manos0000 Posted March 12, 2016 #1 Share Posted March 12, 2016 Ανοιγω αυτο το θεμα για να δουμε παραληψεις και λαθη που εγιναν.μετα απο 3,5 χρονια στο χομπι αντιμετωπιζω το ick πριν μια εβδομαδα πηρα 5 ρασμπορα τα οποια μολισ ειχαν ερθει στο μαγαζι και 10 καρδιναλιουσ αλλα αυτη μεινανε περιπου 5 μερεσ στο μαγαζι και αυτο προς τιμη του πετ για να μην τα παρω ποιο γρηγορα και εχω προβληματα μαζι και 5 αρλεκινους μικρους αυτη εξαφανιστηκαν.θα ανοιξω αλλο θεμα γι'αυτους.μεσα σε τρεισ μερεσ η 4 εχασα 3 blue light tetra 5 neon tetra και 8 καρδιναλιουσ και 2 rasbora.δηλαδη μιλαμε για καταστροφη ξεκληριστηκε ολο το ενυδρειο.ανεβασα θερμοκρασια 30 βαθμους περιμενα 2 μερες αλλα ξεκινησανε οι απωλειεσ και την τριτη ημερα χθεσ δηλαδη εριξα στο ενυδρειο super ick cure τησ api.σημερα τα πραγματα ειναι πιστευω λιγο καλυτερα.σημειωτεον τα ψαρια που ητανε πολυ εκτεθειμενα δυστηχως δεν τα καταφερανε.οι αλεκινοι κατα περιεργο τροπο δεν εχουν εκτεθει.εναπομειναντα ψαρια 5 αρλεκινοι 1,5 χρονο στο ενυδρειο 10 νεον επισης.2 blue light επισης και 4 ρασμπορα και 1 ansistrous.λιτρα 96 και μετρησης 0 αμμωνια 0 νιτρωδη και γυρω στο 5 ισως και λιγοτερο νιτρικα.κατα την γνωμη μου δεν πρεπει να παιρνουμε ψαρια που μολις ηρθαν παρα μονο αν εχουμε καραντινα και δευτερον εγω δεν νομιζω οτι αλλη φορα θα περιμενω με φυσικο τροπο να αντιμετωπισω το συγκεκριμενο προβλημα σιγουρα αν αντιληφθω κατι θα κανω θεραπεια μετα την ητα που εφαγα.περιμενω τησ εντυπωσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 12, 2016 Author #2 Share Posted March 12, 2016 Ανοιγω αυτο το θεμα για να δουμε παραληψεις και λαθη που εγιναν.μετα απο 3,5 χρονια στο χομπι αντιμετωπιζω το ick πριν μια εβδομαδα πηρα 5 ρασμπορα τα οποια μολισ ειχαν ερθει στο μαγαζι και 10 καρδιναλιουσ αλλα αυτη μεινανε περιπου 5 μερεσ στο μαγαζι και αυτο προς τιμη του πετ για να μην τα παρω ποιο γρηγορα και εχω προβληματα μαζι και 5 αρλεκινους μικρους αυτη εξαφανιστηκαν.θα ανοιξω αλλο θεμα γι'αυτους.μεσα σε τρεισ μερεσ η 4 εχασα 3 blue light tetra 5 neon tetra και 8 καρδιναλιουσ και 2 rasbora.δηλαδη μιλαμε για καταστροφη ξεκληριστηκε ολο το ενυδρειο.ανεβασα θερμοκρασια 30 βαθμους περιμενα 2 μερες αλλα ξεκινησανε οι απωλειεσ και την τριτη ημερα χθεσ δηλαδη εριξα στο ενυδρειο super ick cure τησ api.σημερα τα πραγματα ειναι πιστευω λιγο καλυτερα.σημειωτεον τα ψαρια που ητανε πολυ εκτεθειμενα δυστηχως δεν τα καταφερανε.οι αλεκινοι κατα περιεργο τροπο δεν εχουν εκτεθει.εναπομειναντα ψαρια 5 αρλεκινοι 1,5 χρονο στο ενυδρειο 10 νεον επισης.2 blue light επισης και 4 ρασμπορα και 1 ansistrous.λιτρα 96 και μετρησης 0 αμμωνια 0 νιτρωδη και γυρω στο 5 ισως και λιγοτερο νιτρικα.κατα την γνωμη μου δεν πρεπει να παιρνουμε ψαρια που μολις ηρθαν παρα μονο αν εχουμε καραντινα και δευτερον εγω δεν νομιζω οτι αλλη φορα θα περιμενω με φυσικο τροπο να αντιμετωπισω το συγκεκριμενο προβλημα σιγουρα αν αντιληφθω κατι θα κανω θεραπεια μετα την ητα που εφαγα.