Jump to content

εσωτερικό ή εξωτερικό sump σε 300 λίτρα?


Giorgos-X

Recommended Posts

Χαιρετώ την ομάδα...Είμαι νέο μέλος και αυτό είναι το πρώτο μ ποστ.Αρχικά να πω ότι έχω διαβάσει και μάθει πολλά από εδώ μέσα στη συνέχεια θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι καλύτερο το εσωτερικό ή εξωτερικό σάμπ με την έννοια καλύτερο (οικονομικό,εύκολη συντήρηση,καλύτερη απόδοση,μικρότερη κατανάλωση ρεύματος) για ένα ενυδρείο με δίσκους? ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,νομιζω οτι στην προκειμενη πειρπτωση θα ηταν καλυτερα το εξωτερικο sump για να γλιτωσεις λιτρα απο το ενυδρειο μιας και τα 300 λιτρα ειναι οριακα για ενα μικρο κοπαδι δισκων.Οικονομια με το ψαρι που διαλεξες μην ψαχνεις :) Επισης και στην συντηρηση θα ειναι καλυτερα γιατι αν ειναι εσωτερικο καθε φορα που θα κανεις κατι στο sump θα τρομαζεις τα ψαρια.

 

To μονο που ισως ειναι αρνητικο σε αυτη την περιπτωση να ειναι η εξατμιση τον χειμωνα που θα εχεις 29 βαθμους,μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας και νομιζω θα εχεις μεγαλη εξατμιση μεσα στο επιπλο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σαφως εξωτερικο σαμπ.

Εκτος οτι θα γλιτωσεις πολυ χωρο απο το ενυδρειο,με το εξωτερικο σαμπ θα εχεις και πολυ περισσοτερο χωρο για βιολογικο υλικο.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα ευχαριστω για τις απαντησεις θα ηθελα να ρωτησω για το ενυδρειο που θα ειναι  120x50x60 μηκος/πλατος/υψος  αρκει ενα σαμπ με διαστασεις 50x40x40?? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...