Jump to content

Ασθένεια με δίσκους


Recommended Posts

Γεια σας, Έχω ενα ενυδρείο 180 λίτρων με εσωτερικό φίλτρο δουλεύει 3 μήνες όπως και τα ψαρια τα έχω 2 μήνες. Οι δίσκοι τις τελευταίες 2 ημέρες δε πάνε καλά κάθονται στο βυθό ο ένας έχει ασπρίσει και βλέπω μερικά σημεία πρησμένα κοντά στα βράγχια. Οι μετρήσεις ήταν φυσιολογικές μέχρι πριν 3 εβδομάδες. Δεν έχω τεστ να κάνω, αλλά θα αγοράσω άμεσα. Χρησιμοποιώ αντιχλώριο σε αλλαγές νερό, βακτήρια και ΄το aquasafe που βοηθάει το νερό της βρύσης να γίνει πιο κατάλληλο για τα ψάρια. Κάνω αλλαγες νερού το 25 % περίπου κάθε 15 με 20 μέρες.

 

Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες 2 ημέρες και χειροτερεύει. Όπως και τα μάτια έχουν πρηστεί στον έναν δίσκο σας έχω ανεβάσε φωτογραφία. Ανέβηκε κατακόρυφα  αμμωνία ? τι μπορεί να φταίει προλαβαίνω να κάνω κάτι ? Ο δίσκος της φωτογραφίας είχε χρώμα πορτοκαλί.

20171030_195645.jpg

Έγινε επεξεργασία - Georgetech
Link to comment
Share on other sites

ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα σε στεναχωρήσω... το ενυδρείο όπως φαίνεται κι από την φωτογραφία, έχει αρκετά λάθη και ο δίσκος είναι ιδιαίτερο ψάρι με αυξημένες απαιτήσεις.

Θα πρέπει να διαβάσεις στην ενότητα των αρχαρίων για το "στήσιμο" του ενυδρείου, τον κύκλο του αζώτου κλπ. ώστε να αποκτήσεις μερικές βασικές γνώσεις για το "στρώσιμο" και την συντήρηση του.

Ενυδρείο ΧΩΡΙΣ μετρήσεις (με αξιόπιστα υγρά test) ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται οποιοσδήποτε προσπαθήσει να σε βοηθήσει... είναι αυτές. Πρέπει να κάνεις λοιπόν τις μετρήσεις και να συμπληρώσεις την φόρμα ασθενειών, ώστε να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες... και να πάρεις ασφαλέστερες απαντήσεις.

Επίσης στο παρακάτω link, θα βρεις πληροφορίες για τους δίσκους και τις απαιτήσεις τους.

https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/97473-πόσα-λίτρα-χρειάζονται-επιτέλους-οι-δίσκοι-ένα-μίνι-άρθο-του-diskus-fan/

Έχεις την πρόθεση... να κάνεις τις αλλαγές που απαιτούνται;

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω απο που να ξεκινησω;;

Νομιζω οτι με καλυψε ο Νικος..

Δεν θελω να σε προσβαλω και οτι θα πω ειλικρινα δεν εχει τετοιο σκοπο..

Το ενυδρειο δυστηχως ειναι ακαταλληλο γιατι ολα αυτα τα "χρωματιστα" καποια στιγμη ξεβαφουν βγαζοντας στον βυθο τοξινες επικυνδινες για τα ψαρια..

Οι αλλαγες σου θα πρεπει να ειναι συχνοτερες και μεγαλυτερες...

Αρχικα για να ισιωσουν λιγο τα ψαρια θα σου προτεινα αλλαγη μεγαλυτερη του 50% με περισοτερο αντιχλωριο αν αυτο εχει αλοε βερα..

Καλυτερη φιλτρανση επισης..

Τον συγκεκριμενο δισκο τον γνωριζω σαν ειδος (δεν ειναι μονο πορτοκαλι αναλογως μπορει να γινει ροζ και κιτρινος)και παντα οταν το νερο ειναι ακαταλληλο "ματωνει" πιο ευκολα απο τα περισοτερα ειδη εκτροφης!!

Ξεκινα αμεσα με μεγαλη αλλαγη με νερο αντιστοιχο σε παραμετρους με του ενυδρειου σου..

Αληθεια τι θερμοκρασια εχεις και τι πεχα;;

 

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...