Jump to content

Μετακινηση ενυδρειου

Recommended Posts

Χαιρετω την παρεα....και θελω να κανω μια ερωτηση.Εχω ενα ενυδρειο 100*40*60 εχει 5 ποντους χαλικι 3χιλιοστα.Θελω να το σηκωσουμε 4 ατομα κ να το παμε στο διπλανο δωματιο.Απο κατω του εχει φελιζολ.Επειδη ειναι φυτεμενο κ εχει ψαρια μεσα,θα ηθλα να αδειασω οσο γινεται περισσοτερο νερο...να αφησω πχ 10 ποντους καθως κ το χαλικι του.Μπορω ετσι να το μετακινησω ή θα μου ανοιξη καπου?Ειναι ρισκο ή οχι?

Aρκετά μεγάλο ρίσκο θα έλεγα.

Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις βγάζοντας ζωντανούς οργανισμούς και αφήνοντας τα φυτά με ελάχιστο νερό.

Ειχα μεταφερει ενα τετοιο ενυδρειο καποτε 3 οροφους με τα χερια,  αλλα ειχα μονο την αμμο μεσα κ το ενυδρειο παταγε πανω σε 2,5αρα μελαμινη. Αν δεν παταει καπου σταθερα απο κατω κατα τη μεταφορα το ρισκο υπαρχει. Καλυτερα βαλε τα ψαρακια σε ενα δοχειο και αδειασε  ολο το νερο. Και αν υπαρχει δυνατοτητα συρε το αδειο πανω σε ενα φυλο μελαμινης η κοντρα πλακε και μετεφερε το ετσι.

Αν μπορειται με την βαση μαζι σιγα-σιγα συροντας

Αν μπορειται με την βαση μαζι σιγα-σιγα συροντας

Αυτη ειναι η καλυτερη λυση,δεν ξερω αν ειναι εφικτη

Ειχα μεταφερει ενα τετοιο ενυδρειο καποτε 3 οροφους με τα χερια,  αλλα ειχα μονο την αμμο μεσα κ το ενυδρειο παταγε πανω σε 2,5αρα μελαμινη. Αν δεν παταει καπου σταθερα απο κατω κατα τη μεταφορα το ρισκο υπαρχει. Καλυτερα βαλε τα ψαρακια σε ενα δοχειο και αδειασε  ολο το νερο. Και αν υπαρχει δυνατοτητα συρε το αδειο πανω σε ενα φυλο μελαμινης η κοντρα πλακε και μετεφερε το ετσι.

Αν βρω πλακα,θα το κανω ετσι οπως λες...ειναι πιο σιγουρο ακομα κ με τη μετακινηση με το επιπλο,νομιζω ε?

Δεν εχει επιπλο να το μετακινησεις με αυτο;;

Ειναι σκετη γιαλα;;

Αυτο θα δοκιμασω πρωτα να δω αν γινεται

Aρκετά μεγάλο ρίσκο θα έλεγα.

Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις βγάζοντας ζωντανούς οργανισμούς και αφήνοντας τα φυτά με ελάχιστο νερό.

Αυτο σκεφτηκα,ελαχιστο νερο κ για τα ψαρια....αμεσως θα το ξαναγεμισω

Αν αδειασεις ολο το νερο υπολογισε οτι το ενυδρειο-αμμος-νερο στον πατο θα ειναι περιπου 80-90 κιλα.  Για να σηκωθει μαζι με το επιπλο εκτος απο τα επιπλεον κιλα δε ξερω αν θα σου δωσει χερι για να το σηκωσεις. Αν το επιπλο ειναι στιβαρο και δεν υπαρχει κυνδυνος να ανοιξει, τοτε προσπαθησε να περασεις απο κατω ενα χαλακι σηκωνοντας μια μια πλευρα και να το συρεις. 

Επειδη εχω πλακακι κατω θα σφουγγαρισω να γλιστραει κ θα σπρωξουμε...αν δεν κουνιεται(που δε νομιζω) θα το μετακινησουμε σε μια πλακα μελαμινης ή κοντρα πλακε κ θα το παρουμε με την πλακα.Να το κανω ετσι?

Αν εχει επιπλο απο κατω μην φοβασαι..

Μετακινησε το μαζι με αυτο...

Το εχω κανει με αρκετα ενυδρεια μεχρι και 300+..

Θελει προσοχη και δυο ατομα ενα να σπρωχνει και ενα να τραβαει...

• Like 1

Λοιπον ακου τι θα κανεις.Αφου αδειασεις περισσότερο απο το μισο νερο του ενυδρειου θα πάρεις ξερο σαπουνι και θα το τριψεις πανω στον διαδρομο που σκοπευεις να περάσεις το επιπλο με το ενυδρειο (προσοχη χωρις να βρέξεις το πάτωμα).Μετα με προσοχη θα το μετακινησεις πανω στο διαδρομο που εχεις ετοιμάσει και δεν θα πιστευεις ποσο ευκολα θα το τοποθετησεις εκει που θέλεις.

Μην πατήσεις μόνο εσύ πάνω σε σαπουνισμενη επιφάνεια γιατί......

• Like 2

Αν αδειασεις ολο το νερο υπολογισε οτι το ενυδρειο-αμμος-νερο στον πατο θα ειναι περιπου 80-90 κιλα.  Για να σηκωθει μαζι με το επιπλο εκτος απο τα επιπλεον κιλα δε ξερω αν θα σου δωσει χερι για να το σηκωσεις. Αν το επιπλο ειναι στιβαρο και δεν υπαρχει κυνδυνος να ανοιξει, τοτε προσπαθησε να περασεις απο κατω ενα χαλακι σηκωνοντας μια μια πλευρα και να το συρεις. 

Συμφωνώ! Έχω κάνει έτσι μετακίνηση σε πλακάκια μόνος μου. Ενυδρείο με sump, με αρκετή άμμο στο καθένα και λίγο νερό, σε βάση, πάνω από εκατό κιλά, μου φάνηκε εύκολο.

Μην πατήσεις μόνο εσύ πάνω σε σαπουνισμενη επιφάνεια γιατί......

Καλλιτεχνικο πατιναζ και στην περιγραφη ο Κωσταλας;

• Like 2

Και μην σου πέσει το σαπούνι πρόσεχε...

• Like 1

Και κατι βασικο:

Να λειπει η γυναικα σου!!!

Άντε να δούμε ξημερώνει μια δύσκολη κ αγχωτικη μέρα...

Όλα καλά πήγανε,μετακινηση με το επιπλο σε σφουγγαριαμενη επιφανεια.Τωρα απομένει το καινούριο επιπλο να αντέξει 700 κιλά...

• Like 1

Εγώ το δικό μου ενυδρείο το έχω στο πάσο της κουζίνας και σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω κάποια βάση για να το βάλω επάνω.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σηκωθεί από το πάσο για να ακουμπήσει πάνω στη βάση.

Γίνεται αυτό ή για να γίνει θα πρέπει να αδειάσει τελείως, δηλαδή όλο το νερό με τα ψάρια, φυτά, ρίζα και άμμος;