johnnix Posted November 4, 2015 #1 Share Posted November 4, 2015 Καλησπέρα, Τα νιτρικά μου (ΝΟ3) είναι περίπου στο 20-25 mg/L και θέλω να τα ρίξω λίγο, η χρήση του πράσσινου σφουγγαριού της Juwel κάνει δουλειά? Η αλλαγή νερού μου είναι σχεδόν 50% ΑΟ με 50% βρύσης αλλά από την βρύση τα νιτρικά είναι αρκετά υψηλά (το καλοκαίρι μέτρησα με υγρά API πάνω από 30) οπότε η αλλαγές νερού δεν βοηθάνε και τόσο σε αυτή την περίπτωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios Posted November 4, 2015 #2 Share Posted November 4, 2015 (edited) Το σφουγκαρι δεν ειναι αυτου καθ αυτου. Εχει μεσα ενα ειδος ταμπλετας σε μια σχισμη στο πλαι του. Ποσο διαρκει αυτη η ταμπλετα δεν γνωριζω. Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποσο καιρο τρεχει? Edited November 4, 2015 by giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted November 4, 2015 #3 Share Posted November 4, 2015 Κανε αλλαγη με περισσοτερο νερο απο την οσμωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix Posted November 5, 2015 Author #4 Share Posted November 5, 2015 Κανε αλλαγη με περισσοτερο νερο απο την οσμωση. 30 λίτρα είναι και με το 50%-50% έχω πέσει pH 6.8-7.0 από 8 και σκληρότητα είμαι GH > 7 και KH περίπου 8, φοβάμαι ότι αν ρίξω παραπάνω όσμωση δεν θα είναι καλό για τις γαρίδες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix Posted November 5, 2015 Author #5 Share Posted November 5, 2015 Το φίλτρο μου είναι το MINIKANI 80 με Siporax σε 2 κάθους και αδρό σφουγγάρι με βαμβάκι στον τρίτο (μου λείπει η ενδιάμεση διαβάθμιση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas Posted November 5, 2015 #6 Share Posted November 5, 2015 (edited) Καλησπέρα, Τα νιτρικά μου (ΝΟ3) είναι περίπου στο 20-25 mg/L και θέλω να τα ρίξω λίγο, η χρήση του πράσσινου σφουγγαριού της Juwel κάνει δουλειά? Βαλε νιτροφαγα φυτα.... Η αλλαγή νερού μου είναι σχεδόν 50% ΑΟ με 50% βρύσης αλλά από την βρύση τα νιτρικά είναι αρκετά υψηλά (το καλοκαίρι μέτρησα με υγρά API πάνω από 30) οπότε η αλλαγές νερού δεν βοηθάνε και τόσο σε αυτή την περίπτωση Βαλε νιτροφαγα φυτα.. Edited November 5, 2015 by stathis spithas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix Posted November 6, 2015 Author #7 Share Posted November 6, 2015 Μήπως να προσθέσω φίλτρο απονιτροποίησης στην ΑΟ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts