Jump to content

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Το ψάρι έχει χάσει την κινητικότητά του, αράζει στο βυθό μόνο του και μερικές φορές το κυνηγάνε τα άλλα ψάρια.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα: ~130lt καθαρά (90x45x50cm διαστάσεις DIY ενυδρείου)
- Φίλτρανση: Eheim ecco pro 300-2036 / 5lt / μαμίμια υλικά (mech pro, biomech, substrat pro)
- Ιστορικό: 19 μήνες λειτουργίας με χρυσόψαρα, μηλοσαλίγκαρα και φυτά που αποδειγμένα δεν τρώνε τα χρυσόψαρα μου (Valisneria, Anubias barteri var. Nana, Bacopa monieri, Echinodorus bleheri)
- Ψάρια: 2xFantail, 1xRedcap Oranda, 1xBlack Moor
- Ρουτίνες: τάισμα 3 φορές τη μέρα με διάφορες νιφάδες, 1 ημέρα την εβδομάδα νηστεία και μετά τάισμα με αρακά. Εβδομαδιαία αλλαγή ~40% του νερού με βαρέλι και αντιχλώριο (Seachem Prime), καθαρισμός προφίλτρου κάθε εβδομάδα, καθαρισμός φίλτρου κάθε μήνα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:
- KH:
- GH:
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0
- ΝΟ3 (νιτρικά): 10-15
- Θερμοκρασία: 24.5C (θερμαντήρας EHEIM/Jaeger 150watt, 2 ανεμιστήρες, stc-1000 controller)
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: API


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: Redcap Oranda
- Ιστορικό Ψαριού: Είναι το 3ο κατά σειρά χρυσόψαρο που ήρθε στο ενυδρείο και βρίσκεται μαζί μας περίπου 15 μήνες.
- Συμπτώματα που παρουσιάζει: Εδώ και 2 ημέρες το ψάρι έχει χάσει την όρεξή του και κάθεται στο βυθό. Μερικές φορές ανεβαίνει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει. Στο παρελθόν το είχα παρατηρήσει περιστασιακά να τρίβεται στο βυθό. Τα πτερύγιά του και κάποια σημεία στο σώμα του έχουν κοκκινήσει, παλιά ήταν πιο λευκός, παραθέτω στο τέλος και σχετικές photo για σύγκριση.
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Εκτός όσων ανέφερα πιο πάνω για υποψία ick, δεν είχα παρατηρήσει ποτέ στο παρελθόν κάτι ανησυχητικό στη συμπεριφορά του, ούτε έχει γίνει ποτέ κάποια θεραπεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Τίποτα έως τώρα. Λόγω της κατάστασης, μετά τη σημερινή αλλαγή νερού πρόσθεσα 15ml Seachem Stress Guard. Βάσει αυτών που διάβασα στο forum σκέφτηκα να αυξήσω την θερμοκρασία για θεραπεία ick, αλλά τελικά επικράτησε η λογική του να κάνω εγγραφή και να κάνω μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του προβλήματος ώστε να συμβουλευτώ τους πιο έμπειρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ο ΑΔΙΑΘΕΤΟΣ

1d9339456147514.jpg de0eeb456147556.jpg 221ced456147590.jpg

 

Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ

6baf08456148785.jpg 2ad527456148822.jpg 04581d456148867.jpg 83f823456148898.jpg a3b590456148921.jpg ae12fb456148938.jpg 0a7650456148952.jpg e8c974456148970.jpg ffa3d7456148986.jpg e657ce456149007.jpg 1d8b1d456149279.jpg 898a1b456149553.jpg

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIDEO

Οι τρεις κάνουν βόλτες...

...και ο ένας κάθεται.

Τάισμα και μετά αραλίκι

Μετά το φαΐ 1

Μετά το φαΐ 2

 

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

dad1f5456146057.jpg e20106456146099.jpg 1d9833456146136.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Δεν έγινε κάποια σημαντική αλλαγή στις ρουτίνες τους ενυδρείου, τις 2 τελευταίες φορές άργησα μερικές ημέρες παραπάνω να αλλάξω το νερό τους.

Το Black Moor ήταν το τελευταίο ψάρι που μπήκε στο ενυδρείο τον Σεπτέμβριο, προ 2 εβδομάδων έχασα ένα σαλιγκάρι που ήταν περίπου 1 έτους και αγόρασα άλλα 2 μικρά.
Το Black Moor και το ένα Fantail (πορτοκαλί-λευκό) δεν έχουν καθόλου ορατά συμπτώματα, ενώ στο άλλο Fantail (πορτοκαλί) παρατηρώ κάποιες ασπρίλες στο ραχιαίο πτερύγιο και στο περίγραμμα της ουράς. Στην συμπεριφορά δεν έχουν τίποτα το διαφορετικό ή ανησυχητικό.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα η κατάσταση παραμένει η ίδια όσον αφορά τη συμπεριφορά όλων των ψαριών, όσο για το Redcap τρώει μεν με όρεξη, αλλά μετά πάλι κάθεται και "λαχανιάζει".

 

Επιπλέον παρατήρησα ότι του λείπει ένα λέπι από τη δεξιά πλευρά και ετοιμάζεται να ξεκολλήσει άλλο ένα λέπι από την αριστερή πλευρά του.

 

Καμιά βοήθεια;

 

0dd835456305600.jpg eaa9d2456305639.jpg f4634a456305675.jpg 21c8ce456305730.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν ξέρω τι να σου πω, αναγκαστικά θα έχεις υπομονή και θα περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος.  :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Τα λέπια που λείπουν δεν είναι πρόβλημα, βγαινουν πάλι.

Αστα νηστικά για 2-3 ημέρες και πρόσθεσε αλάτι στο ενυδρείο 30γρ/10λίτρα νερού. Το αλάτι θα το διαλύσεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πριν το ρίξεις μέσα, και θα βρεις αλάτι φυσικο χωρίς πρόσθετα, όπως τυροκομικό ή το πρασινο Χιων που έχει ο ΑΒ. Θερμοκρασία κατεβασε στους 24, ειναι ψηλα για Χειμώνα, ακόμα και το καλοκαιρι η μεγιστη ειναι 24-25 βαθμους, τα δικα μου τωρα τα εχω στους 14,5 , αλλα αφου εχει πρόβλημα το ψαρακι αστο στους 24 ειναι καλύτερα, να ειναι ανεβασμενος ο μεταβολισμος του.

Στις αλλαγές θα βάζεις νερό με ιδια θερμοκρασία του ενυδρείου, ΠΟΤΕ μεγαλύτερη και έστω μισο βαθμο χαμηλότερη, θα βάζεις επίσης το αναλογο αλατι. Σε αυτη την αναλογια αλατιου μπορεις να κρατησεις τα ψάρια ακομα και 1 μήνα, αλλα θα αφαιρεσεις το αλατι ΣΤΑΔΙΑΚΑ και ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΑ, ή θα βάζεις όλο και λιγότερο αλατι στο νερό ης αλλαγής ή θα κάνεις τακτικά, έως και καθημερινα μικρες αλλαγες χωρίς αλάτι

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά με υγεία για τη νέα χρονιά.

 

Θα σας ζαλίσω λίγο με τις ερωτήσεις, δείξτε κατανόηση, γιατί 1η φορά αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα.

 

Άρχισα ήδη τη δίαιτά τους από σήμερα.

 

Το αλάτι το προσθέτω με τη μία και όχι σταδιακά; Μόνο στην αφαίρεση το πάω σταδιακά έτσι;

 

Το πρόγραμμα με το αλάτι θα το πάω 1 μήνα όπως λες, ή βλέποντας και κάνοντας αναλόγως με την εξέλιξη της κατάστασης;

 

Στο βαρέλι προσπαθώ να μην έχω αποκλίσεις στη θερμοκρασία, αλλά δεν είναι εύκολο να την ελέγξεις με ακρίβεια. Εδώ μεταξύ τους τα θερμόμετρα και έχουν αποκλίσεις... Όπως και να'χει, το προσπαθώ όσο καλύτερα μπορώ για να μην υπάρχουν προβλήματα.

 

Θα βρω το manual από το stc για να το προγραμματίσω σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Το ενυδρείο πάντως εδώ και 1 χρόνο λειτουργεί σταθερά στους 24.5oC τον χειμώνα και μέχρι 26-27oC στις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Πρέπει να αφήνω τη θερμοκρασία να πέφτει τόσο όσο λες για τον χειμώνα; Είχα την εντύπωση πως ειδικά για τα fancy οι σταθερές συνθήκες είναι ζητούμενες για την καλή υγεία των ψαριών.

 

ΥΓ: Τα "μαγειρικά" αλάτια που κυκλοφορούν στην αγορά ούτε για το δικό μας τραπέζι δεν κάνουν με τόσα που έχουν μέσα (βελτιωτικά ροής, συντηρητικά κτλ). Το πράσινο ΧΙΩΝ το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια στη μαγειρική, το προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά σε ψητά είναι το κάτι άλλο. :bbq:

Link to comment
Share on other sites

Το αλατι το βάζεις αμεσως, αρκει όμως να το ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Αν χρειστεις βοήθεια για τον STC ρώτησε να σου πούμε :)

Τη θεραπεία μεχρι να δεις βελτίωση μέχρι ενα μήνα

τα Funcy κατώτερη θερμοκρασία 13-14 βαθμούς, εγω τα εχω στους 14,5

Για τα αλάτια συμφωνώ :)

Για τη θερμοκρασία δεν ειμαστε και τόσο απόλυτοι , μια μικρη προσοχή :) οχι όμως υπερβολές 

Link to comment
Share on other sites

Για αλάτι έχω αυτό, είναι ΟΚ όπως το ΧΙΩΝ:

 

imixondro.jpg

 

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μην χρειαστώ κάτι επιπλέον, αλλά επειδή έχω θορυβηθεί με την κατάσταση και θα ήθελα να είμαι άμεσα έτοιμος και για πιο δύσκολες καταστάσεις, λέω να έχω στην κατοχή μου ένα φάρμακο για παν ενδεχόμενο.

 

Εσύ τι θα μου πρότεινες; Το eSHa-2000; Απ'ό,τι διάβασα στο forum προτείνεται γενικά, και απ'ό,τι είδα στις οδηγίες του πιάνει πολλές περιπτώσεις ασθενιών.

 

Και άλλη μια ερώτηση: Να συνεχίσω να βάζω antistress (Seachem Stressguard) ή όχι τώρα που θα βάλω το αλάτι;

 
Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξέρω το αλάτι αυτο, αν γραφει φυσικο αλατι χωρις προσθετα κάνει.

Το Esha-2000 καλο ειναι να υπάρχει, προσωπικα έχω πάντα ενα μπουκαλακι , όπως και ενα μπουκαλακι melafix.

Antistress και άλλα τετοια σκευάσματα δεν χρησιμοποιώ, αν δεν υπάρχει προβλημα να μη βάζεις, και συνήθως αυτά τα βάζουμε μετα το τέλος της θεραπειας, βάλε για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία

Link to comment
Share on other sites

Antistress δεν βάζω συστηματικά, σχεδόν καθόλου εδώ και μήνες. Τώρα χρησιμοποίησα μήπως βελτίωνε την κατάσταση.

 

Χθες έβαλα το αλάτι μαζί με την αλλαγή νερού και κατέβασα τη θερμοκρασία στους 24οC από το stc (ήταν πολύ απλό τελικά).

 

Σήμερα το μεσημέρι τάισα νιφάδες μετά από 2,5 ημέρες νηστεία.

 

Παρατήρησα βελτίωση στη συμπεριφορά του άρρωστου, κολύμπησε προς το μέρος μου μόλις πλησίασα το ενυδρείο, διεκδικούσε το φαγητό και έφαγε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης μετά έψαχνε αρκετή ώρα στο βυθό για τροφή, ενώ πριν κατευθείαν πήγαινε και άραζε μόλις έτρωγε λιγάκι. Πάλι δεν "αναπνέει" καλά και δεν κολυμπάει όπως τα άλλα, αλλά παρατηρώ διαφορά.

 

Υποχώρησαν κάπως και οι κοκκινίλες στη ράχη και στην κοιλιά του, δείχνει πραγματικά να είναι σε καλό δρόμο.

 

Με ταυτοποίηση των συμπτωμάτων σύμφωνα με τον πίνακα διάγνωσης ασθενειών που είναι αναρτημένος, δείχνει να είναι "εσωτερική βακτηριδιακή μόλυνση".

 

Πως μπορεί να προήλθε αυτό, έχουμε καμιά ιδέα ώστε να προλαμβάνουμε αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον;

 

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Το πως μπορεί να προέλθει μια βακτηριακή μόλυνση είναι δύσκολο να το βρούμε.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση, και αυτό το επιτυγχάνουμε με σωστές ρουτίνες και σωστό τάισμα και το λιγότερο δυνατό στρες ώστε τα ψάρια να έχουν δυνατό ανοσοποιητικό. Βακτήρια , μύκητες και παράσιτα υπάρχουν πάντα στο ενυδρείο όπως και στη φύση, το δυνατό ανοσοποιητικό είναι αυτό που προστατεύει και αποτρέπει τυχόν προβλήματα.

Προσωπικά το μόνο παραπάνω που κάνω είναι να βάζω κανα ξυλάκι κανέλας στο ενυδρείο, τίποτα άλλο, ουτε φάρμακα ουτε ζουμιά ουτε τιποτα άλλο, όσο το δυνατον καλή ιχθυοφόρτιση, συμβατα ψάρια μεταξύ τους για να μην υπάρχουν κυνηγητά, καλό τάισμα χωρίς υπερβολές και τακτικές,  πλούσιες και ήρεμες αλλαγές νερού

 

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση, 1 εβδομάδα μετά την προσθήκη αλατιού.

 

Συνεχίζω με πιο συχνές αλλαγές νερού (2 φορές την εβδομάδα) και φυσικά με την ανάλογη προσθήκη αλατιού.

 

Τα ψάρια και τα φυτά δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το αλάτι, και φυσικά η βιολογία του φίλτρου παραμένει ΟΚ.

 

Το ψάρι είναι φανερά καλύτερα όσον αφορά όλα τα εξωτερικά συμπτώματα, δεν έχει πουθενά κόκκινα σημάδια, τρώει κανονικά, αλλά πάλι το περισσότερο χρόνο τον περνάει στο βυθό.

 

Μέχρι προσφάτως το συγκεκριμένο ψάρι ήταν ο "αρχηγός" του ενυδρείου (αν μπορώ να το πω αυτό), πλέον δείχνει τα ηνία να τα έχει πάρει το Black Moor. Το Black Moor είναι το μικρότερο σε ηλικία, αλλά πήρε πολύ γρήγορα μπόι, σχεδόν σε 4 μήνες έφτασε σε μέγεθος τα άλλα που είναι 2 και 1,5 έτους.

 

Δεν ξέρω αν επηρέασε την κατάσταση η αδυναμία του RedCap ή έγινε χρονικά το αντίστροφο και απόκτησε ...ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης παρατηρώ ότι κάποιες φορές εξακολουθούν να το κυνηγάνε τα άλλα ψάρια με τσιμπήματα στην ουρά.

 

Από τη συμπεριφορά τους έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι έχω τρία αρσενικά (πορτοκαλί Fantail, Redcap Oranda, Black Moor) και ένα θηλυκό (πορτοκαλί/λευκό Fantail). Λέτε να έχει κάποια σημασία και αυτό;

 

Τι κάνω, συνεχίζω με υπομονή την θεραπεία με αλάτι ή να καταφύγω σε κάποια άλλη λύση;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έγινε επεξεργασία - Azog
Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση, 2 εβδομάδες μετά την προσθήκη αλατιού.

 

Δεν βλέπω κάποια επιπλέον βελτίωση στην κατάσταση του ψαριού.

 

Μάλιστα επανεμφανίστηκαν και κάποια κόκκινα σημάδια στη ράχη του και τρώει πολύ λίγο, μου φαίνεται ότι κυλάει όπως ήταν αρχικά πριν την προσθήκη του αλατιού.

 

Η υπόλοιπη παρέα συνεχίζει ακάθεκτη χωρίς κανένα σύμπτωμα.

 

Τι κάνω, συνεχίζω με υπομονή την θεραπεία με αλάτι ή να καταφύγω σε κάποια άλλη λύση;

Link to comment
Share on other sites

Νέα ενημέρωση, κάτι σοβαρό συνεχίζει να μην πάει καλά. Το Redcap έχει να φάει 2 ημέρες και όλο κρύβεται κοντά στo προφίλτρο. Επίσης το πορτοκαλί fantail παρουσιάζει τα αρχικά συμπτώματα του Redcap με κόκκινα σημάδια στην ουρά του. Επίσης το περίγραμμα της ουράς έχει γίνει πιο λευκό απ'ό,τι ήταν συνήθως. Για καιρό ήταν κάπως έτσι και η ουρά του Redcap, αλλά επειδή δεν έβλεπα πρόβλημα στη συμπεριφορά του, δεν σκέφτηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Απέδιδα την αλλαγή χρώματος στις χρωστικές που περιέχουν κάποιες τροφές.

 

Σε σύγκριση με τις παλιότερες photos, βλέπω ότι τώρα πρόσφατα επεκτάθηκαν αυτά τα πορφυρά κομμάτια και στην ουρά από το πορτοκαλί fantail. Επίσης η κοιλιά του φαίνεται σαν να έχει αποχρωματιστεί και τα λέπια σε εκείνο το σημείο είναι πιο ανασηκωμένα.

 

92457e460749243.jpg 016727460749250.jpg 6c1b33460749259.jpg

 

e01354460747122.jpg 059fbe460747221.jpg 2ec668460747306.jpg 18a0bd460747369.jpg 13a972460747406.jpg c516e2460747441.jpg 068fa3460747478.jpg 3ed8ae460747523.jpg 167782460747568.jpg da70b7460747584.jpg 40e756460747601.jpg 830afe460747631.jpg 0228b8460747669.jpg

 

Παραθέτω και 2 photos χωρίς φλας, είναι μεν λίγο θολές, αλλά φαίνεται πόσο έντονη είναι η διαφορά στο χρώμα, με το φλας μειώνεται η αντίθεση.

b06dc1460747760.jpg 039a41460747810.jpg

 

video 22/01/2016

 

Έχω ήδη αγοράσει προληπτικά ένα μπουκαλάκι esha, αλλά δεν έχω εφαρμόσει καμία αγωγή πλην του αλατιού και των πιο συχνών αλλαγών νερού.

 

Καμιά γνώμη;

Έγινε επεξεργασία - Azog
Link to comment
Share on other sites

Κλείνουμε 1 μήνα πλέον, χωρίς σημάδια βελτίωσης, το αντίθετο μάλιστα.

 

Το redcap εμφάνισε μαύρα σημάδια ανάμεσα στο κεφάλι του και στο ραχιαίο πτερύγιο ενώ τα κόκκινα σημάδια στο πορτοκαλί fantail εξαπλώθηκαν περισσότερο.

 

Επίσης το redcap πλέον έβγαλε τα ίδια κόκκινα σημάδια και εσωτερικά στο στόμα του, τα λέπια του φαίνονται σαν να είναι ανασηκωμένα και έχω να το δω να τρώει πάνω από 4-5 ημέρες.

 

Πριν από 3 ημέρες ξεκίνησα αγωγή με το esha με τη δοσολογία που αναγράφει στις οδηγίες και τα μαύρα σημάδια στη ράχη του redcap ευτυχώς εξαφανίστηκαν.

 

Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη λύση; Κάποιο άλλο φάρμακο;

 

Τυρρανιέται άσχημα το ζωντανό, φοβάμαι για τα υπόλοιπα και είναι κρίμα να μη μπορώ να κάνω τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνεις δουλειά με το φάρμακο που έβαλες , μετα τη συνήθη διαδικασία βάλε Bactopur Direct .

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω και σημερινές photos και video για να αντιληφθείτε πλήρως την κατάσταση.

 

278edd462299285.jpg 91ffdc462299424.jpg

 

Επειδή πρώτη φορά αντιμετωπίζω πρόβλημα με άρρωστο ψάρι, τι ακριβώς εννοείς "μετά τη συνήθη διαδικασία;"

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Αλλάζουμε νερό , βάζουμε κάρβουνο και πάλι αλλαγή νερού για να φύγει το παλιό το φάρμακο .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δυστυχώς το χάσαμε το ψαράκι, δεν άντεξε το ταλαίπωρο...

 

Μάλλον είχε μη αναστρέψιμη ζημιά και η αγωγή ήταν μη αποτελεσματική ή καθυστερημένη...

 

Για να προλάβω τα χειρότερα χρησιμοποιώ το κλασσικό 15λιτρο ενυδρείο του jumbo για καραντίνα για το πορτοκαλί fan-tail (τα άλλα δύο ψάρια δεν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα).

 

Ακολούθησα τις οδηγίες του baktopur direct για "μπάνιο" 30' σε ξεχωριστό δοχείο και αμέσως κάποιες ασπρίλες που είχε στην ουρά καθάρισαν.

 

Ως 2ο στάδιο εφαρμογής του φάρμακου, έβαλα την σχετική αναλογία στο "ενυδρείο" της καραντίντας αφού αφαίρεσα τον (ας πούμε) ενεργό άνθρακα που περιείχε το φίλτρο και άφησα μόνο το μαύρο σφουγγάρι και τον "υαλοβάμβακα". Έτσι κι αλλιώς το φάρμακο εξοντώνει όλα τα βακτήρια, οπότε θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να βάλω σωστά υλικά μέσα στο φίλτρο. Εννοείται ότι τα χρωματιστά βότσαλα και το πλαστικό φυτό της συσκευασίας, θα καταλήξουν για χειροτεχνίες και όχι μέσα στη γυάλα.

 

Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, ο κύκλος της θεραπείας είναι 3 ημέρες.

 

Σε αυτό το διάστημα ταΐζω κανονικά ή όχι; Εφόσον ταΐζω, να βάζω και βιταμίνες στην τροφή ή στο νερό;

 

Το ρημαδο-φίλτρο που έχει αυτό το ..."ενυδρείο" να το κλείνω την νύχτα; Μήπως ο θόρυβος και η συνεχής κίνηση του νερού στρεσσάρουν επιπλέον το ψάρι; Έτσι κι αλλιώς με το baktopur δεν υπάρχει ενεργή βιολογία και πρακτικά δεν λειτουργεί ως φίλτρο, αλλά ως κυκλοφορητής.

Έγινε επεξεργασία - Azog
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχασεις να γραψεις κι εδω!

 

Το ψάρι ήταν τόσο καταπονημένο όπως το είδα τις τελευταίες ημέρες, που ήταν αδύνατο να σωθεί - μόνο με θαύμα.

 

Καθυστέρησε και η παραγγελία του φάρμακου λόγω ατυχούς επιλογής e-shop το οποίο ενώ δέχεται online παραγγελίες, πρακτικά δεν λειτουργεί (απαράδεκτο!)

 

Οπότε δυστυχώς το ψάρι πέθανε χωρίς να προλάβω να χρησιμοποιήσω το baktopur direct, παρά μόνο την αρχική αγωγή με το αλάτι και το esha2000.

 

Ελπίζω τα αποτελέσματα της τρέχουσας περίπτωσης όπου το ψάρι εμφανίζεται ορεξάτο και σχετικά κινητικό, να είναι θετικά και να συμπληρώσω και ακόμα ένα περιστατικό.

Link to comment
Share on other sites

Το ψάρι ήταν τόσο καταπονημένο όπως το είδα τις τελευταίες ημέρες, που ήταν αδύνατο να σωθεί - μόνο με θαύμα.

 

Καθυστέρησε και η παραγγελία του φάρμακου λόγω ατυχούς επιλογής e-shop το οποίο ενώ δέχεται online παραγγελίες, πρακτικά δεν λειτουργεί (απαράδεκτο!)

 

Οπότε δυστυχώς το ψάρι πέθανε χωρίς να προλάβω να χρησιμοποιήσω το baktopur direct, παρά μόνο την αρχική αγωγή με το αλάτι και το esha2000.

 

Ελπίζω τα αποτελέσματα της τρέχουσας περίπτωσης όπου το ψάρι εμφανίζεται ορεξάτο και σχετικά κινητικό, να είναι θετικά και να συμπληρώσω και ακόμα ένα περιστατικό.

Κι εγω στο ευχομαι φιλε!

Να σημειωσεις οπως και να χει ομως, ευτυχες η ατυχες για να διεξαχθουν καποια συμπερασματα!

Link to comment
Share on other sites

Βήμα 1.

Του έκανα "μπάνιο" για 30' σε 2lt νερού με 1 ταμπλέτα baktopur όπως λένε οι οδηγίες και είχαν μείνει στο νερό αρκετά υπολείμματα σαν "χνούδι" ή "ίνες".

 

Βήμα 2.

3 ημέρες καραντίνα με την ανάλογη δοσολογία baktopur direct με νηστεία

 

Βήμα 3

Το ψάρι επέστρεψε στο ενυδρείο.

 

Έχει μεν όρεξη, αλλά δεν είναι κινητικό και μένει την πιο πολλή ώρα στο βυθό.

 

Τα βράγχια του φαίνονται κόκκινα με αρκετά ανασηκωμένο το εξωτερικό μέρος και "βαριανασαίνει".

 

Δύο μέρες μετά και ενώ είχαν υποχωρήσει τα άσπρα σημάδια σε ουρά και πτερύγια πάλι αυξήθηκαν τώρα.

 

Εμφάνισε νέα σημάδια στο κεφάλι και σαν να έχει μια πληγή ή εξόγκωμα ανάμεσα σε κοιλιά και ουρά.

4419aa466684232.jpg 38d4ce466684264.jpg 15e3b8466684286.jpg

 

Καμιά ιδέα; Είναι όπως ήταν το Redcap πριν την επιδείνωση όταν πλέον δεν μπορούσε να φάει και τελικά κατέληξε...

 

Είναι το πρώτο μου ψάρι και στεναχωριέμαι πολύ για την κατάστασή του που δεν μπορώ να το βοηθήσω...

 

97f7c8466680358.jpg b75abb466680387.jpg 701f8f466680430.jpg 8fde81466680476.jpg 266d61466680505.jpg 2e369f466680526.jpg e5a717466680549.jpg 25b6e2466680579.jpg cfc3ed466680600.jpg 9e97c6466680624.jpg 4c1a3b466680654.jpg c70051466680681.jpg f39250466680703.jpg 371c33466680725.jpg 3820ee466680749.jpg b85f9c466680773.jpg 2afd56466680799.jpg

 

Video 1

 

Video 2

Έγινε επεξεργασία - Azog
Link to comment
Share on other sites

..................

 

Οπότε δυστυχώς το ψάρι πέθανε χωρίς να προλάβω να χρησιμοποιήσω το baktopur direct, παρά μόνο την αρχική αγωγή με το αλάτι και το esha2000.

 

...............

 

 

Βήμα 1.

Του έκανα "μπάνιο" για 30' σε 2lt νερού με 1 ταμπλέτα baktopur όπως λένε οι οδηγίες και είχαν μείνει στο νερό αρκετά υπολείμματα σαν "χνούδι" ή "ίνες".

 

Βήμα 2.

3 ημέρες καραντίνα με την ανάλογη δοσολογία baktopur direct με νηστεία

 

............

 

Δεν κατάλαβα τελικά το χρησιμοποίησες το Bactopur Direct ;

Link to comment
Share on other sites

Για το Redcap δεν προλαβα να χρησιμοποιήσω baktopur direct παρά μόνο αλάτι+esha2000 και τελικά το έχασα το ψάρι.

 

Για το πορτοκαλί Fantail που συνεχίζει με παρόμοια συμπτώματα και συμπεριφορά, έκανα χρήση baκtopur direct όπως αναγράφουν οι οδηγίες του σκευάσματος με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανέφερα στο προηγούμενο post.

Έγινε επεξεργασία - Azog
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...