Jump to content

panosb

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Happy Birthday panosb!

 2. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτό που λες,Μάριε, σχετικά με το κουράρισμα του βράχου, όσο καλής ποιότητας και αν είναι! Ακόμη και ο βράχος, που πουλιέται ως κουραρισμένος, καλό είναι να υφίσταται επιπλέον κουράρισμα! Και όντως από κοραλίνη ο Μάριος μπορώ να πω...ότι πάει ΚΑΛΑ!
 3. Τάσο, αν κλείσουμε την κυκλοφορία, τότε πώς θα πάει η τροφή πάνω στο κοράλι??? Το νυχτερινό τάισμα θα έλεγα ότι ενδείκνυται-αν όχι επιβάλλεται-σε ενυδρεία με sps κοράλια, αλλά και για όλο το σύστημα! Όλα τα filter-feeders είναι εκ φύσεως μαθημένα να τρέφονται κατά τις νυχτερινές ώρες, που ως επί το πλείστον απουσιάζουν-για νανάκια-οι φυσικοί εχθροί και η τροφή είναι συνήθως αφθονότερη! Γι'αυτό, δώστε τους να καταλάβουν! Το να μείνει ανενεργή η υπερχείληση για κανένα μισαωράκι είναι γενικά καλή ιδέα, αρκεί να μην ξεχαστεί ολόκληρο το βράδυ κλειστή η αντλία επιστροφής! (το έχω κάνει!... ευτυχώς χωρίς συνέπειες)
 4. Εγώ εφάρμοσα την "πεφωτισμένη" μέθοδο και μάλλον καλά μου πήγε! Το ενυδρείο στήθηκε αρχικά bare-bottom μόνο με τον βράχο και φώτισα κανονικά από την ημέρα Νο1. Eννοείται ότι δούλεψε skimmer και άνθρακας από την αρχή... Bare-bottom λοιπόν, ώστε να μπορώ να καθαρίζω εύκολα τα στερεά από τον βράχο, αλλά και να μαζέψω την αναμενόμενη άλγη πάλι με ευκολία. Και έτσι έγινε μέσα σε 1 εβδομάδα είχα τρελό ξέσπασμα derbesia, την οποία εύκολα αφαίρεσα και με το χέρι, ακολούθησε η διατομική και μετά από 20 ημέρες ήμουν ΟΚ. Αλλαγή νερού και ακολούθησε ο αραγωνίτης, έγιναν μετρήσεις για νιτρώδη και μπήκαν και τα πρώτα σαλιγκάρια! Δεν σας κρύβω ότι στο επόμενο σύστημα θα δοκιμάσω και την "σκοτεινή" μέθοδο! Οι Αμερικάνοι το αποκαλούν "μαγείρεμα" (LR-cooking) και μοιάζει πολύ με αυτό που προτείνετε... Βράχος σε ξεχωριστό δοχείο, κατασκόταδο, έντονη κυκλοφορία και skimming! Περιοδικός καθαρισμός των απελευθερούμενων στερεών, αλλαγή νερού και υπομονή! Just my 2 cents!
 5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ![/b] Εύχομαι η διάκριση αυτή να οδηγήσει και σε άλλες! Το χόμπυ μας πραγματικά ανεβαίνει μετά από κάτι τέτοιο! Και πάλι μπράβο!
 6. panosb

