Jump to content

Κολλημα moss σε ριζες με κυανοακρυλική κόλλα στιγμης

Recommended Posts

Εκανα ενα πειραμα, κολλησα με κολλα στιγμης moss σε ενα μικρο κομματι ριζα που μου ειχε περισσεψει γιατι το ειδα σε κατι videakia  στο youtube  και ηθελα να το τσεκαρω, για καποια μελλοντικα projects που θελω με moss σε μικρα κλαδακια, το εχω 3 μερες σε ενα μπολακι νερο και εριξα και ελαχιστο λιπασμα, και περιμενω να δω αν θα την παλεψει το moss.

Βεβαια ενα ερωτηματικο ειναι αν η κυανοακρυλική κόλλα κανει κακο :nuke:  στα ψαρια , δεν ξερω οποτε περιμενω τα φωτα σας :bigemo_harabe_net-67:

Εκανα ενα πειραμα, κολλησα με κολλα στιγμης moss σε ενα μικρο κομματι ριζα που μου ειχε περισσεψει γιατι το ειδα σε κατι videakia  στο youtube  και ηθελα να το τσεκαρω, για καποια μελλοντικα projects που θελω με moss σε μικρα κλαδακια, το εχω 3 μερες σε ενα μπολακι νερο και εριξα και ελαχιστο λιπασμα, και περιμενω να δω αν θα την παλεψει το moss.

Βεβαια ενα ερωτηματικο ειναι αν η κυανοακρυλική κόλλα κανει κακο :nuke:  στα ψαρια , δεν ξερω οποτε περιμενω τα φωτα σας :bigemo_harabe_net-67:

Στο ενυδρείο που έχω στήσει τώρα τελευταία κόλλησα όλες τις moss σε πέτρες λάβας, και ξύλα με κυανοακρυλική κόλλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μέσα στο ενυδρείο έχω μόνο γαρίδες και δεν είδα τίποτα παράξενο. Απλά και  μόνο για λόγους <<<ψυχολογικής>> ασφαλείας μετά την κόλληση άφηνα τις πέτρες για 24 ώρες μέσα σε ένα κουβά με νερό, και μετά τις τοποθετούσα στο κυρίως ενυδρείο.

Παντως βασιλη αν υπαρχει θεμα για τον βαθμο ασφαλειας...

Μπορεις να τρεξεις το ενυδρειο καμμια μερα με ανθρακα...

Edited by stathis spithas

Παιδιά αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον!

Μπορείτε να βάλετε περισσότερες πληροφορίες και καμιά φωτό;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παιδιά αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον!

Μπορείτε να βάλετε περισσότερες πληροφορίες και καμιά φωτό;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εύκολο. Οι δυο πρώτες από το κόλλημα πάνω στη δύσκολη πορώδη επιφάνεια της λάβας.

post-16058-0-34358000-1472293120_thumb.jpg

post-16058-0-70493700-1472293138_thumb.jpg

Και μετά από δύο μήνες περίπου το αποτέλεσμα

post-16058-0-79404300-1472293372_thumb.jpg

• Like 2

Χμμ, πολύ ενδιαφέρον.

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό.

Να ρωτησω και εγω για μια απορια που μου δημιουργηθηκε.

Το κομματι του φυτου που μενει μεσα στην κολλα δεν σαπιζει-χαλαει?Και αν χαλαει τελικα αυτο το κομματι δεν φευγει το φυτο πανω απο το ξυλο?

Να ρωτησω και εγω για μια απορια που μου δημιουργηθηκε.

Το κομματι του φυτου που μενει μεσα στην κολλα δεν σαπιζει-χαλαει?Και αν χαλαει τελικα αυτο το κομματι δεν φευγει το φυτο πανω απο το ξυλο?

Μετά από λίγο καιρό το φυτό <<γατζώνει>> από μόνο του πάνω στην πέτρα η το ξύλο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στην δική μου περίπτωση μπορώ να πω, πως οι moss έχουν αναπτυχθεί πολύ όμορφα και σε σχέση με παλαιότερες εμπειρίες μου (δεσίματα) πολύ πιο εύκολα, και σταθερά.

Edited by SOTIRIS
  • Like 1

Το φυτό μετά από λίγο καιρό

Μετά από λίγο καιρό το φυτό <<γατζώνει>> από μόνο του πάνω στην πέτρα η το ξύλο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στην δική μου περίπτωση μπορώ να πω, πως οι moss έχουν αναπτυχθεί πολύ όμορφα και σε σχέση με παλαιότερες εμπειρίες μου (δεσίματα) πολύ πιο εύκολα, και σταθερά.

Εκτός αυτού, το οπτικό αποτέλεσμα, στην 3η φωτό ειναι πολυ καλύτερο απο ότι αν είχε δεθεί με πετονιά ή κλωστή.

Πιστευω οτι εκει που η κολλα ειναι απαραιτητη ειναι οταν εχεις να φτιαξεις δεντρο με πολυ μικρα κλαδακια και θελεις λεπτομερια χωρις να φαινονται μπετονιες.... spoiler for my next project??? ...meaby  :D

Αν η επιφάνεια είναι εντελώς λεία (όπως κάποιο ξύλο)  μπορούμε άνετα  να κολλήσουμε με μια λεπτόρευστη κυανοακρυλική  κόλα. Σε περίπτωση πιο δύσκολης επιφάνειας (πέτρα λάβας ή κάποιο άλλο πέτρωμα με πόρους) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κυανοακρυλικη κόλλα σε μορφή gel. Δοκιμασμένη λύση και αυτή επίσης :) .

• Like 2

Έχω ακούσει ότι η κυανό ακρυλική κόλλα χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο του Βιετνάμ σε χειρουργικές επεμβάσεις για εσωτερικά τραύματα ή εν είδει ράμματος. Άρα, μάλλον δεν είναι τοξική. Επίσης πρόσφατα σε νοσοκομείο, αντί να κάνουν κανονικό ράμμα στο μέτωπο της κόρης μου χρησιμοποίησαν μια κολλά μάλλον κυανό ακρυλική.

• Like 3

Έχω ακούσει ότι η κυανό ακρυλική κόλλα χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο του Βιετνάμ σε χειρουργικές επεμβάσεις για εσωτερικά τραύματα ή εν είδει ράμματος. Άρα, μάλλον δεν είναι τοξική. Επίσης πρόσφατα σε νοσοκομείο, αντί να κάνουν κανονικό ράμμα στο μέτωπο της κόρης μου χρησιμοποίησαν μια κολλά μάλλον κυανό ακρυλική.

Ίσως Θοδωρή να ήταν κάποια άλλη μορφή κόλλας. Η συγκεκριμένη που χρησιμοποιώ είναι τοξική και θέλει προσοχή στη χρήση της. Στις οδηγίες γράφει ότι μπορεί να ερεθίσει το αναπνευστικό σύστημα.  Μετά το στέγνωμα βέβαια είναι οκ.

Παιζει να μας πεις την μάρκα της κόλλας;

Στα θαλλασινα ενυδρεία δεν χρησιμοποιούν τέτοια κόλα για τα βράχια;;;

Πέρα απο αυτή την ειδική που βάζουν στα κοράλλια.

Edited by ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Σιγουρα θα υπάρχουν διάφορες ποιότητες.

Παιζει να μας πεις την μάρκα της κόλλας;

Στα θαλλασινα ενυδρεία δεν χρησιμοποιούν τέτοια κόλα για τα βράχια;;;

Πέρα απο αυτή την ειδική που βάζουν στα κοράλλια.

Παρασκευά η κόλλα λέγετε Super attak precision.

Για τα θαλασσινά δεν γνωρίζω να σου πω τι βάζουν,  αυτοί οι περίεργοι αλμυροί τύποι. :)

Τώρα τυχαία βρήκα και αυτό, οπότε το "πράγμα δουλεύει"!!!

http://seachem.com/flourish-glue.php

Τρελό! Κανονική κυανοακρυλικη κόλλα!

Και την λένε flourish!!!!

Η γκομενα στο βιντεο κουνιεται λιγο περιεργα η΄ ιδεα μου ειναι? Σαν να θελει ευθυγραμηση  :hehe  :hehe  :hehe

Παντως πολυ ωραιο το κολπο που κολαει χαλικια στο φυτο για να μην επιπλεει.

Αραγε να εχει διαφορα απο τις αλλες κυανοακρυλικες κολλες του εμποριου?

Edited by Bill Koulosousas

Η γκομενα στο βιντεο κουνιεται λιγο περιεργα η΄ ιδεα μου ειναι? Σαν να θελει ευθυγραμηση  :hehe  :hehe  :hehe

Παντως πολυ ωραιο το κολπο που κολαει χαλικια στο φυτο για να μην επιπλεει.

Αραγε να εχει διαφορα απο τις αλλες κυανοακρυλικες κολλες του εμποριου?

Διαφορά έχει σίγουρα. Μισή τιμή.  :hehe:thumbup: 

• Like 2