Jump to content

προβλημα ενδρειο 110 λιτρα


Recommended Posts

Καλησπερα στην ομαδα,θα ηθελα την βοηθεια σας!! Εχουμε στο χωριο μας εναν τυπο με pet shop που ταζει θαλασσινα ενυδρεια χωρις αλλαγες νερου και χωρις φαρμακα..το χαψα κ εγω το παραμυθι..στησαμε το ενυδρειο βαλαμε νερο απο βρυση δουλεψε μερικες μερες βαλαμε αλατι δουλεψε 4 5 μερες βαλαμε ζωντανο βραχο και μετα απο 5 μερες βαλαμε αχινους χωρις να μετρησουμε αλατοτητα. Αφου εζησαν οι αχινοι μπηκαν πολλα ψαρια...1 yellow 2 blue 1 puffer 4 ocellaris 2 γαριδες και 3 cardinal...ο τυπος ειπε οτι χωραει κ αλλα...περασαν σχεδον δυο μηνες και αρχισαναρχισαν τα προβληματα...τα ψαρια βγαζουν κατι στο σωμα τους και στα φτερα τους τα ματια τους θαμπωνουν και ψοφανε το ενα μετα το αλλο!!! Μπορει καποιος να βοηθησει?

Link to comment
Share on other sites

Στα ποσα λιτρα εγιναν αυτα?

Ειναι πολυ σημαντικο να μας δωσεις και καποια φωτο.

 

Το θεμα θα ηταν χρησιμο να ανοιχτει στην κατηγορια των ασθενειων(για να σε βοηθησουν ακομα περισστεροι φιλοι) αλλα λογικα θα το μεταφερουν τα παιδια εκει :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην τα 2 πρωτα ψαρια δεν ειναι για τα λιτρα σου.Αντε το yello το εχουμε δει σε μικροτερα ενυδρεια αλλα για το blue  δεν εχεις ακουσει οτι ειναι μαγνητης στο ick? και πιθανον αυτο να εχουν ολα σου τα ψαρια. Εχεις κανει πολλα λαθη απ οτι φαινεται χωρις να φταις εσυ βεβαια αλλα ο τυπος οπως λες που σου πλασαρε οτι ηθελε για να πουλησει.

Το θαλασσινο θελει διαβασμα και μεγαλη υπομονη (που απ οτι καταλαβα εσυ δεν την ειχες) χωρις να θελω να σου πω οτι ειναι δυσκολο. Μπορεις να κανεις ενα καλο restart με ποιο σωστο τροπο αρκει να ξερεις τι θελεις να κανεις. Θελεις μονο ψαρια η ψαρια και κοραλια αποφασισε τι θες και ειμαστε ολοι εδω για καθε λεπτομερια στο να σε βοηθησουμε.Δυστηχως για τα ψαρακια σου πιστευω οτι θα τα χασει για τον λογο οτι εισαι αγχαριος και μονο αλλα δεν βλαπτει η προσπαθεια. Βαλε φωτο απο τα ψαρια σου να δουμε τι εχουν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου στα 110 λιτρα αυτο που εκανε ο κυριος που σε βοηθησε ειναι ενα μινι εγλκημα :thumbsd:

Μην ξαναπας ποτε απο εκει και αλλαξε καταστημα αν μπορεις και εχεις επιλογη.

Αλλιως την επομενη φορα που θα πας φροντισε να φροντισεις εσυ τα ζωντανα που θα αγορασεις και να εισαι διαβασμενος,ωστε οι αγορες να γινουν απο εσενα με δικη σου ευθυνη και γνωση και οχι να στα "φυτεψουν".

 

Ενυδρειο χωρις αλλαγες νερου και χρηση φαρμακων ειναι εφικτο.Δεν ειναι κατι ουτοπικο.Αλλα με προυποθεσεις.

 

Απο ολα αυτα που εχεις μεσα εγω θα κραταγα μονο τους καρδιναλιους και τους κλοουν.Ολα τα υπολοιπα επιστροφη στο καταστημα αν εχεις καλη σχεση αλλιως πουλησε τα,αν προλαβεις.

 

Δεν ηταν πολυ σοφο να μην μετρηθει η αλατοτητα πριν μπουν μεσα τα ζωντανα.

 

Δωσε μας φωτο απο το ενυδρειο για να δουμε απο που θα το πιασουμε.

Θες να το κρατησεις το ενυδρειο η' αυτα που εγιναν σε απογοητευσαν και θες να το σταματησεις?

 

Καλως ηρθες στην παρεα μας κιολας :thumbsu:

Έγινε επεξεργασία - mad23
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω καταρχας για την βοηθεια σας!! Φυσικα και θελω να το κρατησω αλλα ο τυπος με κοροιδεψε...πως μπορω να σας στειλω φωτογραφιες?

Έγινε επεξεργασία - ioannis tank
Link to comment
Share on other sites

Οσο αναφορα το yellow το βλεπω ολο και πιο πολυ δαγκωμενο. Και μεσα στο βραχο ειδα ενα μεγαλο καβουρι ο τυπος μ ειπε οτι το καβουρι τσιμπαει το yellow και θα ερθει να σπασει το βραχο για να βγαλει το καβουρι...

Link to comment
Share on other sites

:bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: Φιλε μου συγνωμη αλλα αυτος νομιζει οτι πουλαει σε παγκο απο πανηγυρια απομακρυνσου απ αυτον οσο ειναι καιρος και οπως σου ειπα το φορουμ εχει πολλα πραγματα για να μαθεις.http://www.aquazone.gr/forums/topic/77219-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85/

Έγινε επεξεργασία - mouseman
Link to comment
Share on other sites

Θα ξεκινησω το διαβασμα...θελω να αγορασω και τεστακια να δω που βρισκομαι...θελω να σας στειλω φωτογραφιες να δειτε πως μπορω?

Link to comment
Share on other sites

Κάτω δεξιά πατάς "εξελιγμένη επεξεργασία" και στο νέο παράθυρο πας κάτω αριστερα και ξεκινάς να τις επισυνάπτεις.

Link to comment
Share on other sites

Μην ξανά πας σε αυτόν. Μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει. 

 

Βάλε μερικές φώτος και θα πιάσουμε το "κουβάρι" να το ξεμπλέξομε όλοι μάζι σιγά σιγά. :) 

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθω να ανεβασω και μου γραφει οτι πρεπει να κανω δημοσιευση!!

Link to comment
Share on other sites

Ας μάθουμε τα βασικά...

 

1ον) Ρίξατε μέσα βακτήρια? (έριχνε αυτός κανένα ζουμί μέσα ? πρόσεξες τι ήταν ? ) 

2ον) Πόσα ψάρια? τι είδος, και σε τι κατάσταση είναι αυτή την στιγμή ? 

3ον) ρίχνεις τροφή μέσα? τα ταίζεις? και πόσες φορες, και τι ποσότητα?   

 

- Πιστεύω οτι θα πρέπει να δώσεις σχεδόν όλα τα ψάρια (κανονικά όλα) , οι αχινοί (μεσογειακοί πρέπει να ναι όπως και οι ανεμώνες) να επιστραφούν στην θάλασσα (στο ποιό κοντινό σου μέρος), και να αφήσεις το ενυδρείο να δουλέψει 3 εβδομάδες, αφού πρώτα μάθεις την αλατότητα( θα χρειαστεί να αγοράσεις refractometer).   

 

 

....Απο πού είσαι? (σαν να μου φαίνετε οτι το ξέρω αυτό το μαγαζί ) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτα τα κοκκινα στα εδωσε εκεινος?Τις ανεμωνες λεω.

 

Ενταξει θελει δουλιτσα αλλα δεν ειναι κανενας γολγοθας :thumbsu:

Ασε να περασει λιγος καιρος(3-4 εβδομαδες) χωρις να βαλεις ψαρακια και μετα βλεπουμε τι μπορεις να βαλεις απο ψαρακια.

Προσωπικα σε αυτα τα λιτρα δεν θα εβαζα σαρκοφυτο εκτος αν θες να ειναι το κεντρικο αξιοθεατο του ενυδρειου σου(δεν ειναι κακο,ολοι εχουμε διαφορετικο γουστο).

Γινεται θηριο!

 

Εχεις και πολυ βραχο.Οχι πως κανει σε καποιο τομεα κακο,απλα οταν ειναι λιγα τα λιτρα προσπαθεις να δωσεις οσο περισσοτερο χωρο στα ψαρακια να κολυμπουν.

Κατα την ταπεινη μου αποψη θα αφαιρουσα ενα με δυο κομματια.

 

Πριν τις επομενες προσθηκες,εαν θελεις παντα,ενημερωσε μας τι ψαρακια σκεφτεσαι να βαλεις(πριν τα αγορασεις) και να σου πουνε ολα τα παιδια τη γνωμη τους ωστε να αποφυγεις παλι χαμενα χρηματα και ζωουλες.

 

Ολα τα παιδια τα λενε με ενδιαφερον τα παραπανω :thumbsu:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!! Ο τυπος εχει το μαγαζι στην αρτακη..

Τον ρωτησα σημερα για τεστακια αμμωνιας και μ ειπε αφου ζουνε οι αχινοι εχουμε 0 αμμωνια...βακτηρια εχει βαλει και τα ψαρια πεθαναν ολα! 1 yellow 2 blue 1 puffer 4 ocellaris 3 cardinals. Ταιζα το πρωι ενα μικρο κομματακι mysis και το μεσημερακι λιγα φιλαρακια algae flakes.

Link to comment
Share on other sites

Ok. 

 

Καταρχήν δες λίγο τα ΠΜ σου. 

 

Κατά δεύτερον μην βάλεις κανένα ψάρι.   (Οι Αχινοί σε 1-2 εβδομάδες πιστεύω θα ψοφήσουν είτε λόγο τροφής, είτε λόγο μη σωστών συνθηκών) .  

 

- Ακόμη μέσα έχεις τον αερισμό? (τις μπουρμπουλήθρες)  

- Κυκλοφοριτές υπάρχουν μέσα? 

