Jump to content

Περίεργη αρρώστια βοήθεια παρακαλώ...


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας και καταρχάς ευχαριστώ που κοιτάζετε το θέμα μου...Σαν νέος στο site θα ήθελα να με συγχωρήσετε για τυχόν λάθη και δηλώνω έτοιμος να μάθω!!!

 

Έχω ενα γωνιακό ενυδρείο 130 λίτρα περίπου,μερικώς φυτεμένο, φίλτρο fluval 306.

 

Για κάποιο καιρό δυστυχώς λόγω της αμάθειας μου έκανα τεστ μόνο για NO2 kai Nh4 αλλα αγνοούσα την ύπαρξη του παράγοντα NO3.. Όταν γύρισα σπίτι από μια απουσία περίπου 7 ημερών διαπίστωσα ότι το ένα από τα δύο γκουράμια μου είχε εμφανίσει στο δέρμα του κάτι σαν μικρές αλλα επιφανιακές πληγές. Αμέσως στρώθηκα και ενημερώθηκα χάρη στο φόρουμ για το σωστό τρόπο συντήρησης του ενυδρείου αλλά φοβάμαι πολύ αργα...

 

Έκανα άμεσα 50% αλλαγή νερού, καθάρισα το φίλτρο, συνέχισα με μια πλήρη θεραπεία στο ενυδρειο backtopur μαζί με mytopour και σταδιακά έφερα το ενυδρείο στα ίσα του (μηδενικη αμμωνία, νιτρικά και νιτρώδη και καλό ph).

 

Μόλις τελέιωσε ο κύκλος θεραπείας έβαλα άνθρακα στο ανυδρείο και περίμενα πως όλα καλα...

 

Ο καιρός έχει περάσει και το γκουράμι πλέον έχει ακόμα τις πληγές οι οποίες έχουν εξαπλωθεί πάρα πολύ και σήμερα και το δευτερο γκουράμι το οποίο το κυνηγάει και τσιμπάει εμφάνισε κάτι σαν κόκκινο σπυράκι στην περιοχή γύρω από τα βράγχια...Σκέφτομαι να ξεκινήσω ξανα mytopour -backtopour αλλά ελπίζω πρώτα να μου πέιτε την γνώμη σας...

 

Σε έναν φίλο που του το έδειξα μου είπε ότι πρόκειται για αιμοραγική συψαιμία....Γνωμες???Ευχαριστώ πολύ....post-61575-0-56700500-1448561451_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bactopur direct σε μία φάση και σε μια άλλη φάση General cure , όχι πάντως μαζί .

Με πιο θα ξεκινήσεις πρώτο δεν ξέρω .

Με όποιο ξεκινήσεις να μας γράψεις για να σου πω και τη συνέχεια .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.. Το backtopur direct είναι άλλο από το backtopur (σκέτο) ?? 

Δεύτερον ξέρεις για το τί αρρώστια πρόκειται??Το ψαράκι έχει ελπίδες ή θα κολλήσει όλο το ενυδρείο???

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το ένα άλλο το άλλο .

 

Ασθένεια δεν είναι μία είναι πολλές .

Link to comment
Share on other sites

Kαταλαβαίνω ότι δεν έχεις πολύ χρόνο λογικά να απαντησεις (λογικα...) αλλα όποτε μπορέσεις θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μ εξηγήσεις λίγο παραπάνω.. Αυτό που είπες σημαίνει ότι δεν ξέρεις τι αρρώστια είναι??

Link to comment
Share on other sites

Ακου τον Σταματη.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Οι ασθένειες ξεκινάνε από...

1. Λάθος συνθήκες νερού.

2. Τοξικότητες (πχ. υψηλή Αμμωνία, κλπ.)

 

Ακολούθησε τις συμβουλές του Σταμάτη... διόρθωσε τις συνθήκες του νερού σου (ΔΕΝ έγραψες πληροφορίες σχετικά με αυτό... υπάρχει νομίζω μια φόρμα που συμπληρώνεις για τις ασθένειες)... και ΔΕΝ θα χρειάζεται να ανησυχείς για τα υπόλοιπα ψάρια).-

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου ολοι εχουμε περασει απο αυτο το σταδιο (των ασθενειων δλδ) και σχεδον ολους μας εχει " σωσει" ο Σταματης , χωρις να θελω να θιξω η να μειωσω οποιο αλλο μελος βοηθησε.....μπορει να σε ξενισει ο διαλογος μαζι του αλλα θα τον μαθεις με τον καιρο και μετα θα τον ευγνωμονεις....το βασικο ειναι να ακολουθεις τις συμβουλες του οσο το δυνατον γρηγοροτερα (φυσικα στα νορμαλ ανθρωπινα πλαισια) και να ενημερωνεις για την εξελιξη του θεματος. Καλη επιτυχια με την θεραπεια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολύ!!!! Αύριο θα προμηθευτώ το backtopur  direct..βρήκα σε μία παλαίοτερη ανάρτηση σχετικά με το φάρμακο οδηγίες... Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι....: (φυσικά και όχι μόνο μια ερώτηση!!! :-)   )

1ον Να βάλω τα δύο πιο άρρωστα ψάρια σε δύλιτρο δοχείο με μία ταμπλέτα για μισή ώρα???

2ον Να επιμηκύνω την θεραπεία ή να μείνω ακριβώς στις μέρες που ναφέρονται πριν κάνω την αλλαγή νερού και την τοποθέτηση άνθρακα??

3oν η καραβίδα που έχω και τα φυτά επηρεάζονται???

