Kostas Mast Posted February 5, 2017 #1 Share Posted February 5, 2017 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους έχω ένα ενυδρείο juwel lido 120 με εξωτερικό φίλτρο. Έχω μπει στην διαδικασία για μεγαλύτερο έπιπλο και μέσα να φτιάξω ένα sump για να βάλω όλα τα πράγματα μου κάτω. Δεν έχω κοράλλια στο μέλλον μπορεί. Θα ήθελα την βοήθεια σας για το πως να το φτιάξω, τα κενά, χωρίσματα κτλ. Η διαστάσεις που μπορώ να το κάνω 55π/32-35μ/35-40υ. Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim Posted February 5, 2017 #2 Share Posted February 5, 2017 Χμμμμ θέλει σκέψη....τώρα τι σκίμμερ έχεις;όλα θα εξαρτηθούν απο τον εξοπλισμό που θα έχεις μέσα στο sump (σκίμμερ,αντλια επιστροφής, κτλ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 5, 2017 Author #3 Share Posted February 5, 2017 Skimmer deltec mce 400 έχω κενό πίσω από το ντουλάπι και λέω να το έχω κρεμαστό στο sump για να μην πιάνει χώρο..... Ή στο χώρο τις υπερχείλισης. Φίλτρο της aquael 1500 με 2 αντλίες αντί για χύμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #4 Share Posted February 6, 2017 Μια ιδέα αν εχεις αρκετό χώρο πίσω να κανεις προέκταση και να βάλεις το σαμπ στο πλάτος ! Αν το βλέπεις απο πανω ενυδρείο και σαμπ να κάνουν ενα Γ !!! Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 6, 2017 Author #5 Share Posted February 6, 2017 Το κατάλαβα αλλά η σκέψη μου είναι για κλασσικό μέσα στο χώρο του επίπλου. Το πρόβλημα μου είναι για το πόσα χωρίσματα κ πώς να το κάνω το χωρισμα σε ύψος από τον πάτο μπροστά και πίσω τα επιπλέον τζάμια. Ελπίζω να κατάλαβες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 6, 2017 Author #6 Share Posted February 6, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #7 Share Posted February 6, 2017 Σίγουρα 2 χωρίσματα ! Αν μπορείς 3 τέλεια !!! Αν πας στα 2 το πρώτο θα ειναι πιο μεγάλο ώστε να χωράει βράχο , χαετο ,θερμοστάτης κτλ! Και το δεύτερο που θα ειναι η επιστροφή μικρότερο , να χωράει η αντλία και το φλοτερακι της αναπλήρωσης ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #8 Share Posted February 6, 2017 Το ύψος (αν το σκιμερ ειναι εκτός έπιπλου και ειναι επισκέψιμο )να ειναι οσο ψηλότερο αρκεί Μα χωράνε τα χέρια σου να κανεις δουλειές ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 6, 2017 Author #9 Share Posted February 6, 2017 Στο κάθε χωρισμα πόσα φίλα βάζουμε. Έχω δει κάποια με 1 έως και 3. Ποιος ο λόγος βοήθεια σε κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #10 Share Posted February 6, 2017 Η κίνηση του νερου το οξυγόνονει καλύτερα ! Στο πρώτο διαμέρισμα απο την υπερχιληση βοηθά στην παγίδευση των φυσαλίδων να μην πάνε πίσω στο κεντρικό ενυδρείο (bubble trap ) ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #11 Share Posted February 6, 2017 πριν 30 λεπτά, το μέλος Kostas Mast έγραψε: Στο κάθε χωρισμα πόσα φίλα βάζουμε. Έχω δει κάποια με 1 έως και 3. Ποιος ο λόγος βοήθεια σε κάτι. Το νούμερο 1 ειναι άχρηστο ! Το 3 ειναι το καλύτερο ! Παντα σε συνάρτηση με το χώρο που διαθέτεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #12 Share Posted February 6, 2017 Ξέχασα να σου πω ότι και στο 3 θα έκανα κάποιες διορθώσεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 6, 2017 Author #13 Share Posted February 6, 2017 (edited) Όπως.... Οι διαστάσεις όπως έχω πει με περνει για 55π/32-35μ/35-40υ. Μπορώ να μην βάλω αναπλήρωση και να συμπληρώνω και μόνος μου. Το κενό από το ντουλάπι είναι 25cm με σκεπτικό εκεί να κρεμαστή το skimmer Edited February 6, 2017 by Kostas Mast Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris67 Posted February 6, 2017 #14 Share Posted February 6, 2017 Μόλις τώρα, το μέλος Kostas Mast έγραψε: Όπως.... Οι διαστάσεις όπως έχω πει με περνει για 55π/32-35μ/35-40υ. Μπορώ να μην βάλω αναπλήρωση και να συμπληρώνω και μόνος μου. Το κενό από το ντουλάπι είναι 25cm με σκεπτικό εκεί να κρεμαστή το skimmer Θα σε κουράσει ειδικά το καλοκαίρι και θα καταλάβεις γρήγορα πως είναι λάθος να μην έχεις αναπλήρωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 Posted February 6, 2017 #15 Share Posted February 6, 2017 Χωρις αναπληρωση ουτε σκεψη, το καλοκαιρι μπορει να χρειαστει να συμπληρωνεις εως και 4 λιτρα, αναλογως....... Το σαμπ οσο πιο απλο τοσο καλυτερα σε αυτες τις διαστασεις, μην φας ολο το χωρο με τζαμια(χωρισματα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #16 Share Posted February 6, 2017 Μόλις γυρίσω σπίτι θα κάτσω να σου βγάλω διαστάσεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #17 Share Posted February 6, 2017 Αυτό μόλις το έφτιαξα για το γραφείο ! Για σένα ειναι υπερβολή ! και με δυο διαμερίσματα θα είσαι καλυμμένος ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris67 Posted February 6, 2017 #18 Share Posted February 6, 2017 Μόλις τώρα, το μέλος fishbone! έγραψε: Αυτό μόλις το έφτιαξα για το γραφείο ! Για σένα ειναι υπερβολή ! και με δυο διαμερίσματα θα είσαι καλυμμένος ! Διονύση με χλωροφόρμιο το κόλλησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 6, 2017 #19 Share Posted February 6, 2017 πριν 8 λεπτά, το μέλος lefteris67 έγραψε: Διονύση με χλωροφόρμιο το κόλλησες? Όχι ! Κόλλα για Πλεξι ! Του σπιτιού το είχα κάνει με χλωροφόρμιο ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 6, 2017 Author #20 Share Posted February 6, 2017 Θα είμαι ευγνώμων αν μου κάνεις ένα σχέδιο με τις διαστάσεις τα κενά. Λές μέσα σε αυτό να βάλω τελευταίο διαμέρισμα για την αναπλήρωση.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 Posted February 6, 2017 #21 Share Posted February 6, 2017 Κωστα εννοεις διαμερισμα αναπληρωσης;;;αν αυτο εννοουσες δεν καταλαβαμε γι αυτο σου λεμε ολοι αναπληρωση οπωσδηποτε Δεν ειναι απαραιτητο το διαμερισμα αν δεν υπαρχει χωρος, μπορεις να εχεις βαρελι διπλα εξω απο το επιπλο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 6, 2017 Author #22 Share Posted February 6, 2017 Ναι αυτό εννοώ αν με περνει φυσικά Αλλά δεν ξέρω πώς θα υπολογιστή και το κατάλληλο σχέδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 7, 2017 #23 Share Posted February 7, 2017 Ενα sump απλό με 2 διαμερίσματα με 55εκ μήκος και 35 πλάτος ! Παντα με εξωτερικό φίλτρο και αντλία μεσαίου μεγέθους ! στο χώρισμα των 10εκ μπορείς να βάλεις άνθρακα και αντιφοσφορο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Mast Posted February 7, 2017 Author #24 Share Posted February 7, 2017 Καλησπέρα πρώτα να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου και την βοήθεια που μου δίνεις. α) Τι χιλιοστά να κάνω το τζάμι β) Πόσο εκατοστά να είναι οι κόντρες γ) Μπορώ να βάλω το φίλτρο που έχω με την βιολογία του και να βάλω επιπλέον βράχο και διάφορα για φιλτράρισμα και μετά από 1 μήνα να βγάλω το εξωτερικό φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! Posted February 7, 2017 #25 Share Posted February 7, 2017 Πιστεύω με 6 mm τζαμί είσαι μια χαρά ! δεν υπαρχει λόγος για κόντρες αφού όλη η κατασκευή ειναι μικρή όγκο μετρικά και με υποβοήθηση απο τα χωρίσματα ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts