killerknight Posted February 21, 2016 #1 Share Posted February 21, 2016 Παιδιά καλησπέρα, Επειδή εδώ και κάποιο καιρό έχω αφήσει ένα ενυδρείο 15l (το είχα αγοράσει από τα jumbo) που είχα για καραντίνα (πλέον έχω ένα 30l), σκέφτομαι να το στήσω στη δουλεία, όμως λόγω του μικρού μεγέθους του δεν έχω ιδέα τι ψάρια να βάλω. Περιμένω τις προτάσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms Posted February 21, 2016 #2 Share Posted February 21, 2016 red cherry :buttrock: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight Posted February 21, 2016 Author #3 Share Posted February 21, 2016 Πριν ξεκινήσω τη μελέτη φίλε μου, θέλω να ρωτήσω εάν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver Posted February 21, 2016 #4 Share Posted February 21, 2016 Για δες για μονομάχο, παρότι είναι σχετικά λίγα τα λίτρα, θα είναι μια χαρά εκεί μέσα. Από απαιτήσεις θέλει μόνο καθαρό νεράκι με αντιχλώριο, αλλαγή 1 φορά τη βδομάδα και 2-3 φορές τη μέρα τάισμα (ΣΚ μπορεί να μείνει νηστικός). Μην ξεχάσεις το θερμοστάτη να'ναι στους 25-28 βαθμούς, κερατόφυλλο για να ξεκουράζεται και βέβαια το καπάκι του ενυδρείου για να μην πηδήξει έξω. Και φυσικά το ενυδρείο να'χει φίλτρο. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις 2-3 γκάπυ ή νέον, γιατί είναι λίγα και τα λίτρα σου. Διάβασε τις σχετικές πληροφορίες και αποφάσισε σύμφωνα με τις ανάγκες και το χρόνο σου. Καλή συνέχεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas Posted February 21, 2016 #5 Share Posted February 21, 2016 (edited) Για δες για μονομάχο, παρότι είναι σχετικά λίγα τα λίτρα, θα είναι μια χαρά εκεί μέσα. Από απαιτήσεις θέλει μόνο καθαρό νεράκι με αντιχλώριο, αλλαγή 1 φορά τη βδομάδα και 2-3 φορές τη μέρα τάισμα (ΣΚ μπορεί να μείνει νηστικός). Μην ξεχάσεις το θερμοστάτη να'ναι στους 25-28 βαθμούς, κερατόφυλλο για να ξεκουράζεται και βέβαια το καπάκι του ενυδρείου για να μην πηδήξει έξω. Και φυσικά το ενυδρείο να'χει φίλτρο. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις 2-3 γκάπυ ή νέον, γιατί είναι λίγα και τα λίτρα σου. Διάβασε τις σχετικές πληροφορίες και αποφάσισε σύμφωνα με τις ανάγκες και το χρόνο σου. Καλή συνέχεια. +1...Οσον αφορα τον μονομαχο... Edited February 21, 2016 by stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted February 21, 2016 #6 Share Posted February 21, 2016 Νεον ειναι πολυ λιγα τα λιτρα. Οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες σ αυτα τα λιτρα. Ενας μονομαχος μπορει να μπει και η αλλιως μερικες γαριδες και με πολυ προσοχη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight Posted February 21, 2016 Author #7 Share Posted February 21, 2016 Μάλλον θα καταλήξω στο μονομάχο παιδιά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 Posted February 22, 2016 #8 Share Posted February 22, 2016 Καλητερα μονομαχο... Σιποραξ στο φιλτρο του και λιγο ενυδρειακο βαμβακι και θα ειναι τουμπανο.... Κερατοφυλλο χωρις φωτισμο δυσκολα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver Posted February 23, 2016 #9 Share Posted February 23, 2016 Από φωτισμό μπορείς να κάνεις εύκολα DIY. Θα βάλεις λευκή ταινία led με μετασχηματιστή στα 12V, ώστε να μην έχεις πρόβλημα με το ρεύμα και θα το κολλήσεις στο καπάκι με ενυδρειακή σιλικόνη. Προσθέτεις και ένα χρονοδιακόπτη και είναι άρχοντας ο μονομάχος σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver Posted February 23, 2016 #10 Share Posted February 23, 2016 Νεον ειναι πολυ λιγα τα λιτρα. Οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες σ αυτα τα λιτρα. Ενας μονομαχος μπορει να μπει και η αλλιως μερικες γαριδες και με πολυ προσοχη. Κώστα τις γαρίδες δεν τις ανέφερα για πολλούς λόγους: 1. Ο killerknight δηλώνει αρχάριος. 2. Το ενυδρείο θα το στήσει στη δουλειά, άρα θέλει κάτι εύκολο. 3. Ψάχνει για ψάρια. Το ξέρω ότι είναι πανέμορφες, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο φίλος μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted February 24, 2016 #11 Share Posted February 24, 2016 Κώστα τις γαρίδες δεν τις ανέφερα για πολλούς λόγους: 1. Ο killerknight δηλώνει αρχάριος. 2. Το ενυδρείο θα το στήσει στη δουλειά, άρα θέλει κάτι εύκολο. 3. Ψάχνει για ψάρια. Το ξέρω ότι είναι πανέμορφες, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο φίλος μας. Οι cherry ρε συ δεν θελουν κατι το τρομερο,ειναι πανευκολες. Αλλα ψαρια εκτος απο μονομαχο δεν μπορει να βαλει σ αυτο το ενυδρειο και παλι ειναι οριακα γι αυτο το ψαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts