Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλη χρονιά. Ειμαι νέος στο forum και στο χόμπι. Εχω ενα 60lt ενυδρειο με εσωτερικό φίλτρο κ φωτισμό στο οποίο είχα έναν μονομαχο για 2 χρονια. Τωρα για πρώτη φορά είπα να δοκιμάσω με χρυσόψαρα. Εχω λοιπόν έναν Κογκολέζο εδώ και ενα μήνα και εχθές αποφάσισα να του φέρω συγκάτοικο, νομίζω ειναι fantail αλλα δεν ειμαι σίγουρος . Το πρόβλημα ειναι οτι μόλις μπήκε ο "νέος" ,ο Κογκολέζος μου τον τάραξε στο κυνήγι. Σημερα ενώ έδειχναν να έχουν ηρεμήσει κάπως , άρχισε να συμβαίνει το αντίθετο . Το fantail δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον Κογκολέζο μου, ο οποίος προσπαθεί να κρυφτεί κάτω απο το φίλτρο . Τρώνε και οι δυο κανονικά. Η θερμοκρασία ειναι στους 23 βαθμούς. Και οι μετρήσεις κανονικές.Δεν εχω φυτα. Εχω μόνο ενα μικρό βράχο στο κέντρο. Δεν βλέπω "τσιμπιες" μόνο κυνήγι . Το κακό ειναι οτι δεν εχω άλλο ενυδρειο για να απομονώσω τα ψάρια. Ειναι μικρά κ δε μπορω να καταλάβω το φύλο τους. Να ελπίζω οτι θα ηρεμήσουν; Πραγματικά δεν ξερω τι φταίει .

post-61877-0-77079200-1452111987_thumb.jpeg

post-61877-0-76400200-1452112013_thumb.jpeg

post-61877-0-76431000-1452112033_thumb.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Είναι πολύ πιθανό να είναι αρσενικό και θυληκό και να ζευγαρώνουν. Βλέπεις τίποτα λευκές κηλίδες στα βράγχια κάποιου ψαριού;

Link to comment
Share on other sites

εχεις 2 ψαρια τα οποια φαινομενικα ειναι για 80 λιτρα...40 λιτρα το καθενα...

Το να εχουνε ορεξεις απο τοσο νωρις ειναι λιγο αμφιβολο απο πλευρας μου...

Αυτο που μπορει να ισχυει και εχω παθει και εγω ειναι το εξης..εφοσον δεν βλεπεις γτ δεν εχουν εμφανισει ακομα τα σημαδια φυλλου μια υποθεση η οποια εχει ως εξης :

Ο κογκολεζος να εχει φτιαξει και νοησει την περιοχη του και με την αφιξη καπου αντιπαλου να πεφτει κυνηγιτο ωστε να καθιερωθει το ανωτερο αρσενικο...

Βεβαια μπορει να ειναι και το ποιο ειναι το αρσενικο και ποιο το θυληκο αλλα αναιρειται αυτο διοτι λες οτι κυνηγαει και το fantail..οποτε απλα θελουν λιγο μεγαλυτερο ενυδρειο για να ηρεμισουν :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...