Jump to content

Επιλογη Υποστρωματος Φυτεμενου


Recommended Posts

Καλησπερα,παιδια.Σε ενυδρειο διαστασεων 92 x 41 180 λιτρων τι  ενεργο υποστρωμα προτεινετε να βαλω?Επισης ποσα εκατοστα θα πρεπει να ειναι το υψος του και ποσα λιτρα θα χρειαστω.Μιας και το κοστος ειναι μεγαλο σκεφτομαι να το αναμοιξω με λεπτοκοκο γκρι χαλικι.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη,ξεχασα να το αναφερω.Καποια φυτα που θα βαλω σιγουρα ειναι:Micranthemum micranthemoides.Limnophila Sessiliflora,Valinseria,Eleocharis Acicularis,καποια κοκκινα και ισως monte carlo.

 

Link to comment
Share on other sites

Τι φωτισμός υπάρχει?  Έχεις μπουκάλα co2?

Link to comment
Share on other sites

Κουμπα δεν θα βαλω.Μονο Eleocharis Acicularis για γρασιδι καιισως μοντε καρλο αν φτιαξω τον φωτισμο.Αν παρω μεταχειρισμενο που πουλαει ενα παιδι red και dark seachem μαζι με μπιλιες χωμα fluval θα ειμαι οκ?Τα παθητικα υποστρωματα δεν χανουν τις ιδιοτητες τους ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Πολλες φορες μιλαμε για ενα συγκεκριμενο θεμα ξεχωριστα οπως πχ το υποστρωμα αλλα η αληθεια ειναι πως για ενα καλο ξεκινημα πρεπει εξ αρχης να δωσουμε βαση σε ολες τις βασικες παραμετρους ενως φυτεμενου ενυδρειου.

 

Οπως πχ.

Θα εχουμε ευκολα η δυσκολα φυτα;

Μεγαλη η μικρη φυτομαζα;

Διοξειδιο η οχι;

φωτισμος αναλογα με τα λιτρα, το ειδος των φυτων,  το υψος του ενυδρειου, το διοξειδιο...

 

Παραδειγμα δεν ειναι σωστο να εχουμε δυνατο φωτισμο εαν δεν εχουμε διοξειδιο μια που θα μπλεξουμε με αλγες....

Link to comment
Share on other sites

Ναι,αναφερω πως θα εχω μπουκαλα co2 και τα φυτα που θα βαλω..Αν παρω μεταχειρισμενο που πουλαει ενα παιδι red και dark seachem μαζι με μπιλιες χωμα fluval θα ειμαι οκ?Τα παθητικα υποστρωματα δεν χανουν τις ιδιοτητες τους ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα ολα τα καινουργια υποστρωματα ειναι εμπλουτισμενα αρχικως αλλα χανουν τις ιδιοτητες τους με τον καιρο. Βεβαια εαν εχει ενα καλο Cation-exchange capacity εχει καποια φυσιολογικη ανατροφοδοσια καποιων στοιχειων κυριως αλλα οταν εχουμε ενα πουσαρισμενο συστημα με διοξειδιο τοτε δυσκολα θα μπορεσει απο καποιο σημειο και μετα να βασιστεις μονο στο υποστρωμα για αυτο υπαρχουν και τα λιπασματα και οι ταμπλετες. Ενα χρησιμοποιημενο υποστρωμα εχει χασει πολυ σε θρεπτικα αλλα εχει μια ενεργη βιολογια οπου θα βοηθησει να στρωση ποιο γρηγορα ο βυθος.

 

https://www.google.gr/search?q=cec+soil&oq=cec+soil&aqs=chrome..69i57j35i39j0l4.5271j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Και μια τελευταια ερωτηση την οποια δεν εχω ξεκαθαρισει ακομα.Ποσα κιλα θα χρειαστω για ενυδρειο διαστασεων 92 x 41?Ξαποιες εταιρειες οπως το jbl manado το μετρανε σε λιτρα και αλλες σε κιλα.

Link to comment
Share on other sites

Με καμια 20αρια λιτρα υποστρωμα θα εισαι μια χαρα. Τωρα για κιλα δεν μπορω να ξερωμια που απο υποστρωμα σε υποστρωμα διαφερουν τα κιλα σε αναλογια με τα αντιστοιχα λιτρα τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...