περιμενω τησ εντυπωσεις σας.20160312_170211.jpg20160312_170207.jpg20160312_170116.jpgΤα ρασμπορα ειναι τα cpd.danio margaritatus Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav Posted March 13, 2016 #3 Share Posted March 13, 2016 Ολα αυτα τα ψαρια που αναφερεις σε ποιο ενυδρειο τα ειχες;Βλεπω στο profil σου ενα 96 λιτρα με χρυσοψαρα και ενα 20 λιτρα με μονομαχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 13, 2016 Author #4 Share Posted March 13, 2016 Ειναι παλοιο το προφιλ θα το αλλαξω,στα 96 λιτρα ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 13, 2016 Author #5 Share Posted March 13, 2016 σταματη λιγο καλυτερεσ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 Posted March 13, 2016 #6 Share Posted March 13, 2016 Τα πρώτα χρυσόψαρα του αδερφού μου, τα πήραμε από μεγάλο κατάστημα πετ στην Βαρυμπόμπη....όνομα δεν ξέρω αν κανει να αναφέρω...... Είχε ήδη σε καραντίνα κάποια, και υποτιθετε ότι αυτά που μας έδωσε ήταν οκ. Το αποτέλεσμα, τα ψαράκια τα χάσαμε από ικ, και ας τους κάναμε και θεραπεία....... Συμπέρασμα......τα ζώα τα έχουν ταλαιπωρημένα όσο δεν πάει.....δεν τους νοιάζει παρά μονο να πουλήσουν. Έτσι τα επόμενα τα πήραμε από πετ, στην γειτονιά μας, που ειναι καλύτερα προσεγμένα, και εινα υγιέστατα και έχουν μεγαλώσει και αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Posted March 13, 2016 #7 Share Posted March 13, 2016 Ισχύει ότι είπαμε στη συνάντηση δεν είναι Ικ και απο τη στιγμή που ξεκείνησες με το άλλο φάρμακο ολοκλήρωσε και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε . Υγ. Στο επόμενο σ που θα δω ........... ξέρεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 13, 2016 Author #8 Share Posted March 13, 2016 Ισχύει ότι είπαμε στη συνάντηση δεν είναι Ικ και απο τη στιγμή που ξεκείνησες με το άλλο φάρμακο ολοκλήρωσε και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε . Υγ. Στο επόμενο σ που θα δω ........... ξέρεις . εγινε σταματη, και απο οτι ειδες δε μου ξεφυγε κανενα σ.παρολο που λεει μια παροιμια πρωτα φευγει η ψυχη και μετα το χουι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 14, 2016 Author #9 Share Posted March 14, 2016 Σταματη παμε καλυτερα θα ανεβασω το βραδυ φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 14, 2016 Author #10 Share Posted March 14, 2016 καποιες φωτογραφιες ειναι χθεσινες,και καποιεσ σημερινεσ,σημερα ειναι καλυτερα τα πραγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 14, 2016 Author #11 Share Posted March 14, 2016 (edited) A.JPGB.JPGC.JPGD.JPGE.JPGF.JPGG.JPG καποιες φωτογραφιες ειναι χθεσινες,και καποιες σημερινες,σημερα ειναι καλυτερα τα πραγματα αυριο λεει να κανω 25%αλλαγη νερου και να βαλω ανθρακα. παλι την πατησα με το σ.που θα παει θα το παλεψω. Edited March 14, 2016 by manos0000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zer10 Posted March 15, 2016 #12 Share Posted March 15, 2016 Παιδιά καλησπέρα, μπορεί κανείς να κάνει διάγνωση απο την παρακάτω φώτο και να μου πει αν έιναι ick;;; η φωτεινή είναι σκοτεινή για να φανούν καλύτερα τα σημάδια του ψαριού. http://s1175.photobucket.com/user/george_zervos2/media/IMG_2964_zpsnxhrrga0.jpg.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 15, 2016 Author #13 Share Posted March 15, 2016 Δεν μπορεις να ανεβασεις καμοια καλυτερη φωτογραφια.