Jump to content

Καπακι Και Φωτα


yannis2307

Recommended Posts

Καλησπερα, εχω ενα 200λιτρο στο οποιο σκοπευω να βαλω αφρικανικες κιχλιδες που αυτη τη στιγμη στρωνει. Ηρθε χωρις καπακι και ετσι αποφασισα να φτιαξω ενα. Έχω ήδη πάρει 2 λαμπες Τ5 39watt. Το καπακι θα ειναι απο κοντρα πλακε θαλασσης με βερνικι νερου 2-3 χερια. Θα ανεβασω σκαναρισμενο σχεδιο μολις απαντηθει η ερωτηση μου για να προσαρμοσω τους αριθμους και τις διαστασεις. Η ερωτηση μου ειναι: ποσα εκατοστα πρεπει να ειναι πανω απο την επιφανεια του νερου τα φωτα ωστε να εχω μεγιστη αποδοση αλλα και να μην ειναι υπερβολικα κοντα (διαβασα οτι ζεσταινει το νερο, μπορει να βραχουν κλπ. αν κανω λαθος διορθωστε με); Το ενυδρειο εχει βαθος 50εκ. και οι παραμετροι για τις λαμπες δινονται πιο πανω. Αν υπαρχουν αλλα λαθη στο συλλογισμο μου παρακαλω διορθωστε με. Ευχαριστω προκαταβολικα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα ήθελα να μάθω και εγώ αν κάποιος γνωρίζει...

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται οτι θα βάλεις αδιάβροχα ακροφύσια στις λάμπες σου.Οπότε και 5cm πάνω από την στάθμη του νερού να τις βάλεις θα είσαι μια χαρά.

Όσο τις σηκώνεις ψηλά τόσο λιγότερος φωτισμός θα φτάνει στον βυθό σου.

 

Για να σου πούμε αν οι λάμπες που επέλεξες κάνουν για το ενυδρείο σου πρέπει πρώτα να μας πεις τις διαστάσεις του και τι σκέφτεσαι να κάνεις με  φυτά.

 

@AgMa τα ίδια ισχύουν και για εσένα φίλε μου :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον κύριο απο πάνω. Αν δε βάλεις στεγανά ακροφύσια σκεπτόμενος οτι θα σηκώσεις τις λάμπες πο ψηλα και δε θα έχεις πρόβλημα, μη γελιεσαι, θα έχεις. Αρα στεγανά ακροφύσια βάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...