  Aptasia

  Zeroboy, αυτή είναι μια Lysmata amboinensis(η κλασσική cleaner shrimp)! Αυτές, που τρώνε Apraisia είναι οι Lysmata wundermanni! Google it και θα δεις για ποια λέμε!
 7. Δεν θέλω να το παίξω "έξυπνος", απλά έτυχε και σε κάποιο τέυχος του περιοδικού "CORAL", που είχε αφιέρωμα στα Tridacnid clams, ανέφερε στα επικίνδυνα ψάρια για συνύπαρξη με clams, τα αγγελόψαρα και τους ακάνθουρες (Acanthurus/Zebrasoma)!!! Δεν αρνούμαι ότι διαβάζοντάς το εξεπλάγην, αλλά να τελικά που ίσως να έχουν δίκιο "οι γραφές" σε ορισμένες πάντα περιπτώσεις. Είναι λίγο πολύ "hit or miss" το θέμα με την "ασφάλεια" ορισμένων ειδών! Θα ποστάρω ακριβώς το κείμενο και το τεύχος, με την πρώτη ευκαιρία
 8. Ένας πατέρας (reefdaddy) πάντα βρίσκει τον τρόπο να κάνει το καλύτερο για το παιδί του! Καλό κουράγιο!
 9. Τα αμινοξέα αποτελούν τις δομικές μονάδες των πρωτεϊνών, οι οποίες με τη σειρά τους συνθέτουν τον ιστό των κοραλιών. Δεν εμπλέκονται, τουλάχιστον άμεσα, με την αυξητική ορμόνη, αν και η χρήση της τελευταίας αυξάνει τις ανάγκες του οργανισμού για λήψη πρωτεϊνών, μιας και επιταχύνεται η μεταβολική διαδικασία. Καταθέτω κι εγώ τον προβληματισμό και σκεπτικισμό μου, μιας και ΔΕΝ έχουμε δει ακόμη ποιες είναι οι παρενέργειες αυτής της μεθόδου. Το ελάχιστο προς αναφορά είναι ότι η εκτεταμμένη χρήση αμινοξέων επιβαρύνει την ποιότητα του νερού μας, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με εφαρμογή δυνατού skimming. Τώρα για τις ορμόνες... Τάσο, οι τύποι μπορεί να χρησιμοποιούν και φόρμουλες αμινοξέων για ανθρώπους, οπότε ξεφεύγουν από τα τυποποιημένα προϊόντα για τον χομπίστα!
 10. Στις δύο τελευταίες σελίδες του thread στο RC, οι Ιταλοί μιλούν για την αξία και τη σημαντικότητα της χρήσης αμινοξέων! Μάλιστα, παίζουν με μυστικές φόρμουλες/συνδυασμούς, τους οποίους θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή σε ένα άρθρο! Μήπως να το ψάχναμε λιγάκι?
 11. Παιδιά, διαβάσατε τι κάνουν οι Ιταλοί και είναι έτσι τα reef τους??? Χορηγούν ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (Human Growth Hormone - HGH)... Εξ ου πιθανότατα και το πολύ χαμηλό φορτίο σε ψάρια...Φανταστείτε πώς θα είχαν γίνει τα ζώα με τόσες ορμόνες! Μέσα σε 10 μήνες έχουν επιτύχει ανάπτυξη 2 και 3 ετών... Τα σχόλια είναι δικά σας!
 12. panosb

  Reef VS Electricity

  Πολύ σωστά το θέτεις, Ανδρέα! Η εφαρμογή διαφοράς δυναμικού σε ένα υδάτινο περιβάλλον πλούσιο σε ιόντα σίγουρα αυξάνει την κινητικότητα των τελευταίων. Τώρα, αυτό πώς ακριβώς ανάγεται σε αυξημένο ρυθμό biological Calcium precipitation, είναι ένας μηχανισμός, τον οποίο πολύ θα ήθελα να γνωρίζω στην λεπτομέρειά του!
 13. panosb

  Reef VS Electricity

  Aς τα σβήσει κάποιος, ρε παιδιά! Και ας αφήσει ένα από όλα! Κολλάω πολύ...και έχω 2Mbps...
 14. panosb

  Reef VS Electricity

  Ας μου επιτραπεί μία σημείωση... Το αν θα χρησιμοποιεί κανείς γείωση στο reef και το αν θα ακολουθήσει μια μέθοδο εφαρμογής ελεγχόμενης τάσης μέσα στην υδάτινη στήλη είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Είναι επομένως κάπως επικίνδυνο και άστοχο-αν επιτρέπετε-να αφήνεται να εννοηθεί ότι οποιαδήποτε μη-ελεγχόμενη διαρροή ρεύματος μέσα στο σύστημα ενός reef μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα... Προς τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας, η χρήση γείωσης σε ένα ενυδρείο κρίνεται απαραίτητη, τόσο για την προσωπική μας ασφάλεια όσο και για την ευημερία των ζωντανών οργανισμών, που φροντίζουμε. Τώρα, από την άλλη πλευρά, όντως παρατηρήθηκε σε πειραματική υποβρύχια εγκατάσταση ότι η εφαρμογή τάσης στις μεταλλικές βάσεις, πάνω στις οποίες στηρίζονται βράχοι με κοράλια, προκάλεσε την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξής τους. Όμως, ήταν ένα απόλυτα ελεγχόμενο εγχείρημα!
×
×
 • Create New...