Mr.Angelos Posted May 31, 2017 #1 Share Posted May 31, 2017 Γεια σας και παλι σε λιγες μερες (λογο μετακομισης) θα μπολιασω το ενυδρειο μου αλλα δεν ξερω τι ψαρια να βαλω..... σκεφτομουν καρδιναλιους αλλα διαβασα οτι ειναι πολυ δυσκολο ψαρι...... οποτε εκανα και το θεμα εδω. Θελω ενα κοπαδακι οποτε κοιταω προς τετρα ποιο να διαλεξω ? μπορω να βαλω 6-8 ατομα απο 2 κοπαδια? επισης σκεφτομουν ενα κοπαδακι 8 ατομα και 2 αμερικανες νανοκιχλιδες..... εσεις τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap Posted May 31, 2017 #2 Share Posted May 31, 2017 Για τα cardinal tetras λες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #3 Share Posted May 31, 2017 πριν 52 λεπτά, το μέλος dpap έγραψε: Για τα cardinal tetras λες ; ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #4 Share Posted May 31, 2017 καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted May 31, 2017 #5 Share Posted May 31, 2017 Θα είναι φυτεμένο? Θα επεξεργάζεσαι το νερό, ή νεράκι βρύσης? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #6 Share Posted May 31, 2017 πριν 5 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Θα είναι φυτεμένο? Θα επεξεργάζεσαι το νερό, ή νεράκι βρύσης? Α ναι ξεχασα.... θα ειναι νερο βρυσης με αντιχλωριο και θα του βαζω τυρφη... οποτε ph περιπου 6.4-6.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gifil Posted May 31, 2017 #7 Share Posted May 31, 2017 παρε αρλεκινους, πανεμορφα πλασματα, και κορυ. αυτα πηρα γ παραδειγμα. και βαλε μπολικα φυτακια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted May 31, 2017 #8 Share Posted May 31, 2017 (edited) Για να ξεφύγεις και λίγο από τα συνηθισμένα. Αρκετά φυτά και http://www.seriouslyfish.com/species/iriatherina-werneri/ http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Praecox.htm Edited May 31, 2017 by SOTIRIS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oresths_S Posted May 31, 2017 #9 Share Posted May 31, 2017 πριν 8 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε: Α ναι ξεχασα.... θα ειναι νερο βρυσης με αντιχλωριο και θα του βαζω τυρφη... οποτε ph περιπου 6.4-6.6 Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι το ph θα ειναι εκει? Ποσο ειναι το ph και οι σκληροτητες της βρυσης? Που θα την εχεις την τυρφη και πως θα την χρησιμοποιεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #10 Share Posted May 31, 2017 ωρεα ψαρακια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #11 Share Posted May 31, 2017 Μόλις τώρα, το μέλος Oresths_S έγραψε: Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι το ph θα ειναι εκει? Ποσο ειναι το ph και οι σκληροτητες της βρυσης? Που θα την εχεις την τυρφη και πως θα την χρησιμοποιεις? η βρυση μου βγαζει ph 6,8-7.0 και θα εχω ενα φιλτρο 300l/h για την τυρφη και θα παρω ενα μικρο για το νερο αλλαγης να βαζω τυρφη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oresths_S Posted May 31, 2017 #12 Share Posted May 31, 2017 Με τι μετρας? Πολυ χαμηλο μου φενεται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #13 Share Posted May 31, 2017 το ειχε μετριση ενας γνωστος μου στο χημειο του κρατους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #14 Share Posted May 31, 2017 πριν 15 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Για να ξεφύγεις και λίγο από τα συνηθισμένα. Αρκετά φυτά και http://www.seriouslyfish.com/species/iriatherina-werneri/ http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Praecox.htm ποσα απο ποσα ομως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted May 31, 2017 #15 Share Posted May 31, 2017 Είναι κοπαδόψαρα. Άρα θα δούμε για τα λίτρα σου τι μπορείς να βάλεις. Και μένα μου φαίνεται λίγο χαμηλό το ph της βρύσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #16 Share Posted May 31, 2017 εχει αρκετα οξεα για αυτο ειναι χαμηλο...... η αλλη βρυση εχει ph 7...... το εχω μετριση και με ph μετρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #17 Share Posted May 31, 2017 μπορω να βαλω lemon tetra με κορυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted May 31, 2017 #18 Share Posted May 31, 2017 Δεν έχεις γράψει ή δεν έχω δει το μήκος του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #19 Share Posted May 31, 2017 80x40x40 το εχω γραψει σε αλλο θεμα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted May 31, 2017 #20 Share Posted May 31, 2017 πριν 32 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε: μπορω να βαλω lemon tetra με κορυ? Μπορείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #21 Share Posted May 31, 2017 υπαρχει καποιο τετρα που να εχει καποια ποιο ευκολη αναπαραγωγη? μαρεσουν τα νεον τετρα/καρντιναλ αλλα δεν αναπαραγωνται..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted May 31, 2017 #22 Share Posted May 31, 2017 Δύσκολη η αναπαραγωγή τους αλλά όχι ακατόρθωτη. Βέβαια το πιο δύσκολο δεν είναι να γεννήσουν αλλά να καταφέρεις να κρατήσεις και να μεγαλώσεις το γόνο. Διάβασε αν έχεις όρεξη ένα ωραίο θέμα που θα πάρεις αρκετές πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos Posted May 31, 2017 Author #23 Share Posted May 31, 2017 αυτη ειναι ροδοστομη σωστα? μπορω να βαλω καρδιναλιους και ροδοστομους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted May 31, 2017 #24 Share Posted May 31, 2017 Το θέμα στο έβαλα ενδεικτικά για να δεις για tetra. Δεν θα έβαζα σε αυτό το μήκος ενυδρείου αυτά τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta Posted May 31, 2017 #25 Share Posted May 31, 2017 Σε 80 εκατοστά είναι πολύ καλύτερα να βάλεις περισσότερα άτομα ενός είδους. Θα δεις τελείως διαφορετική συμπεριφορά, τα ψάρια θα νιώθουν πιο ασφαλή και θα έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα για αναπαραγωγή. Τα Lemon είναι εξαιρετικά ψάρια, από τα καλύτερα τετρα που είχα. Για μακροχρόνια συντήρηση δεν θα σου τα πρότεινα στα λίτρα σου. Τα δοκίμασα σε μικρότερο μήκος και έδειξαν ότι θέλουν πολύ παραπάνω. Κάρι παρόμοιο ισχύει κατ εμε για τα ροδοστομα. Τα νέον, καρντιναλ, black neon, ember tetra, glowlight tetra είναι αρκετά πιο κατάλληλα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts