Jump to content

Υπαρχουν ψαρια πιο δυνατα και πιο ασθενη σε γεννες..


Recommended Posts

Για να γινω πιο συγκεκριμενος..εχετε παρατηρησει στις γεννες που κανουν τα ψαρια μας οτι....υπαρχουν 1-2 ψαρια που απο την αρχη τρωνε περισοτερο ..μεγαλωνουν περισοτερο και συνηθως περνουν και κυριαρχο ρολο στο ενυδρειο..μετα μια σειρα απο ψαρια που ειναι κοντα σε αναπτυξη και τελος μια τελευταια ισως σειρα με πιο αδυναμα ψαρια (αναλογως το ειδος και τον αριθμο)...ισχυει στα δικα σας ενυδρεια;;;και αν ναι ειναι τα ψαρια που φτανουν στα ενυδρεια μας "πρωτης γραμμης" ψαρια η απλως οπως ειπε ενα γνωστος "εξω εχουν καλυτερες φωτογραφικες μηχανες";;;...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτο συμβαινει οπωσδηποτε. Καποια ψαρια τρωνε περισσοτερο και καποια λιγοτερο και καποια καθολου. Τα δυνατοτερα επιβιωνουν.

Μην σε απασχολει τι γραμμης ειναι τα ψαρια του ενυδρειου σου. Οι ιεραρχιες αλλαζουν. Πχ αν ενα ψαρι δευτερης γραμμης ερθει στο ενυδρειο σου, μπορει ανετα να γινει ο κυριαρχος.

Βεβαια δεν μιλαμε για δυσμορφικα και ασθενη ψαρια. Αυτα συνηθως δεν εχουν και πολυ ζωη.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εχεις παρατηρησει ψαρι που εχει διπλασια αναπτυξη απο τα αλλα;;πιστευεις λογο δυναμικης σε σχεση με τις αλλες αγορες οτι η ελληνικη μειονεκτουμε σε ποιοτητα ψαριων;;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστευω ρε παιδια οτι μειονεκτει η ελληνικη αγορα. Αυτο εξαρταται απο το ποσο διαδεδομενο ειναι το χομπι, αρα τι ζητηση υπαρχει, αρα τι ποσα ειναι διατεθημενος ο καθε ενας μας να πληρωσει/παραγγειλει κτλ. Οτι πληρωνεις παιρνεις. Δεν θα αρνηθει κανεις εκτροφεας την εξαγωγη καπου που τονπληρωνουν.

Ετσι τουλαχιστον νομιζω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολυ σημαντικο επισης ειναι το προβλημμα του εκφυλισμου των ψαριων.Οι περισσοτεροι εκτροφεις αλλα και χομπιστες αναπαραγουν αδερφια μεταξυ τους.Οταν αγοραζετε ολα τα ψαρια απο μικρα στο ιδιο μεγεθος και απο την ιδια "πηγη" τι περιμενετε?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο εκφυλισμος ειναι τεραστιο θεμα και συνηθως συμβαινει μεσα στα ιδια μας τα ενυδρεια ιταν εχουμε απανωτες γεννες...Παντως ψαχνωντας συγκεκριμενο ειδος ψαριου απο διαφορετικα καταστηματα πειρα διαφορετικες απαντησεις....αλλοι μου ειπαν οτι ειμαστε οι κακομοιρηδες τις ευρωπης...αλλοι οτι τα ψαρια που φερνουν ειναι αα'' ποιοτητας και οτι συνεργαζονται με συγκεκριμενους εκτροφεις(το συγκεκριμενο ατομο το εχω πολυ ψηλα σε υπολοιψη..μου κανει απο τα πιο ντοπρα παιδια που εχω γνωρισει)..και αλλοι οτι παιζουν ρολο οι χρονικοι περιοδοι παραγγελειας..αυτο στανταρ ισχυει...τωρα πχ μεχρι τον σεμτεμβρη δυκολα γινονται εισαγωγες ακομα και χρονιες που οι αγελαδες ηταν παχιες...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ψαρια αδυναμα ή πιο μικροσωμα βγαινουν και απο δικες μας γεννες , δεν παιζει ρολο αυτο στο τι εχουν τα καταστηματα..

οι γεννες απο αδερφια ή συγγενεις ειναι καποιος παραγοντας... ειδικα αν αυτο συνεχιζεται και απο γεννια σε γεννια

παντως απο φυση τους καποια ψαρια μπορει να βγουν πιο ζωηρα , μεγαλοσωμα  κλπ κλπ απο τα αδερφια τους... γιατι απλα καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος..

εχω απο τελευταια γεννα χρυσοψαρων 2 αδερφακια και το ενα ειναι διπλασιο απ τ' αλλο , μαζι ειναι απο γοννοι , τα ιδια ταιζα και στα δυο.. το ενα απλα μπορει να βγηκε πιο δυναμικο, πιο φαγανο, ειναι στο dna του να γινει πιο μεγαλο κλπ

για μενα δεν υπαρχουν ψαρια α' και β΄ διαλλογης-γραμμης (οπως θελετε πειτε το) , υπαρχουν ψαρια με γονιδιο , αλλα θα τρωνε περισσοτερο, αλλα θα ειναι μεγαλυτερα, αλλα θα μεινουν μικροσωμα ,αλλα θα "δερνουν" περισσοτερο, αλλα θα "τις τρωνε"..... ετσι ειναι η φυση, δεν φτανουν ολα τελικο μεγεθος , ουτε εχουν ολα το τελειο χρωμα κλπ.

αναφερομαι βεβαια σε φυσιολογικες αναπαραγωγες , οχι σε εκφυλισμους κλπ.

Έγινε επεξεργασία - tsala
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω παρατηρησει ιδια γεννια hemigramus bleheri, ροδοστομα, να εχουν γινει 3 πλασια σε μεγεθος , και να φανε τα αδέρφια τους... :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το να φανε τα ιδια τα αδελφια τους ειναι κατι που δεν θα μου περναγε ουτε σαν σκεψη!!!ακομα και αν εχει τυχει και στα δικα μου ενυδρεια...δεν θα το ειχα παρατηρησει..ειναι οντως αξιοπροσεκτη περιπτωση...και εγω πιστευω οτι ειναι θεμα dna..μπορει να κραταει και γενειες ολοκληρες...δεν ειμαστε ολοι ξανθοι γαλανοματηδες ουτε διμετροι με κορμια λαμπαδα..ακομα και αδελφια που μεγαλωσαν με το ιδιο γαλα στα ιδια μερη με ιδιες γενικα συνθηκες..και ισχυει για ολα τα ζωα αυτα που ζω τουλαχιστον..αλλα συγνωμη αν γινομαι πιεστικος πιστευτε οτι σαν αγορα επειδη ειμαστε μικρη σε ζητηση ειμαστε και "παραπεταμενοι";;παρολο που μας θεωρω πολυ ψαγμενους στο χομπι...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν ειμαστε κακομοιριδες. Και ουτε νομιζω οτι οι εκτροφεις κρατανε για μας τα δευτερα και για αλλες χωρες τα πρωτα.

Αδερφια και ξαδερφια δεν υπαρχουν στο ζωικο βασιλειο ( ισως να υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις που δεν γνωριζω ). Το ενα τρωει το αλλο οπως κανουν και οι γονεις αλλωστε.

Σιγουρα υπαρχει εκφυλισμος στα ψαρια αλλα νομιζω πως σ

υμβαινει πιο πολυ στα δικα μας ενυδρεια και οχι στους εκτροφεις.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στην φύση επιβιώνει ο δυνατός, όλα τα ζώα έτσι και τα ψάρια έχουν τον δικό τους χαρακτήρα, έτσι κάποια είναι ποιο επιθετικά και ενεργά και κλέβουν την τροφή μέσα από το στόμα των άλλων ψαριών, αποτέλεσμα τα ασθενή σε χαρακτήρα ψάρια να στρεσάρονται,  να φοβούνται, και να τρώνε λιγότερο και για αυτό μένουν και μικρούλια σε σχέση με τους τσαμπουκάδες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...