Jump to content

Προσεχως αγριοι...


antonium98

Recommended Posts

Καλησπερα σας και παλι μετα απο εναν χρονο απουσιας. Εναν χρονο τωρα η ασχολια μου ηταν καθαρα τα χρυσοψαρα αφου χαρησα τους δισκους μου γιατι με το διαβασμα για τις πανελληνιες δεν υπηρχε ο χρονος που οι δισκοι μου χρειαζονταν.

Τελειωσα με τις πανελληνιες  και ειπα να ξαναμπω στους δισκους δυναμικα. Παω χιο για σπουδες και σκεφτωμαι να φτιαξω ενα ενυδρειο οσο μεγαλυτερο με περνει και σιγουρα πανω απο 500-600 λιτρα. Απο σεπτεμβρη ξεκινανε οι ετοιμασιες αλλα ειπα να ανοιξω το θεμα για να ξεκινησει η συζητηση απο νωρις ωστε να καταληξω σε ειδος και να φτιαξω στο μυαλο μου ενα προσχεδιο για το στυσημο. Εννοειται παμε για βιοτοπικο οσο γινεται δηλαδη. Ειχα ειδη μια αποτυχημενη προσπαθεια και εξαιτιας της στενομυαλιας μου και της απειριας μου την πληρωσαν τα ψαρακια αλλα δυο χρονια μετα και εχοντας ριξει πολυ διαβασμα και ακομη διαβαζω πιστευω οτι θα τα καταφερω. Ηθελα να ξαναπαω σε χεκελ αλλα ειναι νωρις ακομη για τετοιας δυσκολιας ζωντανα. Ωσ ποιο ευκολο σε αγριους τι θα μου προτεινατε? Ξερουμε αν υπαρχουν ενυδρειακα καταστηματα στην χιο?

 

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το νερό της βρύσης εκεί...θα πρέπει να μάθεις τις παραμέτρους για να δείς άν θα χρειαστείς αντίστρωφη οσμοση (το θεωρώ δεδομένο) και μετά σιγά σιγά το τί ψάρια θα βάλεις αφού καταλήξεις στο ενυδρειίο και τον εξοπλισμό....άγριους δίσκους θα βρείς σίγουρα σε καταστήματα στην αθήνα και θεωρώ εύκολο να στα στείλουν εκεί....

Όσο για το τί δίσκους θα βάλεις εγω θα έβαζα μόνο heckel ή green full red spotted (αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο)

Επίσης θα προσπαθούσα να πάρω ένα πολύ μεγάλο κοπάδι από μικρά ψάρια που θα μεγαλώσουν στο ενυδρείο παρά ένα μικρότερο από ενήλικα...

Άντε καλή επάνοδο!!! :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οι χέκελ και οι πράσινοι... είναι οι πιο απαιτητικοί από πλευράς χαμηλού ΡΗ (κατά προτίμηση από 5,5 και κάτω). Η ιδανικότερη περίπτωση είναι οι Μπλε (για άλλους Καφέ).

Tefe Green Full Spotted... μια "μικρή περιουσία" θα κοστίζει ο καθένας τους.

Δίσκοι "άγριοι" και μάλιστα μικρού μεγέθους... στο εξωτερικό ΔΕΝ ξέρω ΑΝ μπορεί να βρει κάποιος... αλλά μάλλον "όνειρο", μου ακούγεται.

Τα ψάρια αυτά την εποχή που πιάνονται... νομίζω ότι είναι μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος.-

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Το νερο που θα χρησιμοποιω θα ειναι καθαρα απο α.ο.. Αρα εγω θα πρεπει πρωτα να ολοκληρωσω το στησιμο και να βαλω το νερακι μου απο α.ο. και αναλογα που θα κοιμενται το ph μου θα κανω την επιλογη των δισκων? Οταν ειχα τους χεκελ επαιζα στο 4,5 ph. Δεν θελω να παιξω ουτε με τυρφη ουτε με οτιδηποτε αλλο εκτος απο α.ο.. Οι αγαπημενοι μου σαν ειδος ειναι οι χεκελ και το σκεφτωμαι σοβαρα να ξαναπαω σε αυτους αλλα το φοβαμαι πολυ. Βεβαια ενα σοβαρο ζητημα στην επιλογη ειναι και το οικονομικο κομματι.

Link to comment
Share on other sites

Οι Heckel σαν είδος... είναι οι πιο δειλοί δίσκοι. Θεωρούνται οι "γνήσιοι" δίσκοι... άλλωστε το λέει και το όνομα τους (Symphysodon discus discus).

Οι πιο "εύκολοι" είναι οι Μπλε... επειδή ανέχονται διακυμάνσεις του ΡΗ, ακόμα και πάνω από το 7.

Το ουσιαστικό είναι... να βρεις "σωστά"ψάρια, κάτι που δυστυχώς έχει γίνει (και σε αυτούς)... δύσκολο. Και όπως είναι φυσικό... τα καλά ψάρια... τα ακριβοπληρώνεις.-

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Νίκος. Οι μπλε είναι οι πιο εύκολοι.Πληροφορίες για τις διακυμάνσεις τιμών στις παραμέτρους του νερού, μπορείς να βρεις και στο βιβλίο του Bleher.

Οι άγριοι είναι σαφώς πιο δύσκολοι από τους εκτροφής, αλλά δεν είναι και ακατορθωτοι.

Κ πολύ σωστά είπε, ότι πληρώνεις παίρνεις. Και θέλω να σταθώ στο οικονομικό σκέλος λίγο. Νέο ενυδρείο, αο, άγρια ψάρια, έχεις υπολογίσει συνολικά το κόστος; Σκέψου πόσα χρήματα είσαι διατεθιμενος να ξοδέψεις.

Ενυδρεία άνω των 500 λίτρων βέβαια, βρίσκεις κάποιες φορές σε αγγελία σε εξευτελιστικες τιμές.

Γνώμη μου πάντα, ανέβα πολύ πάνω από τα 500-600 που λες,αν σε παίρνει σε χώρο βέβαια.

Όσο πιο μεγάλο, τόσο καλύτερα :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μπράβο για το περασμα σου στις πανελλήνιες κ καλη αρχη στις σπουδες σου.το οτι δεν σ εφυγε το μερακι ειναι καλό.φτιάξε πρωτα την εγκατάσταση σου αν κ θυμαμαι καλα απο οσμωση κ φιλτρα εισαι κομπλε.για ζωντανά μην βιαστεις ,ψαξε μαθε ρωτα κ νομιζω οτι αν έχεις τα χρήματα υπάρχουν μαγαζια που θα σ φέρουν.επίσης χωρίς να τα εχω δει άκουσα για χομπιστα που αναπαράγει αγρίους.γενικως μην βιαστείς.

Link to comment
Share on other sites

Αντώνη, πού χάθηκες εσύ; Συγχαρητήρια και από μένα για τις πανελλήνιες και καλή αρχή. Χαίρομαι που θές να συνεχίσεις με Δίσκους και βλέπω έχεις βάλει ψηλά τον πήχη.

Λοιπόν... μεγάλο ενυδρείο, όσο σε παίρνει μεγαλύτερο όπως λέει κι ο Δημήτρης πιό πάνω. Έχεις μια σχετική εμπειρία και σαν φοιτητής θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς αρκετά, που το θέλουν τα συγκεκριμένα ψάρια.

Ψάξε καλά, μελέτησέ το, δες τα χαρακτηριστικά τους και μήν βιαστείς για αγορά. Κατά τα άλλα συμφωνώ με το Νίκο (discus fan) για τους μπλέ, οπότε ακολούθα τις συμβουλές του και μπορεί να μας εντυπωσιάσεις σύντομα.

Περιμένουμε νέα για τις εξελίξεις...καλή αρχή και πάλι!!!

Link to comment
Share on other sites

Μιας και εχω καταγωγη απο χιο.και διατηρουσα κ ενυδρεια εκει θα σου πω δυο πραγματα....μαγαζια εψει δυο τρια τα οποια ειναι πανακριβα ειδικα στο ενυδρειακο κομματι κ συνεργαζονται με petsupermarket....νερο οποσδηποτε α ο. Η χιος εχει πολυ σκληρο νερο παντου...στο χωριο μετρουσα 8,4.εννοειται οτι δεν πινεται εκει το νερο του δικτυου.τωρα....δισκους θα σου προτεινα τουρκια αλλα κ εκει δεν θα τους βρεις τσαμπα..θα πρεπει να περασεις τσεσμε μετα σμυρνη .....εκει θα βρεις...επισης δεν ξερω τι παιζει με τα τελωνεια εκει.....καλη συνεχεια

Υγ

Δεν το γυριζεις σε κανα σκαλαρακι στην αρχη.....ειναι δυσκολη η επαρχια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τι εκανες βρε αντωνη τελικα εστησες τιποτα;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα και πάλι μετά από αρκετά χρόνια αποχής. Όχι το ενυδρειο δυστυχώς δεν στήθηκε ποτε δεν υπήρχε χρόνος δεν υπήρχε χρήμα δεν υπήρχε χωρος δεν υπήρχαν πολλά τα οποία χρειάζονταν. Έζησα την φοιτητική ζωή στο έπακρο όμως και τώρα επέστρεψα Αθήνα. Επέστρεψα με την ίδια διάθεση και τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη για τα ενυδρεία. Ομως και τώρα για ακόμη μια φορά ο χώρος είναι θέμα όποτε είπα να βάλω στην άκρη προς το παρών την μεγάλη μου αγάπη τους δίσκους αφού χωροσ για ενα ενυδρειο δίσκων(>500ltr κατά τη γνώμη μου) δεν υπάρχει. Θα στήσω ένα μικρότερο ενυδρειο το juwel rio125 led συγκεκριμένα και πάντα πιστος στον αγαπημένο μου ποταμό.Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε στο καινούριο θέμα που θα ανοιχτεί όταν το ενυδρειο αρχίσει να παίρνει το δρόμο του( έχει γεμίσει και είναι στη διαδικασία στρωσιματος). Χαρηκα όσο δεν φαντάζεστε που επέστρεψα στην παρέα και από εδώ και πέρα θα τα λέμε και πάλι. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το μικρόβιο δύσκολα φεύγει.:D

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς οποίος ανακαλυπτει τον κόσμο του ενυδρείου δεν ξαναβγαίνει από αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα .

Ένα welcome back  και από την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ, καλός σας βρήκα και πάλι. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...