Jump to content

Ερωτήσεις για στήσιμο Αφρικάνικου (Malawi).


Λάμπρος.Τ

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Μετά από πολύ σκέψη και απίστευτες αλλαγές αποφάσεων, κατέληξα στο ότι αυτό που θέλω να στήσω είναι ένα ενυδρείο Αφρικάνικο (Malawi).

Αρχικά ας ξεκινήσω από το ενυδρείο. Οι επιλογές ήταν μεταξύ ενός 240lt (121 x 41 x 55) και ενός 300lt (121 x 51 x 62). Κλείνω περισσότερο προς το 300 lt (αν και στα αφρικάνικα από όσο διάβασα έχει μεγαλύτερο ρόλο το μήκος και όχι το ύψος), συνεπώς έρχεται η πρώτη ερώτηση. Να πάω τελικά στο 300αρι με τις παραπάνω προδιαγραφές ή να πάω στο 240 ?

 

Έχω επιλέξει και την άμμο (μαύρη χαλαζιακή 0,5 – 1,6 κοκομετρία). Κάνει ή όχι ?

 

Έχω επιλέξει και τις πέτρες (διάφορα σχέδια και χρώματα), άλλες ασβεστολιθικές άλλες όχι. Κάνει ή όχι ?

 

Για τις πέτρες (έχω διαβάσει όλα τα άρθρα σχεδόν) για μεγαλύτερη ασφάλεια (ψυχολογικά τουλάχιστον) έχω επιλέξει να βάλω από κάτω τους DOW. χρειάζεται να βάλω σε όλο τον πάτο του ενυδρείου ή μόνο εκεί που θα βάλω τις πέτρες ?

Το DOW χρειάζεται να το κολλήσω με σιλικόνη στον πάτο ή όχι ?

 

Οι πέτρες να ακουμπάνε στο πλαϊνό τζάμι του ενυδρείου ή θα δημιουργήσει πρόβλημα ?

Τις πέτρες να τις κολλήσω με σιλικόνη μεταξύ τους (τουλάχιστον τις πέτρες βάσης) ή όχι ?

 

Αυτές είναι οι πρώτες ερωτήσεις μου και στην πορεία θα επανέλθω με περισσότερες. Όπως καταλαβαίνετε χρειάζομαι την βοήθεια και την πείρα των «Αφρικανών» του Forum (αλλά και όχι μόνο).

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλως ηρθες Λαμπρο απο την σωστη πλευρα του φορουμ :)

 

Λοιπον θα σου πουν και τα αλλα παιδια που ειναι πιο εμπειροι μιας και εγω στην αφρικη εχω μικρη πορεια.

 

Για το ενυδρειο σκεφτομαι να παρω το ιδιο ακριβως και ειμαι αναμεσα στα δυο μοντελα των 240 και 300 λιτρων.Εγω θα επιλεξω το πρωτο αφου οπως πολυ σωστα ειπες το κυριοτερο ειναι το μηκος που ειναι 120 και στα δυο.Εγω ομως με την λογικη οτι εχω ενα ησυχο ειδος μπουνα που και στο 240 με αυτο το μηκος ειναι μια χαρα.Αρα πολυ σημαντικο ειναι να μας πεις και τι ψαρια σκεφτεσαι να βαλειςΤο λιγο μεγαλυτερο επισης θα σε βοηθησει και στο στησιμο με τις πετρες οποτε αν εχεις το περιθωριο οικονομικα πηγαινε στο 300.

 

Για την αμμο διαφωνω με το μαυρο,ηταν απο τις πρωτες μου επιλογες και το μετανιωσω,δεν προκειται να ξαναβαλω μαυρη αμμο ποτε.Ο λογος ειναι οτι δεν ειναι καθολου φυσικο το αποτελεσμα.

 

Τα περι dow φανταζομαι θα τα εχεις διαβασει στην κατηγορια μας εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/73461-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CF%89-%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/ που εξηγει οτι οι λογοι ειναι καθαρα ψυχολογικοι.Οποτε αν υπαρχει περιπτωση να κοιμασαι με αυτο το φοβο βαλε dow.Εγω δεν εχω βαλει γιατι ειμαι σιγουρος οτι το στησιμο μου ειναι σωστο και δεν προκειται να κουνηθει τιποτα ακομη και αν σκαψουν τα παντα (οπως κανουν ηδη).

 

Πετρες βαλε οτι και οποιες γουσταρεις,δεν μας νιαζει αν ειναι ασβεστολιθικες η οχι.Οσο για το αν πρεπει να τις κολησεις εδω ισχυει οτι και στο dow,κανε αυτο που θα σε κανει να εισαι ησυχος.Εγω δεν τις εχω κολησει

 

Το αν θα ακουμπουν επισης στο πλαι δεν δημιουργει κανενα προβλημμα,αρκει η βαση να ειναι σωστα δομημενη,δηλαδη να μην εχει κενα χαμηλα και μετα γερνει προς το τζαμι,να ακουμπα ολη η σειρα απο κατω μεχρι πανω και να στηριζεται το βαρος στον πατω και οχι στα πλαγια.Επιθσης προσεξε λιγο την κυκλοφορια σου σε αυτα τα σημεια.

 

Αυτα απο εμενα,καλη αρχη και περιμενουμε να δουμε κατι ομορφο!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα... για κοκομετρια άμμου δεν ξέρω. Οι πέτρες μια χαρά είναι. To dow εγώ στο δικό μου δεν το έχω κολλήσει και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Για τις πέτρες στα τζάμια εγώ το φοβάμαι. Πάντως είναι ωραία επιλογή το Μαλάουι έχει πολύ ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

χαχαχαχαχα.....ε, ρε γλέντια. :sword:  (Αυτή είναι η όμορφη πλευρά του Forum).

Μιχάλη, με χαρακτηρίσανε είδη .. "προδότη" που επέλεξα Αφρική  :bigemo_harabe_net-193:

Λοιπόν σε αυτά που μου έγραψες, σε ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις.

Σχετικά με την άμμο, δεν ξέρω αλλά προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από την λευκή αισθητικά πάντα (οπότε αφου δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, μάλλον θα πάω προς αυτό).

Σε ότι αφορά το ενυδρείο είμαι λίγο μπερδεμένος με την λογική ότι έχω επιλέξει ήρεμα ψαράκια (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από  εδώ, το seriously-fish, και από το Cichlide-forum.com αλλά και από αλλού.

Σαφέστατα έχω επιλέξει με κρητήριο να έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες αλλά και τις συνθήκες νερού κτλ...

το ποιά ψαράκια θα μπούν σας το φυλάω για έκπληξη να το δείτε ολοκληρωμένο....χαχαχαχαχα...

 

Κάτσε να το στήσω και να το φτιάξω όπως το σκέφτομαι και να δεις φιτιλιές που θα βάλω στο φίλο μας τον "Θοδωρή" (χαχαχαχαχα)

θα είναι το επόμενο project να αλλάξει το σήμα στο Nickname του και να βάλει τη "Μαύρη Ήπειρο" ...χαχαχαχαχαχα.

 

επιστροφή στο θέμα μας όμως..

 

Αν κολλήσω τις πέτρες με σιλικόνη (αφού τις πλύνω εννοείτε) πόσες ώρες ή ημέρες χρείαζεται να τις αφήσω να πιάσουν πριν τις βάλω στο ενυδρείο ?

 

επίσης για τον πάτο σκέφτομαι και το eggcrate αντί για το DOW. Θα δούμε (αν και είναι πιο ακριβό).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω και εγω την μικρη μου εμπειρια απο την Αφρικη,οχι με Μαλαουι αλλα με Τανγκανικα,πανω κατω ιδια ειναι ομως τα πραγματα.

Προσωπικα εγω ειχα βαλει αμμο θαλασσης στο δικο μου χωρις κανενα προβλημα. Βεβαια σε μαντρες δεν θα βρεις αμμο θαλασσης πλεον γιατι εχει απαγορευτει,οπωτε αν θες αμμο θαλασσης θα πρεπει να πας σε παραλια να μαζεψεις.Ετσι θα γλιτωσεις και λεφτα για την αμμο.

Πετρες επισης εβαλα απο την παραλια κατι μαυρες που ειχα μαζεψει.

Οι πετρες στο δικο μου,ακουμπουσαν το μπραστα και πλαινο τζαμι χωρις κανενα προβλημα.Το μονο θεμα ηταν οτι δεν μπορουσα να καθαρισω την αλγη στο μπροστα τζαμι,για το πλαινο δεν με ενοιαζε.

Δεν τις ειχα κολλησει γιατι σκεφτικα οτι μπορει να χρειαστει να αλλαξω κατι στο στησιμο και αν ηταν κολλημενες αυτο δεν θα μπορουσα να το κανω.

Bow δεν ειχα βαλει μιας και οι πετρες ηταν σχετικα λιγες και μονο στην μια πλευρα του ενυδρειου.Ομως εχω στησει Μαλαουι φιλου με πολυ πετρα μεσα χωρις bow και δεν υπηρχε θεμα στα 2 χρονια που ετρεξε.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ "Rastafarian" για τις προτάσεις σου (παιδιά όλες οι απόψεις είτε από μικρή είτε μεγάλη εμπειρία είναι πάντα ευπρόσδεκτες).

Αυτό με τις άλγες που είπες δεν το ήξερα και θα το προσέξω (εδώ πάει αυτό που είπα πριν ότι ο καθένας έχει μια συγκεκριμένη εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει κάποιον).

 

Μπορεί κάποιος να μου πει στο περίπου πόσα κιλά άμμο θα χρειαστώ (διαστάσεις βάσης 120 χ 50 και με 6 πόντους ύψος) ?

 

Σχετικά με την άμμο θαλάσσης το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά σκέφτομαι και κάποια άλλα πράγματα (θα είναι καθαρή? αν όχι άντε να την καθαρίζεις. Και αν έχει ψιλά κομμάτια από πίσσα ή γυαλιού? οπότε λέω άστο καλύτερα...). Σαφέστατα είναι πιστεύω η πιο οικονομική πρόταση αλλά εδώ έρχεται αυτό που είχα γράψει σε άλλο post, ότι αφού ξέρω τα υλικά που κάνουν οι επιλογές και τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά μετά.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Νταξει δεν θα πας να μαζεψεις αμμο απο παραλια που ειναι χαλια.

Εχω παντως δεν ειχα θεμα με την αμμο και γενικα το ολο στησιμο μου βγηκε τζαμπα.

Link to comment
Share on other sites

Η αμμο θαλασσης ειναι το καλυτερο.Στο ενυδρειο με τα saulosi αγορασα αμμο και το μετανιωσα γιατι αυτη που εβαλα στο μικρο με τα σιμιλις ειναι απο παραλια και ειναι πολυ καλυτερη.Αλλα αυτα ειπαμε ειναι γουστα.Οσο για το αν θα ειναι καθαρη θα την ξεπλυνεις καλα και αυτο αρκει.Ε βεβαια μην πας να μαζεψεις απο το καβουρι αμμο :P

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμενα!!! Dow δεν χρειάζεσαι ουτε αλλο υλικό πιστεψε με τα πολυ πορώδη υλικα μπορει να σου κρατανε νιτρικά και δεν θελεις ... πιο πολυ κυνδηνευει το πλευρικο τζαμι του ενυδρειου απο πτωση πετρας παρα ο πατος... βαζεις πρωτα τις κατω πετρες βαση μετα ριχνεις αμμο και συνεχίζεις να βαζεις πετρες μετα... αμμο θα σου έλεγα μπεζ-καφε θα την ευχαριστηθεις πιο πολυ πιστεύω και θελεις περιπου 25-35 κιλα αν υπολογιζω σωστα...χαλαζιακη απο οικοδομοκα υλικά...κοκομερεια 0.2 mm εως 10mm εχω εγω και παιζουν σαν τρελα... τωρα και το 15mm δεν νομίζω να εχουν θεμα... οσο για το ενυδρειο απαντω αμερικανικά οσο μεγαλύτερο τοσο καλυτερο για μενα....

Καλως ηρθες στην Αφρική!!!

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ συμφωνώ και με τους 2 σας. Αλλά έλα που έχω κολλήσει με την μαύρη άμμο και εδώ δυστυχώς δεν έχουμε. (μακάρι να ήμουν Σαντορίνη να πάω στην Περίσσα να γεμίσω 4 τσουβάλια.

 

Το πόση άμμο θα χρειαστεί, μπορεί στο περίπου κάποιος να μας πει ? 30 κιλά, 40 κιλά ?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν θες να μαζεψεις απο παραλια αμμο υπαρχουν πολλες μαντρες που θα την αγορασεις σε πολυ χαμηλη τιμη...

Να προσεξεις γιατι και οι μαντρες οπως τα μαγαζια εχουν διαφορες ποιοτητες που ποικιλουν αναλογως την κοκκομετρια και το χρωμα....

Για τιμες για πετρες και ποικιλια δεν το συζηταμε(πολυ χαμηλες και τεραστια γκαμα)...

Πολυ καλο πλυσιμο οπως και να εχει με ζεστο νερο!!

Στο δικο μου αφρικανικο απο κατω απο την αμμο ειχα βαλει 'πλακες' ετσι ωστε να σκαβουν μεν οι αφρικανες αλλα ναμην τα σηκωνουν ολα....

Το dow κρατα το να το βαλεις στα πλαγια και πισω απο το ενυδρειο για μονωση ετσι ωστε να μην χρειαζεται να χρησιμοποιηεις πολυ θερμοστατη...

Οι αλγες ειναι φιλοι των συγκεκριμενων

ψαριων αλλα οντως στο μπροστινο τζαμι ειναι βασανο και την ειχα πατησει και εγω ετσι..

Προσπαθησε να βρεις πετρες με μεγαλες φωλιες...

Ασε χωρο μπροστα να μπορεις να βλεπεις τα ψαρια οποτε εχουν ορεξη μην σου πω να αφησει και χωρο στο κεντρο και να στησεις δυο 'βουνα'αριστερα δεξια..

Καλη συνεχεια..

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν θες να μαζεψεις απο παραλια αμμο υπαρχουν πολλες μαντρες που θα την αγορασεις σε πολυ χαμηλη τιμη...

Να προσεξεις γιατι και οι μαντρες οπως τα μαγαζια εχουν διαφορες ποιοτητες που ποικιλουν αναλογως την κοκκομετρια και το χρωμα....

Για τιμες για πετρες και ποικιλια δεν το συζηταμε(πολυ χαμηλες και τεραστια γκαμα)...

Πολυ καλο πλυσιμο οπως και να εχει με ζεστο νερο!!

Στο δικο μου αφρικανικο απο κατω απο την αμμο ειχα βαλει 'πλακες' ετσι ωστε να σκαβουν μεν οι αφρικανες αλλα ναμην τα σηκωνουν ολα....

Το dow κρατα το να το βαλεις στα πλαγια και πισω απο το ενυδρειο για μονωση ετσι ωστε να μην χρειαζεται να χρησιμοποιηεις πολυ θερμοστατη...

Οι αλγες ειναι φιλοι των συγκεκριμενων

ψαριων αλλα οντως στο μπροστινο τζαμι ειναι βασανο και την ειχα πατησει και εγω ετσι..

Προσπαθησε να βρεις πετρες με μεγαλες φωλιες...

Ασε χωρο μπροστα να μπορεις να βλεπεις τα ψαρια οποτε εχουν ορεξη μην σου πω να αφησει και χωρο στο κεντρο και να στησεις δυο 'βουνα'αριστερα δεξια..

Καλη συνεχεια..

 

Σταθη,εγω οταν εψαχνα για αμμο θαλασσης σε μαντρες,πηρα τηλ καμια 20αρια και ολες μου ειπαν το ιδιο,η αμμος θαλασσης απαγορευτικε γιατι πηγαιναν ολοι με τις μπολντοζες και ειχαν ξεκανει ολες τις παραλιες.

Τωρα οι μαντρες πουλανε μονο αμμο ποταμισα,οχι θαλασσης.

Link to comment
Share on other sites

Αφηνω ασχολιαστο τα περι σωστης πλευρας κτλ! Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!

Η αμμος θαλασσης προστατευεται απο νομους και η αφαιρεση αυτης απο παραλιες κλπ θεωρειται παρανομη, ειναι αυτεπαγγελτο πλημμελημα και διωκεται ποινικα συμφωνα με το [αρθρ. 61 του δ/τος της 11 Νοεμβριου 1929 << περι Διοικησης Δημοσιων κτηματων>> ( ΦΕΚ 339/Α/1929) οπως τροποποιηθηκε και συμπληρωθηκε με το εδ. 21του αρθρ. 1 του ν. 5234/1931 ( ΦΕΚ 251/α/1931 ) και αρθρ. 1 παρ. 2 του ν 1219/ 1938 ( 191/Α/1938 ) << Ασκηση δικαιωματων αμμοληψιας >> οπως αυτη αντικατασταθηκε απο την παρ. 5 του αρθρ. του αρθρ. 33 του ν. 1473/1984 ( ΦΕΚ 127/Α/1984)] οποτε κακως προτεινεται σε μελη!

Λαμπρο την εκανες που την εκανες, τουλαχιστον βαλε κανα ψαρι της προκοπη, μην σε δω με τιποτα labido!

Link to comment
Share on other sites

Σταθη,εγω οταν εψαχνα για αμμο θαλασσης σε μαντρες,πηρα τηλ καμια 20αρια και ολες μου ειπαν το ιδιο,η αμμος θαλασσης απαγορευτικε γιατι πηγαιναν ολοι με τις μπολντοζες και ειχαν ξεκανει ολες τις παραλιες.

Τωρα οι μαντρες πουλανε μονο αμμο ποταμισα,οχι θαλασσης.

Ετσι ειναι...

Και καλα καναν και τους κυνηγησαν κατα την γνωμη μου..

Αλλα και η ποταμησια κανει..

Σκληροτητες αν θελει ψηλες θα του ανεβασουν οι πετρες ουτως η αλλως μιας και δυσκολα θα πεσει σε μη ασβεστολιθικες...

Link to comment
Share on other sites

Stathis, έχω διαβάσει όλο το θέμα με το στήσιμο σου. όντως έχω βρει μεγάλες διαφορές σε τιμή από μάντρα σε μάντρα (σχεδόν διπλάσια τιμή), αλλά τελικά μάλλον έχω καταλήξει κάπου.

Rastafarian, ισχύει νομίζω αυτό που λες, αλλά σε κάποιους βρήκα και άμμο θαλάσσης (απλά δεν μου άρεσε στην όψη).

Τα πάντα είναι θέμα ψαξίματος και χρόνου, αρκεί βέβαια να ξέρεις γιατί ψάχνεις.

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχαχαχα…… Απ’ έξω τους ξέρεις τους νόμους και τις διατάξεις βλέπω. :judge:

 

Ρε συ Θοδωρή σκέφτηκα να βάλω σαν τα δικά σου, αλλά μου θυμίζουν πολύ τον.................. «Αγγελόπουλο» στο «Μετέωρο βήμα του πελαργού».

Καλή ταινία δε λέω, αλλά 3 ώρες να αλλάξει πλάνο ρε πουλάκι μου !!!! Έτσι και τα δικά σου, περιμένεις, περιμένεις……. Περιμένεις, …και μόλις κινηθούνε αρχίζουν οι γύρω το χειροκρότημα.

 

Χαχαχαχαχαχα………. Φιλαράκι ελπίζω να μην παρεξηγιέσαι και να τα χαίρεσαι τα ψαράκια σου.  :bigemo_harabe_net-122:

Link to comment
Share on other sites

Άντε δεν κρατιέμαι, τα ψαράκια που σκέφτομαι είναι:

 

  • Cynotilapia afra Jalo
  • Iodotropheus spriengerae
  • Pseudotropheus saulosi
  • acei
  • Labidochromis caeruleus
  • και άλλα....

Τώρα ποια από αυτά ή σε τι αριθμό από το κάθε είδος, ή το ποιά είδη, θα το αποφασίσω αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Μην νομιζεις οτι σε 300 λιτρα μπορεις να βαλεις καμια δεκαρια απο το καθε ενα..Και το αιτιολογησες μονος σου πριν λιγο..Εδω ειναι αφρικη δεν ειναι "Αγγελοπουλος" Χαχαχα,εδω παει το ξυλο συννεφο!

Ενα,αντε δυο χαρεμακια,ειδικα αν σε ενδιαφερουν οι γεννες πρεπει να δεις και αν υβριδιζουν μεταξυ τους αυτα που θα βαλεις μεσα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη, για αυτό πάω καταρχήν σε ήρεμα ψαράκια (βάση αυτών που έχω διαβάσει σε ξένα site). Κατά 2ον, το ξέρω ότι μπορεί να υπάρχουν μάχες, για αυτό θα πάω σιγά σιγά. Γέννες δεν με ενδιαφέρουν πάντως.

 

Κίνηση και χρώματα θέλω και ζωντάνια στο ενυδρείο μου να το βλέπω και να ξεκουράζομαι από το πρωινό stress.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εδώ η ηρεμια ειναι σφαλιάρα με το κιλο.... και η αγριάδα σφαλιαρα με τον τονο μεχρι πτωσης....

Έγινε επεξεργασία - Irakles
Link to comment
Share on other sites

Καλώς το καλό παιδί στην Αφρική! τα υπόλοιπα τα είπατε με τα παιδιά και δεν έχω να συμπληρώσω κάτι αλλά κάπου πήρε το μάτι μου οτι θέλεις να κολλήσεις τις πέτρες μεταξύ τους. Θα πρότεινα να μη το κάνεις γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βγάλεις κάποιο ψάρι και στην Αφρική αν δε σηκώσεις πέτρα, δε βγάζεις ούτε τη γλώσσα έξω από τα χείλη σου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

"Safarpn", σε ευχαριστώ για αυτή την πληροφορία (και για το άλλο...), θα το λάβω σοβαρά υπόψη μου (οπότε δεν παώ σε κόλλημα πετρών)..

όποια άλλη πληροφρία παιδιά, πεστε μου να την λάβω υπόψην πριν τα κάνω λάθος και τρέχω μετά.

Link to comment
Share on other sites

Το λαθος το εκανες που πηγες Αφρικη. Και να πεις οτι δε προειδοποιηθηκες! :P

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ "Rastafarian" για τις προτάσεις σου (παιδιά όλες οι απόψεις είτε από μικρή είτε μεγάλη εμπειρία είναι πάντα ευπρόσδεκτες).

Αυτό με τις άλγες που είπες δεν το ήξερα και θα το προσέξω (εδώ πάει αυτό που είπα πριν ότι ο καθένας έχει μια συγκεκριμένη εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει κάποιον).

 

Μπορεί κάποιος να μου πει στο περίπου πόσα κιλά άμμο θα χρειαστώ (διαστάσεις βάσης 120 χ 50 και με 6 πόντους ύψος) ?

 

Σχετικά με την άμμο θαλάσσης το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά σκέφτομαι και κάποια άλλα πράγματα (θα είναι καθαρή? αν όχι άντε να την καθαρίζεις. Και αν έχει ψιλά κομμάτια από πίσσα ή γυαλιού? οπότε λέω άστο καλύτερα...). Σαφέστατα είναι πιστεύω η πιο οικονομική πρόταση αλλά εδώ έρχεται αυτό που είχα γράψει σε άλλο post, ότι αφού ξέρω τα υλικά που κάνουν οι επιλογές και τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά μετά.

120 x 50 ή 120 x 40 είναι η βάση; Αν είναι 120 x 50 και θέλεις 6 εκ. ύψος τότε βγαίνει 36 λίτρα άμμος. Βάλε ότι η πυκνότητα της άμμου είναι κάπου διπλάσια από το νερό... έχουμε 72 κιλά άμμο. Βγάλε όμως κάποια λίτρα που θα φάνε οι θαμμένες πέτρες... πιστεύω με καμιά 50αριά κιλά θα είσαι καλά. 

Αλλά και λιγότερηνα βάλεις καλά θα είσαι.Ας μην είναι και 6 εκ. Και με 5 και 4 είσαι οκ κατά τη γνώμη μου.

Έγινε επεξεργασία - DEX
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...