πιθανον οχι καλυτερα ομως να περιμενεις το σταματη που ειναι πολυ ποιο εμπειρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zer10 Posted March 15, 2016 #14 Share Posted March 15, 2016 θα προσπαθήσω, επιστρέφω σε λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 15, 2016 Author #15 Share Posted March 15, 2016 θα προσπαθήσω, επιστρέφω σε λίγοΑνεβασε και τη θερμοκρασια στους 30,καλου κακου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 15, 2016 Author #16 Share Posted March 15, 2016 Θα παρακαλεσω και τον συντονιστη,αν βεβαια ειναι εφικτο,να αφησει το θεμα του φιλου εδω διοτι ειναι σε προχωρημενο σταδιο το ψαρακι και ισως να χασει πολυτιμο χρονο μεχρι να παρει απαντησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zer10 Posted March 15, 2016 #17 Share Posted March 15, 2016 http://s1175.photobucket.com/user/george_zervos2/library/?sort=3&page=1Ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω, ελπίζω να βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 15, 2016 Author #18 Share Posted March 15, 2016 Καλες ειναι εχεις ανεβασει θερμοκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zer10 Posted March 15, 2016 #19 Share Posted March 15, 2016 Ναι, αλλά δυσκολεύεται πολύ ο θερμοστάτης. Έχουν περάσει 24 ώρες και έχει σηκώσει μόνο 2 βαθμούς. είναι στο 27.8 ακόμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zer10 Posted March 15, 2016 #20 Share Posted March 15, 2016 Απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι ick. Το ραμι το έχω 3 μέρες, ίσως στρεσαρίστηκε γιατί ο αρσενικός τις 2 πρώτες μέρες δεν την είχε αφήσει σε ησυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 15, 2016 Author #21 Share Posted March 15, 2016 Ναι, αλλά δυσκολεύεται πολύ ο θερμοστάτης. Έχουν περάσει 24 ώρες και έχει σηκώσει μόνο 2 βαθμούς. είναι στο 27.8 ακόμη.Δεν εχεις αλλον υποθετω,πρεπει να ανεβασεις θερμοκρασια και αν δεις βελτιωση η εστω μια σταθεροτητα,τοτε ειναι ick.και 28 βαθμοι κανουν δουλεια αρκει να ειναι οντως 28 και οχι λιγοτερο λογω σφαλματος του οργανου.εχει ορεξη για φαγητο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zer10 Posted March 15, 2016 #22 Share Posted March 15, 2016 Έχω controller, δεν νομίζω να έχει απόκλιση. Ναι, φαίνεται να είναι μια χαρά. τρώει, κινείται κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 Posted March 15, 2016 Author #23 Share Posted March 15, 2016 Τοτε φιλε μου εισαι πιστευω τυχερος δεν θα εχεις θεμα,ick μαλλον ειναι γιατι το οοντινιουμ δεν αστειευεται.πιθανων απο αυριο να δεις βελτιωση εστω και στους 28 ββαθμους,ενημερωσε μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zer10 Posted March 15, 2016 #24 Share Posted March 15, 2016 ελπίζω μέχρι το αύριο να έχει αγγίξει το 28,5. θα σας ενημερώσω, ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas Posted March 15, 2016 #25 Share Posted March 15, 2016 Γιωργη τα ειπαμε... Βαλε τον θερμοστατη πιο ψηλα για να ανεβει η θερμοκρασια... Πανω απο 30 θα αρχισεις να βλεπεις αποτελεσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts