Jump to content

σκαλαρια με καρδιναλιους???γνωμες?

Recommended Posts

ποια ειναι η γνωμη σας ρε παιδια??
το ειχα επιχειρησει παλιοτερα με επιτυχια, βεβαια τα σκαλαρια δεν ηταν πολυ μεγαλα και οι καρδιναλιοι τελικο μεγεθος...
τωρα σκεφτομαι να το ξαναδοκιμασω αλλα τα σκαλαρια μου ειναι μεγαλα και δεν βρισκω πουθενα καρδιναλιους μεγαλους...
για πειτε??????

καποιο αλλο κοπαδι που να ειναι ασφαλη????

Κανενα κοπαδι εκτος απο μεγαλοσωμα τετρα δεν ειναι ασφαλες με σκαλαρια. Ποσα λιτρα;

Send from the heart of the Amazonas

to ενυδρειο ειναι 350 λιτρα μεικτα

Προσφατα ειχα βαλει σερπα με σκαλαρισ. Δεν φαγωθηκαν αλλα ηταν μαζεμενα σε μια γωνια.

Για μενα τα κορυντορας ειναι καλη επιλογη και ασφαλης και καμια νανοκιχλιδα. Οχι μικροσωμα τετρα.

Oπως το ειπες...

Η μονη λυση να τα βαλεις μαζι ειναι τα σκαλαρια να ειναι μικρα πολυ μικρα και τα τετρα μεγαλωμενα.

Αλλιως στην περιπτωση που ειναι μεγαλα τα σκαλαρια, δεν θα αφησουν τπτ.

αρα το μονο που μπορω να κανω ειναι να δωσω τα σκαλαρια μου, να βαλω καρδιναλιους και να βαλω μικρα σκαλαρια

αρα το μονο που μπορω να κανω ειναι να δωσω τα σκαλαρια μου, να βαλω καρδιναλιους και να βαλω μικρα σκαλαρια

Mην εχεις τιποτα στανταρ...μετα απο καμμια οκταρια μηνες που θα φτασουν τα σκαλαρακια σε ηλικια αναπαραγωγης δεν αποκλειεται να χτυπησουν κανα καρδυναλιο...

Και αμα γινει η αρχη δυσκολα σταματαν...

Το σίγουρο είναι ότι... κάποια στιγμή θα τα σκοτώσουν... και είναι κρίμα.-

Καλημέρα και χρόνια πολλά, πλέον ασχολούμε θαλασσινά ενυδρεία απ΄΄ο την εμπείρία μου στο γλυκό μπορώ να πώ ότι γίνεται αν εισαχθούν μαζί σε ένα συστημα με επαρκή λίτρα, τα είχα με αλτιμ σψαλαρια και δεν πειραχτηκαν ποτέ ούτε οι καρδηνάλιοι ουτε τα ζεβρα ουτε τα τέτρα ούτε οι αρλεκίνοι :)

Καλημέρα και χρόνια πολλά, πλέον ασχολούμε θαλασσινά ενυδρεία απ΄΄ο την εμπείρία μου στο γλυκό μπορώ να πώ ότι γίνεται αν εισαχθούν μαζί σε ένα συστημα με επαρκή λίτρα, τα είχα με αλτιμ σψαλαρια και δεν πειραχτηκαν ποτέ ούτε οι καρδηνάλιοι ουτε τα ζεβρα ουτε τα τέτρα ούτε οι αρλεκίνοι :)

Για ποσο καιρο; το θεμα ειναι οτι η παρουσια κιχλιδων σχετικα μεγαλοσωμων φοβιζει τα μικρα ψαρια με αποτελεσμα αυτα να ειναι μαζεμενα. Και κανεις δεν μπορει να εγγυηθει, οτι κατα την διαρκεια ζευγαρωματος δεν θα χτυπηθουν απ τα σκαλαρια. Οχι τοσο για τροφη, που ειναι ενα πιθανο σεναριο, αλλα για να προστατεψουν την γεννα τους.

• Like 1

Εγώ όταν τα είχα. Και σε περίοδο αναπαραγωγής, oο καρδιναλιοι πηγαίνανε και τρώγανε τα αυγά από τα σκαλάρια. Αυτά τότε......

zebra danio  μπαινουνε???

Γιατί θέλεις να συνδιάσεις μεγαλόσωμα και επιθετικά ψάρια με μικρόσωμα και φιλήσυχα;

Εγώ όταν τα είχα. Και σε περίοδο αναπαραγωγής, oο καρδιναλιοι πηγαίνανε και τρώγανε τα αυγά από τα σκαλάρια. Αυτά τότε......

Και απο δισκους τα ιδια κανουν  στα μωρα ημερων  σε κοινωνικο γιαυτο και τα σκαλαρια καποια στιγμη συνηθως τους καθαριζουν....

Edited by stathis spithas

Γιατί θέλεις να συνδιάσεις μεγαλόσωμα και επιθετικά ψάρια με μικρόσωμα και φιλήσυχα;

τωρα εχω 5 σκαλαρια, 2 σαε και 10 κορυντορας...

βασικα θελω να κανω το ενυδρειο μου κοινωνικο....

δηλαδη να βαλω ενα κοπαδοψαρο για την μεση, καμια αμανο και ισως καποιο αφροψαρο....

αυτο μαλλον σημαινει οτι δεν μπορω να εχω και σκαλαρια μαζι ε??

ενας φιλος μου ειπε για ροδοστομους....ουτε αυτοι??

Τα σκαλαρια κολυμπανε σε ολο το ενυδρειο.

Μην το κανεις ψαροσουπα.

Αν βγουν τα σκαλάρια, όλα τα αλλά ταιριαζουνε ε;;;

Η ψαροσουπα ειναι ψαροσουπα και χωρις τα σκαλαρια. Ακομη κι ενα κοινωνικο ενυδρειο πρεπει να ειναι προσεγμενο οσον αφορα την ιχθυοσυνθεση.

Ενα κοπαδι κοπαδοψαρα, ενα ψαρια βυθου και κατι για την μεση. Μην βαλεις 2 κοπαδια γιατι θα μπερδευονται.

Η ψαροσουπα ειναι ψαροσουπα και χωρις τα σκαλαρια. Ακομη κι ενα κοινωνικο ενυδρειο πρεπει να ειναι προσεγμενο οσον αφορα την ιχθυοσυνθεση.

Ενα κοπαδι κοπαδοψαρα, ενα ψαρια βυθου και κατι για την μεση. Μην βαλεις 2 κοπαδια γιατι θα μπερδευονται.

αυτο λεω...

κορυντορας για κατω...

ενα κοπαδι καρδιναλιους η ροδοστομους...

2 σαε .....

και ισως καποιο αφροψαρο...

αυτο ηθελα να κανω  συν τα σκαλαρια αλλα.....

Επειδή αγαπητέ συνονόματε, και από εσένα αλλά και από άλλους το έχω διαβάσει αρκετές φορές αυτό με τα δύο είδη στο ίδιο επίπεδο, από πόσα λίτρα και πάνω δηλαδή θα πρότεινες σε κάποιον να βάλει και δεύτερο είδος κοπαδόψαρου ή γατόψαρου; Στα 300 ας πούμε καθαρά λίτρα του φίλου, πόσους καρδινάλιους ή ροαδάστομους θεωρείς πως πρέπει να μπουν ώστε και να μην είναι άδειο το ενυδρείο του, αλλά και να είναι κοπάδι.

Γιατί έτσι όπως το θέτεις, μου φαίνεται (μπορεί να κάνω και λάθος) πως το θεωρείς κανόνα και όχι προσωπική άποψη.

Επίσης, εγώ δε θεωρώ ψαρόσουπα, το να βάλει δύο είδη τετρα ή γατόψαρων στα 300 καθαρά, εσύ;

:)

(Βάζω και την φατσούλα για να μην παρεξηγηθώ :D )

Τα δύο σαε είναι λάθος αριθμός. Είναι και αυτά κοπαδοψαρα! Αν λοιπόν είσαι διατεθειμένος να ανεχθείς τις "παραξενιές" αυτού του ψαριού, πάνε στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό. Όταν είναι δύο το ένα θα κυνηγάει συνέχεια το άλλο όπου το βρει. Το έχεις παρατηρήσει αυτό μέχρι τώρα στο ενυδρείο σου; Εγώ πάντως όταν κάποια στιγμή έκανα το λάθος και πήρα δύο (σε πολύ λιγότερα λίτρα ομως), ενώ τα αγόρασα στο ίδιο μέγεθος, το αδύναμο ήταν συνεχώς στην πίεση με αποτέλεσμα να έχει εμφανώς μειωμένη ανάπτυξη. Όταν έβγαλα τον αδύναμο και έμεινε το κυρίαρχο σαε, ξεκίνησε να μου κυνηγάει τα τετρα. Συμπέρασμα: και ένα σαε και δύο σαε είναι λάθος επιλογη. Για τρία, δε μπορώ να σου πω, γιατί μου έκοψε και δεν ξαναπήρα σαε :D αφού δεν κάνουν για τα λιτρα μου.

