Jump to content

Μεταφορά ενυδρείου


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.

 

Θα ήθελα κάποια τεχνική βοήθεια σε ένα θέμα που μου προέκυψε.

 

Συγκεκριμένα, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσω σε κάποιες εργασίες συντήρησης του χώρου που φιλοξενεί το ενυδρείο (ξίσιμο σοβά, στοκάρισμα, εκ νέου σοβάτισμα και μετά, βάψιμο όλου του δωματίου τοίχοι και ταβάνι) εξαιτίας κάποιου  έκτακτου τεχνικού προβλήματος που προέκυψε  προχθές.

 

Προφανώς, για να γίνουν όλες αυτές οι εργασίες, θα πρέπει να αδειάσει εντελώς το δωμάτιο από οτιδήποτε έχει μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του ενυδρείου.

 

Πείτε μου κάποιο τρόπο που να μπορώ να το μεταφέρω προσωρινά σε κάποιο άλλο χώρο με ασφάλεια τόσο για τους αργανισμούς που φιλοξενεί (φυτά-ψάρια) όσο και για το ίδιο το ενυδρείο ως κατασκευή και χωρίς να διαταραχθεί πολύ σοβαρά η βιολογία του.

 

Να αδειάσω όλο το νερό από το ενυδρείο (σε κάποιο καθαρό βαρέλι- άλλωστε 40 λίτρα είναι όλα κι όλα και να το ξαναρίξω μέσα στο ενυδρείο μετά την μεταφορά του) δεν πιστεύω ότι γίνεται, γιατί θα πρέπει προηγουμένως να μαζέψω κάπου αλλού όλα τα ζωντανά που υπάρχουν μέσα, κάτι που θεωρώ ότι είναι εντελώς ανέφικτο. 

Εντάξει, τα πιο μεγάλα ψάρια θα μπορέσω εύκολα ή δύσκολα να τα πιάσω, αλλά πως θα μπορέσω να μαζέψω τα 4  μικρά γκάπις και τις γαρίδες που θα κρύβονται ανάμεσα στα φυτά? 

 

Επομένως Αυτό που έχω σκεφτεί είναι να αδειάσω το 80% του νερού του (δηλ περίπου 32-33 λίτρα, αφήνοντας περίπου 10 λίτρα ή  5-6 cm ύψος νερού, ίσα-ίσα για να σκεπάζονται τα ψάρια και οι γαρίδες με νερό) και να το μεταφέρω έτσι. 

το συνολικό του βάρος (μουσκεμένο υπόστρωμα + ενυδρείο + 10 λίτρα νερό) λογικά, δεν θα ξεπερνά τα 30-32 κιλά.

 

το ερώτημά μου είναι το εξής: πως θα καταφέρω να το σηκώσω (ακόμη και στην περίπτωση που θα αδειάσω όλο το νερό, πάλι θα ζυγίζει περίπου 23-24 κιλά) και να το μεταφέρω, χωρίς να κινδυνέψει να σπάσει ο πάτος?

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι, το ενυδρειο ειναι πανω σε βαση;

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι, το ενυδρειο ειναι πανω σε βαση;

Send from the heart of the Amazonas

Όχι δεν είναι.

Το έχω βάλει πάνω σε μια βιβλιοθήκη (ύψος 1,5 μ) από MDF η οποία δεν έχει ρόδες για να κυλάει αλλά κάτι πλαστικές πατούρες στις γωνίες,  με αποτέλεσμα, λίγο που προσπάθησα χθες (με γεμάτο βέβαια το ενυδρείο, αν το αδειάσω εντελώς ή έστω κατά το μεγαλύτερο μέρος και μειωθεί το βάρος δεν ξέρω, αλλά και πάλι πολύ δύσκολα) δεν κουνιόταν ούτε πόντο.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα μην αγχωνεσαι. Εδω εχου αδειασει γομαρια και γομαρια το δικο σου θα ναι προβλημα.

Αδειασε το ενυδρειο και ασε ισα ισα να κολυμπανε τα ψαρια. Μετα πιαστο απο κατω και μετεφερε το με προσοχη. Αν μπορεις να φερεις κοντα ενα επιπλο ωστε να μην παει μακρια ακομη καλυτερα. Το νερο που θα αδειασεις μην το πεταξεις αλλα ξαναριξτο μεσα. Εκτος κι αν θες να κανεις και την αλλαγη σου ταυτοχρονα.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί λίγο γιατί φοβάμαι μην σπάσει τίποτα. κι αυτό όχι τόσο λόγω του ενυδρείου (ένα μικρό και φθηνό ενυδρείο 54 λίτρων είναι και να σπάσει στο φινάλε δεν έγινε και κάτι το τρομερό από οικονομικής άποψης) όσο για τα ψάρια και τα φυτά που έχει ήδη μέσα που θα χαθούν κι αυτά αν καταστραφεί το ενυδρείο και θα πάνε 3 μήνες προσπάθεια χαμένοι κι άντε μετά ξεκίνα  πάλι απ την αρχή... 

Έγινε επεξεργασία - kospet
Link to comment
Share on other sites

Καθε εμποδιο για καλο. Απλα μετεφερε το προσεκτικα κι ολα θα πανε καλα.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Αφου αδειασεις το πολυ νερο να το μεταφερεται δυο ατομα ,οχι μονος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...