από μια η δυο...κάθε μεταλλαγμένο γονίδιο είναι υπεύθυνο για ένα η περισσότερα χαρακτηριστικα (εμφάνιση μιας χρωστικής, μπλοκάρισμα της άλλης, ποσότητα και ποιότητα των χρωστικών κυττάρων, σχήμα του σχεδίου, καθαρότητα στις γραμμές, φόρμα του σώματος και πτερυγίων κτλ). Κάποια από αυτά είναι Yπολειπόμενα-recessive (που σημαίνει ότι μεταδίνονται και από δυο γονείς και εμφανίζονται μονο αν είναι σε ομόζυγη μορφή (δηλαδή αν νεογέννητα κληρονόμησαν από ένα μεταλλαγμένο γονίδιο από κάθε γονιό), Τα Κυρίαρχα-dominant γονίδια μπορούν να μεταδοθούν στους απογόνους και μονο από ένα γονιό, επειδή δεν χρεάζεται να είναι απαραίτητα ομόζυγα. Οι μεταλλάξεις οποιες είναι Φυλοσύνδετες-sex linked μεταφέρονται συνήθως από αρσενικό αν βρίσκονται σε Y χρωμόσωμα (όπως π.χ. μεταλλικό κεφάλι στα Moscow guppy). Όμως αν είναι στο X χρωμόσωμα μπορούν να μεταδοθούν και από το θηλυκά, απλά στα αρσενικά εμφανίζεται άμεσα. Οποτε αυτό που έχει πραγματική αξια είναι η γνώση. Η γνώση από τι μεταλλάξεις αποτελείται η ράτσα με την οποια θέλεις να ασχοληθείς και πως κληρονομούνται αυτές οι μεταλλάξεις. Με τι τρόπο δηλαδή. Όπως και τα αρνητικά στοιχεια με το ίδιο τρόπο μεταφέρονται και αυτά.Το θέμα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν αυτές πληροφορίες.... ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία με το είδος συγκεκριμένο αλλα βουτάς με το κεφάλι και αρχίζεις και τα ψάχνεις από μηδέν.
 9. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Τις επόμενες γέννες? ))) η αλήθεια είναι ότι περιμένω ακόμα μια θηλυκιά να γεννήσει. Μια μικρή Moscow. Από κει και πέρα τέλος με τις γέννες. )))) Θα μεγαλώνω τα μικρά που έχω... και μετά αν όλα θα πάνε καλά θα ζευγαρώσω τα νέα παρθένα θηλυκά με ένα από τα καλύτερα μου αρσενικά Moscow. Και θα δούμε βεβαια τι αρσενικά θα βγούν από τα μικρά. Το δύσκολο είναι να προλάβω να χωρίσω τα νέα μικρά θηλυκά από τα αρσενικά. Για να μην μου τα γονιμοποιήσουν. Ο καλύτερος μου Moscow είναι αυτός στην φωτό
 10. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  χτες είχαμε πάθει κάτι που με άγχωσε πολύ. Σε ένα από τα 4 πλέον container με μικρά (που είναι στο σύνολο γύρο στα 200) παρατήρησα ότι ένα μικρό ήταν ανάσκελα. Λέω να τη και πρώτη απώλεια. Το κουνάω λίγο και ήταν ζωντανό και προσπάθησε να φύγει... αλλα δεν κατάφερε και πάλι αναποδογύρισε. Το μάζεψα σε ένα ποτήρι με νερό. Μετά παρατήρησα και μερικά αλλα ζαλισμένα μικρά. Ήταν με το κεφάλι κάτω και με την ουρα επάνω. Ένα άλλο επίσης γύρναγε ανάποδα. Λέω κάτι κόλλησαν. Στεναχωρήθηκα. Τελικά έπιασα 7 μικρά σε ένα ποτήρι 2 από τα οποια ήταν ανάποδα. Αρχισα να ψάχνω στο internet. Βρήκα ότι μπορεί να είναι συμπτώματα από διαφορες αρρώστιες είτε γενετικά προβλήματα, είτε stress, είτε κακής ποιότητας νερό... είτε παραφάγανε. Το νερό ήταν ok, εφόσον αλλάζω κάθε δεύτερη μέρα. Stress δεν ξέρω...τώρα μετά από μέρες τους έπιασε να αγχωθούν? Τέλος πάντων λέω είτε κάποια αρρώστια είναι είτε όντως εφαγαν πολυ, επειδή τα ταΐζω 3-4 φορες την ημερα. Ετοίμασα τα φάρμακα αλλα λέω κάτσε να περιμένω λίγο, να παρακολουθώ και τα αλλα. Δεν τα τάισα άλλο τα μικρά και περίμενα. Τελικά σήμερα μετά από 24 ώρες περίπου όλα τα μικρά στο ποτήρι νιώθουν καλά και είναι ζωηρά. Δεν εμφανίστηκαν και αλλα ζαλισμένα μικρά στο container με αλλα ψαράκια. Τέλος καλο όλα καλά. Αλλα ήταν λίγο αγχωτικό. Στις φωτογραφίες είναι μέρκα από τα 5 ψαράκια που ήταν χίμαιρες. Τώρα πια το χρώμα τους έγινε ομοιόμορφο. Και σχεδόν δεν ξεχωρίζουν από τα αλλα.
 11. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Σήμερα γέννησε η πιο μικρή μου θηλυκιά Moscow Blue γύρο στα 25-30 μικρά. Είναι θηλυκό της φωτογραφίας. Ηταν αγορασμένη από το ενυδρείο με πολλά Moscow αρσενικά. Οποτε θέλω να πιστεύω ότι τα μίκα όντως να βγούν Moscow. Και από την πρώτη ματια βλέπω ότι περισσότερα από τα μικρά είναι πολύ σκούρα. Αντε με το καιρό θα δούμε.
 12. Wind-sa

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Πολύ ενδιαφέρον το drip system...αλλα αυτό μάλλον αν ξεπεράσω τα 20 ψαρια και θα αποφασίσω να το κάνω επάγγελμα (που κατά την γνώμη μου δεν θα γίνει). Αλλα αν έχεις χρόνο χόρo χρήμα και τα χερια (XXXX) όλα γίνονται! Yaros, τράβηξε παρακαλώ ένα video πως τα ταΐζεις. Εγώ την τελευταία αναπαραγωγή Βέττα είχα κάνει πριν 8 χρονια και τα τάιζα ζωντανή αρτέμια μονο...τις πρώτες μέρες έτρωγαν ινφουσορια από το κερατοφυλλο και αλλα φυτά.
 13. Wind-sa

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Να είσαι καλά. Ευχαριστω για ευχές! Και σε σένα εύχομαι να μεγαλώσουν γρήγορα τα μικρά σου! Θερμοκρασία μέχρι στιγμής είναι 24 βαθμούς χωρίς θερμοστάτες. Στην αναπαραγωγή θα βάλω θερμοστάτες των 25 νατ. Αλλα έχω μονο 2. Οποτε μια σκέψη ήταν να βάλω μια λεκάνη με νερό με 2 θερμοστάτες και μέσα να βάλω 3-4 αυτά τα 5αλύτρα. Για να ζεσταίνονται όλα μαζί. Αν δεν γίνετε, τότε είτε θα πρέπει να πάρω άλλους 2 θερμοστάτες είτε να βάζω μονο 2 ζευγάρια την φορά. Αλλα και πάλι, ποσο να κρατήσει η αναπαραγωγή?. Θα κάνω 2-3 φορες και μετά πιθανότατα θα αφήσω για μένα μονο τα πιο όμορφα ψαρια...που τότε θα μπούν σε κανένα φυτεμένο 20-αλιτρο. Αλλα ο χρόνος θα δείξει. Μήπως θα κολλήσω για χρονια? Να υπήρχε καμια έκθεση με μονομάχους στην Ελλάδα θα είχα κίνητρο παραπάνω να ασχοληθώ και να βελτιώσω την κατάσταση. Το Drip System πως να κάνω?
 14. Wind-sa

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Βεβαίος, αυτή είναι η εγκατάσταση ) Tα μισά είναι καινούρια ψαράκια που πήρα πριν δέκα μέρες με σκοπό αναπαραγωγή. Κάποια θηλυκά που παρηγγειλα μου ήρθαν πολύ μικρά οποτε θέλουν χρόνο ακόμα και φροντίδα. Ήρθαν με πολύ χαλασμένα πτερύγια επειδή ήταν πολλά θηλυκά σε ένα ενυδρείο. Τώρα με τα φύλλα Catappa έχουν βελτιωθεί τα πτερύγια. Πιθανότατα μέχρι τέλος του μηνα να βάλω μερικά ζευγάρια για αναπαραγωγή με κάποια παλιά θηλυκά που είναι σε κατάλληλη ηλικία και κατάσταση. Ξέρω ότι μερικοί είστε κατά των δοχείων μικρού μέγεθος. Όμως επειδή ο σκοπός είναι αναπαραγωγή αυτή η λύση την βλέπω πιο εφαρμόσιμη παρα να έχω 10 ξεχωριστά 20αλύτρα ενυδρεία με χαλίκι και όλα τα μέσα.
 15. Wind-sa

  Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Ναι, είναι διαφανες containers των 5 λίτρων.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης