μιχάλης χρηστάκης Posted December 13, 2015 #1 Share Posted December 13, 2015 Γειά σας λέω να διακόσμηση το γραφείο μου έχω ένα γυάλινο μακροστενο (ας το πω βάζο) θα ακολουθήσουν και φώτο... Λέω κάτω κάτω να βάλω χαλίκι και ένα εύκολο είδος φυτού... Και μέσα να βάλω ένα ή δύο από αυτά τα μικρά ψαράκια..... Τι λέτε? Βέβαια η πέτρες θα φύγουν μέσα από το γυάλινο ας το πούμε βάζο Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Posted December 13, 2015 #2 Share Posted December 13, 2015 Αν κρινω απο το μεγεθος του μολυβιου,του διακοπτη και της τρυπας του γραφειου (τυχαινει να εχω το ιδιο γραφειο) το φαρδος του σωληνα πρεπει να ειναι 10 εκκατοστα.Εκει μεσα δεν μπορει να ζησει τιποτα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης Posted December 13, 2015 Author #3 Share Posted December 13, 2015 Οκ σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης Posted December 13, 2015 Author #4 Share Posted December 13, 2015 Σε περίπτωση που πάρω μια γυάλα 5lt με διάμετρο 21??κάνει ??τι ψάρι να βάλω? Τι φυτά? Να βάλω κάνα java Moss? Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Posted December 13, 2015 #5 Share Posted December 13, 2015 Κοιτα καποια πραγματα ειναι αλυσιδα.Μπορει στην αρχη να θελουμε να παραβλεψουμε καποια σημαντικα βηματα αλλα δυστυχως θα μας προλαβουν αυτα και θα βγουν μπροστα μας.Το μονο ψαρι που μπορεις να βαλεις σε ελαχιστα λιτρα ειναι ενας μονομαχος.Λαμβανοντας ομως υποψην τις αναγκες του οπως για παραδειγμα την θερμοκρασια,θα χρειαστεις εναν μικρο θερμαντηρα.Ο θερμαντηρας λοιπον σε 5 λιτρα δεν χωραει.Αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ενα μικρο ενυδρειο τουλαχιστον 18 λιτρων (με διαστασεις 30χ30χ20) ειναι οτι πιο μικρο συστημα μπορεις να φτιαξεις ωστε να φιλοξενησεις ενα ζωντανο με αξιοπρεπεια (και δικη σου,εγω για παραδειγμα δεν θα ημουν περηφανος αν εδειχνα στους φιλους μου ενα ψαρι στριμωγμενο που ισα μπορει να κινηθει) Αυτα ειναι η προσωπικη μου αποψη,οτι θελεις κανεις αλλα εγω θα σου ελεγα να ριξεις μια ματια εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/?p=323429#entry323429 αφου θελεις να φιλοξενησεις κατι οσο το δυνατον μικροτερο,και να δεις τι χρειαζεται ωστε να του το προσφερεις,για να μπορεσει να σου δειξει το ψαρι την ομορφη πλευρα του,με ζωηρα χρωματα και συμπεριφορα χωρις ασθενειες και προβλημματα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted December 13, 2015 #6 Share Posted December 13, 2015 Δεν θα έβαζα σε γυάλα κανένα ζωντανό οργανισμό. Είναι πολύ δύσκολο να συντηρήθεί αξιοπρεπώς και χωρίς προβλήματα, μιας και λόγο μικρού όγκου δεν θα υπάρχει σταθερότητα και ισορροποία στο μικρό σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank Posted December 13, 2015 #7 Share Posted December 13, 2015 Κριμα ειναι να βαλεις ψαρακια εκει μεσα!!! Μια χαρα ειναι οπως την εχεις τωρα!! Παντα φιλικα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης Posted December 13, 2015 Author #8 Share Posted December 13, 2015 Κοιτάξετε έχω ένα ενυδρείο 60lt αλλά δεν έχω φίλτρο και τα φίλτρα κάνουν μια περιουσία... Και δυσκολεύομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Posted December 13, 2015 #9 Share Posted December 13, 2015 Για μονομαχο το πιο μικρο φιλτρο που θα βρεις ειναι και το ιδανικο.Αυτα συνηθως εχουν 10 ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eja Posted December 13, 2015 #10 Share Posted December 13, 2015 7 ευρό είχα πάρει εγώ για 50 λίτρα ενυδρείο με μονομάχο , ειχε και χώρο για βιολογικό υλικό και έκανε την δουλειά του Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted December 14, 2015 #11 Share Posted December 14, 2015 Κοιτάξετε έχω ένα ενυδρείο 60lt αλλά δεν έχω φίλτρο και τα φίλτρα κάνουν μια περιουσία... Και δυσκολεύομαι Να ρωτησω κατι? Εχεις ανοιξει ενα αλλο θεμα και ρωτας για υποστρωματα,ταμπλετες κτλ. Χωρις φιλτρο γιατι ψαχνεσε να αγορασεις αυτα που ρωτας? Πρωτα παιρνουμε τον βασικο εξοπλησμο και μετα ψαχνομαστε για υποστρωματα,χαλικια,φυτα,ταμπλετες κτλ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts