Jump to content

Ivanois

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  6
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  HAILEA 30lt, ένα θηλυκό Sarasa Comet
 • Τοποθεσία
  Αθήνα, Πατήσια

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Ivanois

  ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

  Το ενυδρείο τώρα πλέον έστρωσε και είναι μια χαρά. Έβαλα μέσα και ένα μικρό pleco για να τρώει την ελαφριά πράσινη άλγη, που κατά καιρούς πιάνει. Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι ότι το χρυσόψαρο τρώει τις ταμπλέττες του pleco και φοβάμαι μήπως το ψοφήσει από την πείνα.
 2. Ivanois

  ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

  Προς @stav και @delta66. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες. Έκανα την αλλαγή του νερού,χρησιμοποιώντας το aquatan της Sera, του έβαλα και μια ανούμπια, όπως επίσης πρόσθεσα και nitrivec σύμφωνα με τις οδηγίες της Sera. Το μόνο που μου μένει είναι να βρω υαλοβάμβακα και μπλε σφουγγαράκι, να τα βάλω μέσα στο δεύτερο φίλτρο που είχε το ενυδρίο (της Hailea) και που δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αντικαθιστώντας αυτό που έχει μέσα, δηλαδή τον ενεργό άνθρακα.
 3. Ivanois

  ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

  Βάνα, το ίδιο διάβασα και εγώ. "Το ενυδρείο για το ψάρι είναι το δικό του σύμπαν και το μέγεθός του εξαρτάται άμεσα από τον χώρο που ζει". Δεν γνωρίζω βέβαια κατά πόσον είναι σωστό, οπότε σε περίπτωση που μεγαλώσει πολύ, θα πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο.
 4. Ivanois

  ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

  Γιατί να δώσω το όμορφο ψαράκι? Το ενυδρείο δεν το έφτιαξα επειδή ήθελα να ασχοληθώ με το χόμπυ, μου το έκαναν δώρο, όπως έγραψα και πριν και για να πω την αλήθεια ενοχλήθηκα, γιατί μου επιβάρυναν την ήδη επιβαρυμένη με εργασία ζωή μου. Εκείνο που θέλω είναι να ζήσει το ψαράκι, που είναι συμπαθέστατο. Τώρα το ψαράκι δεν είναι ούτε 10 εκατοστά, όταν μεγαλώσει πολύ, θα αγοράσω άλλο μεγαλύτερο ενυδρείο. Το καλοκαίρι το έχω σε χώρο που κλιματίζεται, γιαυτό και η θερμοκρασία είναι γύρω στους 25°, τον χειμώνα θα το βάλω σε μέρος που δεν θα κλιματίζεται, εκτός αν πέσει πολύ η θερμοκρασία. Αλήθεια από που μπορώ να αγοράσω τα υγρά τεστ της API? Το γειτονικό μου pet-shop, δεν έχει και ούτε που τα ήξεραν. Μου έδωσαν κάτι διαρκείας tests της Seachem, που είναι για κλωτσιές. Μου έδειχναν αμμωνία ενώ τα είχα βάλει σε επιτραπέζιο νερό και σε νερό της βρύσης, όπως και ph παντού πάνω από 8, ενώ τα δοκίμασα σε 3 διαφορετικά νερά. Ευτυχώς που πήρα και το multi-test της Esha, το οποίο μου έδειξε ότι το νερό του ενυδρείου είναι σωστό, αλλά θα ήθελα καλύτερα tests.
 5. Ivanois

  ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

  Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ, προς το παρόν θα κάνω αυτό που μου γράφεις. Πεσ' μου αν θέλεις, η ανούμπια θα αποκτήσει ρίζες σιγά σιγά που θα χωθούν στο χαλίκι? ή χρειάζεται να βάλω κάποιο υλικό στο οποίο θα δέσουν οι ρίζες της? (αν βγάζει)
 6. Ivanois

  ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

  Παιδιά γειά σας. Μου χάρισαν ξαφνικά ένα μικρό ενυδρείο των 30 λίτρων της HAILEA, που έχει ένα μικρό, από ότι φαίνεται θυληκό Sarasa Comet. Το ενυδρείο περιέχει ένα φίλτρο pick-up της ΕΗΕΙΜ, χαλίκι, μία πέτρα με τρύπα, δύο ψεύτικα φυτά και θερμόμετρο. Δυστυχώς, δεν έχω άλλο ενυδρείο, για να το στρώσω εξ αρχής, χωρίς ψάρια, ούτε λόγω της εργασίας μου, τον χρόνο να ασχοληθώ πολύ με το ενυδρείο και με στρώσιμο με αληθινά φυτά. Το ψαράκι όμως δεν θέλω να πεθάνει. Φαίνεται μια χαρά, τρώει πολύ και το βλέπω που παίζει κόντρα στο νερό που βγάζει το φίλτρο. Του έβαλα και έναν καθρέφτη για να έχει παρέα. Πέστε μου έναν τρόπο που δεν θα μπορέσω να αντιμετωπίσω αυτήν την απροσδόκητη εξέλιξη στην καθημερινότητά μου. Ειδικά με φοβίζει από αυτά που διάβασα τα οξέα που δημιουργούν τα απόβλητα του ψαριού. Ευχαριστώ πολύ - Γιάννης.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης