Jump to content

stemyt

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by stemyt

 1. Γιατί σταματήσατε να γράφεται στο θέμα αυτό? Είναι πολύ χρήσιμο για όλους μας. keep going
 2. Για να αυξηθεί Νικόλα το πάχος γίνεται μόνο με την πρόσθεση ξύλου,δυστυχώς το 39 είναι το τέρμα. Που λες ότι είναι καλύτερα να φτάσουμε?45cm?50cm? Από πάνω χώρος υπάρχει άφθονος. Το πάσο φαίνεται να κρατάει,έχει και ντουλάπια από κάτω. Θα το δοκιμάσω πάντως (θα ανέβω πάνω και θα αρχίσω να χοροπηδάω ) Για κατασκευαστή που έρχεται σπίτι έχεις κάτι υπόψην? Και αν ναι για τι κόστος μιλάμε περίπου για τις διαστάσεις που προανέφερα? Το βοηθητικό τι είναι? Τέτοιες κατασκευές που μπορώ να δω? Σε κάποιο μαγαζί ενοείς?
 3. Τελικά βρήκα κάποιο σημείο στο σπίτι για να στήσω το ενυδρείο. Θα κάτσει πάνω σε ένα πάσσο μεταξύ κουζίνας και σαλονιού. Στο μήκος μας παίρνει έως 105 cm και στο πάχος 39. Για ύψος είμαι μεταξύ 60 και 70. Με 60 cm είμαστε στα 245 συνολικά λίτρα και 208 περίπου καθαρά ενώ με τα 70 cm στα 286 συνολικά και 245 περίπου καθαρά.(σύμφωνα με τον υπολογισμό που κάνει το σάιτ στο μέρος που λέει "μετατροπές") Τι προτείνετε εσείς? Από βδομάδα θα ψάξω να βρω τζαμά. Τι να του τονίσω να προσέξει? Διαστάσεις στο πάχος του τζαμιού? Κάποια ενίσχυση που ίσως μπορεί να κάνει στις ενώσεις? Έχω ακούσει παραδείγματα που κάποιοι γυρίσανε σπίτι τους και βρήκανε σπασμένα τζάμια και 200 λίτρα νερό στο πάτωμα ,φανταστείτε την γυναίκα τους μετά Διάβασα κάτι σε κάποιο θέμα του φίλου από την Κρήτη που έκανε το μεσογειακό για τρύπες για την υπερχείλιση Συγχωρείστε με αν γίνομαι κουραστικός αλλά επειδή δεν είμαι γνώστης αλλα είμαι οπαδός του ρητού "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" θεωρώ ότι μόνο βήμα βήμα και μόνο με την δικιά σας βοήθεια θα γίνει σωστή δουλειά και πιθανά μελλοντικά προβλήματα θα εξαλιφθούν πριν καν εμφανιστούν. Ευχαριστώ. Στέλιος.
 4. Εχεις δίκαιο Νικόλα. Καλό θα ήταν να ανοιχτεί από κάποιον που έχει ήδη μια "χρονική" εμπειρία από τέτοιους οργανισμούς και να γράψει λεπτομέρειες δηλαδή σε στυλ το μύδι έζησε τόσο το σκαλτσίνι τόσο ο ιπόκαμπος και ούτω καθ'εξής ή κάπως έτσι
 5. Eάν υποθέσουμε ότι έχουμε πρόσβαση σε καθαρή παραλία κάθε εβδομάδα και δεν είναι κόπος να αλλάζουμε σε ένα μεσογειακό ενυδρείο κάθε μία ή δυο εβδομάδες το ποσοστό του νερού που χρειάζεται, δεν είναι το ιδανικότερο και το καλύτερο από όλα τα "τεχνιτά" αλάτια που υπάρχουν στο εμπόριο όπως επίσης και από τυχαίες ή μη μίξεις ΕΥΔΑΠ με ΚΑΛΑΣ και άλλες μάρκες ? Υ.Σ.Επειδή είμαι καινούργιος στο φόρουμ και δεν γνωρίζω τα μέλη ακόμα να τονίσω ότι απάντηση από μέλος που έχει κατάστημα που πουλάει τέτοια είδη δεν θα ληφθεί σαν αντικειμενική!
 6. Έχει δοκιμάσει κανείς να ρίξει ποτέ στο Μεσογειακό ένα κυδώνι ή ένα σκαλτσίνι ? Λογικά το δεύτερο πρέπει να είναι οκ.
 7. Μπράβο Κώστα! Κάτι τέτοιο θέλω να φτιάξω και εγώ αλλά σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος. Θα χρειαστώ την βοήθεια σου οπωσδήποτε.
 8. Καλησπέρα σε όλους και όλες Με λένε Στέλιο και μένω στον Πειραιά. Όπως λέω και στον τίτλο νέος στο φόρουμ και άσχετος με τα ενυδρεία αλλά με γνώσεις και εμπερία με τον βυθό της θάλασσας και τους κατοίκους της! Θέλω να κάνω μία προσπάθεια να κατασκευάσω σιγά σιγά από την αρχή ένα ενυδρείο . Διάβασα αρκετά από αυτά που γράφουν οι experts του φόρουμ αλλά ομολογώ παιδιά ότι μάλλον μπερδεύτηκα. Λάμπες,κυκλοφορητές,θερμοστάτες,φίλτρα ,υπερχυλίσεις κτλ Σκέφτομαι να ξεκινήσω με κάτι καλό και μεγάλο αφού ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξω Δηλαδή. Μιλάμε για 250 με 300 λίτρα και αν καταφέρω (με την βοήθειά σας) να το στήσω μετά θα σκεφτώ και τι θα βάλω μέσα Αν και σαν πρώτη σκέψη είναι 1-2 καβούρια και 4-5 "ανθεκτικά" ψάρια όπως γύλοι και κάποια πανέμορφα είδη καλόγριας και βλέπουμε..... anyway. I need help!! Ξανατονίζω,εκτός από μία γυάλα με ένα χρυσόψαρο που είχα σε ηλικία 7-8 ετών τίποτα άλλο ως τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων
×
×
 • Create New...