AgMa Posted December 30, 2015 #1 Share Posted December 30, 2015 Καλημέρα, Άλλο ένα θέμα για ψαροσύνθεση προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα. Άνοιξα άλλο γιατί έχω την εντύπωση ότι το μήκος του ενυδρείου μου θα με περιορίσει σε κάποιες επιλογές σε κοπαδόψαρα. Καταρχήν έχω ένα ενυδρείο 77 λίτρα μεικτά (περίπου 60-65 καθαρά) αλλά τώρα θα ξεκινήσω το στρώσιμο. Οι διαστάσεις του είναι 55Μx35Πx40Υ. Α/Ο έχω, αλλά επειδή το νερό βρύσης μου έχει 35 νιτρικά, προτιμώ να το περνάω και απ' τη μεμβράνη γιατί δεν ξέρω αν τα προφίλτρα μόνο θα καταφέρουν να αφαιρέσουν όλα αυτά που έχει η βρύση μου. Ενδεικτικά TDS βρύσης 950. Οι επιλογές που έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι: Ένα κοπάδι καρδινάλιους (εδώ έχω ενδοιασμούς για το μήκος μου) Ένα κοπάδι cpd. Παρόλο που μου αρέσουν αρκετά, είναι δύσκολο να τα βρω. Ένα κοπάδι αρλεκίνους. Δεν έχω ψάξει να δω αν βρίσκονται εύκολα. Ένα κοπάδι Pseudomugil Gertrudae. Ούτε αυτά τα έχω ψάξει να δω αν υπάρχουν. Αν έχετε άλλες προτάσεις ευχαρίστως να τις ακούσω. Για σαλιγκάρια και γαρίδες δεν θα έλεγα όχι, τα έχω όμως σαν δευτερεύοντα στο μυαλό μου. Κάτι άλλο. Θα μπορώ να το κάνω κοινωνικό ή θα πέσουν πολλά μετά για τα λίτρα μου; Δηλαδή αν βάλω ένα κοπάδι καρδινάλιους που κολυμπούν κυρίως στην μεσαία ζώνη του ενυδρείου και ένα κοπάδι από κάποια που να κολυμπούν στην πάνω ζώνη; Φίλτρο έχω ένα εξωτερικό dophin astro 2208 με ονομαστική ταχύτητα 700λ/ω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted December 30, 2015 #2 Share Posted December 30, 2015 Γιατι δεν πας σε κατι πιο συγκεκριμενο; ενα ζευγαρι ραμ η ενα ζευγαρι κριμπενσις η κοχυλοψαρα Αφρικη. Αυτα που σου ειπα ειναι ενδεικτικα, υπαρχουν κι αλλα. Μην κολλας με τα τετριμμενα και σωνει και ντε με τα κοπαδοψαρα που ετσι κι αλιως δεν εχεις το μηκος να τα υποστηριξεις. Send from the heart of the Amazonas 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K Posted December 30, 2015 #3 Share Posted December 30, 2015 Μπορείς επίσης να βάλεις και ένα ζευγαράκι hemichromis cristatus, που είναι πολύ όμορφα ψαράκια Όπως σου είπε και ο Θοδωρής μην κολλάς μόνο στα κοπαδόψαρα, έχει και άλλες ομορφιές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted December 30, 2015 Author #4 Share Posted December 30, 2015 (edited) Γιατι δεν πας σε κατι πιο συγκεκριμενο; ενα ζευγαρι ραμ η ενα ζευγαρι κριμπενσις η κοχυλοψαρα Αφρικη. Αυτα που σου ειπα ειναι ενδεικτικα, υπαρχουν κι αλλα. Μην κολλας με τα τετριμμενα και σωνει και ντε με τα κοπαδοψαρα που ετσι κι αλιως δεν εχεις το μηκος να τα υποστηριξεις. Send from the heart of the Amazonas Πολύ ωραία ψάρια και αυτά, όπως και τα hemichromis, αλλά ένα ζευγάρι μόνο; Γι' αυτό πρότεινα στην αρχή κοπαδόψαρα. Να γεμίσει κάπως το ενυδρείο. Αν έχεις να μου πεις άλλα ευχαρίστως να το ψάξω, γιατί δεν ξέρω και πολλά ψάρια. Edited December 30, 2015 by AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K Posted December 30, 2015 #5 Share Posted December 30, 2015 Επειδή είναι σχετικά λίγα τα λίτρα, για αυτό σου προτείναμε ζευγάρια. Άσχετα πως αν είναι ζευγάρι θα σου επιφέρουν πολλά μικρά με τις γέννες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K Posted December 30, 2015 #6 Share Posted December 30, 2015 Δες και αυτά : http://www.aquazone.gr/forums/topic/1885-carinotetraodon-travancoricus/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms Posted December 30, 2015 #7 Share Posted December 30, 2015 γνωμη μου μη βαλεις κοπαδοψαρα σε αυτα τα λιτρα-μηκος το εχω κανει πολλες φορες με το ιδιο αποτελεσμα , απλα θα μενουν στατικα χωρις να εχεις το θεαμα του κοπαδοψαρου που θες και θα τα βαρεθεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted December 30, 2015 #8 Share Posted December 30, 2015 Καλημέρα, Άλλο ένα θέμα για ψαροσύνθεση προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα. Άνοιξα άλλο γιατί έχω την εντύπωση ότι το μήκος του ενυδρείου μου θα με περιορίσει σε κάποιες επιλογές σε κοπαδόψαρα. Καταρχήν έχω ένα ενυδρείο 77 λίτρα μεικτά (περίπου 60-65 καθαρά) αλλά τώρα θα ξεκινήσω το στρώσιμο. Οι διαστάσεις του είναι 55Μx35Πx40Υ. Α/Ο έχω, αλλά επειδή το νερό βρύσης μου έχει 35 νιτρικά, προτιμώ να το περνάω και απ' τη μεμβράνη γιατί δεν ξέρω αν τα προφίλτρα μόνο θα καταφέρουν να αφαιρέσουν όλα αυτά που έχει η βρύση μου. Ενδεικτικά TDS βρύσης 950. Οι επιλογές που έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι: Ένα κοπάδι καρδινάλιους (εδώ έχω ενδοιασμούς για το μήκος μου) Ένα κοπάδι cpd. Παρόλο που μου αρέσουν αρκετά, είναι δύσκολο να τα βρω. Ένα κοπάδι αρλεκίνους. Δεν έχω ψάξει να δω αν βρίσκονται εύκολα. Ένα κοπάδι Pseudomugil Gertrudae. Ούτε αυτά τα έχω ψάξει να δω αν υπάρχουν. Αν έχετε άλλες προτάσεις ευχαρίστως να τις ακούσω. Για σαλιγκάρια και γαρίδες δεν θα έλεγα όχι, τα έχω όμως σαν δευτερεύοντα στο μυαλό μου. Κάτι άλλο. Θα μπορώ να το κάνω κοινωνικό ή θα πέσουν πολλά μετά για τα λίτρα μου; Δηλαδή αν βάλω ένα κοπάδι καρδινάλιους που κολυμπούν κυρίως στην μεσαία ζώνη του ενυδρείου και ένα κοπάδι από κάποια που να κολυμπούν στην πάνω ζώνη; Φίλτρο έχω ένα εξωτερικό dophin astro 2208 με ονομαστική ταχύτητα 700λ/ω. Απο αυτα που γραφεις,τα μονα ψαρια που μπορεις να βαλεις και που θα ειναι και τα μοναδικα ψαρια στο ενυδρειο σου ειναι τα γερτρουδια και τα cpd. Δεν μπορεις να βαλεις πανω απο ενα ειδος ψαριου,τα λιτρα ειναι λιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted December 30, 2015 Author #9 Share Posted December 30, 2015 (edited) Τα puffer δεν μου αρέσουν. Σαν βάτραχοι είναι. Τα ram μου αρέσουν πολύ αλλά διάβασα ότι θέλουν άμμο και έχω seachem flourite black. Επίσης προορίζεται για φυτεμένο και δεν ανέχονται νιτρικά και λιπάσματα, άρα άκυρο αυτά... Edited December 30, 2015 by AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K Posted December 30, 2015 #10 Share Posted December 30, 2015 (edited) Εντάξει, είναι και με τα γούστα του καθενός. Σε φυτεμένο πάντως και χωρίς να έχουν πρόβλημα με το χαλίκι θα ήταν πολύ όμορφο ένα ζευγάρι cristatus. Ακόμα, υπάρχουν πολλά ψάρια, ψάξε λίγο στα προφίλ των ψαριών και θα βρεις κάτι με βάση αυτά που σου αρέσουν. Υ.Γ.Και να ταιριάζουν και στα λίτρα σου φυσικά! Edited December 30, 2015 by oscar123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted December 30, 2015 Author #11 Share Posted December 30, 2015 Και υπάρχουν αυτά τα ψάρια Ελλάδα; Με μια αναζήτηση στο google δεν βρήκε κανένα ελληνικό κατάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K Posted December 30, 2015 #12 Share Posted December 30, 2015 (edited) Ναι και εγώ που τα είχα ψάξει παλαιότερα δεν τα έβρισκα, απλά υπέθεσα μήπως τώρα εμφανίστηκαν.Κρίμα......Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω πως οριακά ένα ζευγάρι hemichromis lifalili, που είναι παρόμοια,θα έμπαινε στο ενυδρείο σου. Υ.Γ. Ψάξτο λίγο ή περίμενε και άλλες γνώμες, γιατί αυτά γίνονται μεγαλύτερα. Edited December 30, 2015 by oscar123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted December 30, 2015 #13 Share Posted December 30, 2015 Ειναι μαγαλα τα Lifalili! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 Posted December 30, 2015 #14 Share Posted December 30, 2015 Και με τα kribensis μπορεί (ή καλύτερα είναι αρκετά πιθανό) να έχεις πρόβλημα, εγώ δε θα τα έβαζα σε 60 με 65 καθαρά λίτρα. Ή αν τα έβαζα θα ήμουν συνέχεια από πάνω τους και αρκετά αγχωμένος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K Posted December 30, 2015 #15 Share Posted December 30, 2015 Ειναι μαγαλα τα Lifalili! Οκέυ, απλά δεν ήμουν σίγουρος γιατί είχα ακούσει για ζευγάρια σε λίγα λίτρα, αλλά μάλλον είναι λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms Posted December 30, 2015 #16 Share Posted December 30, 2015 Και με τα kribensis μπορεί (ή καλύτερα είναι αρκετά πιθανό) να έχεις πρόβλημα, εγώ δε θα τα έβαζα σε 60 με 65 καθαρά λίτρα. Ή αν τα έβαζα θα ήμουν συνέχεια από πάνω τους και αρκετά αγχωμένος... σωστα, ειχα και γω σε 60 λιτρα και γινοταν χαμος πραγματικα απιστευτο κυνηγητο Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted December 31, 2015 Author #17 Share Posted December 31, 2015 Άλλες προτάσεις; Υπενθυμίζω θα είναι φυτεμένο, μη με πάτε σε νταμάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 Posted December 31, 2015 #18 Share Posted December 31, 2015 http://www.aquazone.gr/forums/topic/100752-hyphessobrycon-pulchripinnis-ahl-1937/?p=1047641 http://www.aquazone.gr/forums/topic/86181-hyphessobrycon-megalopterus-eigenmann-1915/ τα τελευταία τα είχα αρκετό καιρό και είναι τα αγαπημένα μου! Σίγουρα δε θα μένουν ακίνητα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted January 1, 2016 Author #19 Share Posted January 1, 2016 Καλή χρονιά!!! Δεν μου αρέσουν. Απ' αυτά που αναφέρθηκαν μου άρεσαν πάρα πολύ τα Ραμ αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να τους προσφέρω τις συνθήκες που θέλουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted January 1, 2016 #20 Share Posted January 1, 2016 (edited) Καλη χρονια. Υπαρχουν και τα απιστογραμμα και τα βολιβιανα ραμ. Η Αβυσσος εχει φερει κατι πολυ ωραια απιστο. Send from the heart of the Amazonas Edited January 1, 2016 by Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos Posted January 1, 2016 #21 Share Posted January 1, 2016 Καλή χρονιά και απο εμένα. Δες και για ένα ζευγαράκι απο αυτά. http://www.aquazone.gr/forums/topic/44440-pelvicachromis-pulcher-boulenger-1901/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted January 2, 2016 Author #22 Share Posted January 2, 2016 σωστα, ειχα και γω σε 60 λιτρα και γινοταν χαμος πραγματικα απιστευτο κυνηγητο Καλή χρονιά και απο εμένα. Δες και για ένα ζευγαράκι απο αυτά. http://www.aquazone.gr/forums/topic/44440-pelvicachromis-pulcher-boulenger-1901/ Απ' ότι κατάλαβα είναι λίγα τα λίτρα για κρίμπενσις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted January 9, 2016 Author #23 Share Posted January 9, 2016 (edited) Όπου και να ψάξω, πάντα πέφτουν μπροστά μου τα ram.Τι όμορφα ψαράκια... Σε pet shop φίλου που λειτουργεί κανένα χρόνο, τα έφερε τώρα που ψάχνω ψαροσύνθεση. Στο ίντερνετ χαζεύω, πέφτω σε ενυδρεία με ram. Με κυνηγάνε... Να ξαναδούμε λίγο τον εξοπλισμό μου να δω αν καταφέρω να τα έχω; Διάβασα στο προφίλ ότι προτιμούν άμμο, αλλά έχω πάρει ήδη 2 7κιλες τσάντες flourite black. Επίσης γράφει ότι δεν ανέχονται νιτρικά, χημικά σκευάσματα κλπ. Μου αρέσουν τα φυτεμένα όμως, γι' αυτό πήρα και το flourite και έχω ήδη και 2κιλη μπουκάλα co2. Με το flourite θα έχω θέμα; Άντε ας πούμε ότι θα επιλέξω εύκολα φυτά χωρίς πολλά πολλά λιπάσματα ( ας πούμε ). Τι μπορώ να κάνω; Edited January 9, 2016 by AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted January 9, 2016 #24 Share Posted January 9, 2016 Τα ραμ ειναι μικρογεωφαγοι,που σημαινει οτι παιρνουν αμμο στο στομα τους και την βγαζουν απο τα βραχνια,οπωτε ναι θα εχουν θεμα με το flourite που δεν ειναι αμμο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted January 9, 2016 Author #25 Share Posted January 9, 2016 Με μαχαίρωσες άκαρδε . Σε ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts