Jump to content

ψυξη στο ενυδρειο


Mixalis Pelekis

Recommended Posts

καλημερα σε ολους. το καλοκαιρι περασε και οπως και οι περισσοτεροι ετσι και εγω την εβγαλα με αμενιστηρα απο υπολογιστη. το προβλημα ειναι γνωστο. εξατμηση!!! ετσι σκεφτομαι να φτιαξω μια κατασκευη με ψυγειο απο υδροψυξη υπολογιστη με 2 ανεμιστηρες 12-αρηδες. εσεις τι λετε? υπαρχει περιπτωση να εχουμε θεμα με τον χαλκο του ψυγειου; αλλο υλικο ειναι το αλουμινιο. μπορουμε να το χρησημοποιησουμε; αν ναι θα εχουμε προβλημα με καμια τρυπα εν καιρο λογο θαλασσινου νερου; ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ο ο χαλκός είναι πολύ τοξικός για τα ενυδρεία μας λόγο των προϊόντων οξείδωσης του  όπου αποτελούν υψηλό κίνδυνο δηλητηρίασης και θανάτου οργανισμών ακόμα και για τον άνθρωπο. Σε ένα κλειστό κύκλωμα όπως αυτό που θέλεις να φτιάξεις τα προϊόντα αυτά θα αυξάνουν συνέχεια μέχρι που θα φτάσουν σε τοξικές συγκεντρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

χρειαζεται να βαλεις σεπαρντινα τιτανιου!!!!!!http://www.fish-street.com/image_show.php?item_id=660&type=super&vc=efb14667e8083b9de0554a4df1aca251

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που σκεφτεσαι δυστυχώς δε δουλευει. Ακομα κ αν βγαλουμε απο την εξισωση την πιθανη τοξικοτητα του χαλκου, το μονο που θα καταφερεις με ενα τετοιο συστημα ειναι να ανεβασεις τη θερμοκρασια του νερου και οχι να τη ριξεις. Και να στο εξηγησω. Το νερο για να ψυχθεί μεσα στο ψυγειακι πρεπει ο αερας του περιβαλλοντος που φυσαει το ανεμηστηρακι πανω του να ειναι πιο ψυχρος απο το νερο. Αν δηλαδη το νερο μια ζεστη μερα του καλοκαιριού εχει πιασει 28C και μεσα στο σπιτι εχεις 30 τοτε ο ανεμιστήρας θα φυσαει πιο ζεστο αέρα με αποτελεσμα το νερο να ανεβασει θερμοκρασια ( εστω κ ελαχιστα σε ενα τετοιο συστημα). Αυτο δουλευει σε PC κ αυτοκίνητα πχ γιατί το υγρο στο ψυγειο φτανει σ υψηλές θερμοκρασιες οποτε κ οι 40C ενος καυσωνα θα ριξουν τη θερμοκρασια.

Link to comment
Share on other sites

Η ιδανική λύση είναι το chiller, μάζευε χρήματα μέχρι το καλοκαίρι, εγώ αυτό θα κάνω :P

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

να ρωτησω και εγω ρε παιδια....χρονια πολλα κιολας!ειχα ενα ενυδρειο 250 λιτρα χωρις σαμπ και ειχα βαλει 6 ανεμηστηρια 9αρια απο υπολογιστη.δουλευαν μια χαρα και κρατουσα το ενυδρειο στους 27.τωρα αλλαξα ενυδρειο και ειμαι 450 επανω και 150 κατω.αν παρω ανεμηστηρια ετοιμα απο ebay αυτα τα 6 στη σειρα θα κανουν τιποτα???αν παρω δυο τετοια???καποια αλλη λυση???εκτος του chiller.καποιος μου ειχε πει για αυτο εδω. boyu cooling fan fs 120.οτι με δυο τετοια θα ημουν μια χαρα.το ξερει κανεις???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...