Επειδή αγαπητέ συνονόματε, και από εσένα αλλά και από άλλους το έχω διαβάσει αρκετές φορές αυτό με τα δύο είδη στο ίδιο επίπεδο, από πόσα λίτρα και πάνω δηλαδή θα πρότεινες σε κάποιον να βάλει και δεύτερο είδος κοπαδόψαρου ή γατόψαρου; Στα 300 ας πούμε καθαρά λίτρα του φίλου, πόσους καρδινάλιους ή ροαδάστομους θεωρείς πως πρέπει να μπουν ώστε και να μην είναι άδειο το ενυδρείο του, αλλά και να είναι κοπάδι.

Γιατί έτσι όπως το θέτεις, μου φαίνεται (μπορεί να κάνω και λάθος) πως το θεωρείς κανόνα και όχι προσωπική άποψη.

Επίσης, εγώ δε θεωρώ ψαρόσουπα, το να βάλει δύο είδη τετρα ή γατόψαρων στα 300 καθαρά, εσύ;

:)

(Βάζω και την φατσούλα για να μην παρεξηγηθώ :D )

Απο προσωπικη εμπειρια, στο προηγουμενο στησιμο του ενυδρειου μου με καθαρες διαστασεις 1,50χ50χ65,5 ειχα δυο δεκαδες απο corydoras aenaus και corydoras paleatus! Τα δυο ειδη μπερδευονταν μεταξυ τους και μεχρι και για υβριδισμο ( αν και δεν ξερω αν ειναι εφικτο ) ανησυχησα. Τωρα εχω μια 10αδα sterbai και ειναι μια απολαυση το πως κοπαδιαζουν ολα μαζι. Επισης στο ιδιο ενυδρειο ειχα 100 serpae tetra και ηταν σαν να μην ειχα ψαρια μεσα! Πιστευω μια 50αρια ψαρια για το ενυδρειο του φιλου και βλεπουμε. Για φαντασου τωρα να εχει 50 και 50 απο δυο διαφορετικα κοπαδια!

Τα ειδη παντα μπερδευονται μεταξυ τους οσα λιτρα και να βαλεις, ετσι γινεται και στην φυση. Κοπαδιαζουν μονο σε περιπτωσεις στρες η ανασφαλειας εκτος απο μερικα ειδη οπως οι ροδοστομοι και τα black neon που ειναι σφιχτο κοπαδι απο μονα τους! Οποτε οπως καταλαβαινεις οταν δεν υπαρχει κατι να τα μαζεψει μαζι, ειναι ενα σκορποχωρι. Οταν ειναι ενα σκορποχωρι απο ενα ειδος κατι παει κι ερχεται, οταν ειναι απο 2-3 ειδη δεν ειναι και πολυ ωραιο θεαμα!

Οταν λεω ανασφαλεια δεν εννοω απαραιτητα κινδυνο ζωης η αμεσο τρομο ωστε να προκαλουνται ασθενειες! Πιο πολυ κατι σαν "ο φοβος φυλαει τα ερμα" !

Το τελευταιο ειναι προσωπικη αποψη και γουστο οποτε δεν ειναι απαραιτητο να υιοθετηθει απο ολους.

Ελπιζω να σε καλυψα!

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, όσο μεγάλο και να είναι το ενυδρείο θεωρείς πως πρέπει να βάζουμε ένα είδος κοπαδόψαρου στη μεσαία ζώνη. πχ 50 ίδια ψαράκι. Όταν λες για "Για φαντασου τωρα να εχει 50 και 50 απο δυο διαφορετικα κοπαδια!" εννοείς ότι το θέαμα θα είναι άσχημο και θα μοιάζει με ψαρόσουπα; Επίσης γράφεις ότι "Οταν ειναι ενα σκορποχωρι απο ενα ειδος κατι παει κι ερχεται, οταν ειναι απο 2-3 ειδη δεν ειναι και πολυ ωραιο θεαμα!" τα σκόρπια ψαράκια στο ενυδρείο που χαζεύουν, ψάχνουν για τροφή, καυγαδίζουν, ερωτοτροπούν δεν είναι και πολύ ωραίο θέαμα όταν είναι από διαφορετικά είδη, ενώ από το ίδιο είδος είναι απλά ανεκτό; Και αφού όπως γράφεις και εσύ τα περισσότερα τέτρα σπάνια κοπαδιάζουν, ένα κοινωνικό ενυδρείο με τέτρα είναι μέτριο θέαμα;

Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι παραπάνω συμβουλές είναι προσωπικές επιλογές και θέμα γούστου. Τα ψαράκια μάλλον δεν πολυενοχλούνται. Γι' αυτό δεν πρέπει να λέμε "βάλε ένα κοπάδι κοπαδόψαρα" ντε και καλά, αλλά ότι κατά την γνώμη μας αυτό ή εκείνο θα δείξει καλύτερα στο ενυδρείο. Φυσικά δεν λέω να βάλει κάποιος 3 από ένα είδος, 5 από άλλο και 4 από παράλλο...

1) Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, όσο μεγάλο και να είναι το ενυδρείο θεωρείς πως πρέπει να βάζουμε ένα είδος κοπαδόψαρου στη μεσαία ζώνη. πχ 50 ίδια ψαράκι. 2) Όταν λες για "Για φαντασου τωρα να εχει 50 και 50 απο δυο διαφορετικα κοπαδια!" εννοείς ότι το θέαμα θα είναι άσχημο και θα μοιάζει με ψαρόσουπα; 3) Επίσης γράφεις ότι "Οταν ειναι ενα σκορποχωρι απο ενα ειδος κατι παει κι ερχεται, οταν ειναι απο 2-3 ειδη δεν ειναι και πολυ ωραιο θεαμα!"  τα σκόρπια ψαράκια στο ενυδρείο που χαζεύουν, ψάχνουν για τροφή, καυγαδίζουν, ερωτοτροπούν δεν είναι και πολύ ωραίο θέαμα όταν είναι από διαφορετικά είδη, ενώ από το ίδιο είδος είναι απλά ανεκτό; 4)  Και αφού όπως γράφεις και εσύ τα περισσότερα τέτρα σπάνια κοπαδιάζουν, ένα κοινωνικό ενυδρείο με τέτρα είναι μέτριο θέαμα;

5) Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι παραπάνω συμβουλές είναι προσωπικές επιλογές και θέμα γούστου. Τα ψαράκια μάλλον δεν πολυενοχλούνται. Γι' αυτό δεν πρέπει να λέμε "βάλε ένα κοπάδι κοπαδόψαρα" ντε και καλά, αλλά ότι κατά την γνώμη μας αυτό ή εκείνο θα δείξει καλύτερα στο ενυδρείο. Φυσικά δεν λέω να βάλει κάποιος 3 από ένα είδος, 5 από άλλο και 4 από παράλλο...

Ξεκιναω να απανταω μια μια στις ερωτησεις σου και γιαυτο τις αριθμω!

1 ) Αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη και ναι θεωρω πως δεν πρεπει να μπαινει περισσοτερο απο ενα κοπαδι!

2 ) Ναι αυτο ακριβως εννοω. Εκτος ομως οτι ειναι δεν ειναι ωραιο σαν θεαμα εχει και πρακτικη μερια. Αν βαλεις στα 300 λιτρα 50 ψαρακια εχεις ενα καλο κοπαδι. Για να βαλεις και δευτερο, θα πρεπει να βαλεις εξισου 50. Αρα παμε στα 100 ψαρακια με οτι αυτο συνεπαγεται για την φιλτρανση, συντηρηση, διατροφη κτλ εκτος κι αν κοψεις απο το ενα κοπαδι για να βαλεις στο αλλο!

3 - 4 ) Αυτο Θοδωρη ειναι καθαρα προσωπικο γουστο. Για μενα στο προσφατο μου εγχειρημα δεν ηταν καν ανεκτο το θεαμα. Σιγουρα αν εβαζα κι αλλο κοπαδι δεν θα καλυτερευε η κατασταση. Ποιος ο λογος να βαλω κοπαδοψαρα αν δεν κοπαδιαζουν; αν δεν τα βλεπεις να κινουνται αρμονικα ολα μαζι! Ξαναλεω προσωπικο γουστο!

5 ) Κανεις δεν ειπε στον φιλο οτι αν βαλει δυο κοπαδια θα εχουν προβλημα τα ψαρια και σαφως ειναι προσωπικες επιλογες και θεμα γουστου.. Το αναφερω και πιο πανω πως στην φυση, απ οσα εχω δει δηλαδη, ετσι συμπεριφερονται σκορπια και αναμεμειγμενα. Επισης ποτε δεν ειπαμε "ντε και καλα". Επειδη ομως το εχω ζησει κι εγω και προφανως και ολοι οι αλλοι που το λενε και επειδη εχω δει και τετοια ενυδρεια τι χρονο ζωης εχουν απο αποψη βαρεμαρας του ιδιοκτητη, γιαυτο προτεινουμε το ενα κοπαδι. Απο κει και περα ο καθε φιλος μπορει να κανει οτι θελει και γιατι οχι να βαλει και 3 και 4 και 5 διαφορετικα ειδη τετρα μαζι. Μια 10αδα απο το καθε ειδος.