Jump to content

Αρρωστο Σκαλαρι..sos


Recommended Posts

εχω 4 αγγελοψαρα..αρχικα το ενα ηταν μεγαλυτερο απο τα αλλα, ομως με την παροδο του χρονου αυτο τελικα εχει μεινει το μικροτερο...δεν εχει πολυ ορεξη να φαει...τις τελευταιες μερες μαλιστα παρατηρησα κατι ασπρα σαν σπυρακια-φουσκαλες!!!! μπορειτε τι μπορω να κανω να το αντιμετωπισω? υπαρχει πιθανοτητα να εχει μολυν8ει το νερο και να αρρωστησουν και τα υπολοιπα ψαρια μου??

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Μπες στην κατηγορία "Ασθένειες" και εκει θα βρεις μια φόρμα που θα πρεπει να συμπληρώσεις με όλες τις πληροφορίες του ενυδρειου σου, για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν τα μέλη.

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:260 
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):300 φιλτρο εξωτερικο fluval
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):4 μηνες 
- Ψάρια (είδη και αριθμός):4 σκαλαρια ,4 φαντομ,2 πλεκο
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):κανονικες αλλαγες και ταισμα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:
- KH:
- GH:
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):φυσιλογικο
- ΝΟ2 (νιτρώδη):φυσιολογικο
- ΝΟ3 (νιτρικά):φυσιολογικο
- Θερμοκρασία:27-28
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:ναι
-Strips:
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού:αγγελοψαρο
- Ιστορικό Ψαριού:
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):μικρη κινητικοτητα και ορεξη 
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

 

Έγινε επεξεργασία - chefwine
Link to comment
Share on other sites

κανω τις μετρησεις με υγρα τεστ και μου βγαζει τις φυσιολογικες τιμες αναλογα με το χρωμα...τα τεστ τα εχω δωσει σε ενα φιλο μου που πρωτο3εκινησε να ασχολειται με το ενυδρειο και δεν 8υμαμαι απ'εξω τις τιμες....αλλα θυμαμαι οτι ειναι μηδενικα ας πουμε η αμμωνια ....κανω συχνες αλλαγες νερου καλο κα8αρισμο του ενυδρειου και προσσεχω την δοσολογια στο φαγητο

Link to comment
Share on other sites

Οι κανονικες αλλαγες καθε ποτε γινονται, σε τι ποσοστο και με τι θερμοκρασια νερου?

Φωτογραφια?

Link to comment
Share on other sites

μπορω να πω οτι μοιαζει με αυτο στην φωτογραφια....το νερο το αλλαζουμε καθε 18-20 μερες σε ποσοστο 40% ....η θερμοκρασια 24-26

 

 

Link to comment
Share on other sites

ειναι σαν ασπρα σπυρακια σαν κοκκους ζαχαρης ,εξογκωματα....τα αλλα αγγελοψαρα δεν εχουν παρουσιασει κατι παρομοιο και αναπτυσσονται κανονικα σε αντι8εση με αυτο που δεν εχει ορε3η για φαγητο....εχει αρχισει και "μπαταρει" καποιες  φορες και παει με την μυτη προς τα κατω....τι μπορω να κανω υπαρχει καποια 8εραπεια??

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον σαν ich ακουγεται (γιατι στη φωτο δεν φαινεται τιποτα εκτος απο λεκεδες στο τζαμι)

Η θεραπεια ειναι απλη και υπαρχουν πολλοι μεθοδοι, απο φαρμακα μεχρι μεσω της θερμοκρασιας. Μια μικρη αναζητηση για θεραπεια του ich θα σου δωσει τις επιλογες.

 

Πρεπει ομως να διαγνωστει (για να μην επανεμφανιζονται συνεχεια ασθενειες) και η αιτια της ασθενειας, που 99.99% ειναι το στρες.

Και το στρες προερχεται συνηθως απο κακες συνθηκες συμβιωσης ή κακης ποιοτητας νερου.

Πχ ο συνδυασμος ελλειψης μετρησης νιτρικων, παραλληλα με τις αραιες αλλαγες νερου, και ο λαθος αριθμος ατομων ομαδας, ειναι υποπτος.

Έγινε επεξεργασία - Jimi
Link to comment
Share on other sites

οι "λεκεδες" στο τζάμι ειναι απλα οι φυσαλιδες του φιλτρου ...δεν μπορουσα να το μετακινησω το ψαρι για να βγαζω φωτογραφια...δεν νομιζω οτι οφειλεται σε κακη ποιοτητα νερου διοτι ελεγχεται συνεχως ...τυγχανει να ειμαι χημικος....εκει που λες αρι8ος ατομων ομαδας τι εννοεις?? επειδη το ενυδρειο λειτουργει μερικους μηνες βαζω σταδιακα τα ψαρια και οχι ολα μαζι.....ποσα ομως χρειαζονται ?

 

Link to comment
Share on other sites

Tα; αγγελοψαρα ειναι κοπαδοψαρα και πανε σε ομαδα 8+

Το ιδιο και τα tetra. (αν δεν τα χτυπανε τα αγγελοψαρα)

 

Το νερο ελεγχεται, αλλα εδω δεν ειδαμε τιμες.

Ποια τιμη θεωρειται "φυσιολογικη" για τα νιτρικα?

Σε τι τιμες κυμαινεται το pH μεσα στο διαστημα απο την αλλαγη νερου μεχρι την επομενη?

 

H σταδιακη εισαγωγη του βιοφορτιου βοηθαει στην αναλογη προσαρμογη του βακτηριακου πληθυσμου και επομενως στον ελεγχο ΝΗ3 και ΝΟ2, αλλα δεν προσφερει κατι αλλο σημαντικο για την κατασταση που μπορει να περιελθει η ποιοτητα του νερου με το περασμα του χρονου αναμεσα στις αλλαγες νερου.

Ποσα μπορει να φτανουν τα νιτρικα, το redox ή και το B.O.D και το pH, με αραιες αλλαγες και αναμεσα σε αυτες? (δεν ειναι ολα τα ενυδρεια το ιδιο. Άλλα εχουν ισορροπια, άλλα οχι και χρειαζονται μεγαλυτερη φροντιδα. Δεν εχουμε και "εικονα" του ενυδρειου. Βεβαια τα ψαρια δεν ειναι πολλα για τα λιτρα, αλλα δεν ξερουμε και το μεγεθος των πλεκο. αλλα βασικα το ταισμα που γινεται κλπ)

Ακομα και η αποτομη μεταβολη των νιτρικων (εκτος του pH, θερμοκρασιας, GH, KH, TDS) μπορει να δημιουργησει, απο στρες=ασθενειες, μεχρι θανατο, στα ψαρια.

Ιδιως σε αυτα που ειναι "ταλαιπωρημενα" για διαφορους λογους

Έγινε επεξεργασία - Jimi
Link to comment
Share on other sites

Βασικο υποπτος ειναι και το bullying βεβαια, που οταν ειναι μεγαλυτερη η ομαδα αλλα και το ενυδρειο, συνηθως μοιραζεται η επιθετικοτητα.

Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. (αυξηση βιοφορτιου για μειωση στρες, αλλα παραλληλα και αυξηση ρυπων με αποτελεσμα συχνοτερη συντηρηση ή αυξηση των λιτρων νερου)

Το στησιμο της "διακοσμησης" επισης, παιζει ρολο. Μπορει να βοηθησει ενα "εξυπνο"/σωστο στησιμο στις συμπεριφορες ή το αντιθετο ενα λαθος στησιμο.

Η αλλαγη του στησιματος επισης (ακομα και του σωστου), μπορει να αλλαξει τις συμπεριφορες και να σωσει καταστασεις, αν παει κατι παει στραβα.

Βεβαια χρειαζεται προσοχη στο χειρισμο, για να μη δημιουργηθει περισσοτερο στρες ή δημιουργηθουν προβληματα απο το βυθο, αν ανακατευτει (πχ απελευθερωση τυχων υδροθειου απο αναεροβιες περιοχες, ή διαταραξη της βιολογιας και peak NH3, NO2).

Έγινε επεξεργασία - Jimi
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...