Jump to content

Νέα αρχή για σωστό στήσιμο

Recommended Posts

Διαβάζω το forum εδώ και περίπου 6 μήνες από την στιγμή που ξεκίνησα να στήσω το πρώτο μου ενυδρείο.

Δυστυχώς δεν απέφυγα τα λάθη του αρχάριου, σε επιλογές εξοπλισμού κ.α.

Πλέον σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια νέα αρχή, με επιλογές πιο προσεκτικές, ώστε να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα που να το χαίρομαι αλλά και τα ψάρια να είναι οκ.

Το ενυδρείο είναι το Rio180 με εξωτερικό φίλτρο fluval 306. Το εσωτερικό της juwel, ξηλώθηκε και παροπλίστηκε. 

Με δεδομένο ότι δεν μου επιτρέπει το waf του σπιτιού (wife acceptance factor) διαδικασίες ΑΟ με βαρέλια στο μπαλκόνι, και ξεκινάμε από το νερό της Αθήνας με το ph που όλοι αγαπάμε, θα λέγατε ότι είναι όνειρο απατηλό η σωστή διατήρηση ενός φυτεμένου ενυδρείου από αμαζόνιο μεριά; Να αναφέρω ότι δεν μιλάω για δίσκους αλλά πιο πολύ για apistogramma.

Για την ώρα δεν υπάρχει σύστημα CO2 αλλά μπορεί να προστεθεί στην όλη εικόνα. 

Καλημερα φιλε μου. Ευχομαι το restart που σκεφτεσαι να το ευχαριστηθεις. Λοιπον οσον αφορα το ερωτημα σου. Τα ψαρια που αναφερεις σιγουρα προερχονται απο οξινα και μ****α νερα και ταιριαζουν καλυτερα σε αυτα. ΟΜΩΣ.

Φανταζομαι οτι δεν μιλαμε για ψαρακια αγρια πισμενα, αλλα εκτροφης. Θεωρω λοιπον οτι δεν ειναι απαγορευτικο το ph γης βρυσης (εκτος αν μιλαμε για ειδικες περιπτωσεις). Συνεχιζω τη σκεψη μου λεγοντας οτι πολλοι φιλοι εχουν κρατησει σε βρυσο πχ ακομη και δισκους (εκτροφης). Σιγουρα μια οσμωση η βαρελακι με τυρφη και μαλλακωμα του νερου θα τους αρεσε αλλα και παλι αν δεν μπορεις...

ΥΓ

Υπαρχει η προταση ποσοτητας τυρφης μεσα στο κυριως φιλτρο του ενυδρειου. Εχει βεβαια τα υπερ και τα κατα του αυτο...

Βαλε χρυσοψαρα!!!! Θα παθεις πλακα!!!!

αγαπητε δε χρειαζεται σε καθε θεμα να προτεινεις τα δικα σου αγαπημενα ψαρια, αλλο σκοπο εχει η δημιουργια του θεματος του φιλου μας. φιλικα.

• Like 1

Ο φιλος μας ψαχνει τι ψαρακια θα βαλει στο ενυδρειο του με λιγοτερη επεξεργασια νερου!!

Προτεινω λοιπον να βαλει χρυσοψαρα!!!

Ποιος ειπε οτι ειναι τα αγαπημενα μου?

Παντα φιλικα!!!

Ο φιλος μας ψαχνει τι ψαρακια θα βαλει στο ενυδρειο του με λιγοτερη επεξεργασια νερου!!

Προτεινω λοιπον να βαλει χρυσοψαρα!!!

Ποιος ειπε οτι ειναι τα αγαπημενα μου?

Παντα φιλικα!!!

χαχα επειδη το γραφεις παντου λεω θα του αρεσουν :D

και γω ειχα παλια σε 120 λιτρα και οντως ειναι αλλο πραμα.

• Like 1

χαχα επειδη το γραφεις παντου λεω θα του αρεσουν :D

και γω ειχα παλια σε 120 λιτρα και οντως ειναι αλλο πραμα.

Μου αρεσουν η αληθεια ειναι αλλα οχι οτι ειναι τα αγαπημενα μου μιας και ασχολουμαι πιο πολυ με θαλασσινα ενυδρεια!!!

Στηνω τωρα ενα χρυσοψαραδικο στα 300 λιτρα περιπου με ψαρια απο το ποταμι και ειναι απιστευτο θεαμα!!!

Γιαυτο λεω στο φιλο μας οτι θα γουσταρει χωρις πολλες διαδικασιες!!!!

Παρασκευά έχω ρίξει πολύ διάβασμα με εσάς που έμπλεξα τόσους μήνες  :bow: και καταλαβαίνω τι εννοείς με τα υπέρ & κατά της τύρφης μέσα στο φίλτρο.

Να σου πω την αλήθεια το δοκίμασα ήδη την περίοδο που έτρεχαν και τα 2 φίλτρα μαζί στο ενυδρείο, και την είχα βάλει στο εσωτερικό. Δεν είχα δει καμία μεταβολή ούτε στο χρώμα του νερού, και πολύ περισσότερο δεν είδα να μου επηρεάζει το Ph. Βέβαια ξαναλέω ότι με την ασχετοσύνη μου, στο όλο σύνολο μπορεί να έφταιξε κάτι άλλο που δεν άφηνε το Ph να πέσει.

Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι είναι εφικτό οπότε το κρατάω :) 

Φίλε μου δεν ρώτησα ακριβώς αυτό.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την απάντηση με την πρόταση των χρυσόψαρων αλλά δεν.

Το κακο ειναι οτι μαλλον δεν διαβαζεις σωστα τα θεματα φιλε μου,γιατι εδω ο φιλος δεν ρωτησε αυτο...ρωτησε για το αν μπορει να φτιαξει ενυδρειο με ψαρια Αμαζονιου..καμια σχεση μ αυτο που λες και καμια σχεση δεν εχουν τα χρυσοψαρα.

Ας παραμεινουμε στο θεμα παρακαλω!

Το κακο ειναι οτι μαλλον δεν διαβαζεις σωστα τα θεματα φιλε μου,γιατι εδω ο φιλος δεν ρωτησε αυτο...ρωτησε για το αν μπορει να φτιαξει ενυδρειο με ψαρια Αμαζονιου..καμια σχεση μ αυτο που λες και καμια σχεση δεν εχουν τα χρυσοψαρα.

Ας παραμεινουμε στο θεμα παρακαλω!

Απο την στιγμη που ο φιλος μας δεν θελει να μπει στη διαδικασια να "φτιαξει" το νερο του καλυτερα να μην στησει ενα τετοιο ενυδρειο γιατι οπως ειπε ειναι αρχαριος ( την εχει πατησει μια φορα) και τα ψαρακια θα ταλαιπωρηθουν.

Γιαυτο λοιπον μιλησα για τα χρυσοψαρα που κακως ειναι παρεξηγημενα!!!

Απο την στιγμη που ο φιλος μας δεν θελει να μπει στη διαδικασια να "φτιαξει" το νερο του καλυτερα να μην στησει ενα τετοιο ενυδρειο γιατι οπως ειπε ειναι αρχαριος ( την εχει πατησει μια φορα) και τα ψαρακια θα ταλαιπωρηθουν.

Γιαυτο λοιπον μιλησα για τα χρυσοψαρα που κακως ειναι παρεξηγημενα!!!

Ο φιλος ρωτησε αν μπορει να στησει ενα ενυδρειο Αμαζονιου με το νερο που εχει,δεν ρωτησε τι ψαρια να βαλει σε νερο βρυσης.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Και ποιος ειπε οτι ειναι για εμπειρους χομπιστες αυτο το ενυδρειο και γιατι καλυτερα να μη στησει ενα τετοιο ενυδρειο? Ποια η ιδιαιτεροτητα του δηλαδη?

Αναλογα το νερο που εχει στη βρυση του,μπορει καλληστα να το στησει ανετα...

Υπαρχουν ζωντανα Αμαζονιου που ανεχονται και πιο σκληρα νερα. Ψαξτο λιγο.

Παντως τους κουβαδες δεν τους γλυτωνεις τουλαχιστον τωρα τον χειμωνα που το νερο ειναι κρυο.

Send from the heart of the Amazonas

Τι μετρησεις εχει το νερο της βρυσης σου?

Αυτές έχω στην βρύση.

Το ph είναι στο μεγαλύτερο που μετράει το test της Api 7,6.

CPAatRE.jpg

Για τις σκληρότητες χρειάστηκαν 7 σταγόνες στο KH & 11 σταγόνες στο GH. Έχει ένα πινακάκι πως υπολογίζω τα ppm από τις σταγόνες που ακόμα δεν έχω καταλάβει..  :umm:  

nEq9ECo.jpg

Εχεις σκληρο νερο.

Δυσκολο σε βλεπω χωρις επεξεργασια για να το μαλακωσεις.

• Like 1

Παρασκευά έχω ρίξει πολύ διάβασμα με εσάς που έμπλεξα τόσους μήνες :bow: και καταλαβαίνω τι εννοείς με τα υπέρ & κατά της τύρφης μέσα στο φίλτρο.

Να σου πω την αλήθεια το δοκίμασα ήδη την περίοδο που έτρεχαν και τα 2 φίλτρα μαζί στο ενυδρείο, και την είχα βάλει στο εσωτερικό. Δεν είχα δει καμία μεταβολή ούτε στο χρώμα του νερού, και πολύ περισσότερο δεν είδα να μου επηρεάζει το Ph. Βέβαια ξαναλέω ότι με την ασχετοσύνη μου, στο όλο σύνολο μπορεί να έφταιξε κάτι άλλο που δεν άφηνε το Ph να πέσει.

Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι είναι εφικτό οπότε το κρατάω :)

Σωστά με καταλαβες φίλε μου!

Φίλε μου δεν ρώτησα ακριβώς αυτό.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την απάντηση με την πρόταση των χρυσόψαρων αλλά δεν.