kostas3 Posted March 13, 2016 #1 Share Posted March 13, 2016 Γειά σε όλους , θα κάνω κατι επιδιορθώσεις στο ενυδρείο και θα αλλάξω και βυθό. επειδή έχω συνεχεία ramshorn σαλιγκάρια, και θέλω να τα ξεφορτωθώ, μπορώ να βουτήξω τα φυτά μου σε κάποιο διάλυμα για να καθαρίσουν απο μικροσκοπικά σαλιγκάρια και αυγά? δε με ενδιαφέρουν τα ψάρια γιατί θα τα έχω σε ξεχωριστό δοχείο , δεν κινδυνεύει η υγεία τους απλά για τις 2 μέρες που θα κάνω τις επισκευές θέλω να καθαρίσω ότι υπάρχει πάνω στα φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa Posted March 13, 2016 #2 Share Posted March 13, 2016 (edited) Βάζεις σε έναν κουβά χλωρίνη και νερό σε αναλογία 1:19. Δηλαδή ένα λίτρο χλωρίνη και 19 λίτρα νερό. Μπορείς να ρίξεις και 500ml χλωρίνη και 9.5 λίτρα νερό, όπως θες αρκεί να μην χαλάσεις τις αναλογίες. Η χλωρίνη να είναι η απλή η λεπτόρρευστη, όχι παχύρρευστη. Η κλασσική που έχει γαλαζοπράσινο χρώμα το μπουκάλι. Βουτάς τα φυτά για 2-3 λεπτά ανάλογα το πόσο ευαίσθητα είναι. Κάποιοι λένε ότι οι ρίζες δεν πρέπει να βυθιστούν γιατί θα σαπίσουν τα φυτά. Προσωπικά τα βούτηξα ολόκληρα, αλλά τα άφησα για 1 λεπτό μόνο γιατί τα φοβήθηκα. Μετά αδειάζεις τον κουβά και τον γεμίζεις με καθαρό νερό και προσθέτεις 5πλάσια ποσότητα αντιχλώριου. Τα αφήνεις καμιά ώρα και μετά τα ξεπλένεις όλα τα φυτά σε τρεχούμενο νερό. Προσοχή τα ρούχα γιατί ξεβάφουν!!! Και τα χέρια σου γιατί μετά θα μυρίζεις νοικοκυρά Διάβασε και εδώ. Edited March 13, 2016 by AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver Posted March 13, 2016 #3 Share Posted March 13, 2016 (edited) Υπάρχει και άλλος ένας φυσικός τρόπος ν'απαλλαγείς από τα ramshorn: βάζεις μέσα στο ενυδρείο χρυσόψαρα!! Τα δικά μου δεν αφήνουν καθόλου τα σαλιγκάρια να γεννήσουν, έχουν ως εκλεκτό μεζέ τα αυγά και τα μικρούλια σαλιγκαράκια, όσο τουλάχιστον είναι μαλακά Επίσης μην ξεχνάς ότι μπορείς να ταΐζεις με βρασμένο καρότο/αγγούρι/κολοκυθάκι και τα σαλιγκάρια θα πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό, οπότε μετά μπορείς να τα απομακρύνεις πανεύκολα Edited March 13, 2016 by worldiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas Posted March 13, 2016 #4 Share Posted March 13, 2016 (edited) Και να τα εξωλοθρευσεις με φαρμακο θα πρεπει μετα να τα μαζεψεις... Καλυτερη λυση ειναι οι παγιδες.. Μετα μακροπροθεσμα τα χελενα και τα κλουνακια ... Αλλα αν θες αμεση υπαρχουν φαρμακα οπως αυτο http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=392_455&products_id=1802.... Edited March 13, 2016 by stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 Posted March 16, 2016 #5 Share Posted March 16, 2016 (edited) η μπορεις να βαζεις συνεχεια αγγελεια χαριζονται ramshorn....ποιο γρηγορη εξολοθρευση δεν θα υπαρχει...χαχαχαχα.περα της πλακας τα helena θα τα αφανησουν πολυ γρηγορα απλα μετα ισως να θες να απαλαχτεις και απο αυτα Edited March 16, 2016 by corsar7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 Posted March 16, 2016 Author #6 Share Posted March 16, 2016 χαχα. helena δεν βάζω. Έλενα λένε τη γυναίκα μου και μια μου φτάνει απλά δε θέλω σαλιγκάρια . ότι είδος και να ναι βασικά δεν τα σκοτώνω, τα πετάω σε ενα νούφαρο που έχω και μεγαλώνουν απο τον χειμώνα μια χαρά, κτηνακια έχουν γίνει και πολλαπλασιάζονται κανονικότατα, επίσης ξεθόλωσε και το νερό της γλάστρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariav Posted April 7, 2016 #7 Share Posted April 7, 2016 Υπαρχει φαρμακο το gastropex αν θυμαμαι καλα λαο δεν θα μείνει τπτ αππ σαλογκαρια και αυγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 Posted April 18, 2016 Author #8 Share Posted April 18, 2016 πόσο gastropex να βαλω σε κουβα 5 λίτρων για βάπτισμα νέων φυτών? έχουν λαθρεπιβάτες πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts