Jump to content

Ερώτηση Για Φωτισμό


thanasissin

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Στο ενυδρειο μου (anubias A1000+) o εργοστασιακος φωτισμος αποτελειται απο 2 λάμπες 895μμ χ 39W η κάθε μία. Το ενυδρείο φιλοξενεί αφρικανικές κιχλίδες και εχει ευκολα φυτα (ανουμπιες, βαλισνέριες, κρίνουμ)

Η μία ειναι λευκή και γράφει επάνω 9000 κέλβιν και η άλλη ειναι ροζ και δεν αναγράφει κέλβιν.

Το ενυδρειο κάνοντας τον κύκλο του εδώ και ενα περίπου 4μηνο, πέρασε ένα στάδιο απο καφέ διατομική και σε κάποια σημεία έβγαλε κάποιες πρασινίλες και σε κάποια (στα υψηλότερα) ψιλομαυρισε.

Πριν απο ενα περίπου μήνα μπήκαν μέσα 5 zebra nerites τα οποια καθάρισαν τα πάντα στο διάβα τους (μάλλον ηταν πεινασμένα).

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες ομως η άλγη επανήλθε (προς το μαυρο πάλι) και δεν μου πολυαρέσει.

Επειδή ελειψα τις τελευταιες 10 μέρες ειχα λιγο αυξήσει την τροφή το βρήκα λίγο περισσότερο απο οσο το ειχα αφήσει και λίγο ανησύχησα.

Η φωτοπερίοδος ειναι 7 ώρες και η μέτρηση των νιτρικών υστερα απο 10 ημέρες στο 25.

Εχω διαβάσει οτι τα υψηλά κέλβιν στις άσπρες λάμπες βοηθάν στην δημιουργια των αλγων γενικά και σκεφτόμουν να την αλλάξω με μία με λιγότερα κέλβιν.

Εχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο?

Μήπως οφείλεται στο παραπάνω φαγητό και θα επανέλθει με μια νηστεία & συσκότιση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Εχω ακριβως το ιδιο ενυδρειο φιλε, με τις ιδιες λαμπες και αμαζονιακο set up ππυ σημαινει ελαχιστα φυτα χαμηλων απαιτησεων. Εχω αντικαταστησει την μαμισια λευκη με μια αλλη απλη 6000Κ απο το ηλεκτρολογικο μαγαζι αξιας 4€. Δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να μου στείλεις σε παρακαλώ το ηλεκτρονικό μαγαζί ή το λινκ?

 

σε ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα τις μαμισιες με δυο Phillips 21watt 6000 kelvin η καθεμία λευκες! Πως το βλεπετε;

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα στην ομαδα και χρονια πολλα.εχω ενα θεμα και ηθελα να ζητησω βοηθεια και να ακουσω την γνωμησ σας.εχω ενα ενυδρειο τισ aguael και εχει καει η λαμπα https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9X0qQ-QbkUjOv_G1FnS0nPBYo8u_bpyKEpF_mbw9YZilcN9Oj.η λαμπα και το καπακι ειναι αυτα στην φοτο.τι λαμπα μπορω να βαλω αλλα να ειναι και στεγανω επειδη ειναι σε μικρη αποσταση απο το νερο.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα στην ομαδα και χρονια πολλα.εχω ενα θεμα και ηθελα να ζητησω βοηθεια και να ακουσω την γνωμησ σας.εχω ενα ενυδρειο τισ aguael και εχει καει η λαμπα https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9X0qQ-QbkUjOv_G1FnS0nPBYo8u_bpyKEpF_mbw9YZilcN9Oj.η λαμπα και το καπακι ειναι αυτα στην φοτο.τι λαμπα μπορω να βαλω αλλα να ειναι και στεγανω επειδη ειναι σε μικρη αποσταση απο το νερο.

Φιλε μου καλησπέρα. Για να μη χαλάμε το θέμα του φίλου, άνοιξε σε παρακαλω ενα δικό σου και θα συζητηθούν όλα εκεί. Έγινε επεξεργασία - Safarpn
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...