Jump to content

Ποσό συχνά κάνετε αλλαγές νερου


gregkn73

Recommended Posts

Εγω στα 650 λιτρα καθαρα, κάνω 80 λίτρα με φρέσκο θαλλασινο νερό μια εβδομάδα, και την άλλη 45, με αποθηκευμένο. Στήσιμο έρχεται 10% εβδομαδιαίως, και ρίχνω σκόνες  χύμα από Καλογερόπουλο με δοσομετρικη, χωρις να προσθετω ιχνοστοιχεια. Εσείς; Θεωρήται ότι είναι απαραίτητες; Κάθε ποτέ και σε τι ποσότητα? Και πάντα σε σχέση με τη μέθοδο που προσθέτουμε kh,ca,mg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω παιδια εχω 120λτ ενυδρείο και κάνω ανα 15 μέρες 50 λτ αλλαγή με πλύσιμο όλου του εξοπλισμου(αντλίες,σκίμερ,σωληνάκια κλπ). 

 

Χρησιμοποιώ ιχνοστοιχεία της Korallenzucht καθημερινά (έτσι λένε οι οδηγίες τους).

 

Ca,KH, Fauna Marine (ποιό παλία καλογερόπουλου), ρίχνω μέσο δοσομετρικής και  το Mg το προσθέτω με δικό μου ρίσκο μέσα στο δοχείο αναπλήρωσης(καθε φορα που αναπληρώνει την εξάτμιση, συμπληρώνει με νερό όσμωσης εμπλουτισμένο με Mg). 

 

Επίσης κάνω χρήση Βότκας μέσο της δοσομετρικής, και έχω και Χαέτο. 

 

Πιστεύω οτι αν κάποιος δεν εχει κάποιο σκεύασμα μείωσης ΝΟ3/ΡΟ4 οι εβδομαδιαίες αλλαγές είναι μονόδρομος. Σαν πόσότητα θα έλεγα ενα 20-30 % του συνολικού όγκου / εβδομαδα με στόχο τα ΝΟ3/ΡΟ4 να ειναι κοντά στο 0. 

Επίσης με τόσο συχνές αλλαγές ίσως να μην χρειάζονται μεγάλη ποσότητα ιχνοστοιχείων, καθώς είναι πολύ πιθανόν να καλύπτει τις ανάγκες του ενυδρείου το φρέσκο θαλασσινό νερό που προσθέτουμε στην αλλαγή νερού.    

 

Αυτά απο εμένα :) 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

εγώ στα ίδια λίτρα με του ευγένειου κάνω 10-15% εβδομαδιαίες αλλαγές,παίζω με νόποξ,αμινοξέα 2 φορές την εβδομάδα και έχω στα πλάνα μου να πάρω δοσομετρική γιατί απ ότι βλέπω είναι μονόδρομος για σταθερές παραμέτρους...

Link to comment
Share on other sites

με τη σειρά μου να πώ οτι μια φορά τη βδομάδα κάνω αλλαγή το 30-40 λίτρα απο τα 240 που είναι το ενυδρείο.

αναπλήρωση ιχνοστοιχείων με δοσομετρική και σκόνες της fauna.

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κάνω 10% αλλαγή νερού την εβδομάδα, χύμα σκόνες από waterwaves με δοσομετρική και χρήση NoPox καθημερινά σε δοσολογία συντήρησης.

Link to comment
Share on other sites

Εγω κάνω 40 λιτρα αλλαγή στα 160 καθε 10 μερες. Καθε 15θημερο καθάρισμα εξοπλισμού. Σε κάθε αλλαγή ρίχνω 10ml special blend.

Δεν ρίχνω κανενα άλλο σκεύασμα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια εγω στα 400 λιτρα εκανα αλλαγη 70 λιτρα νερου καθε 20 ημερες,οταν τα 70 λιτρα εγιναν 60 οι τιμες αρχισαν να πευτουν  σιγα σιγα και με σκονες προσπαθουσα να τις επαναφερο  mg  ca kh δεν ηταν ευκολο και ηθελε πολες μερες για να αρχιζει να ανεβαζει τις τιμες. Με αλλαγες 100 λιτρα καθε 20 ημερες οι τιμες ειναι πιο σταθερες και με λιγοτερες σκονες για συμπληρωμα.Σκονες fauna marine Ολα αυτα στο δικο μου ενυδρειο  και καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το παρακατω ενυδρειο τροφη για.σκεψη....χειροκεινητα σκονες, οχι ιχνοστοιχεια και.....καθολου αλλαγες! Καταριπτει πολλους.μυθους;;

http://reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/119-tank-of-the-month

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πλέον βάζω στις σκόνες του Καλογερόπουλου τα μοοιυκαλακια τις φαουνα για τα λοιπά στοιχεία και ψάχνω τεστ για Κ να δω αν έχω έλλειψη λόγω ατς & χαετο.

Όμως αναρωτιέμαι γιατι κανουμε τοσο συχνα αλλαγες; Αν κανουμε για να μειωσουμε θρεπτικα , απλα καθυστερουμαι την συσσωρευση τους. Αν κανουμε για να μειωσουμε "τοξικες" ουσιες που προσθετουμαι με τις σκονες τις bailing, επισης απλα καθυστερουμαι την συσσωρευση τους. Αν κανουμε για να προσθετομαι ιχ νοστοιχεια, που δεν υπαρχουν στις σκονες,ζουμια, 'η στο υλικο του ριακτορα, απλα καθυστερουμαι τημ εμφανιση της ελλειψης. Ολα τα παραπανω αν κανουμε εβδομαδιαιες αλλαγες της τάξης του 10-20%. Αν σποραδικα κανουμαι μια παρα πολυ μεγαλη αλλαγη της ταξης του +70% , τοτε ουσιαστικα επανεκινουμαι το συστημα μας και λυνουμαι τα σωρευτικα προβληματα που ανεφερα παραπανω.......ΑΛΛΑ κανεις δεν ανεφερε να καν ει εστω και πολυ σποραδικα , μια τετοια τεραστια αλλαγη. Οποτε εφοσον τα ενυδρεια μας τρεχουν για μεγαλο χρονικο διαστημα χωρις προβληματα ,μονο με μικρες τακτικες αλλαγες, μηπως οι τελευταιες δεν ειναι απαραιτητες , γιατι δεν εχουμε τετοια σωρευτικα προβληματα που ανεφερα παραπανω;

Link to comment
Share on other sites

Εγω στο δικό μου με 50 λτ ανα 15 μέρες είμαι οκ. Βέβαια αν δοκίμαζα 20% ανα εβδομάδα δεν ξέρω αν θα είχα καλύτερα αποτελέσματα. Λόγο βαρεμάρας και βλέποντας οτι όλα πάνε ρολόι συνεχίζω ανα 15 μέρες τα 50 λιτράκια μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...