Jump to content

Otocinclus απορία

Recommended Posts

Καλημερα σας! Θα ηθελα να βαλω otocinclus σε φυτεμενο ενυδρειο 110 λτ και ηθελα να ρωτησω

4-5 ειναι καλα? Επιζουν τα ψαρακια χωρις αλγες?

Εγώ δεν θα έβαζα κάτω από 6-8. Έχε υπόψιν πως είναι πολύ ευαίσθητα ψαράκια,

ειδικά την πρώτη εβδομάδα μπορεί χάσεις μερικά. Θέλουν πολύ προσοχή στην προσαρμογή.

Μη περιμένεις να ζήσουν μόνο με άλγες, καλό είναι να έχεις αλλά θέλουν και καλό τάισμα.

• Like 1

Καλημερα! Τωρα δεν εχω καθολου αλγες.Γι'αυτο ρωταω.Ειναι και πολυ ακριβο ψαρι για πειραματα.

Θελουν αλγες αυτα τα ψαρακια.

Ειναι ευαισθητα γιατι τα περισσοτερα ειναι αγρια πιασμενα και δεν δεχονται τροφες εμπορειου ευκολα.

Επισης θελουν πολυ σταθερες συνθικες,πολυ ωριμο ενυδρειο και μαλακο νερο.

Η αγορα τους πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικη,αν τα ψαρακια δεν εχουν φουσκωμενες κοιλιες,παει να πει οτι δεν εχουν φαει τιποτα στο πετ σοπ οπωτε και δυσκολα θα φανε και στο ενυδρειο τροφες εμπορειου.

• Like 2

Ευχαριστω! Μαλλον δεν μου κανει προς το παρον.Για αυτο τι λετε Colomesus asellus(προσπαθω να βρω κατι να πηγαινει με ραμιρεζι και καρδιναλιους)

Ευχαριστω! Μαλλον δεν μου κανει προς το παρον.Για αυτο τι λετε Colomesus asellus(προσπαθω να βρω κατι να πηγαινει με ραμιρεζι και καρδιναλιους)

αυτο το παφερακι δεν ειναι παρα πολυ μοβορικο...αλλα.μακρια απο κοινωνικο ενυδρειο.....

τρωει ΜΟΝΟ ζωντανη τροφη και σαλιγκαρια.... 

ειχα για ενα διαστημα ενα drawf puffer σε κοινωνικο και σε τρεις μερες το εδωσα γιατι κυνηγαγε και τσιμπαγε ολα τα αλλα ψαρια....

μπορει να ειναι μικρο αλλα ειναι δολοφονος....ειναι για species tank

Αλλη επιλογη απο Αμερικη?

εγω σου ειπα... μεγαλωσε το κοπαδι με τα κορυ να παθεις πλακα...

Ρε συ Γιαννη! φοβαμε τα φυτα μην τα ξυλωνουν.Σε αμμο ειναι φυτεμενα και αυτα σκαβουν συνεχεια

Ρε συ Γιαννη! φοβαμε τα φυτα μην τα ξυλωνουν.Σε αμμο ειναι φυτεμενα και αυτα σκαβουν συνεχεια

αμα πιασουν τα φυτα δεν εχουν προβλημα

Δεν κανουν προβληνα τα κορυ στα φυτα. Απλα θα σου κανουν αλφαδι τον βυθο.

Στα 110 λιτρα δεν μπορεις βα βαλεις και παρα πολλα πραγματα.

Send from the heart of the Amazonas

εμενα η γνωμη μου ειναι να βαλεις λιγα ακομα κορυ και μαζι με τα ανσιστρους, το ζευγαρι ραμιρεζι και τους καρδιναλιους εισαι μια χαρα...

• Like 1

εμενα η γνωμη μου ειναι να βαλεις λιγα ακομα κορυ και μαζι με τα ανσιστρους, το ζευγαρι ραμιρεζι και τους καρδιναλιους εισαι μια χαρα...

Πολυ καλη επιλογη τα ανσιστρους αν δεν μπορεις να βαλεις οτοκυκλακια...τα κορυ παντως να ειναι πανω απο 7...

Δεν ξερω σε τι αριθμους εχεις τα ψαρια σου,εγω θα σου πω τι θα εβαζα σε 110 λιτρα.

20 καρδιναλιους

10 κορυ

ζευγαρι ανσιστρους

ζευγαρι νανοκιχλιδας.

• Like 1

Ευχαριστω! Τελικα αυξησα τα ιδια ψαρακια μου και σταματαω εδω.Τωρα εχω

13 καρδιναλιους

9  cory

2  ancistrus sp

2  ramirezi

Ειμαι καλα?

• Like 1

Ευχαριστω! Τελικα αυξησα τα ιδια ψαρακια μου και σταματαω εδω.Τωρα εχω

13 καρδιναλιους

9  cory

2  ancistrus sp

2  ramirezi

Ειμαι καλα?

εισαι ωραιος....

Φιλοι μου, πηγα σε 6 μαγαζια και επαθα πλακα.Διαφορες στις τιμες τρελες,ενυδρεια σε αθλια κατασταση με αρρωστιες,ικ,πεθαμενα ψαρια και τα φυτα χαλια γεματα αλγες και σαπια φυλλα.Φυσικα εγω δεν διαλεξα τιμες αλλα καθαριοτητα.Απο ενα μαγαζι πηρα μονο καρδιναλιους,απο αλλο τα κορυ και ενα φυτο και απο τριτο ενα αλλο φυτο.

Τα ενυδρειακια που εκθετουν τα ψαρια τους δεν διαθετουν το ιδιο νερο? Αυτα δεν συνδεονται μεταξυ τους ή τα φιλτρα τους με το ιδιο βιολογικο υλικο? Γιατι αν ειναι ετσι δεν θα πρεπει να ξαναψωνισουμε

Φιλοι μου, πηγα σε 6 μαγαζια και επαθα πλακα.Διαφορες στις τιμες τρελες,ενυδρεια σε αθλια κατασταση με αρρωστιες,ικ,πεθαμενα ψαρια και τα φυτα χαλια γεματα αλγες και σαπια φυλλα.Φυσικα εγω δεν διαλεξα τιμες αλλα καθαριοτητα.Απο ενα μαγαζι πηρα μονο καρδιναλιους,απο αλλο τα κορυ και ενα φυτο και απο τριτο ενα αλλο φυτο.

Τα ενυδρειακια που εκθετουν τα ψαρια τους δεν διαθετουν το ιδιο νερο? Αυτα δεν συνδεονται μεταξυ τους ή τα φιλτρα τους με το ιδιο βιολογικο υλικο? Γιατι αν ειναι ετσι δεν θα πρεπει να ξαναψωνισουμε

Αυτο ειναι αλλο μεγαλο θεμα..ζωντανα εγω προσωπικα σπανια αγοραζω απο μαγαζια ...κυνηγαω τους χομπιστες γαι αγορα...