Bill Koulosousas Posted August 27, 2016 #1 Share Posted August 27, 2016 Εκανα ενα πειραμα, κολλησα με κολλα στιγμης moss σε ενα μικρο κομματι ριζα που μου ειχε περισσεψει γιατι το ειδα σε κατι videakia στο youtube και ηθελα να το τσεκαρω, για καποια μελλοντικα projects που θελω με moss σε μικρα κλαδακια, το εχω 3 μερες σε ενα μπολακι νερο και εριξα και ελαχιστο λιπασμα, και περιμενω να δω αν θα την παλεψει το moss. Βεβαια ενα ερωτηματικο ειναι αν η κυανοακρυλική κόλλα κανει κακο στα ψαρια , δεν ξερω οποτε περιμενω τα φωτα σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted August 27, 2016 #2 Share Posted August 27, 2016 Εκανα ενα πειραμα, κολλησα με κολλα στιγμης moss σε ενα μικρο κομματι ριζα που μου ειχε περισσεψει γιατι το ειδα σε κατι videakia στο youtube και ηθελα να το τσεκαρω, για καποια μελλοντικα projects που θελω με moss σε μικρα κλαδακια, το εχω 3 μερες σε ενα μπολακι νερο και εριξα και ελαχιστο λιπασμα, και περιμενω να δω αν θα την παλεψει το moss. Βεβαια ενα ερωτηματικο ειναι αν η κυανοακρυλική κόλλα κανει κακο στα ψαρια , δεν ξερω οποτε περιμενω τα φωτα σας Στο ενυδρείο που έχω στήσει τώρα τελευταία κόλλησα όλες τις moss σε πέτρες λάβας, και ξύλα με κυανοακρυλική κόλλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέσα στο ενυδρείο έχω μόνο γαρίδες και δεν είδα τίποτα παράξενο. Απλά και μόνο για λόγους <<<ψυχολογικής>> ασφαλείας μετά την κόλληση άφηνα τις πέτρες για 24 ώρες μέσα σε ένα κουβά με νερό, και μετά τις τοποθετούσα στο κυρίως ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas Posted August 27, 2016 #3 Share Posted August 27, 2016 (edited) Παντως βασιλη αν υπαρχει θεμα για τον βαθμο ασφαλειας... Μπορεις να τρεξεις το ενυδρειο καμμια μερα με ανθρακα... Edited August 27, 2016 by stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim Posted August 27, 2016 #4 Share Posted August 27, 2016 Παιδιά αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Μπορείτε να βάλετε περισσότερες πληροφορίες και καμιά φωτό; Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted August 27, 2016 #5 Share Posted August 27, 2016 Παιδιά αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Μπορείτε να βάλετε περισσότερες πληροφορίες και καμιά φωτό; Sent from my iPhone using Tapatalk Εύκολο. Οι δυο πρώτες από το κόλλημα πάνω στη δύσκολη πορώδη επιφάνεια της λάβας. Και μετά από δύο μήνες περίπου το αποτέλεσμα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill Koulosousas Posted August 27, 2016 Author #6 Share Posted August 27, 2016 Πολυ ωραιο αποτελεσμα, οποτε εχουμε να ριξουμε τρελα aquascaping 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted August 27, 2016 #7 Share Posted August 27, 2016 Χμμ, πολύ ενδιαφέρον. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Posted August 27, 2016 #8 Share Posted August 27, 2016 Να ρωτησω και εγω για μια απορια που μου δημιουργηθηκε. Το κομματι του φυτου που μενει μεσα στην κολλα δεν σαπιζει-χαλαει?Και αν χαλαει τελικα αυτο το κομματι δεν φευγει το φυτο πανω απο το ξυλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted August 27, 2016 #9 Share Posted August 27, 2016 (edited) Να ρωτησω και εγω για μια απορια που μου δημιουργηθηκε. Το κομματι του φυτου που μενει μεσα στην κολλα δεν σαπιζει-χαλαει?Και αν χαλαει τελικα αυτο το κομματι δεν φευγει το φυτο πανω απο το ξυλο? Μετά από λίγο καιρό το φυτό <<γατζώνει>> από μόνο του πάνω στην πέτρα η το ξύλο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην δική μου περίπτωση μπορώ να πω, πως οι moss έχουν αναπτυχθεί πολύ όμορφα και σε σχέση με παλαιότερες εμπειρίες μου (δεσίματα) πολύ πιο εύκολα, και σταθερά. Edited August 27, 2016 by SOTIRIS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp Posted August 27, 2016 #10 Share Posted August 27, 2016 Το φυτό μετά από λίγο καιρό Μετά από λίγο καιρό το φυτό <<γατζώνει>> από μόνο του πάνω στην πέτρα η το ξύλο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην δική μου περίπτωση μπορώ να πω, πως οι moss έχουν αναπτυχθεί πολύ όμορφα και σε σχέση με παλαιότερες εμπειρίες μου (δεσίματα) πολύ πιο εύκολα, και σταθερά. Εκτός αυτού, το οπτικό αποτέλεσμα, στην 3η φωτό ειναι πολυ καλύτερο απο ότι αν είχε δεθεί με πετονιά ή κλωστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill Koulosousas Posted August 27, 2016 Author #11 Share Posted August 27, 2016 Πιστευω οτι εκει που η κολλα ειναι απαραιτητη ειναι οταν εχεις να φτιαξεις δεντρο με πολυ μικρα κλαδακια και θελεις λεπτομερια χωρις να φαινονται μπετονιες.... spoiler for my next project??? ...meaby Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted August 27, 2016 #12 Share Posted August 27, 2016 Αν η επιφάνεια είναι εντελώς λεία (όπως κάποιο ξύλο) μπορούμε άνετα να κολλήσουμε με μια λεπτόρευστη κυανοακρυλική κόλα. Σε περίπτωση πιο δύσκολης επιφάνειας (πέτρα λάβας ή κάποιο άλλο πέτρωμα με πόρους) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κυανοακρυλικη κόλλα σε μορφή gel. Δοκιμασμένη λύση και αυτή επίσης . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 Posted August 27, 2016 #13 Share Posted August 27, 2016 Έχω ακούσει ότι η κυανό ακρυλική κόλλα χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο του Βιετνάμ σε χειρουργικές επεμβάσεις για εσωτερικά τραύματα ή εν είδει ράμματος. Άρα, μάλλον δεν είναι τοξική. Επίσης πρόσφατα σε νοσοκομείο, αντί να κάνουν κανονικό ράμμα στο μέτωπο της κόρης μου χρησιμοποίησαν μια κολλά μάλλον κυανό ακρυλική. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted August 27, 2016 #14 Share Posted August 27, 2016 Έχω ακούσει ότι η κυανό ακρυλική κόλλα χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο του Βιετνάμ σε χειρουργικές επεμβάσεις για εσωτερικά τραύματα ή εν είδει ράμματος. Άρα, μάλλον δεν είναι τοξική. Επίσης πρόσφατα σε νοσοκομείο, αντί να κάνουν κανονικό ράμμα στο μέτωπο της κόρης μου χρησιμοποίησαν μια κολλά μάλλον κυανό ακρυλική. Ίσως Θοδωρή να ήταν κάποια άλλη μορφή κόλλας. Η συγκεκριμένη που χρησιμοποιώ είναι τοξική και θέλει προσοχή στη χρήση της. Στις οδηγίες γράφει ότι μπορεί να ερεθίσει το αναπνευστικό σύστημα. Μετά το στέγνωμα βέβαια είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted August 27, 2016 #15 Share Posted August 27, 2016 (edited) Παιζει να μας πεις την μάρκα της κόλλας; Στα θαλλασινα ενυδρεία δεν χρησιμοποιούν τέτοια κόλα για τα βράχια;;; Πέρα απο αυτή την ειδική που βάζουν στα κοράλλια. Edited August 27, 2016 by ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 Posted August 27, 2016 #16 Share Posted August 27, 2016 Σιγουρα θα υπάρχουν διάφορες ποιότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted August 27, 2016 #17 Share Posted August 27, 2016 Παιζει να μας πεις την μάρκα της κόλλας; Στα θαλλασινα ενυδρεία δεν χρησιμοποιούν τέτοια κόλα για τα βράχια;;; Πέρα απο αυτή την ειδική που βάζουν στα κοράλλια. Παρασκευά η κόλλα λέγετε Super attak precision. Για τα θαλασσινά δεν γνωρίζω να σου πω τι βάζουν, αυτοί οι περίεργοι αλμυροί τύποι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim Posted August 29, 2016 #18 Share Posted August 29, 2016 Τώρα τυχαία βρήκα και αυτό, οπότε το "πράγμα δουλεύει"!!! http://seachem.com/flourish-glue.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted August 29, 2016 #19 Share Posted August 29, 2016 Τώρα τυχαία βρήκα και αυτό, οπότε το "πράγμα δουλεύει"!!! http://seachem.com/flourish-glue.php Τρελό! Κανονική κυανοακρυλικη κόλλα! Και την λένε flourish!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill Koulosousas Posted August 29, 2016 Author #20 Share Posted August 29, 2016 (edited) Τώρα τυχαία βρήκα και αυτό, οπότε το "πράγμα δουλεύει"!!! http://seachem.com/flourish-glue.php Η γκομενα στο βιντεο κουνιεται λιγο περιεργα η΄ ιδεα μου ειναι? Σαν να θελει ευθυγραμηση Παντως πολυ ωραιο το κολπο που κολαει χαλικια στο φυτο για να μην επιπλεει. Αραγε να εχει διαφορα απο τις αλλες κυανοακρυλικες κολλες του εμποριου? Edited August 29, 2016 by Bill Koulosousas Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted August 29, 2016 #21 Share Posted August 29, 2016 Η γκομενα στο βιντεο κουνιεται λιγο περιεργα η΄ ιδεα μου ειναι? Σαν να θελει ευθυγραμηση Παντως πολυ ωραιο το κολπο που κολαει χαλικια στο φυτο για να μην επιπλεει. Αραγε να εχει διαφορα απο τις αλλες κυανοακρυλικες κολλες του εμποριου? Διαφορά έχει σίγουρα. Μισή τιμή. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts