Jump to content

Wind-sa

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  257
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Wind-sa last won the day on March 21

Wind-sa had the most liked content!

Community Reputation

97 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  Betta Splendens & Moscow Guppies
 • Location
  Athens

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

413 profile views
 1. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  ...και εγώ μέσα από το ενυδρείο με τα μωρά μου ))) Με έπιασε ο φακός την ώρα ταΐσματος. Τέτοιες φωτογραφίες ακόμα δεν είχα
 2. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Τα μικρά μεγαλώνουν...φαίνονται σκούρα...όμως το χρώμα τους φαίνεται μονο με το φλας της φωτογραφικής μηχανής. Δεν ποζάρουν με τίποτα. Όλο τρέχουν. Πάντως είναι όλα moscow...με μικρό ίχνος Panda....(που και αυτό από Moscow προέρχεται γενετικά).
 3. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Και πάλι τα ψαρια μου είχαν σουηδικό τραπέζι εχτές. Κατάφερα να πιάσω μονο 5-6 νεογέννητα μικρά. Τα αλλα τα φάγανε με μεγάλη επιτυχία )))
 4. Anubias barteri ετοιμάζει το ανθος
 5. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Τα ψαράκια μεγαλώνουν. Τώρα ξεχωρίζω χωρίς πρόβλημα τα θηλυκά. Φαίνεται ξεκάθαρα το gravid spot. Πάντως τα ψαράκια φαίνεται να είναι όντως Moscow Blue. Αρχίζουν και βάφονται και σκουραίνουν. Έχω ξεχωρίσει 5 θηλυκά για να ζευγαρώσουν με καλύτερα μεγάλα αρσενικά.... κράτησα 5 θηλυκά σε ξεχωριστό ενυδρείο να είναι παρθένες....Τα αλλα ψαράκια τα αφήνω να είναι όλα μαζί...οποτε πιθανότατα θα ζευγαρώνουν εκεί με ότι βρούν. (αλλα ότι και να βρούν Moscow θα είναι). Για να δούμε. )))
 6. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Τα moscow guppy υπάρχουν διαφορετικής αποχρώσεις μέχρι και κόκκινα. Το βασικό χαρακτηριστικο είναι ύπαρξη χρώματος στο σώμα και στο κεφάλι (αυτό γίνετε χάρι σε συνδυασμό τον τεσσάτων γονιδίων που κάθε ένα είναι υπευθυνο για χρωματικό στιγμα/λεκέ σε κάποιο σημείο του σώματος του). Τα γονίδια αυτά είναι Y-φυλοσύνδετα και κληρονομούνται από τον πατέρα σε γιο. Γιαυτο λένε ότι δεν υπάρχουν θηλυκά moscow Blue. Απλά υπάρχουν θηλυκά που ταιριάζουν για ζευγάρωμα βάση του γενετικού background τους. Ενώ τα γονίδια Moscow μεταφέρονται μονο από αρσενικά...+ που υπάρχουν και μερικά αλλα αυτοσωματικά υπολειπόμενα γονίδια που ολοκιρονουν το τελικό look του ψαριού. Οποτε ειναι σχετικά περιπλοκη μετάλλαξη και πολύ ενδιαφέρον για μελέτη. Ακολουθούν φωτό από το internet
 7. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Τα νέα μου Moscow - 4 νεαρά αρσενικά
 8. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Το νεογέννητο κρύβεται στα φυτά
 9. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Προχτές έκανε και άλλη μια γεννα το νεαρό Moscow θηλυκό. Και δυστυχώς δεν πρόλαβα να την βάλω σε γενιστρα. Οποτε τα μικρά έγιναν μεζές για τα υπόλοιπα guppy. Όμως ακόμα βλέπω που και που μερικά μικρά κρυμμένα στα φυτά. Μπας και μεγαλώσουν 1-2. Έντομεταξύ πριν μερικές μέρες πήρα μερικά καινούρια νεαρά αρσενικά Moscow Green. Πολύ όμορφα ψαράκια με πιο ζωηρά χρώματα από τα δικά μου Moscow Purple. Αλλα ακόμα πολύ μάυρα στο σώμα για να είναι τα ιδανικά moscow πως τα φαντάζομαι. Πιο πολυ μιάζουν στα moscow black παρα στα moscow blue. Όμως και αυτά κάτι είναι. ))))
 10. Και άλλος ένας από την ίδια εισαγωγή του ιδιου γνωστού καταστήματος. Black Bicolor Copper Dragon Super Delta Tail
 11. Πριν μερικές μέρες μπήκε στην παρέα μας Red Bicolor Dragon Delta Tail
 12. Wind-sa

  Τα Moscow Guppy μου

  Μου φαίνεται είναι όλα θηλυκά. Δεν έχω δει κανένα μικρό με γονοποδιoυμ.
 13. Πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστώ! Να κάνω κανένα πείραμα στους μονομάχους. Να τους ταΐζω μονο όταν με βλέπουν με κόκκινο t-shirt. Ενώ όταν με βλέπουν με κίτρινο να ξέρουν ότι ήρθε η νηστεία. xaxaxa
 14. Ουπς... Σφάλμα 404 Συγνώμη, αλλά η σελίδα που ψάχνετε δεν υπάρχει.
 15. Wind-sa

  Εγκυος γκαπυ;

  Τα θηλυκά Guppy είναι πάντα έγκυος. Αν είναι υγιής και αν έχει βρεθεί με αρσενικό έστω και μια φορα. Ένα θηλυκό μπορεί να δώσει έστω και 10 φορες γεννα μετά από ένα και μονο ζευγάρωμα. A’ρα είναι ικανή να σας γεννάει ένα χρόνο σχεδόν κάθε μηνα. Η εγκυμοσύνη απλά μπορεί να πάει πολύ αργά αν το ψάρι δεν αισθάνεται ασφαλές η κάτι δεν τις αρέσει. Οποτε πιθανότατα είναι έγκυος, αλλα κάπου στην αρχή. Οποτε αν τα ταΐζεις καλά και έχεις καλής ποιότητας νερό - καθαρό και ζεστό, τότε θα σου γεννήσει σε κανένα μηνα.
×