Jump to content

bella

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  13
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Τα παγκασιουσς τα έχω ήδη 2 χρόνια και επειδη τα έχει σε 100 λιτρα αποφάσισα να τα βάλω σε μεγαλύτερο, δεν μπορώ να τα κάνω σούπα τώρα, απλά προσπαθώ να τους προσφέρω κάτι καλύτερο. Κατά τη διάρκεια της μέρας φτάνει στο 8, αυτό εννοώ ότι ανεβαινει. Δεν έχω κάτι ασβεστολιθικό γιατί ότι υπάρχει μέσα έχει περάσει από έλεγχο με ακουαφόρτε. Έχει χαλαζιακό χαλίκι και ένα διακοσμητικό φτιαγμένο από φελιζόλ.
 2. Χρόνια πολλλά σε όλους. Σε ένα ενυδρέιο 300 λίτρα έχω ph 7,8 και ανεβαινει. Είναι φυτεμένο και φιλοξενεί προς το παρόν ένα colisa lalia και kribs. Επειδή το ενυδρείο το έχω φτιάξει για τα pangasius που έχω θέλω να ρίξω το ph στο 7 τουλαχιστον. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στην αγορά τη αντίστροφης ώσμωσης ή να μου πείτε αν πιστεύετε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με σύστημα διοξειδίου. Ευχαριστώ.
 3. bella

  Βοήθεια με Pangasius

  Έγινε θα το αφήσω να δω και πως θα πάει. Σ'ευχαριστώ
 4. bella

  Βοήθεια με Pangasius

  Ναι υπάρχον και τα έχω 1,5 χρόνο τώρα. Ξέρω ότι στρεσάρονται εύκολα και στην αλαγή νερού που έκανα χτύπσε λιγο τη μούρη του. Για αυτό λέω μήπως είναι από χτύπημα.
 5. Παρατήρησα ότι το μάτι από το ένα pangasius είναι κάπως θολό, χωρίς να είναι εξωγκομένο. Μπορεί αυτό να οφείλεται σε τραυματισμό 'η ε'ιναι ασθένεια? Κανένα άλλο ψάρι δεν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα. Βρίσκεται σε ένα ενυδρείο 300 λίτρα μαζί με ακόμα ένα pangasiius και ένα πλακόστομο. Οι μετρήσεις είναι: ph 7 Κh 7 Gh 12 No2 0
 6. bella

  Diy καπάκι ενυδρείου

  Καλησπέρα, Έχω φτιάξει ένα καπάκι για το ενυδρείο μου (διαστάσεις 1,20*0,50*0,50) και τώρα είμαι στο σημείο να προσθέσω τις λάμπες. Επείδή δεν θέλω να μπλεχτώ με συνδέσεις (το θεωρώ κάπως δύσκολο), βρήκα σε ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικά λάμπες μαζί με starter, ballast και βάση. Θέλω να βάλω μια μονή και μια διπλή, που θα είναι 36wαtt έκαστη. Πιστεύετε ότι θα υπάρχει πρόβλημα από την έκθεση στο νερό? Ευχαριστώ
 7. bella

  Προσπάθεια κατασκευής ενυδρείου.

  Δεν τον έχω ρωτήσει ακόμα αλλά θέλω να ξέρω και εγώ πριν κάνει το οτιδήποτε. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες είναι πολύ χρήσιμες, ειδικά για τις κόντρες.
 8. bella

  Προσπάθεια κατασκευής ενυδρείου.

  Το σίδερο θέλω να το βάλω εξωτερικά από το γυαλί και να αγκαλιάζει μόνο τις γωνίες του. Ξέρεις μήπως σε τι απόσταση βάζουμε τις κόντρες? Πρέπει να εφάπτονται στο πάτο ή να απέχουν?
 9. bella

  Προσπάθεια κατασκευής ενυδρείου.

  Θα μου το κολλήσει άτομο που ξέρει.
 10. bella

  Προσπάθεια κατασκευής ενυδρείου.

  Καλησπέρα! Αύριο θα παραλάβψ τα τζάμια που παρήγγειλα για την κατασκευή του ενυδρείου μου. Οι διαστάσειςς είναι 1,20*0,50*0,50 και πάχος τζαμιου 10άρι. Από αυτά που διάβασα μέχρι τώρα κατάλαβα ότι τα τζάμια θα είανι κολλημένα πάνω στη βάση και τα πλαϊνά θα είναι χωνευτά στα μεγάλα. Τώρα όσον αφορά τις κόντρες: πώς πρέπει να μπουν? Τι απόσταση πρέπει να έχουν από το πάτο και πόση από την επιφάνεια? Οι μικρές πατάνε πάνω στις μεγάλες ή είναι από κάτω? Πόσες μέρες πρέπει να περάσουν μέχρι να τις κολλήσω? Εκτός από τη σιλικόνη μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλη μορφή κόλλας? Τέλος σκέφτομαι να φτιάξω μια σιδηροκατασκευή που να πιάνει σε όλες τις γωνίες του ενυδρείου καθώς και τον πάτο και την επιφάνεια. Θα χρησιμεύσει σε τίποτα ή δε χρειάζεται? Ευχαριστώ.
 11. bella

  Καλησπέρα!

  Σέυχαριστώ. Τα παγκασιους ειναι γυρω στα 18-20εκ το καθένα και οι πλακόστομοι γυρω στα 20εκ. Είναι αρκετά μεγάλα για το μέγεθος του ενυδρείου αλλά κολυμπάνε μια χαρά. Απλά θέλω να έχουν και άλλη άνεση.
 12. bella

  Καλησπέρα!

  Πες τα παγκάσιους έχουν κάποια χάρη... Εγώ που πήρα και δέυτερο πλακόστομο για να μην είναι μόνος του ο άλλος... Και έχουν γίνει και τεράστιοι...
 13. bella

  Καλησπέρα!

  Καλησπέρα, Έχω ένα ενυδρείο 100 λίτρα, με 2 παγκάσιους, 2 πλακόστομους 2 ζέβρες και 1 σαν φιδάκι. Το έχω περίπου 1,5 χρόνο και τώρα επειδή τα ψαράκια μου έχουν μεγαλώσει πολύ... λέω να φτιάξω μόνη μου ένα ενυδρείο, πιο μεγάλο. Από ότι διαπίστωσα θα είναι δύσκολο... αλλά η προσπάθεια μετράει. Αυτά από μένα... Χάρηκα που σας βρήκα!
×