- Έχεις φίλτρο εξωτερικό ? αν ναι να φανταστώ ότι σου έχει βάλει είδος ελαφρόπετρας?    και τι άλλο έχει μέσα? 

 

 

Σαν πρώτες κινήσεις, γύρνα τους κυκλοφοριτές να κοιτάνε ελαφρός προς την επιφάνεια. Το αερισμό μπορείς να τον σταματήσεις. Η οξυγόνωση γίνετε απο τους κυκλοφορίτες (αρκεί να χτυπάνε ελαφρός προς τα επάνω). 

 

Α... και τι εμπειρία έχεις απο ενυδρεία? είχες στο παρελθόν κάποιο γλυκού νερού? ή θαλασσινού?    (απλά ρωτάω για να ξέρουμε το πώς θα σε βοηθήσουμε, και να μην γίνουμε κουραστικοί με πράγματα που ήδη τα ξέρεις :) )

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
Link to comment
Share on other sites

Εχω βγαλει τις μπουρμπουληθρες το φιλτρο ειναι εξωτερικο sensen hw-303A 35 w και μεσα στο φιλτρο εχει ελαφροπετρες και το φιλτρο χτυπαει προς τα πανω. Ειχαν πριν γλυκο στα ιδια λιτρα...

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου αν σου πούλησε αυτός τις ανεμώνες (αυτές που είναι σαν κόκκινες ντομάτες στο βράχο σου), ο τύπος είναι απατεώνας και καλά θα κάνεις να τον καταγγείλεις. το είδος είναι μεσογειακό και απαγορεύεται η πώληση του. Γενικά αυτα που μεταφέρεις οτι σου λέει δεν έχουν καμία σχέση με το χόμπυ μας. Οπότε απομακρύνσου τελείως απο αυτόν και άμεσα! Πραγματικά κάποια πράγματα που διάβασα με εξόργισαν χωρίς να φταίς εσύ φυσικά. Όλοι μας ξεκινήσαμε με πάθος και χαρά αυτό το χόμπυ και τέτοιου είδους "επαγγελματίες" μόνο κακό κάνουν και στο χώρο του εμπορίου και στο χόμπυ μας. υπάρχουν πολύ σοβαροί επαγγελματίες μερικοί απο τους οποίους έχουν βήμα στο forum στο αντίστοιχο thread. Οι περισσότεροι κάνουν αποστολές τοσο σε ζωντανά όσο και αναλώσιμα, οπότε το μόνο που έχεις να κανεις για τις αγορές σου είναι καλή έρευνα αγοράς.

 

στο forum θα βρείς πολύ χρήσιμα posts τα οποία εμφανίζονται κυρίως πανω-πανω σε κάθε κατηγορία (pinned). Δώσε λίγο χρόνο να τα διαβάσεις και να θα αποκτήσεις μια πολύ καλή πρώτη γνώση. Οτιδήποτε φυσικά χρειάζεσαι το ρωτάς, ντροπές μεταξύ μας δεν υπάρχουν :p

 

τώρα, γνώμη μου είναι να ξεστήσεις το ενυδρείο, να καθαρίσεις εξοπλισμό και να το πάμε από την αρχή. Κάνε τον κόπο να μας γράψεις ότι εξοπλισμό έχεις στα χέρια σου, φώτος και τι θέλεις να κάνεις για να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Σου πρότεινα να ξεστήσεις γιατί η περιγραφή που έκανες για τον τρόπο που έχασες τα ψάρια, παραπέμπει σε ick. Μπορείς να ψάξεις να βρείς γι αυτό. Εν ολίγοις είναι ένα πρωτόζωο δύσκολο στην καταπολέμηση του  και επι της ουσίας παρα το γεγονός ότι τα ψάρια σου τα έχασες, συνεχίζει να ζεί στο ενυδρείο και έχει έναν κύκλο ζωής σε αναμονή να βρεί ξενιστή.

 

Αυτά για την ώρα, μη το βάζεις κάτω και θα δείς ότι θα φτιάξεις κάτι πολύ όμορφο που πάνω απ όλα θέλει υπομονή! :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια...δν βιαζομαι καθολου και εχω υπομονη. Απλα ο τυπος με γεμησε με ψεμματα και μου πηρε πολλα λεφτα!! Τις ανεμωνες τις πουλαει απο 15 ευρω καθως επισης και τους αχινους...ο βραχος επισης ειναι σαν να βγηκε απο την παραλια της χαλκιδας...

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως Πανο ειναι κοντα στα μεροι μου και οσο μπορω θα τον βοηθησω γιατι αυτα που διαβασα πραγματικα λυπηθηκα και την τσεπη του(πρεπει να πηρε πολυ χρημα το μαγαζι) αλλα και που του πηγαν ολα στραβα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γιαννη υπομονη....σε 1 μηνα περιπου....θα ανεβαζεις φωτος απο το ενυδρειο σου στο ''ενυδρεια μελλων'' και θα το χαζευουμε ολοι :)

Θα μιλησουμε.

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...