Jump to content

Άδειασμα ενυδρείου, διατήρηση βιολογίας

Recommended Posts

Ήρθε λοιπόν το πληρωμα του χρόνου και αύριο αποχωρίζομαι και τα τελευταία μου αφρικάνικα ψαράκια και αν και είμαι ενθουσιασμενος με τη διαδικασία του στησίματος του νέου ενυδρείου, δε σας κρύβω ότι ψιλοχαλιέμαι και λίγο. Κάποια ψάρια πουλήθηκαν σε χομπιστες και κάποια χαρίστηκαν, οπότε από αύριο θα είμαι άδειος. Τώρα πρέπει να αδειασω το νερό για να μετακινήσω ενυδρειο-επιπλο ώστε να του βάψω την πλάτη. Από Σάββατο δε θα έχω ψάρια και όπως τα υπολογίζω σύμφωνα με τις επαφές που έχω κάνει, τα πρώτα νεα ψάρια θα μπουν στο ενυδρείο μου την Τετάρτη ή Πέμπτη (σε 5-6 μέρες δηλαδή από το άδειασμα του ενυδρείου). Από τα 340 (μεικτά) λίτρα, λόγω έλλειψης μεγάλου βαρελιού, θα ξαναβάλω μέσα στο ενυδρείο περίπου τα 120 λίτρα και τα υπόλοιπα θα συμπληρωθούν με φρέσκο νερό. Γι' αυτές τις 5-6 μέρες, αν βάλω τροφή σε μια απόχη θα τη διατηρήσω τη βιολογία σε ικανοποιητικά επίπεδα; Να ρίχνω βακτήρια ή θα τη βγάλουν καθαρή οι αποικίες;

Νομιζω οτι για τοσες μερες με το φιλτρο να δουλεύει κανονικά και μερα παρα μερα να ριχνεις λιγα φιλαρακια νομιζω θα ειναι κομπλε... αν εχεις και κανενα σαλιγκάρι μεσα να τρωει υπολείμματα ακομα καλυτερα...δεν χάνεις την βιολογια ετσι ευκολα...

Μετα κανε μια αλλαγη πρην τα βαλεις μεσα τα νεα ψαρακια και ριξε και βακτήρια.... λιγα...

Edited by Irakles

Καλημερα! Εγω απο την αρχη θα εριχνα βακτηρια την αναλογια που χρειαζετε για το φρεσκο νερο που θα βαλεις.Δεν νομιζω να κανουν κακο.Στην αλλαγη νερου πριν βαλεις τα ψαρια ξανα την αναλογια.

Μονο με τροφη θα εισαι ενταξει.

Εννοειται και με τροφη παραλληλα!

Ριξε λιγο τροφη σε μια αποχη και θα εισαι κομπλε.

Τα βακτηρια δεν πεθαινουν τοσο γρηγορα οσο νομιζεται.

Οπωτε Πανο,μην αγχωνεσαι καθολου φιλε!

Αντε και καλα στησιματα! :)

• Like 1

Εγω παλι νομιζω οτι για 5-6 ημερες δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.Η βιολογια θα συντηρηθει.

Απλα θα σου προτεινα να μην καθαρισεις καθολου το φιλτρο (σωληνες,σφουγγαρια,βαμβακι κτλ)

• Like 4

Για τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεν θα εχεις προβλημα φιλε μου

:)

Λίγα ε;......θα ρίξω 5 βακτήρια

Χαχαχαχαχα.

Οχι οχι οχι..... 10 εχει πολυ φαΐ....χαχαχαχαχααα!!!

Μην αγχώνεσαι ειναι μικρο το χρονικό διάστημα για να χασεις βιολογία...

Τα δικά μου τα βακτήρια είναι πολυ δυνατά βρε κι εγώ από την αρχή έλεγα να το αφήσω έτσι όπως έχει αλλά είπα μήπως χρειαστεί λίγη τροφουλα. Αφού κακό έτσι κι αλλιώς δε κάνει, θα βάλω έτσι για το καλό.

Βασίλη έχω δύο ζεμπρα από σαλιγκάρια μέσα και ένα μικρό είδος nerite. Αν βάλω και έναν "γυμνοσάλιαγκα" συνάδελφο που έχω στη δουλειά, θα διατηρηθεί η βιολογία πολύ καλά.....πολύ σκ@@ό πετάει ο τύπος (μη το σβήσιμο κανένας το τελευταιο, μου άρεσε)

• Like 1

Τα δικά μου τα βακτήρια είναι πολυ δυνατά βρε κι εγώ από την αρχή έλεγα να το αφήσω έτσι όπως έχει αλλά είπα μήπως χρειαστεί λίγη τροφουλα. Αφού κακό έτσι κι αλλιώς δε κάνει, θα βάλω έτσι για το καλό.

Βασίλη έχω δύο ζεμπρα από σαλιγκάρια μέσα και ένα μικρό είδος nerite. Αν βάλω και έναν "γυμνοσάλιαγκα" συνάδελφο που έχω στη δουλειά, θα διατηρηθεί η βιολογία πολύ καλά.....πολύ σκ@@ό πετάει ο τύπος (μη το σβήσιμο κανένας το τελευταιο, μου άρεσε)

χαχαχαχαχαχααχχαχαχααχαχχαχαχααχαχ πάντα υπάρχει ένα τέτοιο είδος

Πιστευω με τα σαλιγκάρια και χωρίς τροφή θα είσαι μια χαρά.Ευλαβική επανεκίννηση βέβαια όταν με το καλό έρθουν τα ψαράκια με 5 βακτήρια και χωρίς μαμ ;)

Ο τυπος από την δουλειά θα το πνίξει :P

Και εγώ νομίζω ότι για 5-6 μέρες δεν τίθεται θέμα βιολογίας. Καλά στησιματα εύχομαι.

