Jump to content

Razor maxspect 160w 16000k


baggos777777

Recommended Posts

Λοιπόν θέλω να ακούσω γνώμες για αυτά τα φωτιστικά σε θέμα αντοχής. Δηλαδή αν βγάζουν κάποια προβλήματα κτλ. Ένας φίλος μου τα είχε και του έκαιγε τα λεντ σχετικά εύκολα. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία με αυτά η που να έχει ακούσει κάτι? 

Link to comment
Share on other sites

Εγω είχα ενα αρκετά παλιό μοντέλο. Ημουν ευχαριστημένος όσο αφορά τα χρώματα του ενυδρείου, των κοραλλιών, καθώς και της ανάπτυξης.  Όμως μετά απο 1 χρόνο λειτουργίας έγινε αυτό που έλεγε ο φίλος σου.  Κάηκε ένα μπλέ λεντάκι και έσβησε όλη η γραμμή των μπλέ. Βρήκα και το αντικατέστησα και άναψαν πάλι όλα μια χαρά.  Σε μια εβδομάδα κάηκαν 2 μπλέ και πάλι όλη η γραμμή των μπλέ βγήκε off.  

 

Για να μην σε κουράζω(τράβηξα μεγάλο "λούκι" με αυτο το φωτιστικό) το πήγα σε πάρα πολλούς ηλεκτρονικούς, μέχρι και σε γνωστό μου στην LG το πήγα, και κανένας δεν μπόρεσε να το φτιάξει, και επαναλαμβανόταν το ίδιο φαινόμενο. Δούλευε για 1-2 εβδομάδες και μετά πάλι ξαναχάλαγε. Δοκίμασα μέχρι και στον εισαγωγέα να το πάω μήπως γίνει κάτι αλλά πάλι δεν έβγαλα άκρη γιατι ήταν εκτός εγγύησης. 

 

Απο τα πολλά χέρια των ηλεκτρονικών που πέρασε τώρα έχει καταλήξει σε μια σακούλα, διαλυμένο, και ξαντεριασμένο και το τρώει η σκόνη. Ανάθεμα αμα ξέρω και που το έχω βάλει. 

 

Τι θα έκανα στην περίπτωσή σου :   

Αν θα το έβρισκα σε πολύ καλή τιμή (τιμή ξεφτίλα, σε φάση 50-60% κάτω της αρχικής) , ναι θα το επιχειρούσα να το έπαιρνα ελπίζοντας οτι θα είμαι τυχερός και δεν θα ξανατύχω σε τέτοιες περιπέτειες. Και αυτό, λόγο του οτι μου άρεσαν πάρα πολυ τα χρώματα που είχε και έβλεπα και τα κοράλλια "χαρούμενα" (ωραίους πολύποδες, χρωματιστά, και ζωντανά). Αλλιώς θα πήγαινα σε κάποιο άλλο LED, πάντα με βάση τι κοράλλια θα ήθελα να φιλοξενήσω. Π.χ μόνο με LPS/SOFT και SPS ( Montipora) θα πήγαινα με κλειστά μάτια στο ledzeal που χρησιμοποιώ τώρα και είμαι ευχαριστημένος. Αν θες Acropora full μέσα ίσως να κοίταζα σε Τ5 ή πάλι με ledzeal αλλα θα ήξερα οτι θα είχα χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι να πω. Εγώ πάντως θεωρώ ότι δεν έχει καλή ψύξη. Μπορεί να κάνω κάι λάθος βέβαια. Πάντως στα δικά μου θα βάλω 2 ανεμιστήρακια με χρονοδιακοπτη όταν δουλεύουν για βοήθεια. Και βλέπουμε. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...