Jump to content

αλλαγη διαθεσης και χρωματος neon tetra σε καινουργιο ενυδρειο

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που διαπίστωσα στο ενυδρείο μου απόψε. Τα ψάρια neon tetra που διαθέτει το ενυδρείο σε αριθμό 5, έχουν χάσει σχεδόν το κόκκινο χρώμα τους και δεν τρέφονται.

Το ενυδρείο είναι 10 ήμερων 195 lt με φυτά και δυο ακόμα ψαράκια corydorus pygimaeus που αυτά σε αντίθεση με τα άλλα δείχνουν καλά.Επίσης το ενυδρείο διαθέτει φίλτρο jbl 700e και φωτισμό led που είναι προγραμματισμενο να δουλεύει 6 ώρες.

Παρακαλώ αν υπαρχει κάποια γνώση επί του θέματος θα το εκτιμούσα πολύ.

ευχαριστώ.

post-62290-0-35801200-1460403993_thumb.jpg

post-62290-0-62287200-1460404000_thumb.jpg

Γεια σου φιλε. Δεν ξερω αν θες να δειξεις κατι αλλα απο την φωτο δεν φαινεται κατι μεμπτο;

Συμπληρωσε αν θες την φορμα ασθενειων.

Send from the heart of the Amazonas

Τον αποχρωματισμό πόσες μέρες τον παρατηρείς; Το ενυδρείο είναι στρωμένο;

Συμπλήρωσε την φόρμα (όπως ήδη έγραψε πιο πάνω ο Θοδωρής)... γιατί πολύ φοβάμαι.. ούτε 195 λίτρα όπως φαίνεται είναι το ενυδρείο (γράψε διαστάσεις που καταλαμβάνει το νερό), ούτε στρωμένο πρέπει να είναι (10 μέρες γράφεις... άρα τα ψάρια ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι μέσα) το φίλτρο σου.-

Αν και δευτερεύουσας σημασίας  τα φυτάκια που φαίνονται στις φωτογραφίες anubia και microsorum (αν δεν κάνω λάθος από τη φωτο )δεν φυτεύονται στo βυθό γιατί θα σαπίσουν οι ρίζες τους. Απλά μπορείς να τα στερεώσεις- δέσεις σε κάποιο ξύλο η πέτρα.

Για ρίξε και μια ματιά εδώ. (ενδεικτικά ένα προφίλ από anubia)   http://www.aquazone.gr/forums/topic/83381-anubias-barteri-var-nana/

και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/83298-microsorum-pteropus/

Για τα υπόλοιπα ότι σου είπαν οι προλαλήσαντες. :thumbup:

Οι διαστάσεις είναι 60'55'55. Για τα φυτά δεν το γνώριζα και ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Το φαινόμενο αυτό το διαπίστωσα χθες το βράδυ άλλα σήμερα ήταν όλα εντάξει, έδειχναν ζωηρά και οι χρωματισμοί τους ήταν κανονικοί. Με τον όρο στρωμένο τι εννοούμε γιατί είμαι αρχάριος και δεν γνωρίζω, όπως επίσης για την φόρμα ασθενειών που θα την βρω. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν θα χρειαστώ παροχή co2. ευχαριστώ.

Καλησπερα φιλε μου...γενικα τα ευκολα φυτα ευκολα δεν χρειαζονται απαραιτητα  παροχη CO2 ειδικα αυτα που ειναι αργης αναπτυξης οπως η ανουμπια...αμα εχεις την δυνατοτητα και την διαθεση να βαλεις CO2 μπορεις να βαλεις πιο απαιτητικα φυτα στο ενυδρειου σου που ορισμενα ειναι και πιο ομορφα αισθητικα οπως καποιο ''γρασιδακι'' κλπ κλπ...φυσικα και το τονιζω αυτο αν το επιτρεπει και ο φωτισμος σου!!
Ψαξε λιγο στο φορουμ..και ρωτα αν εχεις αποριες..θα βρεις ολες τις απαντησεις για τα φυτα..τον φωτισμο..ποτε χρειαζομαστε CO2,αν και στην παρουσα φαση θεωρω οτι θα επρεπε να προσεξεις λιγο τις παραμετρους του ενυδρειου σου μια που ειναι στην αρχη του..κανοντας μετρησεις στο νερο σου και να σε απασχολησει λιγο το ''στρωσιμο'' του ενυδρειου σου ( http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/ ) ξεκινα διαβασμα εχεις πολλα να μαθεις..

Τα tetra χάνουν το κόκκινο χρώμα τους το βράδυ που έχουν σβήσει τα φώτα.

Την ημέρα επανέρχεται.

Διάβασε για τον κύκλο του αζώτου.

Τα tetra χάνουν το κόκκινο χρώμα τους το βράδυ που έχουν σβήσει τα φώτα.

Την ημέρα επανέρχεται.

Διάβασε για τον κύκλο του αζώτου.

Τα τέτρα χάνουν το χρώμα τους... γιατί είναι κοπαδόψαρα και στο ενυδρείο υπάρχουν μόνο 5... και μάλιστα σε αμφιβόλου κατάστασης νερό (πιθανότατα άστρωτο ενυδρείο).- ;)

Οι διαστάσεις είναι 60'55'55. Για τα φυτά δεν το γνώριζα και ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Το φαινόμενο αυτό το διαπίστωσα χθες το βράδυ άλλα σήμερα ήταν όλα εντάξει, έδειχναν ζωηρά και οι χρωματισμοί τους ήταν κανονικοί. Με τον όρο στρωμένο τι εννοούμε γιατί είμαι αρχάριος και δεν γνωρίζω, όπως επίσης για την φόρμα ασθενειών που θα την βρω. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν θα χρειαστώ παροχή co2. ευχαριστώ.

Οι διαστάσεις που έγραψες δίνουν αποτέλεσμα... 181 λίτρων συνολικά. Για να βρούμε τα λίτρα μετράμε τον χώρο που καταλαμβάνει το νερό... πολλαπλασιάζουμε (μήκος Χ πλάτος Χ ύψος) και διαιρούμε το αποτέλεσμα : 1000 (= τα λίτρα).

Συνήθως από αυτό αφαιρούμε κάποιο ποσοστό 10-15% (ή και παραπάνω, ανάλογα με την διακόσμηση του ενυδρείου) για τον χώρο που καταλαμβάνουν ρίζες, πέτρες, βυθός κλπ.

Καλό θα ήταν σε πρώτη φάση να μελετήσεις τα βασικά... και ειδικά τις απαιτήσεις των ψαριών σε συνθήκες νερού (ΡΗ και σκληρότητες) και εύρος θερμοκρασίας, το "στρώσιμο" του ενυδρείου (κύκλος αζώτου), τις απαραίτητες μετρήσεις νερού κλπ.

Το θέμα του CO2... άστο σε δεύτερη μοίρα. Για όλα τα παραπάνω... θα βρεις πάρα πολλά γραμμένα ήδη στο forum... με μια απλή αναζήτηση.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως... ενώ τα λίτρα σου είναι αρκετά... το είδος που έχεις επιλέξει (νέον τέτρα) είναι λάθος. Απαιτούν πολύ μεγαλύτερο μήκος και πλάτος στο ενυδρείο. Επίσης ο αριθμός τους πρέπει να είναι το ελάχιστον 10 άτομα (με κανόνα το... όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα).- 

Edited by diskus fan

Οι καρδινάλιοί μου που είναι σε κοπάδι των 10, κάθε βράδυ που κλείνουν τα φώτα του ενυδρείου και του σαλονιού χάνουν το χρώμα τους, κυρίως το κόκκινο και γίνεται σχεδόν διάφανο. Άρα δεν ευθύνεται ούτε το πλήθος ούτε το στρώσιμο.

Οι καρδινάλιοί μου που είναι σε κοπάδι των 10, κάθε βράδυ που κλείνουν τα φώτα του ενυδρείου και του σαλονιού χάνουν το χρώμα τους, κυρίως το κόκκινο και γίνεται σχεδόν διάφανο. Άρα δεν ευθύνεται ούτε το πλήθος ούτε το στρώσιμο.

Στο δικο σου ενυδρειο δεν ευθυνεται! Στου φιλου που ειναι αστρωτο ισως και να ευθυνεται!

Κοπάδι τα 10 ψάρια... για ανέκδοτο ακούγεται.... όταν συνηθίζουν ζουν κατά 100δες.

Αυτά τα ψάρια (όπως και πολλά άλλα) αλλάζουν χρώμα αναλόγως του φωτισμού, της αριθμού ομάδας, των συνθηκών νερού και αρκετών ακόμα αιτιών.- 

Edited by diskus fan
  • Like 1

Σωστά!

Και τα προφίλ τους από ανέκδοτα είναι φτιαγμένα τότε.

• Like 1

Θα συμφωνήσω... ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτά έχουν οι αντιγραφές.-

Θα συμφωνήσω... ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτά έχουν οι αντιγραφές.-

Τι εννοείς ;

Τι εννοείς ;

Με συγχωρείτε αλλά ο φίλος παραπάνω είναι απόλυτος στο θέμα αυτό.

Στην φύση είναι φυσικό να κοπαδιάζουν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες, παρόλα αυτά και 8 και 10 σχηματίζουν ένα μικρό κοπάδι.

Το προφίλ είναι έτσι παντού και δεν νομίζω να είναι τυχαίο. Αν το κοπάδι αφορούσε 100 ψαράκια πιστεύω θα το ξέραμε και στα προφίλ το ψάρι αυτό θα θεωρούταν ακατάληλο για τα περισσότερα ενυδρεία.

Θέλω να πιστεύω πως όλα τα προφίλ είναι γραμμένα κατόπιν μελέτης και δεν εννοώ δικής μας εδώ αλλά των ερευνητών που διαμορφώνουν 1 προφίλ.

Σχετικά με την αντιγραφή που είπες , αυτό δεν είναι αντιγραφή αλλά αναδημοσίευση της βιβλιογραφίας έχει μεγάλη διαφορά. Το φόρουμ δεν έχει ομάδα ερευνητών να παρακολουθήσει συμπεριφορές σε αιχμαλωσία οπότε χρησιμοποιεί την βιβλιογραφία για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τα μέλη. Η βιβλιογραφία μέχρι να βρεθεί ερευνητής ο οποίος θα αποδείξει απτά κάτι άλλο ισχύει στο 100% και την σεβόμαστε όλοι σαν fact.

Edited by Light0r

Ευθυμη καλημερα.

Εχεις λαθος εδω. 8-10 ψαρακια ειναι μια ομαδουλα κοινως αποδεκτη ως το ελαχιστο νουμερο για να μπορεις να τα κρατησεις αξιοπρεπως.

Τα προφιλ που υπαρχουν τουλαχιστον εδω ειναι απο προσωπικη εμπειρια και παρατηρηση και απο διαφορες αλλες σελιδες ανα το διαδυκτιο και η αντιγραφη ειναι μεσα στο προγραμμα. Το τι γινεται τωρα στο διαδυκτιο και κατα ποσο ειναι αξιοπιστα το συζηταμε σε αλλο θεμα.

Και οσον αφορα την βιβλιογραφια δεν ειναι ολα τα βιβλια 100% αξιοπιστα.

Ευθυμη καλημερα.

Εχεις λαθος εδω. 8-10 ψαρακια ειναι μια ομαδουλα κοινως αποδεκτη ως το ελαχιστο νουμερο για να μπορεις να τα κρατησεις αξιοπρεπως.

Τα προφιλ που υπαρχουν τουλαχιστον εδω ειναι απο προσωπικη εμπειρια και παρατηρηση και απο διαφορες αλλες σελιδες ανα το διαδυκτιο και η αντιγραφη ειναι μεσα στο προγραμμα. Το τι γινεται τωρα στο διαδυκτιο και κατα ποσο ειναι αξιοπιστα το συζηταμε σε αλλο θεμα.

Και οσον αφορα την βιβλιογραφια δεν ειναι ολα τα βιβλια 100% αξιοπιστα.

Σορρυ Θοδωρα αλλα αν εχεις κανει αντιγραφη πραγματα απο αλλου οταν εισουν στην ομαδα που εφτιαχνε τα προφιλ,τοτε εχεις κανει λαθος φιλε.

Κανεις δεν ειπε να κανουμε αντιγραφη απο αλλου στα προφιλ μας.

Τα προφιλ φτιαχνονταν μετα απο πολυ ψαξιμο σε αξιοπιστες σελιδες,μελετη αυτων των σελιδων,συλλογη σωστων πληροφοριων και γραψιμο προφιλ με δικα μας λογια βαζοντας και δικες εμπειριες αν εχουμε.Μετα το προφιλ περνουσε απο ελεγχο το οποιο εκανε ολη η ομαδα.

Οπωτε αν καποιος αντεγραφε κατι απο αλλου ηταν λαθος...

Κωστα τα ψαρια που εχω γραψει ηταν καθαρα απο δικες μου εμπειριες η φιλων. Αυτα που ειχα βρει απο τα σαιτ ηταν οι τιμες νερου.

Αλλα οταν λες δεν γινεται αντιγραφη αλλα συλλογη πληροφοριων τι εννοεις; ποια η διαφορα;

Κωστα τα ψαρια που εχω γραψει ηταν καθαρα απο δικες μου εμπειριες η φιλων. Αυτα που ειχα βρει απο τα σαιτ ηταν οι τιμες νερου.

Αλλα οταν λες δεν γινεται αντιγραφη αλλα συλλογη πληροφοριων τι εννοεις; ποια η διαφορα;

Εννοω οτι γινεται συλλογη πληροφοριων πχ για τις παραμετρους απο πολλα εγκυρα site και μετα βγαινει ενα συμπερασμα για το πιο ειναι σωστο να γραφτει στο προφιλ.

Δηλαδη γινεται ενα φιλτραρισμα ολων αυτων. Δεν γινεται αντιγραφη απο καποιο site.