Παρασκευά και εγώ συμφωνώ μαζί σου.

Απλά το συζητάμε και σε περίπτωση στραβής θα πούμε οτι είχαμε πάρει κάποια μέτρα ;)

• Like 1

Μη βάλεις τον συνάδελφο, θα ανεβάσεις αμμωνία!  :lolu:

Καλημέρα Πάνο,

δεν πιστεύω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τη βιολογία. Όπως είπαν και πιο πάνω τα παιδιά, η βιολογία δεν χάνεται τόσο εύκολα.

Θα σου πω μόνο το δικό μου πρόσφατο παράδειγμα για να καταλάβει:

Πρόσφατα άλλαξα ενυδρεία, και επίσης πρόσθεσα και νέο μεγαλύτερο φίλτρο.

όλα καλά και όλα ωραία.... 

πήρα από το παλιό εξωτερικό φίλτρο που έτρεχε το μισό βιολογικό υλικό και το πρόσθεσα στο νέο φίλτρο.

(έριξα για καλό και για κακό και γύρω στα 30 λιτρα νερό από το παλιό ενυδρείο), και μετά πήγα να συνδέσω το παλιό εξωτερικό φίλτρο, (που είχε ήδη στρωμένη βιολογία, με υλικό, βαμβάκια, σφουγγάρια κτλ....).

Έλα όμως που το σκασμένο δεν δούλευε.... δεν τράβαγε νερό με τίποτε. Μιλάμε τα είδα όλα.

βρε τι εξαερώσεις του έκανα, βρε τι προσπαθούσα να βάλω τα λάστιχα πιο κάθετα και πιο κοντά (να μην κάνουν κούρμπα), τίποτε....

ε, ,,, τότε (μέσα στην βιασύνη και την τσαντίλα μου) έκανα αυτό που δεν πρέπει να κάνεις !!!

Πήρα το στρωμένο φίλτρο, και το πήγα στο μπάνιο και έριχνα νερό βρύσης (!!!!) στο σωλήνα εισόδου και έβγαζα το νερό σε μια λεκάνη για να το κάνω να δουλέψει.

Κάποια στιγμή το όλο κύκλωμα άρχισε να δουλεύει και εγώ πήγα και το σύνδεσα στο ενυδρείο, και μετά από μια μικρή εξαέρωση ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του.

Μετά κατάλαβα τι είχα κάνει..... αλλά ήταν είδη αργά για δάκρυα.

έτρεξα να πάρω μετρήσεις, και ώς εκ του θαύματος οι μετρήσεις ήταν σουπερ.

Για αυτό σου λέω, η βιολογία δεν χαλάει τόσο εύκολα τελικά.

Από την 13:00 τελείωσα τις εργασίες προετοιμασίας την 19:00 σε μια διαδικασία με άδειασμα ενυδρείου, βάψιμο της πλάτης, καθάρισμα γυάλας εσωτερικά, τοποθέτηση πάλι στη θέση του ενυδρείο με βάση...... χωρίς βοήθεια (με την άμμο παρακαλώ μέσα και τη μέση μου να παραπονιέται) και ξανά γέμισμα. Πολύ κουραστικό!!! Τώρα, καλού κακού θα κάνω αύριο και καμιά μέτρηση να δούμε που βρισκόμαστε και θα βάλω και λίγη τροφούλα σε μια απόχη και αν τα βρω σκούρα, θα πετάξω και βακτήρια μια μέρα πριν βάλω τα πρώτα ψάρια τα οποία σήμερα πήγα και είδα και είναι πανέμορφα. Κλείνω λοιπόν αυτό το θέμα και εις το επανιδείν με το νέο μου θέμα και την παρουσίαση του νέου μου ενυδρείου. Μέχρι τότε έχει δουλειά ακόμα, αγορές, τρέξιμο, στησίματα κτλ. και σε αυτό το θέμα θα πέσουν και οι σχετικές ευχαριστίες σε κάτι μάγκες που όπως και πριν 2 χρόνια που έστηνα το αφρικάνικο, ετσι και αυτή τη φορά προσέφεραν απλόχερα την πολύτιμη βοήθειά τους, μιας και η απόσταση από μεγάλα αστικά κέντρα δε μου επιτρέπει έρευνα αγοράς, αγορές κτλ

......τα λέμε....ελπίζω σύντομα!

:buttrock:              :buttrock:             :buttrock:

• Like 4

Ευχαριστώ, καλό Πάσχα.

Εε οχι... πιο γρηγορα... αντε και λεω να κανω ενα 400αρι Αμαζόνιο αν δεν με χωρίσει η γυναίκα παρολο που μου εχει πει οτι θα μου τα παρει και θα φύγει...

Μην δει τη δηλωση μια ψυχη του Αμαζονίου..

Edited by Irakles

Ετσι ετσι. Σιγα να παιρνετε τον σωστο τον δρομο.

Send from the heart of the Amazonas

Ετσι ετσι. Σιγα να παιρνετε τον σωστο τον δρομο.

Send from the heart of the Amazonas

Ωχ το είδε!!!! Χαχαχαχαχααα...