Jump to content

kerga

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kerga

 1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο. Οσα χρόνια έχω παροχή διοξειδίου, ποτέ δεν την έχω κλείσει το βράδυ, και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Τι φυτά έχεις?
 2. Κι εγώ νομίζω ότι το tenellus θα περπατήσει πιο εύκολα....
 3. Στον αέρα θα είναι. Η μάλλον ...... στο ΝΕΡΟ . Ο τρόπος να στερεωθεί είναι πάρα πολύ εύκολος. Τη δένεις με πετονιά, ή σε κάπιο ξύλο, ή σε κάποια πέτρα, ή τέλος πάντων, σε οποιοδήποτε "αντικείμενο" ή διακοσμητικό έχεις μέσα στο ενυδρείο. Αν δεις εδώ: http://www.aquazone.gr/index.php?pid=26 , έχει έναν πίνακα που ανάλογα με το τι παρουσιάζει ένα φυτό, εξηγεί τι φταίει ή τι λίπασμα του λείπει. Οπότε, δέσε τα φυτάκια σου όπως είπαμε και παρακολούθησε την πορεία τους. Η ανούμπιες είναι γενικά ανθεκτικά φυτά, χωρίς πάρα πολλές απαιτήσεις. Οπότε με παρακολούθηση και με τη βοήθεια του πίνακα θα βρείς άκρη. Kαι φυσικά, κι εμείς εδώ ήμαστε....
 4. Σωστά.... έχεις δίκιο Κάτσε να το πάρουμε σιγά σιγά το θέμα .... Κατ'αρχήν, το ένα πρόβλημα είναι ότι η ιχθυοφόρτιση σου είναι πολυ μεγάλη για τα λίτρα σου. Το άλλο, είναι ότι δεν ταιριάζουν τα ψάρια σου μεταξύ τους. Ας τα δούμε χώρια το καθένα, αυτά που ξέρω τουλάχιστο. Τιγράκια και ινδιανάκια, δεν είχα την τύχη να φιλοξενήσω ποτέ, και δεν μπορώ να έχω άποψη. Τα Platy ειναι ζωοτόκα. Δεν πάνε λοιπόν και ιδιαίτερα με τα υπόλοιπα. Ο silver shark, είναι ψάρι που μεγαλώνει αρκετά, και είναι και .... δεινός κολυμβητής. Είναι ψάρι που ζει σε ομάδες. Θέλει λοιπόν αρκετό χώρο, καθώς και καλό θα ήταν να έχει και άλλον έναν καρχαριάκο για παρεούλα. Αρα..... μάλλον ο κυριούλης έχει πάααρα πολλά ερωτιματικά για το αν κάνει για το ενυδρείο. Ο clawn, δεν είναι κακός για αυτά τα λίτρα. Είναι συμπαθέστατο ψάρι, κάπως ντροπαλό, αλλά και ιδιαίτερα κινητικό. Κολυμπάει στα κάτω στρώματα του ενυδρείου, κοντά στο βυθό. Θέλει να έχεις κάποια σπηλιά, ή γεφυρούλα. Αράζει πολύ ώρα εκεί, αλλά τρώει κάτι φλασιές, και αρχίζει να τρέχει πάνω κάτω... . Τρώει με ιδιαίτερα μεγάλη ευχαρίστηση σαλιγκαράκια που πολλές φορές έχουμε απρόσκλητα στα ενυδρεία μας (κυρίως τα φυτεμένα). Τον "γλύφτη", καλόν θα ήταν να τον έχουμε σε φωτογραφία, ώστε να δούμε ποιος ακριβώς είναι. Μελανοταινίες... από τα αγαπημένα μου . Είναι πάρα πολυ ήσυχα ψάρια, ιδανικά για κοινωνικά ενυδρεία, που κολυμπούν συνήθως στα μεσαία στρώματα του ενυδρείου. Μεγαλώνουν αρκετά, ανάλογα βέβαια το χώρο που τις φιλοξενεί. Είναι ψάρια που ταιριάζουν ακόμα και με δίσκους. Οπότε, ας βγάλουμε σιγά σιγά συμπέρασμα, τουλάχιστο για αυτά που ΔΕΝ πρέπει να είναι παρέα..... Μελανοταινίες και silver shark, μόνο και μόνο λόγω μεγέθους, κατά τη γνώμη μου δεν μπορούν να συγκατοικήσουν στο ενυδρειο. Platy είπαμε ότι καλόν είναι να μην βρίσκεται μαζί με τα ψάρια που δεν είναι ζωοτόκα. Αν τα τιγράκια και τα ινδιανάκια (ή ότι ακριβώς είναι), ταιριάζουν μεταξύ τους (πράγμα που δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω), θα μπορούσες να κρατήσεις στο ενυδρείο αυτά, μαζί με τον clown και τον γλυφτάκο. Από πλευράς μεγέθους, νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για εκεί. (Αρκεί να ταιριάζουν μαζί βέβαια, ξανατονίζω) Οι μελανοταινίες με τους δίσκους ταιριάζουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να μάθεις από κάποιον που έχει εμπειρία από δίσκους, αν σε παίρνει από πλεράς λίτρων του άλλου σου ενυδρείου να βάλεις εκεί τις μελανοταινίες. Τώρα.... ο καρχαριάκος! Μάλλον θα έπρεπε να βρείς κάποιον συνχομπίστα να του τον κάνεις δωράκι, ώστε να ζήσει σε ένα σπίτι που να του πάει περισσότερο.... Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι αυτή... Θα ακούσουμε βέβαια και άλλες γνώμες, και θα βγάλουμε σιγά σιγά άκρη
 5. Οι ανούμπιες είναι καλό να μην φυτεύονται, αλλά να στερεώνονται σε πέτρα ή σε ξύλο, έξω από το χαλίκι. Αυτό το υλικό σε υγρή μορφή που λές (λίπασμα προφανώς), τι ακριβώς συστατικά έχει?
 6. Εμπειρία από Eleocharis acicularis, αν σ'ενδιαφέρει.... Από parvula, δυστυχώς όχι.
 7. Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι η συνθήκες στις οποίες ζουν τα ψάρια. Το νερό δηλαδή. Το να ξέρεις τις τιμές του νερού σου, είναι ζωτικής σημασίας. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις !!!
 8. ΝΟ3 = νιτρικό άλας (NO3) . Αν και είναι μη τοξικό, με το χρόνο σταματά την ανάπτυξη των ψαριών και πράγματι, οδηγεί στην αύξηση της άλγης. Μετρήσεις έκανες αμέσως μετά την αλλαγή? Είναι περίεργο να έπεσε το ΝΟ3 στο 0 με μία αλλαγή.
 9. Πράγματι, μεσαίας είναι. Εγώ πιθανολογώ ότι θα σου πιάσει. Μπορείς να βάζεις και flourish εκτός από excel.
 10. Καλησπέρα Το echinodorus που ανέφερε ο Χρηστος, επιβεβαιώνω κι εγώ ότι έχει ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες να σε καλυψει. Πράγματι αν έχεις cory, θα σε κουράσουν λίγο γιατί θα σου ξεριζώνουν μερικές φουντίτσες κάθε τόσο, αλλά νομίζω ότι τελικά θα κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά. Εγώ, παρά το ότι έχω και είχα ένα κάρο cory, το χαλί από echinodorus , δεν προλαβαίνω να το αραιώνω. Εχω βάλει και φωτό. Γενικά είναι πολύ όμορφο γρασσίδι, γιατί εκτός από πράσσινο στα φυλλαράκια του, κάνει και κόκκινες αποχρώσεις σε μερικά σημεία. Οσο για τη Java moss, είναι πράγματι υπέροχη σαν θέαμα, αλλά κατά την καθαρά προσωπική μου άποψη, είναι ΠΑΡΑ πολύ κουραστική. Εχω βγάλει εδώ και μήνες , όλη τη java που είχα (γιατί μου έσπασε τα νεύρα), και ακόμα ψαρεύω υπόλοιπά της κάθε τρεις και λίγο απο το ενυδρείο.
 11. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις Να διευκρινήσω κάτι. Κατ αρχήν, για ενυδρείο μεγαλύτερο δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλούς λόγους (εκ των οποίων ο τελευταίος είναι ο οικονομικός) Ξέρω πολύ καλά, ότι όσο πιο πολλά λίτρα, τόσο πιο σταθερό το σύστημα. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει και στο θαλασσινό, ακριβώς όπως ισχύει και στο γλυκού νερού. Να δοκιμάσω κάτι με το 30άλιτρο σίγουρα θα το ήθελα. Πάντα βέβαια με το σκεπτικό ότι δεν θα ταλαιπωρηθεί ούτε ότι είναι μέσα σε αυτό, ούτε από την άλλη κι εγώ, και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και ζητώ γνώμες από εσάς που πιθανόν και να το έχετε δοκιμάσει.
 12. xexe...... πόσο χαίρομαι που βλέπω γνωστές και συμπαθέστατες φάτσες Γειά σου Klazάκο μου Καλώς σας βρήκα
 13. Καλησπέρα σας Εχω ένα πολύ μικρό ενυδρείο 30 λίτρων. Μπορεί να γίνει ένα μικρό θαλασσινό ενυδρειάκι, ή τα λίτρα του είναι απαγορευτικά? Προς το παρών διατηρώ ένα ενυδρείο γλυκού νερού 300 λίτρων. Από θαλασσινά όμως δεν ξέρω τίποτα απολύτως , εκτός από το ότι... ειναι υπέροχα. Πριν αρχίσω λοιπόν να ψάχνω στο forum απαντήσεις για τις ένα κάρο απορίες μου, όσον αφορά το ξεκίνημα για κάτι τέτοιο, ήθελα να δω αν μπορώ να φτιάξω ένα Mini θαλασσινό ή όχι.
×
×
 • Create New...