4ον το general cure θα επηρεάσει τα φυτά όπως κάποιος μου είπε? 

 

Από την στιγμή που κάποιος ασχολείται με το πρόβλημα μου αφιλοκερδώς ειμαι ευγνώμων ανεξαρτήτως του τρόπου του οποίου απαντάει!!ο καθένας έχει το στυλ του!!! 

και μία ακόμα ερώτηση!!! Γίνονται πλέον συναντήσεις και αν ναι πού!!??έχω ακούσει ότι ένα νέο μέλος θέλει να κεράσει καμιά μπύρα και να μάθει τίποτα από τους παλιούς!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολύ!!!! Αύριο θα προμηθευτώ το backtopur  direct..βρήκα σε μία παλαίοτερη ανάρτηση σχετικά με το φάρμακο οδηγίες... Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι....: (φυσικά και όχι μόνο μια ερώτηση!!! :-)   ) Αργούμε .

1ον Να βάλω τα δύο πιο άρρωστα ψάρια σε δύλιτρο δοχείο με μία ταμπλέτα για μισή ώρα??? Όλα τα άρρωστα θα τα βάλεις μέσα .

2ον Να επιμηκύνω την θεραπεία ή να μείνω ακριβώς στις μέρες που ναφέρονται πριν κάνω την αλλαγή νερού και την τοποθέτηση άνθρακα?? Το συγκεκριμένο φάρμακο θέλει πολύ προσοχή στη δοσολογία και στους χρόνους . Να μη ξεφύγεις απ τις οδηγίες .

3oν η καραβίδα που έχω και τα φυτά επηρεάζονται??? Απο τη στιγμή που θα τα κάνεις μπάνιο τα ψάρια δεν επηρεάζετε η καραβίδα .

4ον το general cure θα επηρεάσει τα φυτά όπως κάποιος μου είπε? Ναι , αλλά δεν φτάσαμε εκεί ακόμα , μπορεί και αυτό το φάρμακο να το χρησιμοποιήσουμε με μπάνιο .

 

Από την στιγμή που κάποιος ασχολείται με το πρόβλημα μου αφιλοκερδώς ειμαι ευγνώμων ανεξαρτήτως του τρόπου του οποίου απαντάει!!ο καθένας έχει το στυλ του!!! Πέρα απο το στύλ , είναι και ο χρόνος . Κάποια ερωτήματα για να απαντηθούν σωστά θέλουν να γραφτούν σεντόνια , σύν τις επόμενες ερωτήσεις που θα γεννηθούν .

και μία ακόμα ερώτηση!!! Γίνονται πλέον συναντήσεις και αν ναι πού!!??έχω ακούσει ότι ένα νέο μέλος θέλει να κεράσει καμιά μπύρα και να μάθει τίποτα από τους παλιούς!!!

 

Απ ότι βλέπω ούτε στο τελευταίο σου εύκολο ερώτημα απάντησε κανείς http://www.aquazone.gr/forums/topic/98735-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-aquazone-2015/

 

Ρώτησέ με ότι θέλεις για να θεραπεύσουμε το ψάρι , μη μου ζητάς διάγνωση και ανάλυση της ασθένειας .

Διάγνωση με τα μάτια και εξ αποστάσεως δεν γίνετε . Το δε ρίσκο που αναλαμβάνω για να σας βοηθήσω είναι πολύ μεγάλο και με μικρά ποσοστά επιτυχίας .

Εμπειρικά σας καθοδηγώ .

 

Link to comment
Share on other sites

OK ευχαριστώ πολυ και το κατανοώ ότι απαντάς σε πολύ κόσμο ταυτόχρονα..

Σαν νέος όμως μπερδεύτηκα...Το backtopur direct θα το χρησιμοποιησω ωσ εξής σωστόν???

θα τοποθετήσω τις προβλεπόμενες για τα λίτρα μου ταμπλέτες (σύμφωνα με οδηγίες και τις προβλεπόμενες ημέρες)  και εκτός αυτού θα κανω για τρεις ημέρες μπανάκι για μισή ώρα τα άρρωστα ψαράκια με  καλή οξυγόνωση.

Στην συνέχεια μια αλλαγή νερου 50% και τοποθέτηση carbon στο φίλτρο για πόσες μέρεσ να καθαρίσει το νερό???

μετα ξανά αφαίρεση του άνθρακα και νέο κύκλο θεραπείας με το general cure. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Λάθος .

Ή μπάνια θα κάνεις ή στο ενυδρείο θα κάνεις τη θεραπεία . Εγω προτιμώ το πρώτο .

Το Δεύτερο φάρμακο θα δούμε αν θα το χρησιμοποιήσουμε .

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα τους έκανα το τρίτο τους μπανακι (στα δύο άρρωστα και στο σκαλάρι για καλό και για κακό)..Η όλη διαδικασία νομίζω πως τα στρέσσρε αρκετά...Επίσης νομίζω πως το γκουράμι με το βαρύ πρόβλημα σταμάτησε να 'βαριανασαίνει΄αλλά μπορεί και να είναι και εντύπωση μου φυσικα... 

καμία ιδεα για το πώς συνεχίζουμε???Η απλά περιμένω και βλέπω??

Link to comment
Share on other sites

Εφ όσον βλέπεις βελτίωση με το Bactopur Direct συνεχίζεις με αυτό .

Εαν νομίζεις οτι στρεσάρονται πολύ με το μπάνιο , βάλε το φάρμακο στο ενυδρείο θα πρέπει όμως να δείς τι θα κάνεις με τη καραβίδα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...